Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość dolaks

Laserowa Korekta WZROKU

Polecane posty

Gość gość
Jestem na etapie podejmowania decyzji o laserowej korekcji i szperania w necie na ten temat. Przekonana jestem co do skuteczności zabiegu, ale pod warunkiem dostania się w ręce prawdziwego specjalisty. Tylko jak czytam te fora to jest jakaś porażka! kliniki prześcigają się w reklamach i promocjach, oby tylko złowić człowieka:( i jak tu wybrać tą najlepszą, ze specjalistą? Mieszkam w Żorach, więc poszukuję sensownego doktora w mojej okolicy. Czy kogoś polecacie?

Gość gość
dokładnie jak piszesz - reklama i łowienie nas... ja miałem zabieg we Wrocławiu w klinice Eye-Laser i jestem bardzo zadowolony z efektów i opieki. Moja rada to sugeruj się lekarzami (szukaj opinii o nich, podobnie opinie o klinice), no i sprzetem jakim zabieg jest robiony. Zresztą wyżej masz przykład kantowania ze sprzętem :P

Gość sagi123
byłam już na pierwszej wizycie w Centre de la Vision w Krakowie na Sienkiewcza, bo jestem zdecydowana na laserową korektę wzroku co sądzicie o tej klinice? macie doświadczenia? mają dobry sprzęt? ktoś tam poprawiał wzrok?

Gość gość
W okolicach Katowic to najlepiej szpital kliniczny na Ceglanej w Katowicach i weiss klinik w Chorzowie. Obydwa szpitale mają dobre opinie.

Gość rainy girl
Mój narzeczony przeszedł taki zabieg w klinice Lexum w Warszawie. Wykupił na Grouponie jakąś promocję od nich i zakwalifikował się do zabiegu. Panikował jak nie wiem :P ale efekty niezłe... miał -2 w prawym oku i -2,5 w lewym, a teraz pomyka wszędzie bez okularów, świetnie widzi i zaczął jakieś sporty ekstremalne uprawiać :d :D

Gość gość
No bo życie bez okularów na nosie to inna bajka! Ja jestem po laserze już prawie rok i jest idealnie. Też z groupona robiłam, ale we wspomnianej już tu Weiss Klinik. Na forach psioczą, że nie warto oszczędzać, ale to jest naprawdę ten sam zabieg.

Gość kosiorek
jejjj ja też robiłam w Lexum - ulga niesamowita! nie wyobrażam sobie teraz zakładania okularów :P soczewki nie wchodziły w grę, więc zdecydowałam się na zabieg. Stres był, ale teraz widz (naprawdę widzę :D), że było warto :):)

Gość gość
a co w wypadku, gdy kupię grupon do Lexum a okaże się podczas wizyty kwalifikującej, że się nie nadaję?

Gość gość
No to możesz mieć problem. Poczytaj sobie kilka wpisów wcześniej jakie afery są z grouponami np z kliniką visamax Lepiej iść do sprawdzonej kliniki po normalnej cenie niż skusić się na oszczędność a potem popsują ci oczy do końca życia.

Gość gość
To odzyskasz wpłacone pieniądze za miesiąc albo dwa..

Gość gość
Przy braku kwalifikacji jest problem z kasą, tzn. trzeba czekać na zwrot, moja koleżanka czekała jakoś nawet pół roku! A ja się wycwaniłem:) najpierw poszedłem na badanie, za które normalnie zapłaciłem, a jak wiedzialem że jest ok, to kupiłem groupona:) jestem już po zabiegu prawie miesiąc, miałem w Weiss Klinik.

Gość gość
Dlatego lepiej nie oszczędząc tylko pójść normalnie na badania a potem do kliniki, bo z grouponami to jakaś niejasna ta sprawa. To czemu część ludzi płaci normalnie a część z groupona? To dziwne.. skoro chcieli obniżyć cenę to mogli nie korzystać z usług groupona, im głównie chodzi o reklamę i ilość.

Gość gość
No dokładnie, groupon to reklama za pozornie nieduże pieniądze. Gdyby normalnie tak ceny obniżyli, to wiesz... nic by już nie zarobili!:) ja tam nie narzekam

Gość gość
Dobre kliniki się nie reklamują, ja robiłem zabieg w CMO laser to tam zawsze pełno ludzi, więc reklama zbędna..

Gość adaśko25
wiem jak jest w Lexum, jeżeli ktoś wykupi groupon, a potem okaże się, że nie można go zakwalifikować do zabiegu, zwracają pieniądze. a co do takich ofert grouponowych to nie rozumiem o co tu się czepiać - każdy organizuje jakies promocje, rabaty etc. to normalne!!! a przecież wiadomo, że nie każdego stać na taki zabieg, więc taki groupon to naprawdę fajna sprawa

Gość Mewka23
Cześć! Czy ktoś z Was korzystał z usług Centre de la vision w Krakowie? Chciałabym poznać opinie n temat tego centrum, zastanawiam się nad zabiegiem u nich. Mam zdiagnozowaną pogłębiającą się krótkowzroczność, obecnie wada -4,0 dsph:( Z roku na rok jest gorzej, wada się pogarsza i zastanawiam sie nad laserowa korekcja. Boje sie jednak powikłan, czytałam różne opinie, jedni tweirdza ze przeszli zabieg i moga teraz normalnie zyc a inni ze mają kłopoty, że bolą ich oczy, ze ostrosc widzenia sie pogorszyla itp Co myślicie o lserowej korekcji, jaką metodę polecacie?

Gość Miśka40
Ja miałam przeprowadzany zazbieg laserowej korekcji w Centre de la vision. Jakieś 2 lata temu. Cierpiałam na krótkowzroczność i długo zastanawiałam się nad zabiegiem. Wybierz się na wizytę wstępną, zobaczysz co Ci lekarz powie, czy w ogóle kwalifikujesz się do zabiegu:) Potem się będziesz zastanawiać nad tym co dalej. Ja miałam operację metodą Lasek i jestem zadowolona. Wprwdzie zaraz po zabiegu trochę bolały mnie oczy, ale kilka dni po już było super, mogłam normalnie funkcjonować:) Poza tym bólem nie mialam żadnych problemów, a sam ból był do zniesienia:)

Gość gość
Ooo, ja właśnie rozglądam się za dobrą kliniką w Warszawie. Możesz coś więcej napisać o operacji w CMO Laser, jak się czułeś po - tak z perspektywy pacjenta. U kogo robiłeś zabieg?

Gość gość
Witam Jestem prawie 9 tygodni po zabiegu metodą EBK. Sam zabieg nie boli i jest krótki, Potem masz wrażenie piasku w oczach więc to trochę nie przyjmne no i ostrość jeszcze nie najlepsza. Teraz jest super, wzrok się jeszcze wyostrzył i mam 0 dioptrii. Zapomniałam już, że nosiłam 15 lat okulary, bez których nie poznawałam ludzi. Mogę z czystym sumieniem polecic klinike bo nie ma się do czego przyczepić, Personel super! Szczególnie doktor Gadomska:) czuje że to najlepiej wydane pieniadze w zyciu. Pozdrawiam!

Gość gość
Nie wiem czy pracujesz czy nie ale ile czasu zajął Ci powrót do normalności, do pracy?

Gość gość
Ok. A ile czasu trwa całkowity powrót do aktywności fizycznej? Dużo ćwiczę i zastanawiam się, na jak długo będę musiała zawiesić moje zajęcia (siłownia, aerobik itp.)

Gość gość
A po co wracac do normalności,nie lepiej byc zawsze normalny???

Gość sobiesam
Czy ktoś z was miał styczność z kliniką Voigt medica? Mam -3,0 i -2,5 i zastanawiam się nad zabiegiem. Nie znam niestety nikogo kto się tam operował, ale dowiedziałem się o tej firmie z artykułu o Klimku Murańce. Podobno oni zajmują się leczeniem jego wzroku. Będę wdzięczny za informacje.

Gość gość
Ja szukam kogoś kto był w cmo laser, mam pytanie o lekarki są 4 czytałem trochę opinie i nie mogę się zdecydować do której mam się udać? Ogólnie jesteście zadowoleni z korekcji?

Gość gość
Jestem już po kwalifikacjach. Ze względu na cienką rogówkę będę mieć zabieg metodą EBK. Jeszcze tylko kilka dni... Czytałam tyle pozytywnych opinii, że jestem pełna optymizmu. Dam znać po zabiegu.

Gość gość
Ja też będę mieć zabieg robiony metodą EBK przy wadzie OL-3,25 i OP-4,0 Ciekawy jestem, jaką miałaś wadę, że udało się ją zredukować do zera.

Gość EBK_PRK
Czy EBK nie jest przypadkiem odmianą zwykłego PRK? To na pewno nie jest najlepszy zabieg, jaki można sobie zafundować w Polsce :)

Gość lusildaaa
Osobiście polecam dr Gadomską. Jest dobrym specjalistą i ma świetne podejście do pacjenta. Akurat w moim przypadku zabieg przeprowadzono metodą EPI Lasik ze względu na cienką rogówkę. Jestem już ponad 4 miesiące po operacji. Wada została zredukowana do 0.

Gość lasik
Po EBK bardzo szybko powraca normalne widzenie, szybciej niż przy innych metodach powierzchniowych. Ja zaś miałem lasik, bo przy moim -5 astygmatyzmie ta metoda niby była najlepsza. U mnie dobre widzenie było zaraz na drugi dzień, żadnej utraty ostrości, jedynie takie szczypanie w oczach przez 3-4 dni. Zabieg miałem 3 miesiące temu w Weiss Klinik, operował Dr Smorawski.

Gość EBK_PRK
Po prostu z tego co się orientowałem przed zabiegiem, to są nowsze i lepsze metody. Wychwalanie EBK pod niebiosa to czysty marketing i tyle.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować