Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ERA komputera

Ciaża a komputer!

Polecane posty

Gość ERA komputera

Czy wy zdajecie sobie sprawe z tego ze szkodzicie swoim nienarodzonym dzieciom? Od switu do ncy siedzicie przy komputerach ,wymieniacie sie spostrzezeniami ,radami ,pogladami ,kłocicie sie ,spieracie o njamniejszy nawet szczegól Trudno mi wyobrazic sobie nawet wielki brzuch prz klawiaturze A dzieci cały dzień słuchaja dzwieku uderzen w klawisze Nawet zakupy robicie w necie--czytałam wasze wypowiedzi stad wiem KOBITY litosci ! Kogo wy w ten sposób krzywdzicie? Nawet madrzy połoznicy ograniczaja badania USG do minimum by nie narazac waszych dzieci na zbedne promieniowanie A kazda z piszacych tu ciezarnych próbuje udowodnic reszcie, ze jest i bedzie najlepsza mama pod słoncem. A wszystkie jestescie bezmyslne ! Niestety !Bez wyobrazni Idzcie moze na spacer Wiekszosc siedzi na L4 bo pracowac przy kompie w pracy nie moze bo komputer i monitor szkodzą ciazy Wasze domowe komputery sa jakies nieszkodliwe I ojcowie tych dzieci tez nie mysla skoro na to wam zezwalają

Gość Iza..
Mądralo wszechwiedząca! Dziękuję z góry za troske o moje dziecko....W Twoim przekonaniu co powinnam zrobić, skoro mam pracę, która wymaga ode mnie siedzenia przed kompem 8 godzin dziennie?Rzucic prace w pizdu,isc na L4 odkąd tylko zaszlam w ciąże? Co mi poradzisz mądra kobieto.....?

Gość llllllllll
A może to Ty jesteś niedoimformowana. Niekt tu nie siedzi godzinami przed komputerem itp. Ogólnie wszystko w nadmiarze szkodzi nawet Twoje głupie gadanie ;) Daj sobie luz i idź na spacer nawet tylko dlatego abym nie musiała się denerwować i odpisywac na takie głupie wypowiedzi - wiem nie musze ale wkurza mnie pouczanie od niedouczonych ?????????????

Gość a co Tobie do tego
? to po pierwsze. Po drugie - siedzisz z zegarkiem w ręku i mierzysz czas przesiadywania przed komputerem każdej przyszłej mamie tu pojawiającej się? Może to Ty powinnaś zająć się czymś konstruktywnym zamiast wpierdzielac nos w nieswoje życie? Słyszałaś o czymś takim jak ROZUM? słyszałaś o tym, że każdy ma takowe coś i każdy z niego korzysta wesle własnego uznania? Nie masz swojego życia? problemów? że tak "dbasz" o życie innych? Naprawdę nie potrafię czasem zrozumieć ludzi! weź się sama przewietrz ok?

Gość ERA komputera
a gdzie i kto ci kaze siedziec 8 godzin w ciazy przed kompem?Wie o tym inspekcja pracy? ostrzegam tylko i co juz sie chcesz kłocic??

Gość CCCCCCCCCCCCC
a ja piszę w pracy - nie jestem na L4

Gość llllllllll
niestety prowokujesz tym tematem i tyle taka jest prawda? Chcesz zacząć wojnę to ją masz:(

Gość ERA komputera
Słyszałaś o czymś takim jak ROZUM- ja słyszałam i dlatego tu pisze Wy do rozumu macie za daleko? Czemu tak krzyczycie ? Bo ktos wam zwrócił uwage dla dobra waszych dzieci Czyzby mi zalezało na tym bardziej niz wam?

Gość CCCCCCCCCCCCC
ErA komputera - a w jakich ty realiach żyjesz? Moje kadry kazałay mi nie pracować powyżej 4 godzin na kompie- co oznacza, że po 4 godzinach mogłabym iść do domu

Gość ERA komputera
po 4 godzinach nie do domu tylko do przenia kawy!!!!!!!!!!!!!

Gość CCCCCCCCCCCCC
Ha, ha, ha! Parzyć kawę przez 4 godziny?

Gość CCCCCCCCCCCCC
wiesz... ja albo pracuję, albo się obijam ale w domu - nie w pracy, inaczej nie umiem.

Gość ERA komputera
pisałas ze kadry nie zezwalaja na 4 godzinki a teraz juz zmieniłas zdanie masz kadry w domu? BEZMYSLNE stworzenia !

Gość ERA komputera
stanie w kolejkach wam szkodzi , w autobusach tez ,dym wam szkodzi , wszystko wam szkodzi a komputer nie! Ciekawa teoria współczesnej ciezarnej!Ciezarnej w erze komputerów!!!!!!

