Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2 rok studiów

Dlaczego nastolatki ubierają się lepiej od studentek

Polecane posty

Gość sybilla rulez agnieszka tez
wiesz co to sa akapity????

Gość ponownie się z tym nie
wyobraź sobie, że nie. :0

Gość ponownie się z tym nie
:o

Gość chlopak1982
> . Z samej mojej klasy na 30 dziewczyn dziewicami do końca zostały może >3, a takich, co zrobiły to z miłości po 18 roku życia było jeszcze mniej. ??? już 2000 lat p.n.e w Egipcie pisano, że młodzież coraz gorsza... a Ty myślisz, że na studia to idą same dziewice, tudzież zrasta się im po otrzymaniu indeksu? Jedna koleżanka z UW opowiadała mi jak to one w grupie się nie malowały, ani nie odstawiały. Aż tu przyszło pare takich babek, które się odstawiały i dopiero wtedy zaczęły się jakieś delikatne makijażyki itd... Dlaczego? Bo im się nie chciało - babski wydział, "nie było dla kogo". A że potem wyjdą takie na miasto, na przystanki, do tramwajów itd. i wyglądają przy nastkach, jakby to one były gimnazjalistkami ...

Coś w tym jest, moja strasza siostra właśnie studia skończyła, wygląda okropnie, włosy w kitke, zero makijarzu, za duże spodnie, sweter do kolan itp wszyscy na około muszą wiedzieć że to chodząca skarbnica wiedzy bez lustra w pokoju:O Ja teraz zaczynam klase maturalną w LO ucze sie dobrze, jestem ambitna i to jakoś nie przeszkadza mi w dbaniu o siebie, nie chodze w mini i z odkrytym brzuchem bo u nas w budzie za cos takiego mozna z klasy wylecieć ale zawsze staram sie dobrze wyglądać, i to raczej w nauce mi nie przeszkadza, w kwestji firmowych ubrań to wcale nie trzeba mieć worka pieniędzy żeby takowe posiadać, ostatnio zaopatrzyłam sie w kilka rzeczy w housie i diversie za naprawde niewielkie pieniądze, wystarczy poczekać na promocje, dla chcącego nic trudnego...

ponownie się z tym nie - a ja się zgodzę z Tobą w pełnej rozciągłości :) A chłopaku, co do studentek, wydaje mi się, że roczniki 85-86 to ostatnie, które jeszcze traktowały seks jako \"coś wielkiego\", wśród których nie licytowało się kto wcześniej miał to już za sobą, wśród których nie krążyły opowieści pt: na ostatniej imprezie miałam dwóch facetów. Z roku na rok granica wiekowa pierwszej inicjacji się obniża i tego nie da się ukryć. Wiesz ile słyszałam historii o tym jak dziewczyny traciły dziewictwo z byle kim, byle jak i byle gdzie, aby tylko mieć już to za sobą? bo wszyscy już to zrobili. Ja miałam to szczęście, że trafiłam na odpowiedniego mężczyznę, przeżyłam pierwszy raz jak z bajki, romantyczny, było wino i świece. Nawet sobie nie wyobrażasz ile osób by mi tego zazdrościło, bo większość robi to zrywając się ze szkoły we własnym mieszkaniu, zanim rodzice wrócą z pracy. Często z ludźmi, których albo nie kochają, albo będąc w związkach, które szybko się rozpadają. I bynajmniej przez to, że nie jestem dziewicą i że stało się to w takich okolicznościach traktuję seks poważnie. A te nastolatki, które spieszą się z tym, żeby nie zostać jako ostatnie dziewice, nie będą miały takiego szacunku do seksu. A chyba większej krzywdy nie można sobie wyrządzić, bo to zostaje na całe życie.

ale nie uogólniajmy. Jak można pisać, że gimnazjalistki ubierają się lepiej a studentki gorzej ;] Przecież nie ma ŻADNEJ REGUŁY i w jednej i w drugiej grupie są lepiej i gorzej ubrane dziewczyny, ładniejsze i brzydsze. Ile ja mam przykładów obleśnych nastolatek wśród znajomych siostry i pięknych, super ubranych koleżanek z mojej szkoły. To kwestia przypadku, kogo wybierze się jako \"wzór swojej grupy społecznej\" i tyle

Gość chlopak1982
no nie, proszę mi tu nie obrzydzać wszystkich nastolatek ;) ja nie przeczę, nie brakuje różnych kurewek blokowych, jak spojrzę na takie tlenione z odrostami to się źle robi. ale studentki naprawdę średnio się ubierają. Może po prostu nie chcą prowadzącym(ach, te stare, złośliwe, niedoj... doktorki:P) podpadać?

