Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewwaaaaaa kkkkk

Czy EFFACLAR K firmy LRP to preparat z kwasami? jak się go stosuje, kiedy, do ja

Polecane posty

Gość ewwaaaaaa kkkkk

kiego rodzaju cery? jeśli ktoś zna się to bardzo proszę o napisanie kilku słów na temat tego preparatu. Z góry dziękuję:):):)

Gość ewwaaaaaa kkkkk
hmm, nikt nie odpowie?:(

Gość 1987654567890-
Na wizazu bylas?

Gość 1987654567890-
Wyszukiwarki uzywalas?

Gość kasialux
hej używałam tego kremu z kwasami - mi nie pomógl - przez tydzien po nałożeniu miałam zaczerwienienia - skóra mnie swedział - podobno tak ma byc - ale zauiwazyłam u siebie ze przez sen sie drapałam i jak wstawałm rano do pracy to wyglądałam jak zombi ju znie uzywam - lezy sobie gdziesz w szafie na dnie moze dla twoje cery bedzie ok - dla mnie niestety nie mam cere problemowa - po potrądzikową - czyli wskazana do tego kremu ale juz go nie kupie

A ja go stosuję, ale działa na mnie jedynie jako krem pielęgnacyjny , a nie leczniczy (używam go na dzień). Jest przeznaczony do cery tłustej z problemami trądzikowymi i trochę spełnia swoje zadania, ale tylko trochę. Do walki z zaskórnikami i pryszczami się nie nadaje. No i kosztuje sporo

ja stosuję go podobnie jak aliss. Mam skórę tłustą i grubą, wiec nie podrażnia mnie. Dermatolog kazał mi go używać przed yellow peelem - podobno hartuje skórę. Używam już tak wielu specyfików że nie wiem czy pomaga czy nie. Na pewno nie szkodzi i jest to jeden z niewielu kremów do cery tłustej który nie tłuści jeszcze bardziej mojej skóry.

Gość ewwaaaaaa kkkkk
Dzięki dziewczyny:) a jak długo należy go stosować? czy w ogóle należy robić jakieś przerwy czy można zużyć od razu całą tubkę? najlepiej na dzień czy na noc? jaką porą roku najlepiej go stosować?

kwasy stosuje się na noc, gdyż działają fotouczulająco. na dzień należy nakładać kremy z wysokimi filtrami. osoby, które nie mają doświadczenia z kwasami, nie powinny stosować go latem. celowe opalanie zupełnie wykluczone. Effaclar K zawiera pochodną kwasów BHA, które można stosować bez przerwy.

Gość ewwaaaaaa kkkkk
Dzięki justa:) wiedziałam, że można na Ciebie liczyć w tej kwestii:) pozdrawiam:) mam tylko jeszcze jedno ważne pytanie: czy jeśli nie jestem posiadaczką cery trądzikowej, a po prostu mieszanej z rozszerzonymi porami to czy ten specyfik będzie dla mnie dobry?

Używam tego kremu od 2 tygodni, ale nic ciekawego się nie zdarzyło. A mam cerę mieszaną ze wszystkimi jej przypadłościami. Przez kilka pierwszych dni gdzieniegdzie szczypała mnie twarz, ale potem to przeszło. No cóż, skóra nie przetłuszcza się po nim, ale zostaje taka lepka, trochę błyszcząca warstwa. Następnym razem kupię Brevoxyl...

Gość ewwaaaaaa kkkkk
maxine-------> dzięki za wypowiedź:)

Ewa, jak najbardziej. ja też mam cerę mieszaną i używam kwasów - bo to świetna metoda na rozszerzone pory i przetłuszczanie w strefie T (i nie tylko). tyle, że cerę mieszaną przy kwasach trzeba będzie np. częściej nawilżać - tłusta może tego nie potrzebować tak bardzo.