Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Czy coś trzeba zrobić wcześniej aby wrzosowa zastawa "trzymała" temperaturę? Skusiłam się zapewnieniem, że trzyma ciepło co najmniej 1,5 godz a tutaj klapa. włożyłam gorące, usmazone kotlety, zamknęłam (w zasadzie przykryłam bo to lekko dochodzi) pokrywką i po 20 min były prawie zimne...

ja mam kilka produktow tupperware i nie obrazilabym sie gdybym na slub od niezdecydowanych gosci dostala wlasnie cos z tupperware. generalnie uwazam, ze maja wszystko solidnie wykonane i proponuja dobre rozwiazania. chyba najbardziej podoba mi sie stolnica w rulonie i taka jakby tarka do robienie kluseczek.

Gość Ela_B
Drogie Panie, ja niestety muszę się odnieść negatywnie do samej marki lub może do procedur sprzedażowych jakie tam obowiązują. Ostatnio miała problem z jedną konsultantką, za wszelką cenę chce mi wciskać coś co mi nie jest potrzebne - ale widzę że jest to na promocji, stąd wnioskuję że mają dodatkowe bonusy za sprzedaż właśnie tych rzeczy. Owszem nie mogę powiedzieć szef kuchni, mixmax, rozdrabniacz się przydają ale niestety wg. mnie te produkty powinny kosztować przynajmniej przez połowę, ale nie ma się co dziwić skoro to taki pseudo-wytworny sposób sprzedaży bezpośredniej. Miałam tez okazję być na spotkaniu w Tarnowie i tak szczerze to dziwna jest tam atmosfera kreowana przez pseudo loterię, pokaz - ja przynajmniej miałam dziwne odczucia, jakbym była na spotkaniu jakiejś sekty. Pozdrawiam

do elak - pokrywa do wrzosowej zastawy musi byc dobrze zamknięta,aby otwór był "pełny". Do ela_p - marżę mamy taką samą bez względu na towar, który sprzedajemy. Trzeba być asertywnym choć odrobinę i nie pozwalać sobie wcisakć niepotrzebnych sprzętów.

Gość POSZUKUJĘ TERMOSIKÓW NA JAJKA
WITAM WSZYSTKICH NIE ZALEŻNIE OD TEGO KTO Z CZEGO PIJA I JADA I CZY UŻYWA KAMIONKI CZY PLASTIKU;PILNIE POSZUKUJĘ TERMOSIKÓW NA JAJKA I CHETNIE BYM KUPIŁA NAWET 3 KOMPLETY WIEC JEŚLI KTOŚ Z PAŃSTWA POSIADA TO PROSZE O KONTAKT TEL;501-475-582- SZUKAŁAM NA ALLEGRO ALE OSTATNIO JAKOŚ NIE MA ;SERDECZNIE POZDRAWIAM-MONIKA

Aksa - pokrywka dobrze jest wsadzona. Mimo to, czas trzymania ciepła podawany zarówno przy różnego rodzaju opisach jak i na pokazach jest wzięty z kosmosu. Rozmawiałam dzisiaj z inną Panią i potwierdziła to samo. Być może jest tak, że jak się naleje wrzątku, to po godzinie będzie jeszcze trzymać temperaturę ok 30 stopniu ale przecież nie o to chodzi i nie tak było to promowane na pokazie. No cóż, widać, że każdy sposób aby "wcisnąć" towar jest dobry. A na pokaz już więcej nie pójdę - konsultantka zwołuje (okazało się to po pokazie) swoje znajome, które robią tzw. "sztuczny tłum zafascynowanych użytkowniczek tupperware". Już nie chcę dalej tego komentować. Być może kupię jeszcze kiedyś jakiś pojemniczek ale już nigdy od konsultantki

Gość ciekawe czy nie wytną Twojego
wpisu nie pasuje do "jedynie słusznej prawdy" tego topiku

wrzosowa zastawa była prezentem w styczniu dla Gospodyni, jeśli ją kupiłaś masz prawo do zwrotu wciągu 10 dni od jej otrzymania, bez podania przyczyny. Ja sama mam małe dzieci i uzywam zastawy kiedy robię przyjęcia dla ich koleżanek. Wkładam do zastawy upieczone ala KFC filety z kurczaka i do drugiej frytki i całą imprezę są ciepłe. Jeśli jesteś niezadowolona oddaj ją i po kłopocie.

Gość do ElaK
A to ciekawe z tą wrzosową zastawą, ja ostatnio będąc na kuligu wlałam gotujący żurek do 3,5 l wazy, nie było nas półtorej godziny i po powrocie zmarznięci zjedliśmy gorący żurek! ( Może dletego był gorący, że wlałam całą wazę? )

Gość śmieszka 30
myślę, że nie dlatego po prostu pod Twoją nieobecność konsultantka podgrzewała żurek i czekała aż wrócicie z kuligu :p

Gość DO ŚMIESZKI 30
Ale konsultantki niestety z nami na kuligu nie było, myślę że dostałam wyjątkowo szczelny egzemplarz wazy!

Gość Hej Aksa
będziesz w Ossie?

Gość śmieszka 30
jak mogła z Wami być??? przecież pilnowała wazy...

myślę, ze faktycznie, ilość gorącej potrawy ma znaczenie. Do Ossy jestem zaproszona ale nie wiem czy pojadę, bo mi się po prostu nie chce tłuc tyle kilometrów :). Warto?

Gość do aksa
zawsze było warto, a daleko masz?

ok. dy 300 km. Nigdy nie biorę udziału w zjazdach, tylko co roku w ogłoszeniu NPŚ. Koleżanki mnie namawiają abym tym razem pojechała, ale nie mogę się zdecydować :(

Gość do aksa
Pakuj piżamkę na party i poszlejemy...

Gość Aga_bb
ja również mam wrzosową zastawę i niestety z przykrością stwierdzam, że nie trzyma ciepła tak długo jak mnie zapewniano :( na szczęście nie kupowałam jej, ale dostałam za zorganizowanie pokazu więc przynajmniej nie zmarnowałam pieniędzy. Ale dla tych, którzy zastanawiają się nad kupnem tych waz osobiście odradzam. Ogólnie jestem zadowolona z innych produktów, które mam z Tuppe,np. stolnica, wałek, rafałki, dzbanek NF, mini silikonowa łyżka, pojemniki do przechowywania, chlebak. Są produkty, które faktycznie warto kupić, ale niestety są i takie, których zakupu będziemy żałować.

Może rzeczywiście jest tak, że jak wlejemy pełną wazę zupy, to lepiej trzyma. Mnie na pokazie zapewniano, że mogę włożyć 2 kotlety schabowe i też będzie ok. Okazuje się, że to nieprawda. I nie chodzi o to, że ja mogę naczynie zwrócić. Powstaje pytanie, dlaczego mnie okłamano? Dlaczego na pokazie konsultantka okłamała mnie mówiąc, że naczynie oferuje cechy, które nie oferuje. I nie jest to wina naczynia. Ono po prostu takie jest. No chyba, że firma ma taką politykę, że najpierw okłamujemy ludzi i wciskamy im plastyk mówiąc, że to złoto licząc na to, że znacznej większości oszukanych nie będzie się po prostu chciało oddawać naczyć i użerać się z reklamacją. Moim zdaniem, dopóki tupperware trzymało się typowych pojemników do przechowywania żywności, było ok. Ale rynek był ograniczony więc zaczęto kombinować i rozszerzać asortyment o różne inne obszary i tutaj powstało wiele rzeczy, które mówiąc delikatnie nie dają żadnej korzyści oprócz zysku dla konsultantki i firmy. JUż kiedyś walczyłam ze stolnicą, która nie chciała się trzymać stołu..Szkoda słów...Na pokazie usiłowano pokazać, jak super garnkiem jest ryżowy garnuszek....który de facto nie ma żadnych zalet w stosunky do tradycyjnego gotowania.....Po co kominować z cudem kuchennym aby pierś z kurczaka (inne mięsa zawsze będzie twarde) nadawała się do jedzenia...To jest wszystko przerost formy nad treścią i praktyczną użytecznością. Dostałam ostatnio nóż tupperware. Normalnie kosztuje blisko 100 zł...Po 2 tygdniach tępy....wolę 10 x fiskars, który dodatkowo jest 5 razy tańszy...Drogie Panie, proponuję przed każdym zakupem zastanowić się, czy dany rzecz jest wam konieczna..No chyba, że kierujecie się marka tupperware ale jak się zapytacie znajomych np. w USA, to okazuje się, że tupperware to żadna marka. A już zupełnie inną kwestią jest sieć sprzedaży w Polsce. Rozumiem, ze to walka o prowizję ale powinny obowiązywać jakieś, chociażby podstawowe zasady przyzwoitości. Nie chcę komentować tego, że firma tak dba o swoje konsultantki, że pozwala na sprzedaż chociażby na allegro znacznie poniżej cej katalogowych (a może dzięki Bogu, że na to pozwala).

Gość do Ela K
proszę nie genaralizuj i nie wrzucaj wszystkich pracowników Tupper do jednego worka. W kazdej społeczności i w kazdej firmie znajdą się dziwacy i nie do końca uczciwi ludzie. Ja w życiu zawodowym i prywatnym kieruję się zasadą fair play czego i wszystkim życzę :)

Gość piękny gest
czy to znaczy, że Ty nie rozprowadzasz tej felernej wazy na zupę, która nie trzyma ciepła?

Gość POSZUKUJE DZBANKA
WITAM PONOWNIE;BARDZO DZIEKUJE ZA ODZEW W SPRAWIE TERMOSIKÓW NA JAJKA-DZIS POSZUKUJE 2L.ŻÓLTEGO DZBANKA CANDY ORAZ 1L ŻÓŁTEJ MIARKI FINEZJA(TEJ BEZ UCHA) -PODAJE TEL501-475-582-POZDRAWIAM-MONIKA

Gość noto
do zobaczenia jutro :)

Gość ildar
mam pytanie aby zostac konsultantem to trzeba miec dzialalnosc prosze napisac mi cos wiecej

Gość do aksa
I jak tam byłaś w O. ? Jak wrażenia?

Było warto dla hotelu i menu. Same wykłady przygotowane profesjonalnie, jak dla mnie za długo :)w tak krótkim czasie.

Gość do aksa
Fakt, w piątek było za długo, ale generalnie to nie było to seminarium, jak poprzednie Jednak brakowało Mirka, p. Karina - hmm.... zobaczymy we wrześniu !

Gość za wasz hotel i menu
zapłaciły gospodynie domowe wielbicielki plastiku?

Gość DWA WIADERKA JUMBO
WITAM PONOWNIE;BARDZO PROSZE O KONTAKT JEŚLI KTOŚ POSIADA DO SPRZEDANIA DWA WIADERKA JUBO ALE NIE TE CZERWONE TYLKO ŻÓŁTE ALBO NIEBIESKIE-PODAJE TEL501-475-582-POZDRAWIAM-MONIKA

Gość dwa wiaderka jumbo
i jeszcze gdyby ktoś miał zapaśnik 3l.to też prosze o kontakt-pozdrawiam.