Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glosrozsadku

Zastanawia mnie jak można być samotnymsinglem i cieszyć się z zycia?

Polecane posty

Gość glosrozsadku

Wracać deszczową jesienią z pracy i samotnie spędzać wieczór przed telewizorem z kubkiem herbaty(kubek też jest samotny). Tylko nie piszcie że mozna spędzać czas z przyjaciółmi. Ok- soboty tak ale komu się chce na tygodniu po pracy z kimś umawiać, każdy jest zmęczony, rano znów trzeba wstać a poza tym kumple nie mają czasu bo spędzają go z rodziną, z dziećmi. Zostają tylko puste ściany, ekran telewizora i deszcz kapiący cicho za oknem. I kubek herbaty na stole. Jeden kubek.

Gość cichopcia
czy wiesz ilez tu tematów o tym było? np na 30stkach w postach same stare panny siedzą i udaja jakiez to zycie jest cudowne bo nie maja faceta , dzieci, nie musza prać im majtek, nie musza gotować, maja duzo czasu dla siebie czyli na siedzenie w spokoju z kubkiem herbaty, na oglądanie seriali, na rozmowy z kotem, na słuchanie jak bije zegar, czasami wyskocza na solarium, do pabu z jakimis starymi pannami bądz uda im sie zawrócić dupę jakiej męzatce która wyskoczy na piwo a zaraz cce wracac do męża i dzieci. Stara panna udaje ze cytryna jest słodka, mówia ze cudownie im samym, a tak naprawde marzą o kims kto je pokocha, kto za nimi zatęski, kto bedzie czekał, na slub, na dziecko.no ale cóz mają mówić? udają ze niechca ślubów, ze niechca dzieci....takie bajdurzenie. Jest tu taka rybka , która jedyna pisze zawsze ,że nie udaje , że marzuy o miłości, nie pisze o sobie singiel bo smiesznie to brzmi ale ze jest stara panną. chciałaby kochac ale nie ma nikogo na oku. Podoba mi sie jej podejście i nie udaje ze samotnośc jest taka słodka, gdyz kazdy z nas wie ze cytryna nie jest słodka tylko kwasna. To drazliwy temat i zaraz napadna na ciebie te szczęsliwe samotne singielki bo tak o sobie piszą.:D

💤 A czemu miałbym na kogos napadać. A co do pytania, ilu jest twoim zdaniem nie samotnych i niecieszących się z życia ?

Oni poprostu oszukują sami siebie.Nikt nigdy mi nie wmówi,że tak mu jest dobrze i jest szczęśliwy.Ja to przerabiałam i też tak mówiłam wszystkim.Dziś mając męża i czwórkę dzieciaków jestem naprawdę szczęśliwa.Pomimo wszystkich trosk i kłopotów.Nie patrzę na to---cieszę się drobiazgami. Mam wrażenie,że pisałeś trochę o sobie.Życzę ci by już niedługo staly obok siebie dwa kupki z parującą herbatką🌻

Gość A to ciekawe....
"Zastanawia mnie jak można być samotnymsinglem i cieszyć się z zycia?" A można być nie-samotnym singlem?

każdy jest inny i ma swój sposob na zycie :) Niektórzy samotni wcale nie są z tego powody szczęśliwi. Ale bycie z kims tylko dlatego, żeby nie być samemu to dopiero chore ;) Hmmm... dla mnie na przykład czwórka dzieci to... przegięcie :D Każdy jest inny i czego innego potrzebuje... po prostu nie ma jednej recepty na życie dla wszystkich :) Zdziwi niektórych pewnie info, że istnieja kobiety pozbawione instynktu macierzyńskiego ;)

Gość jak dla mnie
A co mają robić? Jęczeć, płakac i rozpaczać, szukając na siłę faceta, żeby zdobyc sobie szacunek takich jak wy? Nie sztuka jest byc szczęśliwym, kiedy jest sie bogatym, pięknym i zdrowym, ważne znaleźć szczęście, gdy jest ciężko. Wiele samotnych kobiet to osoby w typie samotnika, z zainteresowaniami, umiejące sobie poradzić w życiu, które nie muszą wieszać się facetowi na szyi i rozmnażać, żeby znaleźć sobie miejsce w życiu. Wy jednak tylko potraficie czuć sie lepsze, bo udało wam się zaciągnąć chłopa do oltarza i dla wielu z was to największy życiowy sukces. I teraz kosztem innych staracie sie pocieszyc, bo wasze życie jest puste.

Gość zachnełam się
Ja tez miałam jeden kubek, posprzatane, mało zuzycia wody i gazu, pościelone łóżko, poukładane wszystko a teraz sa dwa kubki i nie zamieniłabym juz tego stanu rzeczy mimo iz łózko bywa nie złożone, ze jest więcej majtek do prania, ze skarpety leżą pod wersalką, ponarzekam na skarpety i zabierze je sam albo ja sama wezme i wypiore nawet. Wlos mi nie spadnie jak to zrobie ukochanemu. Ale mam kogo kochac, jestem kochana, ktos czeka na mnie, mam po pracy do kogo wracac, do kogo sie tulic i przy kim sie budzić. Nie słucham w samotności tykania zegara. Nigdy bym juz nie chciała miec jednego kubka na stole.

Katarina :) no, można być singlem i mieć 10 kubków, można gadać sobie z kotem i traszką nawet i być szczęśliwym przykre tylko jest to, że niektórym sie to w głowach nie mieści i koniecznie musza sobie wmowić i innym najchętniej też, że single tak naprawde to biedni, pokrzywdzeni przez los nieszczęsliwi ludzie no cóż... ja nic na to nie poradzę

Gość zachnełam się
tu niechodzi o szukanie na siłę , ale o to ze one poprostu udają ze sa w samotności szczęsliwe . Tylko o to chodzi.,

--->żachnęłam się na prawdę facet jest z pracy wcześniej od Ciebie i czeka na Ciebie w domu?

Gość jak dla mnie
One nie udają, że są szczęśliwe, tylko są szczęsliwe. tak jak wiele mężatek udaje, że jest szczęśliwe, a tak wcale nie jest.

ciekawe dlaczego lepiej jest mowic o czyims wyimaginowanym nieszczesciu, niz o wlasnym szczesciu :)

Gość cichopcia
cytat: Wiele samotnych kobiet to osoby w typie samotnika, z zainteresowaniami, umiejące sobie poradzić w życiu, które nie muszą wieszać się facetowi na szyi i rozmnażać, żeby znaleźć sobie miejsce w życiu. Wy jednak tylko potraficie czuć sie lepsze, bo udało wam się zaciągnąć chłopa do oltarza i dla wielu z was to największy życiowy sukces. I teraz kosztem innych staracie sie pocieszyc, bo wasze życie jest puste" czy męzatka juz nie moze miec dla siebie czasu tylko samotnica? chyba presadzasz. Pozatym ilez mozna miec te zainteresowanie chodzeniem po górach, czytaniem ksiązek, podrózowaniem. Przeciez to mozna tez robić z mężem . czuję się lepsza bo co? o zaciiagnełam faceta pod ołtarz? Widocznie chciał tego sam skoro do tego doszło. To oni nam sie oświadczają. A samotnej nikt tego nie zaproponował. Bywaja pechowe tracąc faceta po ilus latach związku i mając na karku 30stkę. Cięzko jest. No ale niech do licha nie udają ze sa takie super szczęsliwe. tez to znam z autopsji i wiem ze sól nie jest słodka.

Gość zachnełam się
mam to szczęscie ,że mój facet jest w domu gdy wracam z pracy gdyz ma swoją działalnośc i biuro w domu u nas.

ale one nie udają! one są szczęśliwe tylko Wy w to nie możecie uwierzyć i w tym wasz problem

Gość cichopcia
Droga autorko- a nie mówiłam ,ze zaraz będzie napad samotnych starych panien które udają ze są szczęliwe:D mówiłam na poczatku :) Odzew jest. Zawsze jak jest temat starych ciotek to jest poruszenie:D

z jednej strony fajnie, z drugiej nie przerabiałam juz biuro w domu i wiem, czym to pachnie no, ale faktycznie, przynajmniej fizycznie siedzi w domu

Gość cichopcia
Udają ewo udają. Poprostu nie da sie byc szczęsliwym nie będąc kochanym.

Niezgadzam się,że single muszą znaleśc kogoś do \"kochania\"na siłę.Też wolala bym być starą panną niż mieć w domu Pana i Władcę.Poznalam jednak wspaniałego czlowieka i jestem szczęśliwa. Życie to sztuka mądrego wyboru.

Gość zachnełam się
ewo - ale niedługo będe chciaa by jednak znalazł jakies biuro i będzie juz w biurze urzędował. jednak to nie zmienii faktu ,że jest KTOS kto czeka, kto kocha, kto tęskni:)

zachnełam się--- Mylisz sie, ze samotnej nikt nie zaproponowal zamazpojscia. Niejednej, niejeden zaproponowal ;)

cichopcia, skąd wiesz? wygłaszasz takie tezy i co masz na ich poparcie? własne przekonania ja mam inne i co teraz?