Gość kruszek Napisano Październik 6, 2006 Witam. Dziś, po stosunku z moim partnerem, zaczełam delikatnie plamić, na taki lekko brązowy kolor. I teraz nie wiem, czy to w skutek tego seksu, czy to poprostu początek okresu ( w zeszłym cyklu miałam tak, że okres spóźnił mi sie 4 dni. W pierwszym dniu było lekkie, brunatne krwawienie, a później już okres "z prawdziwego zdarzenia".) Mój problem polega na tym, ze tabsy mam zacząć brać od pierwszego dnie okresu, i nie wiem co zrobić w takim wypadku :( Czekać, aż zaczne normalnie krwawić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 6, 2006 powinnaś zaczekac aż normalnie zaczniesz krwawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kruszek Napisano Październik 6, 2006 Ok. dzieki za odpowiedź. I bede wtedy normalnie zabezpieczona? Mam nadzieje, ze juz jutro bedzie normalny okres, bo przyznam szczerze, że jestem ciekawa jak bedzie wyglądała moja "współpraca" z Yasmin :) A szczególnie jej wpływ na moją buźke :D:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniutek28 0 Napisano Październik 6, 2006 Witam dziewczyny no i zaczeko sie biore dzis moja druga tabletke yasmin i sie zaczynam bac bo czytam tu o roznych plamieniach i takich tam... zastanawiam sie czy mnie takze to czeka nigdy przy tabsach nie mialam plamien a co bedzie teraz to sie okarze:) dzis bolala mnie glowa...strasznie ale niesadze aby przez yasmine raczej ze zmeczenia w sumie na wszystkie skotki uboczne jestem przygotowana niedam sie zaskoczyc...:)acha martwi mnie jeszcze jedno a mianowicie moj @ktory wczoraj sie zaczol jest niesamowicie obfity nigdy tak nie mialam niby nic mnie nie boli ale ta powodz :(szok zobacze co bedzie dalej...duzo dobrego slyszalam na temat yasminek ze chce sie przekonac na wlasnej skorze co bedzie:) pozdrawiam wszystkich i zmykam znow sie odezwie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 6, 2006 Ja też miałam obfitą @, no i ciągłe plamienia, teraz jestem w czasie przerwy.... I O DZIWO nic mnie nie boli :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropka1987 0 Napisano Październik 6, 2006 ja tam nie miałam i nie mam żadnych plamień więc spokojnie, nie każda z nas je ma:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropka1987 0 Napisano Październik 7, 2006 a właśnie, co do twojego okresu to mój też mnie zadziwia bo jest bardzo obfity.....a taki zazwyczaj nie byl ale z kazdym opakowaniem sie zmniejsza, nie wiem jak u ciebie bedzie ale mam nadzieje ze tak samo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nasteczkas Napisano Październik 7, 2006 ja mialam obfity okres, ale po okresie zadnych plamien przy pierwszym opakowaniu mam wrazenie ze z kazda tabletka jest coraz lepeij i mniej takich dziwnych wzdec brzucha? no i nic mnie nie boli :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniutek28 0 Napisano Październik 7, 2006 Hej Dziewczyny dzis biore trzecia yasminke i jestem pod wrazeniem nic zadnych bulow glowy brzucha zero skutkow ubocznych tylko nadal ta powodz:) moze wreszcie minie chyba kocham te tabsy bo po poprzednich szalalam a tu nic super!! a moze zawczesnie sie ciesze :)zobacze co bedzie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniutek28 0 Napisano Październik 7, 2006 :) :) milusi ten topik lubie tu zagladac!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 7, 2006 Milo nam :) A ja dzs 2 dzień krwawienia z ostawienia i leci ze mnie ciurkiem ;););) Ciekawa jestem kiedy sie to skończy...a opakowanie następne zaczynam od środy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iskierka18 0 Napisano Październik 8, 2006 Ja zaczełam swoją przygode z Yasminkami 3 miesiace temu, dostałam @ któregoś tam dnia i po wzięciu pierwszej tabletki okres miałam tylko 3 dni:D Po kilku dniach jakies 3 dni plamienia i koniec:D czuje sie rewelacyjnie po nich!! fakt ze cena jest dość mocna bo w moim miescie kosztuja one 45 zł... ale wole zainwestowac i czuc sie jak cala w skowronkach:D buziaki:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kruszek Napisano Październik 8, 2006 Witam serdecznie Ja wlasnie zazyłąm 2 tabletke :) Ciekawa jestem jak bede sie na nich czuć. Dziewczyny napiszcie mi prosze, czy zauważyłyście jakąś poprawe w stanie cery i włosów? Bo ja mam strasznie tłustą cere, trądzik i przetłuszczające sie włosy. Gdyby mi tak Yasminka pomogła na to to byłoby extra :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata.k.19 0 Napisano Październik 8, 2006 powiem Ci szczerze bez sciemniania, ale mi yasmin pogorszył cere mam zamiar to przetrzymac z nadzieją ze sie polepszy, ale pamnietaj ze kada z nas reaguje inaczej, włosy tez mi sie bardziej przetłuszczają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropka1987 0 Napisano Październik 8, 2006 u mnie cera się polepszyła natomiast hyh...Beata, jednak coś nas poróżniło...szkoda tylko że twoim kosztem:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 9, 2006 No ja też mam chyba wrażenie że włosy mi sie troszke bardziej przetłuszczaja....chociaż sama nie wiem.....A @ nie bolesna :):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kruszek Napisano Październik 9, 2006 Właśnie zazyłam 3 tabletke :) Wczoraj kochalismy sie bez gumki, ale skończył na zewnątrz. Dziś rano tak samo.Wiem, że niby jestm zabezpieczona, ale gdzieś tam w srodku jest jakaś obawa. Troche pobolewa mnie brzuch i jajniki. Nie wiem dlaczego. W najbliższym czasie bede sie musiała przejśćdo gina. Ja mam nadzieje, że mi sie cera polepszy, a w najgorszym wypadku pozostanie bez zmian. Oby... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kruszek Napisano Październik 9, 2006 Jeszcze jedno pytanie - zazywam linomag(3x1) i olej z wiesiołka(3x2).Oba preparaty są w kapsułkach. Czy to bedzie miało jakiś wpływ na skuteczność tabletek anty?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 9, 2006 Kruszek---> był czas ze mnie tez bolał brzuch ( skurcze miałam ) tak jak przed okresem i w trakcie... miałam wrażenie ze za moment się zaleję :D ale mi to przeszło :) więc myślę ze nie ma powodu do obaw...Ty zjadłaś dopiero 3 tabletkę, więc twój organizm jeszcze sie do nich nie przystosował...i po prostu walczy z dodatkowymi hormonami...stąd te wszytskie skutki uboczne...które miną.... Ja ze swoim facetem kochałam się do końca ( skończył we mnie) dopiero jakoś pod koniec opakowania..( po prostu nie było wcześniej ku temu okazji :( - dzieli nas spora , baaaaaardzo duza odległość )...i musze stwierdzic ze to coś fantastycznego... :D:D:D Takie dopełnienie samego aktu miłosnego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaska24 Napisano Październik 9, 2006 ja uzywam yasmin od ponad roku-wczesniej nie stosowalam innych. Zalecil mi je moj ginekolog,twierdzac ze to jedna z najnowoczesniejszych i najbardziej odpowiednia wlasnie dla mnie. poprawila mi sie cera, nie wyskakiwaly zadne krostki spadlo mi libido ! +hustawka nastroju Ale nie jestem pewna czy to przez te pigułki, bo jak to sprawdzić... Kiedy powiedzialam lekarzowi o tym libido, myslal o zmianie leku na cos innego, ale ja nie chcialam, powiedzialam ze to moze bardziej z natury psychicznej a nie fizycznej przez tabletki. To dal mi skierowanie do seksuologa, chetnie bym poszla, ale niestety u nas są tylko prywaciarze. A skierowanie moge wyrzucic do kosza, bo i tak sie u nich placi aha i zapomnialam dodac,ze wczesniej mialam okropne bole brzucha w 1 dzien okresu, a teraz ledwie czuje ze sie zbliza- wielki plus tych pigulek. No i okres trwa mi krocej i jest slabszy. Przewaznie po 3 dniach sie konczy. Superancko. Zawsze mam regularnie- prawie co do godziny. Jak biore ostatnia tabletke w czwartek wieczorem. to zawsze mam okres okolo poludnia w poniedzialek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Young-Jin Napisano Październik 9, 2006 Czes dziewczyny, czytma wasze wypowiedzi na temat Yasmin i postanowilam podzielic sie moimi wrazeniami na ten temat. Aktualnie koncze trzecie opakowanie i