Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość Cipciok21
Najłatwiej będzie jak obejrzysz katalog online. http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/87.html pojemniki do mikrofali (do odgrzewania) strona 48-49 podstawowe miseczki są na stronie 54-55 a i jeszcze zapomniałam o bazylach - pojemniki prostokątne do przechowywania w lodówce, lub segregacji różnych rzeczy w szafkach strona 62-63 a tu ulotka promocyjna: http://www.tupperware.pl/xchg/pl/hs.xsl/684.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pluszaq
o, fajnie, dziekuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
NA SŁODKO Muszelki Składniki na 16 muszelek: 2 duże żółtka i białka (oddzielnie) 250 ml mąki opakowania proszku do pieczenia 125 ml cukru 125 ml masła szczypta soli Czas przygotowania: 20 min Pieczenie: 4 min w temp. 200 C, następnie 4-5 min w temp.180 C Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C, wyjąć wcześniej ruszt do grilla. Rozpuścić masło w dzbanku Microplus w kuchence mikrofalowej (moc 750 Watt) czas 1 min 30 s. W misce o pojemności 3,5l, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, żółtka jajek, roztopione masło. Ubić ciasto za pomocą trzepaczki. W pojemniku Candy ubić białka na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodać do uprzednio przygotowanego ciasta. Ustawić formę do pieczenia na zimnym ruszcie do grilla, wypełnić zagłębienia ciastem. Ustawić piekarnik na temperaturę 200 C i piec prze 4 min. następnie obniżyć temperaturę do 180C i piec 4-5 min. Muszelki z czekoladą i migdałami Składniki na 16 muszelek: 2 duże żółtka i białka (oddzielnie) 7,5 dkg czekolady 75 ml tłustej śmietanki 2,5 dkg słonego, roztopionego masła 50 ml mąki 5 ml proszku do pieczenia 50 ml drobnego cukru 50 ml proszku (miazgi) migdałowego Czas przygotowania: 20 min Pieczenie: 4 min w temp. 200 C, następnie 4 min w temp. 180 C Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C, wyjąć wcześniej ruszt do grilla.. Czekoladę, pokruszoną na części, z dodatkiem śmietanki i masła, rozpuścić w dzbanku Microplus o pojemności 1l, w kuchence mikrofalowej (moc 750 Watt) czas 1 min 30 s. W „Szefie Kuchni, ubić białka na gładką masę. W misce o pojemności 3,5l, za pomocą silikonowej szpatułki, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, drobny cukier, proszek migdałowy i żółtka jajek. Dodać ubite białko i, na zakończenie, przygotowaną mieszankę czekolady, stopionego masła i śmietanki. Doprowadzić do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Ustawić formę do pieczenia na zimnym ruszcie do grilla, wypełnić zagłębienia ciastem. Ustawić piekarnik na temp. 200 C i piec prze 4 min. następnie obniżyć temp. do 180C i piec 4 min. Wyjąć ciepłe ciasteczka z formy. Muszelki z karmelem Składniki na 16 muszelek: 2 duże żółtka i białka (oddzielnie) Szczypta soli 100 ml cukru 200 ml mąki opakowania proszku do pieczenia 10 dkg roztopionego masła 50 ml płynnego syropu karmelowego Czas przygotowania: 20 min Pieczenie: 4 min w temperaturze 200 C, następnie 4 min w temperaturze 180 C Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C wyjąć wcześniej ruszt do grilla. W „Szefie Kuchni ubić 2 białka ze szczyptą soli na gładką masę. Dodać cukier oraz żółtka i ponownie wymieszać. Następnie dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia, roztopione masło i syrop karmelowy. Mieszać do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Ustawić formę do pieczenia na zimnym ruszcie do grilla, wypełnić zagłębienia ciastem. Ustawić piekarnik na temperaturę 200 C i piec prze 4 min. następnie obniżyć temperaturę do 180C i piec 4 min. Wyjąć ciepłe ciasteczka z formy. Cytrynowe muszelki Składniki na 16 muszelek: 2 duże żółtka i białka (oddzielnie) 100 ml cukru 200 ml mąki opakowania proszku do pieczenia 35 ml soku z cytryny starta skórka z cytryny 8 dkg roztopionego, słonego masła Czas przygotowania: 20 min Pieczenie: 4 min lub w temp. 200 C, następnie 4 min w temp. 180 C Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C, wyjąć wcześniej ruszt do grilla. W „Szefie Kuchni ubić 2 białka na gładką masę. Otworzyć i dodać cukier oraz żółtka, zamknąć i ponownie wymieszać. Otworzyć i dodać mąkę, proszek do pieczenia, sok z cytryny, startą skórkę cytrynową i roztopione masło. Mieszać do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Ustawić formę do pieczenia na zimnym ruszcie do grilla, wypełnić zagłębienia ciastem. Ustawić piekarnik na temp. 200 C i piec prze 4 min. następnie obniżyć temp. do 180C lub i piec 4 min. Wyjąć ciepłe ciasteczka z formy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