Gość pyzata Manka
bo mam walute : Razy. dalam cztery razy i mam najmodniejszy kostium.

:D Nigdy tak do tego nie podchodzilam :D Wlasciwie to nie zwracalam uwagi... Ubior to nie jest cos czym mozna mi zaimponowac ;)

Gość stara rupieciara
e tam , bzdury jasne , sąstudentki i studentki; ale patrząc przekrojowo , np. na moje koleżanki z klasy , to właśnie w liceum chodziłyy poubierane w wory , swetrzyska , w pierwszej klasie to nawet dresik się zdarzył czasem - na studiach i po za to elegancja francja , kobiece ubranka , buty już nie sofixy , a poółbuty; no albo na wykłady to wersja wygodniejsza - dzinsy , dopasowany sweterek - ale żadne tam porozciągane łachy do kolan; nie wiem , autorze , z czym masz problem; być może przeszkadza ci , że studentki nie wywalają cycków na wierzch oraz brzuchów (tak jak nastolatki) albo po prostu trafiłeś nieszczęślliwie :P a nastolatek sięnie ma co czepiać - to kozi wiek i jak najbardziej pora na różowe kolorki i ubranka zalatujace kiczem; oczywiście poza szkołą :P

Gość ponownie się z tym nie zgodzę
Chłopaku niczego takiego nie napisałam, bo i gdzie? Nie twierdzę wcale, że na studia idą same dziewice, ponieważ w przeciwnym wypadku na studiach obecnie, z zeszłorocznych maturzystów nie byłoby w ogóle prawie żadnych dziewczyn. U mnie w szkole szczególnie te, które miały lepsze wyniki w nauce już w ogóle uważały się za ósmy cud świata, oczywiście z nielicznymi wyjątkami. Dawały komu popadnie, będąc i nie będąc w "związkach", spotkałam niejednego małolata pod swoją szkołą, często gimnazjalistę, który opowiadał, że nie musi się masturbować, bo jak tylko odczuwa potrzebę, udaje się do X czy Y i zawsze zostaje obsłużony. A one same nie ukrywały, jak to bawią się w swoim przekonaniu mężczyznami. I teraz duża ich część z dumą studiuje polonistykę lub pedagogikę, patrząc w przyszłość z zamiarem nauczania w szkołach. Z takim gronem pedagogicznych nauka na pewno będzie należała dla niektórych do najprzyjemniejszych rzeczy. A dlatego stwierdziłam, że łatwiej znaleźć młodszą niż starszą dziewicę, ponieważ zasugerowałam się tym, co widzę na co dzień. Znam więcej dziewic i to naprawdę ładnych w wieku 25 lat niż w wieku 18. Moja 17 letnia znajoma już dawno przestała nią być, o wiele wcześniej niż ja i o kilka lat wcześniej niż moja siostra. To jeszcze nie reguła, ale czasami boleśnie sprawdza się w rzeczywistości. Wszystko zależy po prostu od ludzi.

Gość gdzie ty widziales
takie studentki????? Kolejny stereotyp :) szkoda mi was ludzie :)

Gość chlopak1982
nie ja jestem autorem tego topicu. a widuję w Warszawie. studentki z UW i PW (heh). Może prywatne mają inaczej...

Przeczytalam wszystko i nie rozumiem, dlaczego nagle wybuchla taka awantura. Niektorzy operuja strasznymi stereotypami, a dziewczyny daja sie podpuszczac facetom i tak w kolko... Jednemu podoba sie taki, a nie inny styl ubioru i mianem \"dobrze ubranej\" okresli np. licealistke w niskich, obcislych biodrowkach z cekinowym paskiem i odslaniajacej lekko brzuch bluzeczce, a inny zwroci uwage na studentke w golfie i dopasowanej spodnicy 3/4 (w takim stroju tez mozna atrakcyjnie wygladac). Mysle, ze po 20 nie wypada sie juz ubierac w cukierkowe, blyszczace ciuszki, raczej dazy sie do tego, zeby wygladac powaznie, co nie znaczy nieatrakcyjnie (mam kolezanke, ktora ubiera sie bardzo hmm... konserwatywnie - zakiety, szydelkowe szale, \"garniturowe\" spodnie i wyglada niesamowicie, tak elegancko i klasycznie, caly wydzial sie za nia oglada).

