Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ae34

Czy suczki miewaja okresy?

Polecane posty

Gość Ja i tyle
Cieczka suczki trwa o wiele dłużej niż tu piszą, bo najpierw jest krew, a potem dopiero ok. 9 - 12 dnia pojawiają się dni płodne suczki i wtedy należy właśnie najbardziej jej pilnować jak nie chcemy szczeniąt, cały cykl cieczki to trwa ok. trzy tygodnie. Co do blokad hormonalnych to jestem przeciwnikiem bo mają wiele skutków ubocznych , proponowałabym raczej sterylizację suczki.

Gość nonono
mikifiki, wlasnie aby takich sytuacjii nie bylo, wypada zwierzatku zrobic operacje. U nas tych co tego nie robia uwaza sie za niecywilizowanych dzikusow.

ale to było daaaawno, ja byłam w bodajże 4 klasie pdstawówki zupenie nieuświadomiona :o moja kolejna suńka pewnie zostanie poddana sterylizacji jeśli oczywiście nie będę chciała jej rozmnażać :)

Gość Ja i tyle
Ceny zabiegu się różnią zależą od wielkości (rasy ) psa i kliniki, jej standardu itp. najlepiej zadzwonić i popytać. wachają się od 130 zł w górę.

Gość a ja pytam Was
suczka lat 12 od kilku dni krwawi ale psy na nią nie reagują. Plami bardzo. Czy to choroba?

Gość 543210
Hej, Twoja suka to juz stara rura i psy jej nie chcą. Mysle, ze nie wydziela juz tego zapachu, ktory tak psy podnieca. 12 lat - w tym wieku juz się suk nie kryje. Moja ma 9 lat i tez jej psy juz nie chcą. Wcześniej kiedy miała cieczke to psy próbowały nawet do mieszkania wejsć, a pod blokiem bylo ich chyba z 14. Bez kija nie mozna bylo suki wyprowadzic żeby sie załatwiła. Dodatkowo nosilam ze soba dezodorant i psikalam na psy żeby je odgonic.

Gość 543210
Ponadto do 9 dnia cieczki suka nie jest plodna i psy nie interesuja sie nia.

Gość ccleooo
Mam jamniczke i niestety zawsze po cieczce ma ciaze urojona. Ostatnio miala chyba z 3 tygodnie mleko w sutkach, ciagle piszczala i miala mine jakby jej sie swiat zawalil. Ale do rzeczy...co zrobic, aby maksymalnie skrocic czas ciazy urojonej i zeby nie miala tego mleka?

Gość 543210
A miała juz szczeniaczki?

Gość ccleooo
Nie, nie miala i w najblizszym czasie miec nie bedzie.

Gość 543210
No to będzie miała te ciąże urojone i nic na to nie poradzisz, nie skrócisz tego okresu i nie zlikwidujesz mleka w sutkach. Kup jej zabawki, ktore ona bedzie traktowac jak swoje dzieci i chociaż tak ulżysz jej niedoli. :)

Gość do ccleooo
nie dawaj zabawek, weterynarz powiedział, że to tylko pogłębia kiepski stan suczki w ciąży urojonej. Sprawdzone, moja nie chciała wychodzic na dwór i nosiła wciąż ze sobą zabawkę. Kolejne ciąże urojone bez zabawek mijały szybciej. Uważaliśmy tylko, aby nie było zapalenia sutków( czasami trzeba było stosowac liście kapusty, aby nie było nabrzmień i guzków).