NA SŁONO Muszelki z boczkiem i serem raclette Składniki na 16 muszelek: 2 duże żółtka i białka (oddzielnie) 200 ml mąki opakowania proszku do pieczenia 75 ml oleju 100 g startego sera żółtego 5 dkg wędzonego, pokrojonego boczku 3 dkg sera raclette sól i pieprz Czas przygotowania: 20 min, Pieczenie: 4 min, temp. 200 C, następnie 4-5 min w temp. 180 C . Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C, wyjąć wcześniej ruszt do grilla. W misce o pojemności 3,5l, za pomocą Silikonowej Łyżki, wymieszać kolejno mąkę, proszek do pieczenia, olej i żółtka jajek. W misce o pojemności 650 ml, ubić trzepaczką białka na gładką masę, dodać je do przygotowanej wcześniej masy. Boczek gotować przez 1 min w dzbanku Microplus w kuchence mikrofalowej, po czym dodać go do ciasta. Dodać starty ser zółty i ser raclette pokrojony w cienkie paski, sól, pieprz. Dokładnie wymieszać. Ustawić formę do pieczenia na zimnym ruszcie do grilla, wypełnić zagłębienia ciastem. Ustawić piekarnik na temperaturę 200C i piec przez 4 min. następnie obniżyć temperaturę do 180C i piec 4-5 min. Wyjąć ciepłe przekąski z formy. Uwaga ! Ser raclette można zastąpić serem mozarella Muszelki z kiełbaskami i żółtym serem Składniki na 16 muszelek: 2 duże żółtka i białka (oddzielnie) 200 ml mąki opakowania proszku do pieczenia 100 g tartego sera 75 ml oleju rzepakowego 15 ml musztardy 10 dkg kiełbasek pokrojonych w kostkę 10 dkg twardego żółtego sera (ementaler) pokrojonego w kostkę sól i pieprz Czas przygotowania: 20 min Pieczenie: 4 min, w temp. 200 C, następnie 6 min w temp. 180 C Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C, wyjąć wcześniej ruszt do grilla. W misce o pojemności 3,5l, za pomocą silikonowej szpatułki, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, starty żółty ser i żółtka jajek. Ubić białka w „Szefie Kuchni na gładką masę i dodać do przygotowanej masy, wszystko wymieszać. Na zakończenie dodać olej i musztardę, ciągle dokładnie mieszając. Na zakończenie dorzucić pokrojone w kostki kiełbaski i ser ementaler, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ustawić formę do pieczenia na zimnym ruszcie do grilla, wypełnić zagłębienia ciastem. Ustawić piekarnik na temperaturę 200 C i piec przez 4 min. następnie obniżyć temperaturę do 180 i piec 6 min. Wyjąć ciepłe przekąski z formy. Muszelki z surową szynką i sosem pesto Składniki na 16 muszelek: 2 duże żółtka i białka (oddzielnie) 200 ml mąki opakowania proszku do pieczenia 50 g tartego żółtego sera (gruyre) 50 ml sosu pesto 75 ml oleju 10 dkg surowej szynki pokrojonej w kostkę pieprz świeżo mielony Czas przygotowania: 20 min Pieczenie: 4 min w temp. 200 C, następnie 6 min w temp. 180 C Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C, wyjąć wcześniej ruszt do grilla. Ubić białka w „Szefie Kuchni na gładką masę. W misce o pojemności 3,5l, za pomocą Slikonowej Łyżki, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, olej, żółtka jajek, starty żółty ser i sos pesto. Dodać ubite białka, surową szynkę pokrojoną w kostkę oraz świeżo zmielony pieprz (klika obrotów młynkiem). Ustawić formę do pieczenia na zimnym ruszcie do grilla, wypełnić zagłębienia ciastem. Ustawić piekarnik na temperaturę 200 C i piec przez 4 min. następnie obniżyć temperaturę do 180C i piec 6 min. Wyjąć ciepłe przekąski z formy. Muszelki z sardynkami i natką pietruszki Składniki na 16 muszelek: 2 duże żółtka i białka (oddzielnie) 200 ml mąki opakowania proszku do pieczenia 50 ml oliwy 50 g tartego żółtego sera (gruyre) 1 puszka sardynek w oleju 50 ml posiekanej natki pietruszki sok z cytryny sól i pieprz Czas przygotowania: 20 min Pieczenie: 4 min. w temp. 200 C, następnie 6 min w temp. 180 C Rozgrzać piekarnik do temperatury 200C, termostat 8/9, wyjąć wcześniej ruszt do grilla. Ubić białka w „Szefie Kuchni na gładką masę. W misce o pojemności 3,5l, za pomocą Slikonowej Łyżki, wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, oliwę, żółtka jajek, starty żółty ser i ubite białka. Rozgnieść w „Szefie Kuchni sardynki, po uprzednim wyjęciu głównej ości, wraz z natką pietruszki. Dodać do wcześniej przygotowanej masy, doprawić solą i pieprzem, wlać sok z cytryny. Dokładnie całość wymieszać. Ustawić formę do pieczenia na zimnym ruszcie do grilla, wypełnić zagłębienia ciastem. Ustawić piekarnik na temperaturę 200 C i piec przez 4 min. następnie obniżyć temperaturę do 180C i piec 6 min. Wyjąć ciepłe przekąski z formy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
