Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LILAAAAAAAAAAAA

PUDER, PODKALAD SUPER MATUJĄCY CO POLECACIE?

Polecane posty

Gość LILAAAAAAAAAAAA

CZY ZNACIE MOZE JAKIS PUDER CZU PODKŁAD SUPER MATUJACY... MAM JUZ DOSYC TEJ ŚWIECĄCEJ SIE TWARZY... PODZIELCIE SIE SWOJIM DOŚWADCZENIEM.. POZDRAWIAM

nie pamietam jak sie pisze ale dosc dobry jest maybelline new york matt mouse... ;) jakos tak ;) pozdrawiam

Gość a ja polecam
nivea visage young krem i podklad w jednym. lekki, dopasowuje sie do twarzy i nie robi jakiejs tapety. ale matuje - przynakmniej mnie ;))

Gość kilka rad
-jeśli chcesz uzywać fluid matujący to nie używaj równocześnie kremu matujacego, skóra ciągle i nadmiernia matowiona produkuje jeszcze wiecej tłuszczu bo się broni - wystrzegaj sie toników z alkoholem, matujacy tak ale tylko taki który nie zawiera alkoholu -ja uzywam podkładu matującego Vichy i puder w kamieniu Rimmel, a pod krem nawilżający Olay dla cery normalnej i tłustej

Gość farbka
polecam L'Oreal Perfect Match puder :) kosztuje ok 45zł ale starcza na bardzo długo

Gość well - well
dzis z ciekawosci po pracy przeszlam sie do Rossmana. Jest na promocji swietny podklad matujacy Rimmela. Do tego puder w kamieniu matujacy. Kupilam i testuje. Na razie ok :-) ____________________________________________________________________________________ www.WellnessLife.pl Kobieta - Zdrowie - Uroda - Diety - Fitness - Psychologia - Partnerstwo - Seks - Forum www.psychotesty.WellnessLife.pl

Gość cherry_rose
polecam astor anti shine super mate!

polecam skrobię kukurydzianą Dry Flo, można kupić tu: http://mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=45&category_id=20&option=com_virtuemart&Itemid=27 natomiast w sklepach można kupić skrobię kukurydzianą, ale nie modyfikowaną, ew. skrobię (mąkę) ziemniaczaną. matuje najlepiej ze znanych mi pudrów ;) świetnie matuje również puder do ciała jedwabny Hauschka.

Gość dfjfdjjf
Astor jest beznadziejny dla mnie, moge go nakładać tonami a i tak twarz się błyszczy po godzinie. Ja używałam Z Inglotu pudrem sypkim, nawet najmniejszą ilością matowałam skórę na 5-6 godzin. Nie wiem czy jest taki w kamieniu bo chętnie bym go kupiła. No i kupujcie odcień trasparentny. Justa co to jest to flo?? nie niszczy skóry? jakie ma przeznaczenie?

jesli chodzi o matowienie to zaden krem, czy podladl nie zdziala cuda...maseczka z glinki. ..zielonej nalepiej, choc biala tez ponoc dobra

Gość dfjfdjjf
Juz przeczytałam na tej strony co dałaś link. Kurcze świetna strona i te receptury? Pewnie nikt nie sprzedaje ich gotowych? samej się bawić w to mi sienie chce ;-)

Dry Flo to modyfikowana skrobia kukurydziana - jest po prostu drobniejsza od zwykłej skrobii kukurydzianej, którą można kupić w sklepie. a przeznaczenie ma kosmetyczne - zamiast pudru, można ją też domieszać do pudru. nie niszczy skóry - nie bój się nakładać na skórę tego, co jesz ;) skoro jedzone nie szkodzi, to skórze tym bardziej nie.

a jeśli ja używam podkład Loreal, a w kamieniu Max Factor taki granatowy, mam cerę mieszaną i niestety po jakimś czasie moja buźka się świeci. Co byście mi poleciły? A może poder sypki, tylko jaki?

Gość katorga
polecam puder ream matte mousse-maybelline-wypróbowałam wiele podkładów ale ten jest dla mnie najlepszy-doskonale matowi cerę,kryje niedoskonałości a przy tym jest niesamowicie lekki-rozprowadza się rewelacyjnie,nie tworzy tzw.maski.kosztuje ok 30zł-18ml. ale jest bardzo wydajny

Gość katorga
A do wykończenia makijażu transparentny puder w kamieniu max factor

Gość jfjrur
dzieki Justa za info. Muszekoniecznie to wypróbować, ten dr H. jakosnie spodoabłami siepo opisie.i składzie... Ta skrobiekukutydziana pewie tylko w necie kupię czy jest wogle sens zukać w zielarskich lub aptekach?

Gość a ja odradzam
podklad w kompakcie Stay Matte Rimmla. Najwieksze szajs, jaki w zyciu kupilam!!! Najlepszy puder matujacy w kompakcie byl z Oriflame, ale drogi i maly. Nie trafilam na lepszy, ale chetnie poobserwuje topic....

ja polecam puder rimmela stay matte,serio jeden z najlpeszych jakie miałamzero błyszczenia,swiecenie ,jestem mega z niegoo zadowolona i nie jest drogi 16 złoty

skrobia kukurydziana to jest produkt spożywczy, zatem należy go szukać np. w sklepach ze zdrową żywnością. ale to będzie zwykła skrobia kukurydziana, jeśli chodzi o tę modyfikowaną Dry Flo, to nie znam innego źródła niż mazidła.com.

Gość a ja odradzam
---> Fod, ale mowidz o PUDRZE, tak? Bo podklad Stay Matte - trzyma sie krociutko, robi smugi - trzeba go bardzo dokladnie i rowno nakladac. Jest ciezki i 'pieknie' podkresla rozszerzone pory. Mam wrazenie, ze moja skora sie dusi.... Mi matuje (i to slabo) na ok godzine do dwoch. I eszcze jak poprawie, to mam maske na twarzy... W ogole Rimel to jakas przereklamowana marka - mialam chyba z 3 tusze i kazdy do niczego. Puder Inglota dosc dobrze matowi, a ja naprawde mam tlusta cere. Tylko slabo kryje, a ja sie czerwienie Dlatego ten drozszy z Oriflame mi pasowal (puder)bo i matowil i kryl. Ale juz cos z topiku wyczailam i poprobuje, tylko nie wiedziec czemu, pudry matujace czesto sa sprzedawane w pudelkach bez lustereczka :) A to spory dyskomfort, bo jak ktos ma tlusta cere, t czesciej chce kontrolowac swoj wyglad :)

Polecam puder transparentny Lumene! Super matuje, nie robi maski, czuć że skóra oddycha. Dawniej musialam poprawiać po 2 godź. ten trzyma 6, super. A jeśli chodzi o podklad to Loreal, matujący, tylko wybierzs jaśniejszy :)

niestety linka brak, szukałam :) nawet na stronie firmy, to jest fińska firma, ale kosmetyki b. polecam

Gość jagodzia
mam mieszana skore i tez mam problem z doborem odpowiedniego kosmetyku. obecnie uzywam podkladu matujaego i oswiezajacego za razem MAYBELLINE NEW YORK "FRESH MATTE" i jestem z niego zadowolona. ladnie pokrywa i nie ma uczucia maski:) polecem:) cena ok 18 zl 30 ml