A ja smigam w bluzach z kapturem i dzinsach, bo stawiam na swoja wygode i mam w dupie to, czy na moj widok slini sie jakis cwiercinteligent, ktory przychodzi na zajecia w celach bynajmniej nienaukowych. :P Tylko nie bluzgac na mnie teraz. :)

no ja bylam dzis na rozpoczeciiu roku szkolnego i nie widzialam zadnych blachar:D owszem byly dziewczyny ubrane modnie itd..ale ze smakiem nie jak jakies mlode zdziry....moze dlatego,ze to szkola na dosc wysokim poziomie:P

a moze dlatego, ze to bylo rozpoczacie roku. a swoja droga mozna tez popatrzyc. idz mezczyzno przejdz sie do jakies wiekszego centrum handlowego i popatrz na sklepy 3/4 to skelpy z kolorowymi badziewiami dla nastolatek, uwazam ze po prostu nie wypada zalozyc starszej dziewczynie. a swoja droga ja powiem ci ze i w moim rodzinnym miescie i w tym w ktorym studiuje widze wiecej ubranych lepeij studentek ze smakiem a nastoatki to cukiereczki. kro pisala o sexie nastolatek niestety po raz kolejny powtarzam za nia w moim roczniku nikt nie przechwalal sie ze nie ejst dziewica. nie tracily ich w wieku 16 lat a jak sie tym pochwalily to byly tepione ze sie puscily. a teraz? wejdzx na jakas strone dla nastolatek popatrz co sie dzieje. mam relacje z tego co i jak mam dwie kuzynki 15 i 17 lat wiec wiem. i dodatkowo pracuje na stronie dla mlodziezy wiec wiem z czym mi sie zglaszaja 3 razy dziennie slysze 15 16 latke ktora boi sie, że jest w ciązy.

Gość beatka_vla
jest duuuuuzo dojeżdżajacych dziewczyn i tak np. jak ja stawiaja na wygode... i żeby bylo cieplo... :P

Ja przez całą szkołę średnią musiałam się ubierać \"z kołnierzykiem\" bo w hotelarzu tak już trzeba. A teraz na studiach (dzienne, państwowe) zostałam przy tym. Nie żadna wielka elegancja, bo czasem kolorowa bluzka z kołnierzykiem do dżinsów fajnie wygląda. No i żeby tylko ciepło i wygodnie mi było, bo nie wyobrażam sobie gonić autobus w obcasach i spódniczce, albo marznąć w autobusie. Ale myślę, ze takie uogólnianie jest bez sensu, przecież wszędzie znajdziemy różne dziewczyny.

ja tez nie wyobrazam sobie w srodku zimy, gdzie z mieszkania na uczelnie mam okolo 45 autobusem w ktorym nie ma ogrzewania bo unas jakos rzadko je wlaczaja. biegac w spodniczce odslaniajacej pupe szpileczkach cienkich rajstopkach i do tego kurteczka ledwo zaslaniajaca brzuszek. wybaczcie. ale wole spodnie jakies wygodne buty cieply plaszczyk. i to tylko i wylacznie dbalosc o moja wygode i zdrowie bo jakos lubie swoje nereczki i nie chce miec z nimi problemow jak i pecherzyk tez dziala bez zarzutow jakos mi sie nie usmiecha leczenie. przez pol zimy

Gość beatka_vla
ja dojeżdżam 2 godziny autobusem brrrrrr

beatka i wyobrazasz sobie szpilki i krotka mini i kurteczke z pepeusiem na wierzchu gdy na zewnatrz jest -15?

\"Niektóre z dziewczyn już w gimnazjum straciły dziewictwo, a niedobitki uczyniły to zaraz po rozpoczęciu szkoły. Zaznaczę, że było to dobre liceum, z tradycjami. \" TO JEST JAKAŚ ŚCIEMA