Przepisy od koleżanek - konsultantek, ja jeszcze nie zdążyłam ich wy testować, ale jadłam gotowe (upieczone przez nie) i oceniam że fajne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mam pytanie:):):) ostatnio kupilam miske,tak ok 2l ,pokrywka taka wypukla a w srodku kratka ,taka wkladka tylko nie wiem do czego ona dokladnie jest ja wzielam ja aby trzymac w niej salatke albo np makaron,nie wiem czy dobrze,bo zauwazylam ze sie skroplila pozdrawiam i prosze o odp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
Miska którą opisujesz, jak dobrze kojarzę to świeży balon (zielona). W tej misce przechowujemy wszystko może się zepsuć jeśli będzie stać w wodzie. Na kratce warzywa, owoce, wędlina, kiełbasa (bez problemu biała surowa może wytrzymać 2 tygodnie -> bynajmniej tak u mnie było i nic się nie stało). Chodzi o to aby dana rzecz nie stała w wodzie i była zapewniona odpowiednia cyrkulacja powietrza. Bez kratki zupa, gulasz. Mój Tata wytestował wytrzymałość gulaszu właśnie w tej misce. Miał taki ponad 2 miesiące!! gulasz z mięskiem, warzywami, sos zaklepany śmietanką z mąką. Miska co prawda się trochę odbarwiła, (ale i na to jest sposób) Kropelki które pojawiają się w misce są normą, jak w potrawie jest nadmiar wody to ona się właśnie skrapla na pokrywie i na dole miski. Ważne, aby do miski nie wkładać ciepłych potraw i od razu do lodówki. Miski Tupperware jak są szczelnie zamknięte to utrzymują dość długo ciepło, a to nie wpływa dobrze na lodówkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cipciok21 😘 chyba dobrze trafilas,jak balon,kolor ni to zolty ni zielony,mi sie podoba .dziekuje Ci mam zaproszenie na pokaz ,chyba znowu sie na cos skusze,,,,,,,,,,heh ,jednak po pokazie wiem co do czego sluzy a jak z internetu to pytam Was pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość O1 O! rany!!!
nie brakuje chętnych do żarełka z plastiku, bleeeeeeeeeeeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anka 12349
Witajcie! Od 2 lat kupuję produkty tej firmy i jestem z nich zachwycona. Tylko może ktoś by mi powiedział co można zrobić z odbarwiona miską Finezję 3,5l, odbarwienie powstało jak robiłam w niej ogórki małosolne i nie wiem jak temu zaradzic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
To są moje niezawodne sposoby na pozbycie się przebarwień, przeważnie wystarczy tylko jedna, metoda, no ale niekiedy zdarza się że trzeba trochę bardziej "powalczyć" 1) wystawić na słońce (nawet cały dzień) 2) umyć wodą z sokiem cytryny (wetrzeć sok w przebarwienia, zalać gorącą wodą i zostawić na jakiś czas) 3) umyć wodą z octem (wetrzeć ocet w przebarwienia, zalać gorącą wodą i zostawić na jakiś czas)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do Cipciok 21
A masz jakis sprawdzony sposób na pozbycie się intensywnego zapachu po ogórkach kiszonych z wiadra, Binga i Bliżniaka/Iglo? W Bingu to już nawet wodę przez tydzień mroziłam i dalej śmirdzi ogórkami....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
hmm sama nie wiem, mi głównie wystarczyło wietrzenie na słońcu i zapach po ogórkach i kiszonej kapuście znikał. Sama teraz nie wiem co Ci doradzić. spytam się jeszcze koleżanek z dystrybucji, może one będą znały inne sposoby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cześć dziewczyny, około 2 lata temu, latem ,był na ulotce promocyjnej, przepis na lody z mrożonych owoców i nie pamiętam czego jeszcze ;(. Wiem, że robiło się go bardzo szybko w Szefie Kuchni. Tam chyba była śmietana kremówka, cukier puder i owoce mrożone. Widziałam i nawet robiłam na pokazie ale niestety nie pamiętam dokładnie i proporcji też już nie. Proszę pomóżcie, może ktoś pamięta Z góry dziękuję.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie wiem czy o ten przepis CI chodzi ale podam swój Lody: 0,5 litra śmietanki 36% 30 dag mrożonych jagód 0,5 szklanki cukru pudru tabliczka czekolady mlecznej wiórki czekoladowe do dekoracji Etapy przygotowania 1.Lody:ubić śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Dodać mrożone owoce i jeszcze miksować do rozdrobnienia jagód.Wstawić na godzinę do zamrażalnika.Lody najlepiej się przyrządza w mikserze "Szef Kuchni" Tupperware.Końcówką mieszającą ubić śmietanę z cukrem,zmienić końcówkę na rozdrabniającą,wtedy dodać owoce i wszystko razem zmiksować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bhaw