Gość CCCCCCCCCCCCC
czytaj dokładnie! Kadry mam w pracy i mówią,żebym nie pracowała pow. 4 godzin na kompie a jest to niemożliwie, bo moja praca polega na obsłudze kompa. W pracy pracuję a w domu się obijam - chodziło mi o to, że nie umiem markować pracy w pracy. Zakapowałaś teraz?

Gość ERA komputera
Takie niby jestescie wykształocone bo podkreslacie to na kazdym kroku a nie wiecie ze to na serio nie jest wskazane?

Gość CCCCCCCCCCCCC
nie wiem skąd bierzesz swoje złoślwe uwagi, ale mnie nic nie przeszkadza odkąd jestem w ciąży

Gość posłuchaj no ERA
przestaniesz się wyżywać na innych w końcu? bawi Cię to kobieto??? Obrażasz tu kobiety w ciąży w każdym zdaniu! naucz się najpierw DYSKUTOWAĆ bez niepotrzebnych inwektyw ok?

Gość jjjooo
no i rozplodowki podniosly krzyk. zamiast pojsc na spacer i wyciszyc sie, to wszystkim opowiadaja jakie to one beda dobre mamuski a tu czesto rzucaja przeklenstwami, gapiac sie bezmyslnie w monitor. myslcie o dziecku kobiety....

Gość CCCCCCCCCCCCC
ja skończyłam tylko podstawówkę i nie podkreślam tego nigdzie

Gość ERA komputera
ja tu nikogo nie obrazam napisałam co mysle o tym stanie przed kompem i zostałam zjechana ? słusznie?A moze komp ma zbawienny wpływ a ja sie myle????????????

Gość skoro jest juz ten temat...
to można napisać coś konstruktywnie 1. kobieta w ciąży nie powinna siedzieć przed monitorem EKRANOWYM wiecej niż 4h/dobę. Najlepiej zaopatrzyć sięw LCD 2. przypadku wyżej wspomnianego monitora ekranowego należy unikać przebywania ZA ekranem (największe promieniowanie) w szczególności uwaga na łożko!!! 3. trzeba wietrzyć pomieszczenie itp.

Gość posłuchaj no ERA
Słońce - nikogo nie obrażasz??? czyżby???? poczytaj dokładnie swoje słowa, bo chyba nie bardzo nawet wiesz co piszesz......pełno w nich wyzwisk i wyszydzeń - zastanów się nad swoim postępowaniem - dziwisz się, że zostałaś zjechana? sądzisz, że niesłusznie? a na co liczyłaś po swojej niezbyt miłej i podobnej do poddania tematu do DYSKUSJI wypowiedzi? hm.........widzisz? chyba dobrze by było najpierw spojrzeć krytycznym wzrokiem na własne zachowanie, a następnie zająć się innymi i ich postępowaniem - nie sądzisz?

Gość CCCCCCCCCCCCC
na spacer wyjść nie mogę bo jestem w pracy ja nie deklaruję ani nie daklarowałam, jaką będę mamuśką rozpłodówką także nie jestem, chyba, że ty jjjooo ..jałówką

Gość posłuchaj no ERA
errata : zamiast "podobnej do (...)" miało być " NIE podobnej do (...)"

Gość ERA komputera
to wietrzyc i juz jest w szystko ok Wszystko wymyslicie aby wytłumaczyc sobie ze wasze działania sa słuszne ekranowy jest fee a LCD dziła jak balsam! no dobrze to sie relaksujcie przy monitorach "nieszkodliwych"hihi

Gość posłuchaj no ERA
no dobrze - to Ty w takim wypadku pomyśl nad sobą :) hihi

ERA nie iwem po co założyłaś ten temat. Ja dorzuciłam swoje 3 grosze, nie wypisałam wszystkich rzeczy tylko niektóre związane bezpośrednio z kompem. Pomyślałam, że moze komuś sięto przyda i warto wiedzieć pewne rzeczy. Ale w sumie chęć pisania tu mi przeszła. Miłego dnia

Gość ERA komputera
nie! nie dziwie sie ze krzyk tu straszny juz wiem ze w gebach jestescie najlepsze Mam dziecko ale w czasie ciazy nie siedziałam przy kompie ani minuty Nie uzywałam nawet telefonów GSM aby ograniczac wpływ szkodliwych urzadzen do minimum Od czasu jak zaszłam w ciaze do dzis nie uzywam kuchenki mikrofalowej bo uwazam ja za szkodliwy zbytyt

ps. nie jestem w ciąży, ale mam z komputerami do czynienia