Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PŁOMIEŃ

początek ciąży ..... ratunku i hura !

Polecane posty

.. w nocy dziś bardzo bolał mnie dół brzucha .... ale lekarz pozwolił brac NOSPĘ .. i pwoiedział, że tak właśnie jest w 6 tygodniu ... tez tak miałyście .. lub macie ? :)

Gość OnAaAaAaAaAa
tak, do końca iI trymestru spodziewaj się bóli podobnych do tych przed miesiączką. Ja jestem w 6 miesiącu (nie tygodniu :-) ) i też mnie dziś w nocy bolał brzuch - małe się rozpycha.

Dziewczyny .. a w którym tygodniu zacznie mi być widać brzuszek ? :) jestem szczupła bardzo .. i narazie nic nie widać !!! a już bym chciała !!!! ;p

Gość OnAaAaAaAaAa
z tym jest różnie. Ja akurat nie jestem szczupła, u mnie brzuszek "wyskoczył" w 5 miesiącu.

Płomień, na widoczny brzuszek to jeszcze trochę poczekasz. Ja jestem w 16 tyg i tak naprawdę mój brzuszek widze tylko ja. On jednego dnia jest większy drugiego mniejszy, w zależności od tego co zjem. Na dobrą sprawę nie jest to chyba jeszcze do końca brzuszek typowo ciążowy.

Ja natomiast jestem bardzo szczupła i mój brzuszek jest już widoczny, pomimo, że to dopiero 18 tydzień. Na szczęście nigdzie więcej nie przytyłam - powiększa się wyłącznie sam brzuch :-)

Gość ONaAaAaAaAaA
niestety, dodatkowo myślałam, że mi sutki odpadną - strasznie piekły. Mój gin polecił smarować Fenistilem i pomogło.

...... dziś zaniosłam zaświadczenie do kadr i poinformowałam szefową o ciązy ... wszyscy mi gratulowali i ściskali ..... ależ to miłe .... :) 🌻

dziewczyny .. a jesli chodzi o ćwiczenia w ciąży .. wiem, ze można pływać, nie można jeździć konno :( .. , można lekki joggong uprawiać ... ale czy w I trymestrze już mam się tak ruszać ? Czy dopiero po 3 miesiącu ? a jak z sexem w ciąży ? pozdrawiam

Jesli ciąża nie jest zagrożona to można - przynajmniej tak twierdzi mój lekarz. My się kochamy od początku ciąży i z dzidzią jest wszystko ok. Lekarz powiedział tylko, żebysmy nie stosowali jakiś kosmicznych pozycji ;) Jesli chodzi o jazdę konną i bieganie to w I trymestrze bym odradziła ale pogadaj lepiej ze swoim ginekologiem. Pozdrawiam :-)

Generalnie wszelakie wstrząsy źle wpływaja na dziecko, a nie jesteś w stanie przewidzieć, czy biegnąc np się nie przewrócisz, więc lekarze odradzają. Zresztą jak brzuszek zacznie się powiększać, biegać będzie Ci zwyczajnie nie wygodnie...

... jazdy konnej zabronił od razu .... wiec moja koniczynka sobie odpocznie .... a jakies takie rozciągające ćwiczenia przygotowujące do porodu to pewnie narazie za wcześnie ... ? I trymestr to taki raczej wypoczynkowy .. prawda ?