Lody malinowe 200g mrożonych malin 100g cukru pudru 200ml śmietany kremówki (gęstej jak krem) Maliny rozdrobnić w szefie kuchni , dodać cukier i śmietanę i dokładnie wymieszać, kręcąc korbką aż do uzyskania jednolitej masy. Konsystencja będzie taka jak miękkie lody w gałce lub miękki lód włoski, ale robi się to bardzo szybko i w chwilkę jest doskonały deser.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justyna.gl
Czy mogłaby mi któraś konsultantka przysłać ulotkę z obecnymi promocjami na maila? Byłabym bardzo wdzięczna. mój mail: justyna.gl@gmail.com

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
do Justyna.gl Ulotkę właśnie wysłałam z dodatkowymi promocjami dla naszej dystrybucji. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ania Zielona Góra
Witam:) zapraszam Panie do odwiedzenia strony www.partylite.pl a nastepnie prosze o kontakt gg5257934 tel 721081233 firma jest nowa, inna, w koncu cos do reszty mieszkania a nie tylko do kuchni;) produkt rewelacyjny, zarobki fajne, szybka mozliwosc awansu i budowy grupy - firma wchodzi dopiero na rynek. W Zielonej Gorze swietnie sie rozwija, wszystkie konsultantki Tupperware juz w tym sa, zapraszam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iwona_1000
Czy mógłby mi ktoś wysłać na maila nową ulotkę z promocjami obowiązującą od tygodnia 41. Byłabym bardzo wdzięczna. Są jakieś fajne promocje w niej? Pozdrawiam WAS. Oto mój mail: iwona_1000@go2.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy moze która zna takie coś
jak hmm "świeży balon" ....nazwa po byku :) ale nic ...zamówiłam włąśnie i ...nic w necie oczywiście przesyłka miała iśc 24 godz a tu juz 3 dzień ...kolezanka mówi ze rewelacja ona ma i trzyma w nim takie rózne ..papryke,sałate i co jej tam podejdzie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aniechcii
A niech Tobie sprzedawca z Allegro powie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy moze która zna takie co
ojej jaki dowcipniś :O ! Nie zamawiałam na allegro !!!Nie napisałam ze tam kupiłam...ale jak ktos nie potrafi czytać ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
o świeżym balonie kilka postów wyżej pisałam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy cipciok czasami nei sprz
-edajesz tych rzeczy? Moze masz cos w promocji ?Na allegro kupiła cos tam i chciałabym chismarta ale cenyy....:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
Tak, jestem konsultantką w Poznaniu. ogólnie podaj swojego maila to wyślę ci obecne promocje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naallegro
na allegro sprzedają podróby!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wcale nie podróby ....
kupuje sama i wiem co mam :) ale na allegro masz o niebo taniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Cipciok21
może i są tańsze na allegro, ale nigdy nie masz 100% gwarancji czy przedmiot będzie na pewno nowy czy tylko kilka razy używany i stan "jak nowy" kupując przez allegro nie dostajesz gwarancji na dany przedmiot, a naprawdę warto takową mieć, bo a nuż trafi nam się jakiś wybrakowany przedmiot i miska pęknie ;/ ja wolę zawsze kupić trochę drożej ale mieć pewność, że prze najbliższe 30lat mam na to gwarancje kupując u konsultanta/w dystrybucji/na spotkaniach kulinarnych masz zapewnione dokładne wytłumaczenie używalności danego produktu, często z przykładami (po zakupie na allegro często trzeba później szukać rad na forach) Nie oceniam nikogo, każdy postępuje jak chce. Jeśli ktoś chce skompletować rzeczy do swojej kuchni, ale przerażają go ceny, to polecam zostać konsultantem - gospodynią, czyli kupuje się tylko dla siebie z dużymi upustami (23% lub nawet 40%, a nowe produkty to maja jeszcze większe rabaty)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość za miesiąc mam u siebie pokaz
nie wiem co powinnam przygotować .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×