dopiero teraz jets lepiej. Na poczatku bole piersi , bardzo nasilone, towarzyszyly mi przez pierwsze dwa miesiace , jak i nasilony tradzik.Nie schudlam, ale troche przytylam, bo pije jeszcze Peritol na przybranie wagi i razem daje to dobre efekty. Zato co mnie martwi to spadek libido no i suchosc pochwy. Bralam rozne tabletki i zawsze mialm depresje od nich, yasmin mi sluzy. A moj lekarz powiedzial , ze musze uzbroic sie w cierpliwosc . No i podzialalo, trodzikn chyba ustapil.Wlosy sie nie przetluszczaja, samopoczucie ok no i zadnych boli przydmiesiaczkowych. Tylko zeby to libido bylo lepsze. pozdrawiam P.S Przecyztalam gdzies na forum, wypowiedz na temat przypadkow smiertelnych po zarzyciu Yasmin.Posatnowilam to sprawdzic. Niedlugo sie odezwe i podziele sie wynikami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kruszek Napisano Październik 9, 2006 Pobolewają mnie łydki. Taki tępy ból. boje sie żylaków :( W mojej rodzinie są do tego skłonności:( Czy można temu jakośzapobieć? Boże im wiecej czytam o skutkach ubocznych tym gorzej sie czuje. Pieprzona autosugestia :( NIE CHCE ZYLAKÓW!! :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 9, 2006 Można temu zapobiec- musisz się duzo ruszać a wszytsko będzie dobrze.... z tym że ja z tym problemów nie miałam.... Będzie dobrze i nie wmawiaj sobie nic :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kruszek Napisano Październik 10, 2006 Oj Bernadetko łatwo Ci mówić. Ale ja jestem przewrazliwiona. Postanowiłam min 3 razy w tyg jeździć na basen.Poza tym chyba zaprzyjaźnie sie ze skakanką :P Ostatnio tak sobie czytałam ulotke wit E i pisało tam, ze rozrzedza krew i jest stosowana jak jest nadmierna krzepliwość. może to by było rozwiązanie? Oprócz tabsów jeszcze te witaminke łykać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 10, 2006 Dzien dobry :) A moze wartoby łykac jakis kompleks witamin?? Może Falvit?? Nie wiem..ale moze to jest dobre wyjscie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 10, 2006 A mnie łydki nie bolą....A prowadzę siedzący tryb życia...bo praca biurowa ;)... A ze leniuch jestem wiec od sportu stronię ;) A mimo to nie nekają mnie wcale moje łydki.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kruszek Napisano Październik 10, 2006 Dzień dobry :) Heh, ja tez jestem leniwiec, ale musze sie ruszyc bo potem mam schizy :P Wiesz, ja pod koniec misiąca zmieniam gina i ide do prywatnego. Wtedy z nim pogadam i mi cos doradzi.Do tego czasu chyba jakos przezyje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dziobus Napisano Październik 10, 2006 Cześć Dziewczyny... czy ktróreś z Was przytrafiła się grzybica pochwy od brania tabletek anty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dziobus Napisano Październik 10, 2006 Bo mi przyplątało się to paskudztwo i nie wiem od czego?! Nie brałam a ni nie biore antybiotyków, więc skąd to jest? Proszę odpowiedzcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 10, 2006 Dziobus- owszem, zdarza się ze to z powodu przyjmowania tabletek przypałęta sie to paskudztwo...ale to niekoniecznie od tego musi być :/ Ja też ostatnio z tym walczę :O ale zaczęłam brać tabletki i ciagle mam to plamienia, to krwawienia..i nie daję rady doleczyć się do końca, bo zaraz znowu mam krwawienie :O Natomiast ja złapałam to po myciu :O serio :O bo wczesniej się badałam i było wszytsko ok....A po któryms tam myciu poczułam że coś jest nie tak, ale myslałam ze przejdzie...Jednak sie myliłam ponieważ do rana pogorszyło się ......Na 3 dzien poszłam do lekarza....i tak się leczę z przerwami ( bo plamię ) już miesiąć... Moija ginekolog powiedziała ze to z powodu nadmiaru higieny...bo wyjałowiłam się :O Wniosek taki: czeste mycie skraca życie ;) A ja czekam aż @ się skończy i wtedy aplikuję sobie 500 mg clotrimazolu - na sobotę jest zaplanowany- po 2 tygodniowej przerwie....A we wtorek za tydzien mykam do lekarza na badanie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach