Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mandzia

MAM MALUSZKA I PLANUJĘ KOLEJNĄ CIĄŻĘ

Polecane posty

Hej Weronika:):):):) z tymi firankami to doskonale Cie rozumiem:)mój mąż też chetnie by je zawieśił,ale ja mu nie każę tego robić,bo wiem,że będę niezadowolona i w poprzedniej ciąży sama wieszałam:)ale w Twojej sytuacji jednak bym Weronika chrzaniła te firanki i nie narażała sibeie i dziecka,musisz robic wszystko,żeby siedzieć spokojnie w domku a nie leżeć po szpitalach i za to trzymam kciuki:) ja Ci powiem,że z moją ciążą niby wszystko było super,ale od 5 miesiąca zaczęło mi skakać cisnienie i nie wiadomo było dlaczego wszystkie badania i wyniki były rewelacyjne a cisnienie skakało a to niestety jest tez niebezpieczne dla dziecka i 3 razy też mnie kładli do szpitala niby na badania na obserwacje,ale jak sobie pomysle o tym szpitalu to mi juz niedobrze,teraz w życiu bym sie nie zgodziła na szpital nie zostawiłabym mojego słoneczka małego :) bo bym się chyba zaryczała tam na śmierć,dlatego też muszę na siebie uważać a wiem,że będzie ciężko,bo juz prawie konczymy remont nowego mieszkania i czeka nas przeprowadzka no i urządzanie na nowo co prawda mama obiecała mi przyjechac i pomóc,ale i tak wiele rzeczy będę musiała robić sama! miłego dnia dziewczyny:)

Cześć dziewczyny!!!!! obserwuję Wasz topik od jakiegoś czasu, bo sama jestem w podobnej sytuacji, ale patrzę że topik zaczyna powoli zamierać. Szkoda!!! Ja jestem mamą 1,5 rocznego synka. Bardzo chciałam mieć następne dziecko ( myślę, że rok lub 2 lata to bardzo dobra różnica wieku między rodzeństwem)..... i jestem w ciąży. Drugi miesiąc. Termin mam na czerwiec przyszłego roku.

Gość basqa
ja mam czworke pociech i miedzy pierwsza dwojka byla roznica dwa lata miedzy nastepna dwojka rowniez dwa lata z tym ze po dwoch synach a nastepnymi ciazami bylo 11 lat przerwy Po jedenastu latach zapragnelam miec coreczke i udalo sie a dwa lata pozniej urodzil sie nieplanowany synek i jestem wzorem matki polki Niestety jest bardzo ciezko miec dzieci z tak mala roznica wieku bo czasami ze zmeczenia ciagnie sie rece po podlodze .Dzis moje pociechy maja16, 14 ,3 i 1roczek I najmniej problemow jest z maluszkami ,gorzej jest z mlodzieza ze tak powiem czym starsze tym gorsze Takze zycze wytrwalosci i sily ktora trzeba miec przy dwojce maluszkow

Weronika przepraszam,ze się nie odzywałam...ale jakos nie miałam ochoty tu w ogóle zagladać a nawet w ogóle siadać do komputera:(:(:(: u lekarza była oczywiście,ze tak,ale stąd własnie ten mój nastrój,nie wiem co mnie jeszcze spotka..... wiesz,ze trudno mi się było pogodzić z tą ciążą,mam przecież taką małą córcię potrzebowałam na to sporo czasu,chyba z dwa miesiące łaziłam po kątach i płakałam,jak sie w końcu pogodziłam z tą mysla a nawet zaczełam się z tego cieszyc wybrałam się do lekarza i tam niestety czekała mnie kolejna niespodzianka:(:(:(: okazuje się,że to będą bliźniaki:((( powiem krótko jestem totalnie załamana,po tej wiadomości oczywiscie skoczyło mi cisnienie a wiec ogólnie nie jest dobrze,bo w pierwszej ciąży też miałam problemy z cisnieniem co ttu dużo mówić..... dzieki,ze się o mnie martwiłaś,nie wiem czy bedę tu zagladać... pozdrawiam!!!!!

Hej Weronika!! dzięki za ciepłe słowa,tego teraz najbardziej potrzebuję:) nie cierpię jak ktoś zaczyna się nade mną użalać,ze jaka ja teraz biedna bedę i jak sobie poradzę... wtedy to mnie normalnie szlag trafia!!! też mam nadzieje,ze obje dobrze bedziemy znosic te ciąże mimo wszystko, Ty trzymaj kciuki za mnie a ja za Ciebie:) napisz co Ci jutro lekarz powie obiecuje,że na pewno przeczytam:) goraco Cie pozdrawiam i zdrówka zyczę:)

Oj to niedobrze:( ale powiem Ci,że ja mam ten sam problem,u mnie też tylko w pon i czwartki gin przyjmuje popołudniu,czyli wtedy kiedy ja moge iść i zarejestrować się jest naprawde ciężko:( ja miałam iść na kontrol zaraz po tygodniu,ale mi się nie udało i teraz też w poniedziałek mam wizytę:)czyli minie już 3 tygodnie:( ale mierzę w domu codziennie ciśnienie i jest raczej ok ,ale na pewno jak pójde do lekarza to zaraz podskoczy,bo juz tak mam,że się zaraz stresuję:) miejmy nadzieje,że u Ciebie wszystko będzie ok:) chciałam iść na spacer z córcia,ale kurde wieje tak,że może głowe urwać,ale może chcociaż na godzinkę się wybierzemy zresztą muszę,bo mam do zrobienie pare zakupów do obiadu no i taki tu urok bycia samemu nawet do sklepu człowiek nie może wyskoczyć tylko biedne dziecko musi ze sobą ciągnąć! trzymaj się ciepło:)

🖐️ mysza123 jesteś w trudnej sytuacji, ale musisz wziąść się w garść!!! Wiem, że mi łatwo to mówić, bo nie jestem w ciąży z bliźniakami, tylko w pojedynczej, ale myśl pozytywnie !!! :) Musisz być silna dla dobra siebie i Twoich dzieci, dbaj o siebie, by maleństwa urodziły się zdrowe, bo to najważniejsze. Cała reszta na pewno sie ułoży. Jestem tego pewna ! 🌼 Sama piszesz, że masz kochającego męża. Trzymam za Ciebie kciuki. Powodzonka. Dasz radę !!! :) :) :)

To super Weronika,ze wszystko ok:) ja ide w poniedziałek,u mnie to też juz 16 tydzień,nawet nie wiem kiedy to zleciało,ja też mam wrażenie czasami,że juz czuję ruchy ale są takie delikatne,chociaż jak tak mocniej przycisnę brzuch rekami to czuje jakby bicie serduszka:) no ja teraz mam trzy serduszka:) to miłego weekendu:)

Witzm panie ja mam 6 miesieczna corke wiktorie i wlasnie mam obawy ze jestem w ciazy okres mi sie spuznia juz prawie dwa tygodnie jestem po cc urodzilam w maju czy zdaza sie ze okres moze sie tak opuznic jak mam dalej laktacje a nie karmie malej piersia moj mąz sie cieszy a ja zalamana bo mam obawy co do tej blizny w srodku bo na zewnatrz jest okej szybko sie zagoila ale boje sie pomozcie pozdrawiam:)

hej ja tez jestem po cc miałam je w 2003 we wzesniu teraz jestem w 6 mieiacu ciazy ale nie bardzo sieczuje, co do cisnienia to moje skacze jak ide do lekarza i tam mam podwyzszona a normalnie jest niskie. W pierwszej ciazy z tego powodu lezałam w szpitalu ale lekarzom nie da sie wytłumaczyc ze to stres. mysza ile twoje dziecko ma miesiecy ze tak sie przejmujesz? zycze ci zdrowej i bezproblemowej ciazy jak i wszystkim brzuszkowym

Anula ja tez w pierwszej ciazy mialam podwyszone cisnienie tak zawsze mialam dobre a gdy zaszlam w ciaze to zaczelo skakac ja naszczescie nie lezalam w szpitalu chodz lekarz mie straszyl bylam na diecie bezsolnej jadlam nabial i pod koniec ciazy mialam dobre cisnienie pozdrowionka a ja se boje testu zrobic zeby mi nie pokazal dwoch kresek bo sie strasznie boje :(

Gość Aninka
Do Myszy: Zagladam tu czasem, bo jestem mama 8 miesiecznej dziewczynki i tez miałąm obawy, ze jestem w ciązy, wiec was podczytuje. Droga Myszko jestes w trudnej sytuacji, ale chcę Ci opowiedziec historie, która moze podniesie cie na duchu. Blok wyzej niz ja mieszka dziewczyna, która ma córką i potem bliźniaki. Róznica miedzy starsza córka a blizniakami to tylko 10 miesiecy. Mieszkali sami, ale odkad urodziły sie dzieci mieszka z nimi jej mama (nie wiem czy cały czas, czy tylko w tygodniu). Widziałam nie raz te dziewczyne w lecie na spacerach, zawsze usmiechnięta. Ostatnio jej nie widziałąm, az do wczoraj. Jak ja zobaczyłąm to oniemiałąm. Jej bliźniaki sa w wieku mojej córci. To ja, która ma tylko jedno dziecko, wyglądam przy niej jak ............... I jej mąz pracuje tez dłuo. Tak wiec ku pokrzepieniu serca: dasz rade, a Twoje dzieciaki beda miały ze soba świetny kontakt.Te najgorsze 2 lata szybko miną, i pozniej bedziesz mogła o siebie zadbac, a nie martwic sie czy urodzic kolejne dziecko czy nie. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Sorki, za nieskłądne pisanie, ale przed chwila wstałąm, a moje dzieciatko szalało w nocy! Całuski.

Cześć dziewczyny:) bardzo Wam dziękuję za miłe słowa pociechy): to naprawde pomaga, Mariolcia26🌼, Aniula82🌼,Aninka🌼 Mariolcia to chyba mozliwe bywają takie opóxnienia,ale to różnie bywa nie ma reguły ja też myslałam,ze to opóxnienie,ale niestety u mnie było inaczej mam nadzieje,ze u Ciebie sprawa rozwiąże sie po Twojej myśli:) Aniula u mnie było tak samo z tym cisnieniem,w domu ok a jak szłam na wizyte od razu skakało:(też przez ciążę leżałam 3 razy w szpitalu,chodziłam prywatnie do gina on na dodatek pracował w szpitalu więc dla bezpieczeństwa wysyłał mnie na wszystkie badania i co wszystko było w najlepszym porządku,a cisnienie w szpitalu wzorcowe i wszyscy sie dziwili co ja tam robię??:) i teraz jest ta sama sytuacja w domu mam super cisnienie bo mierze codziennie a np, dzis ide na wizyte do ginki i juz od rana się denerwuje i jest podwyzszone tylko lekarze tego nie rozumieją:) ale juz sobie powiedziałam,ze teraz nie dam sie wypedzic do szpitala:) bo nie zostawię mojej córci): Aniula82 moja córeczka będzie miała roczek jak się urodzą blixniaki i to mnie najbardziej dołuję,że będzie w takim wieku,że trzeba jej poswiecać duzo czasu a ja niestety nie będę mogła poswięcać jej tyle czasu ile bym chciała:(:(:( Mariolcia ja też się bardzo bałam zrobić test ale w końcu trzeba było,nie mam z tym co zwlekac,lepiej wcześniej wiedzieć! trzymam kciuki): jeszcze raz dziekuję dziewczyny!!!!!!❤️

myszka,jak mój synek miał niespełna 3 lata to urodziłam bliźniaki ,różnica między moimi co prawda większa niz będzie między Twoimi dziećmi ale nie martw się,dasz radę najtrudniejsze sa pierwsze miesiące ,później jak bliźniaki zaczną same siedzieć to zobaczysz,że będa świetnie się sobą zajmować,nie potrzebując do zabawy osób trzecich :) bliźniaki to wspaniałe zjawisko,ja jak dowiedziałam się,że będzie dwójka to jedyne co mnie przeraziło to to jak ja ich będę karmić:D ale dałam radę -były na piersi przez prawie rok,teraz to wspaniałe 12 letnie dzieciaki-zaradne ,samodzielne,pracowite -strasznie ich kocham -tak jak pozostałe dzieciaki bo kilka lat później urodziłam jeszcze synka i córkę:D i jestem najszczęsliwszą mama pod słońcem :)

acha i jeszcze jedno-zawsze starałam sie dbać o siebie i jestem dumna jak ktoś dowiadując się ,że jastem mama 5 dzieci robi wielkie oczy i mówi,że\" pani taka młodziutka \":D

Barbamama❤️❤️❤️ gratuluje:)!!!! ja tez mam nadzieje,że uda mi się być taką fajną i szczęśliwa mamą jak Ty! ale są czasami takie dni,że ma sie mnóstwo wątpliwości i jakos wszystko to wydaje sie trudne i niemożliwe:( mam tylko nadzieję,że tych dni nie będzie za wiele!

myszko! na 100% będziesz szczęśliwą mamą,jestem tego pewna!po prostu nie może być inaczej,przekonasz się sama,ja swoje bliźniaki mogłam obserwować godzinami,ta więź miedzy nimi jest niesamowita,jak były małe dogadywały sie miedzy soba gestem ,mimiką śmiały się a my nie wiedzieliśmy o co im chodzi :D życzę Ci żeby tych trudnych chwil było jak najmniej,napewno wszystko sobie powoli ułożysz-kwestia odpowiedniej organizacji a to,ze czasami zasniesz na siedzaco to bedzie całkiem normalna rzecz ;) :D

czesc dziewczynki!!!!!!!!!!!!!Ja mam dwie córeczki ,miedzy nimi jest dokladnie 2 lata różnicy i powiem wam ze jest super.Dziewczynki razem sie bawia ,starsza opiekuje sie młodsza i juz nie moze sie doczekac kiedy bedzie z nia biegac.Zrecztą dzieci o nieiwelkiej róznicy wieku bardziej sie rozumieja i jest wieksza więz miedzy nimi.Także życze powodzenia i jestem z wami!!!!!!!!!A to moje pociechy... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f4ce428fcc67ac5f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2eef4abb96cd133c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c0ec44e773312de.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3990f23b6119a50d.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/198f76b27facd030.html

Mariolcia koniecznie napisz jak tam test a ja obiecuje trzymać kciuki:) VIKI2 śliczne masz córeczki a jak ładnie razem wyglądaja:):):):) dużo zdrówka dla nich i niech sie jak najlepiej chowają:)

Acha Mariolcia jak będziesz miała chwilke to proszę Cie bardzo napisz mi jak wygladała ta Twoja dieta przy powyższonym cisnieniu,jakbys mogła to tak dokładniej napisz mi co jadłaś a czego unikałaś,bo jak tak tylko z grubsza sie orientuje a u mnie też cisnienie skacze,wiec by sie przydało zadbać o to bo nie mam ochoty znowu wyladować w szpitalu!

Mycha a wiec tak zrobilam tes dzisiaj wyszedl negatywny ale jak sie nie pojawi za dwa tygodnie krwawienie to ide do lekarza a co do diety to powiem tak nie solilam unikalam slonych rzeczy nie pilam herbaty bo lekarz powiedzial ze lepiej sie napic kawki alabej niz herbaty a jadlam nabial szczegolnie ale tez mialam tabletki jak mialam wysokie cisnienie i jakos mi sie unormowalo to chyba tyle :):):):):):):)

Czesc dziewczyny:) teraz juz wiem ze nie jestem w ciazy :):)dostalam okresik ale wiem napewno ze na wiosne bedziemy sie starac o drugie :) pozdowionka

Mariolcia w takim razie powodzenia na wiosne:)!!!!!🌼 Weronika ja dość szybko wiedziałam w pierwszej ciąży,że to bedzie dziewczynka i bardzo się cieszyłam,bo chciałam,żeby pierwsza to była córeczka:) teraz też chciałabym znać płeć z tym,że jest mi naprawdę obojetne czy to będą chłopcy czy dziewczynki,ja tam mogłabym mieć jeszcze dwie córcie,ale niech juz bedzie też coś dla tatusia i chociaż jedno może niech bedzie synuś no albo dwóch chłopaków,bo mąż by zwariował z 4 kobietami w domu:) prawdopodobnie bedą to blixniaki dwujajowe więc jest szansa,że może byc parka:) myslę,że tak koło 20 tygodnia to powinno byc widać płeć,chyba,że dzidzia nie bardzo bedzie chciała pokazać co tam chowa między nóżkami:)

Co do płci to umnie w pierwszej ciazy lekarz mi powiedzial ze bedzie chlopak a urodzila sie dziewczynka ale bylo zdziwienie:) jak po cesarce sie przebudzalm i pielegniarka mi powiedziala ze mam corke to wydawalo mi sie ze mi sie to spi trzy razy ja pytalam hehehe a teraz nie zamienila bym jej zazadne skarby:)chodz o jutro sie martwie:( o nia bo jedziemy do lekarza z paluszkiem do usuniecia bo sie urodzila z dodatkowymi paluszkami u raczki i nozki w raczki jej po dwoch tygodniach odpad a u nozki trzeba amputuwac i starsznie sie boje onia :(pozdrowionka

Mariolcia trzymam kciuki za Ciebie i za córeczkę!!!!!!::))):):):):))::) wiem,że na pewno bardzo to przeżywasz,bo ja się przejmuje juz na sama myśl,że mojej córci mogłoby coś dolegać i trzeba by było iść z nia do lekarza czy szpitala na jakiś zabieg:( zreszta każdą mamę serduszko boli jak jej dziecko cierpi albo czuje ból,ale mam nadzieję,że obje bedziecie dzielne a malutka nic nie będzie bolałao:) dziewczyny ja mogę teraz nie zagladać do Was przez kilka dni bo jutro i pojutrze będziemy się przeprowadzać a na nowym mieszkanku dopiero nam podłączą internet za kilka dni,ale jak juz bedzie to sie zaraz do Was odezwę): serdecznie pozdrawiam

Mysza dziekuje za otoche:) zabieg nas czeka w styczniu mam nadzieje ze mala dobrze przejdzie ten zabieg i naszczescie nie bedzie musiala zostac w szpitalu bo oto sie najbardziej balam a zabieg mam nadzije ze przejdziemy obie dobrze pozdrowionka:)