Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyMegi81

PLANUJĄCE CIĄŻE NA PRZYSZŁY ROK? SĄ TU TAKIE? JAK TAK TO ZAPRASZAM!!!

Polecane posty

Cześć,dziewczyny:))) Skończyłam brać Provere i dostałam miesiączke:))Mąż zrobil badanie nasienia miejmy nadzieje,że wyniki są dobre.W srode idę do ginekologa.a co u Was dziewczyny??piszcie.Pozdrawiam:))

Chorobcia i znowu NIC :( To drugi raz.Mówią do trzech razy,to może tym razem sie uda. (podobno nie było pęcherzyka dominującego)tak sie zastanawiam czy nie mam jakiegoś problemu :( Pozdrawiam

Witam.Wczoraj byłam u lekarza,mam dalej brać Provere przez 3miesiące.Nasienie męża jest całkiem dobre jak to lekarz okreslił \"wystarczy żeby zajść w ciąże\":)))))))z czego się ciesze.Pozdrawiam.

hej a ja od poniedzialku na antybiotyku znowu mnie dzieciaczki zarazily i mialam angine temp 39 jakos wytrwalam, boje sie ze to chorobsko moze mnie dopasc w ciazy i co wtedy ....? Pozdrawiam serdecznie

Cześć dziewczyny.Co u Was??Nadal biorę Provere i Folik i nadal staramy się:)))POzdrawiam ciepło.

hej mi kolejny roczek minal staranka rozpoczete ale efektu brak a co u Was? pozdrwaiam

Zrobiłam więcej badań i okazało sie ze mam lekko za wysoką prolaktyne :( Mam brać Bromergon na jej zbicie i Clostibergyt na pobudzenie jajników. Koszmar a ja myślałam że wszystko jest ok. 12 lipca mam stawić sie na monitoring i zobaczymy czy są jakieś efekty. Pozdrawiam pa pa

ja starania zawieszam o listopada. Poddaję się....... nie mam już siły żyć od owulacji do owulacji, żyć nadzieją, drżeć, płakać, liczyć, mierzyć i w ogole....... potem się zobaczy ;) 🖐️

Witam.Staranka dalej prowadzimy:)Zrobiłam sobie poziom prolaktyny i wynik jest dobry.Za jakiś miesiąc ide do ginekologa o dalsze prowadzenie co do zajścia w ciaże.Pozdrawiam.

czesc dziewczyny wlasnie bylam u gina z badaniami mam podwyzszona prolaktyne i moge miec problemy z zajsciem ale mamy probowac czy ktoras z was tak miala?

Asiek23 - no właśnie ja tak mam . mam ponoć minimalnie za wysoką i to wystarczy aby zamęcić w organizmie.Owulacji nie ma bo pęcherzyki nie rosną do odpowiedniej wielkości .Tak jest u mnie. Biore Bromergon 2tyg i Clo. I mam stawiać sie na monitoring. Jestem troche załamana :(

cześć mam pytanie: a jak się sprawdza te prolaktynę/ I w ogóle jakie nalezy zrobić badania by wiedzieć czy można zajsc w ciążę? dzięki

moja gin kazala probowac bo prolaktyna zwieksza sie z powody stresu, trzeba chodzic spac zawsze o tej samej porze i mam mierzyc temp zwyklym termometrem rteciowym - bo te nowe nie pokazuja dobrze. mamy starac sie jezeli przez 3 miesiace nie zaqjde to bedziemy robic jeszcze rozne badania. mam jesc folik i feminatal - bo wiytaminy podobno tez pomagaja. zobaczymy co bedzie a na badanie prolaktyny wystarczy pobrac krew w okolicy owulacji - dlatego mierzcie temp jak idzie do gory to sobie idzcie do labolatorium dobrze isc rano przed posilkiem.

jeszcze jedno pytanie: okres miałam jak nigdy krótki (przed tym miałam dziwne objawy jakby ciąża), tylko dwa dni,minął a ja nadal mam nabrzmiałe piersi, nie bolą tak ale zyłki widać wyraźnie do toalety siusiu co chwilę normalnie, męczące i nadal senna, zmęczona i ciepło nadal mi i zimno jednocześnie. Pewnie się sama nakręcam :(

Cześć.Ja prolaktyne robiłam bez wiedzy gina bo nie pprzepisal mi ale dla własnej swiadomości chciałam zrobić,jeszcze chciałabym przebadać hormony tarczycy(TSH)czy nie sa za wysokie bo coś z miesiączka mam problem.Pozdrawiam

matylda345 i co??jestes w ciazy? :) Iza a ile mialas prolaktyny?? planetka a ty?? pozdrawiam was gorraco i czekam na wiesci od innych dziewczyn :)

Asiek mój poziom prolaktyny wynosi 4.54.Pozdrawiam

cześc :) robiłam test i wyszedł negatywny, dostałam okres ale jakiś taki dziwny trwał 2 - 3 dni i następne dni to plamienia - nigdy czegoś takiego nie miałam. Zdenerwowałam się trochę i zapomniałam do wczoraj bo naglę zauważyłam że mam większy biust, mój partner również zwrócił na to uwagę! stał się wrażliwszy i sutki również większe, żyłki nadal widać następny okres mam dopiero pod koniec miesiąca, zaczęły mnie z powrotem pobolewać jajniki - prawy czasami mi jakby pulsuje. i nadal jestem senna i zmęczona, nawet teraz gdy piszę to myslę o tym by się położyć spać. wizytę u gina mam w sierpniu

przypomniało mi się również coś zaskakującego, od kilku dni w moich miejscach intymnych czuję takie ociążenie, ciężko to wytłumaczyć, eh....to tak jakbym miała tam wszystko takie nabrzmiałe, o jak po podnieceniu. pewnie to wszystko jest wynikiem czytania tego i przejmowania się :(

Cześć dziewczyneczki dawno mnie nie było bo leniuchowałam na urlopiku. Moja prolaktyna to 27 a norma ponoć do 23.Mój gin.mówi że to nie tak zle. Dzielnie łykam tableteczki i czekam z nadzieją że pomogą i doczekam sie tych 2 kreseczek na teściku ;) Gdybym wiedziała że będe miała takie problemy to zdecydowałabym sie na dzidzie o wiele wcześniej. 12tego ide na monitoring i zobaczymy czy w tym msc.będzie owu. Może sie uda :) Piszcie co u was.pa

Gość śląsk-ja
Witajcie Mam 28 lat i tak pokomplikowane wszystko, że nie chcę dziecka. Mąż chce. Może więc wiecie (pytam dla kompromisu) - co trzeba robic, żeby mieć dziewczynkę >? Pozdrawiam

śląsk-ja,ja tylko tyle wiem,że trzeba jeść duzo nabiałów to pomaga począć dziewczynke:))))

Witam dziewczyny.Właśnie kupiłam sobie test owulacyjny i zobaczymy w który dzień wskaże owulacje a jesli tak to czy zajde wtedy w ciaże.Wypróbujcie kobietki.pozdrawiam

asiek24 - ja biore Bromergon i Clostilbegyt. Śląsk-ja Aby mieć dziewczynkę to trzeba przytulać się :) 3dni przed owulacą .gdy dojdzie do owu.to męskie plemniczki wyginą bo są mniej wytrzymałe.Gdzieś to wyczytałam. Iza nie wiem jak to jest z testami owu.bo ja wcześniej je stosowałam i pokazywały ze będzie owu.a na monitoringu stwierdzano ze nie mam.Dziwne. Jestem właśnie po pierwszym monitoringu podczas brania tych leków i narazie ok.pęcherzyk rośnie a wcześniej nie.Może jest szansa że tym razem sie uda. pa

Cześć.Prawdopodobnie ostatni dzień łykam Provere i od nastepnego miesiąca zaczne stosować test owulacyjny zobaczymy jakie będą rezultaty,u nam może ten test dużo dać bo nie mieszkamy jeszcze razem a więc współżycie utrudnione.Pozdrawiam

Gość anikkaaa
Ale ten topik jest chyba dla planujacych ciaze w 2008 roku, a tu wszystkie juz teraz sie straja i zawodza ze nie wychodzi!