Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frida10

tupperware

Polecane posty

Gość nowatupperka
tez nie zgadzam sie z opinia ze konsulotantki zachwalaja, ja znam firme od ponad 10 lat mam duzo ich roduktow jedne sa bardziej pzydatne drugie mniej :) a moze ktoras z was mialaby do dosprzedania komplet sloikow (byly prezentem za rekrutacje w 10tyg)???? jelis tak rosze o info na maila anabanana21.83@o2.pl pozatym baaaardzo was prosze jesli macie przepisy lub wlasnie filmiki przeslijcie mi na maila z gory bardzo dziekuje!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozella
Karlik2 ja mam jedynie ten półmisek mały do grillowania z pokrywką, dlatego tylko udka i kiełbaski opiekam, raz małe szaszłyki zrobiłam. Lubię przypieczone, więc i na naczyniu są ślady przypieczenia. Moczę w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń. Faktycznie ładnie się odmięka wszystko. Nie szoruję, bo wiadomo nie chcę zniszczyć. Dotąd myłam gąbką, ale ostatni raz uzyłam ściereczki z mifkrofibry, takiej najtańszej z marketu. Świetnie się sprawdziła. Jak już wspomniałam wcześniej, oczekuję na większe naczynia Ultra pro , zamierzam upiec pasztet warzywny na Święta i oczywiście kurczaka w całości faszerowanego. Jestem ciekawa, jak to się sprawdzi u mnie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozella
Oto dowód na to, że w naczyniu Ultra pro /półmisek do grillowania/ kurczak pod przykryciem piecze się na złoto :) http://i.imgur.com/TKrzCjel.jpg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Pierwszy raz też wydawało mi się, że w szklanym naczyniu zrobię tak samo jak w ultra pro, ale zmieniłam zdanie. Spróbujcie zrobić pasztet z selera, nie cierpiałam tego warzywa ale dzięki tej potrawie zmieniam nastawienie na potrawy z selera. Pasztet z selera 1 kostka margaryny, 1 kg selera, 2 duże cebule, 2 duże marchewki, 4 ząbki czosnku, 1 szklanka wody, 2 kostki grzybowe, 1 szklanka bułki tartej, 6 jaj, mała łyżeczka soli, pieprz Seler, cebulę, marchew zetrzeć na krajalnicy (wiórki) dodać wodę, przyprawy, wyciśnięty czosnek, margarynę doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 1 godz. ostudzić. Do zimnej masy dodać jajka, bulkę tartą wymieszać. Przełożyć do ultra plusa piec ok1 1/2 godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Dodam jeszcze, że każdy może sobie modyfikować przepis na pasztet z selera.Buliony można zastąpić dowolnymi przyprawami i dodać więcej masła. Warzywa można ugotować w kawałkach, posiekać szefem lub jak nie mamy szefa podusić tłuczkiem do ziemniaków. Miłego dnia...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sos dla sosu
prosze podajcie mi jakis przepis na sos ale na cieplo przy wykozrystaniu naczyn z tuppera, chce na obiad podac piersci z kurczaka z cudu kuchennego, zieemniaczki i brakuje mi sosu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bożena_53
do rozella: czy te udka były cały czas przykryte? Jeżeli tak, to ile czasu i w jakiej temp. je piekłaś? Ja testowałam całego kurczaka w naczyniu 3,5 l. Piekłam pod przykryciem 1,5 godz w 200 st. i niestety był miękki ale zupełnie blady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bożena_53
Honia - w sprawie pasztetu. Czy ja dobrze rozumiem? Gotujesz starte warzywa z bulionem i margaryną przez godzinę a potem jeszcze pieczesz to wszystko 1,5 godz? Czy gotowanie ma być na małym ogniu? Bo przez godzinę to się może bardzo zredukować i z wody nic nie zostanie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Bożena_53
I jeszcze jedno w sprawie pasztetu. Myślałam, aby zrobić połowę porcji. Czy silikonowa księżniczka też będzie ok do tego celu czy z jakiegoś powodu musi być ultra pro?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozella
Bożena_53 to były 2 udka i 2 piersi ze skrzydełkami. Naczynie było nakryte cały czas. Niestety jakaś tam szparka się zrobiła bo wiadomo, piersi są wysokie i nie mogłam tak na 100% domknąć. Piekłam w czasie 100 minut z termoobiegiem. Przez pierwszą godzinę temperatura ok 140 stopni reszta czasu ok 180 stopni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Do Bożenki Warzywa gotujemy same z wodą resztę skł. dajemy po przestudzeniu i jest jeszcze lepszy jak ubijemy białka (dodać na końcu. To w czym upieczesz to twoja inwencja, jeśli masz tylko zwykłą blaszkę to też wyjdzie ale nie wiem jaki będzie czas pieczenia. Ta porcja wystarcza na jednego dużego króla, w księżniczce też możesz piec, tylko musisz patrzeć na czas bo wyjdzie niższy i może upiec się szybciej. Pasztet najlepiej smakuje z sosem tatarskim, ja robię go tak; Sos tatarski: 1 cebula średnia, 1/2 słoika ogórków konserwowych, 1/2 słoika marynowanych pieczarek lub grzybów leśnych, majonez/jogurt (białego ok. 5 łyżek, sól, pieprz, cukier puder, sok z cytryny do smaku (nie koniecznie), można dodać gotowane jajko. Wszystko robimy w szefie kuchni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bibi siasia
Potrzebna mi jest kompaktowa tarka, która nie zajmuje dużo miejsca, jest poręczna, można szybko jej użyć i łatwo umyć. Myślałam o finezji. Czy warto ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość samusiaija
ja mam finezje i polecam jest super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uwielbiam pojemniki tupperware ;p są niestety droższe niż wszystkie inne, ale są świetne. Nie mają tego specyficznego zapachu plastiku, ale i nie przechodzą innym i zapachami, np przechowywanych w nich potraw. Poza tym są wygodne w używaniu i poręczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paulinka-1
czy widział już ktoś nowy katalog? jakie są nowe produkty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozella
Dzisiaj przyjechały naczynia Ultra pro jedno 5 l drugie 3 i pokrywa. Oczywiście już szaleństwo się odbyło gotowania. Ponieważ przyjechał też mandochef, to była inauguracja krojenia. Próbowałam wszystkiego, zatem zebrała się garść marchewki, kapusty pekińskiej, papryki surowej, cebuli i pomidora. Zostały mi końcówki polędwiczek wieprzowych więc pomieszałam z warzywami odrobinę osoliłam i opieprzyłam, ułożyłam to w naczyniu 3 l , po upieczeniu wielkie mniam, warzywka cudo. Polędwice też. Piekłam na 180 stopni przez 1,5 godziny. Co do mandochefa, to oczywiście trzeba poćwiczyć. Cóż mogę powiedzieć po pierwszej próbie. Cebulę ścina do samego końca, bardzo pięknie, kapuste szatkuje się rewelacyjnie. Inne rzeczy jeszcze mi do końca nie wychodzą, ale damy radę. Trening czyni mistrza. Instrukcja jest bardzo czytelna. Ogólnie pełnia szczęścia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kyla
a teraz trochę świątecznie polecam - proste i smaczne :-)) a przede wszystkim sprawdzone cyt. ze smaczny.pl BABKA PIASKOWA składniki: 5 jajek, 1 kostka margaryny, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. maki ziemniaczanej, aromat cytrynowy, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, wykonanie: w shakerze ubić jajka z cukrem, wlać do miski, dodać obie mąki, proszek do pieczenia, roztopioną margarynę i aromat, miskę zamknąć, kolistymi ruchami wymieszać ciasto, przełożyć do formy, piec 30-40 minut,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tosia 34
Zawsze mnie zastanawiało, czy takie "mieszanie" ciasta jest wystarczające. Ja zawsze, mimo że używam miski tupperware, wszystko mieszałam ręką i dopiero potem zamykałam miskę do 3 krotnego otworzenia (w przypadku drożdżowego). A takie mieszanie poprzez ruchy miski wydaje mi się, że nie będzie dokładne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kyla
początkowe łączenie składników dla pewności wykonałam silikonową mini łyżką :-))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karlik2
Czy zwróciłyście uwagę na pucharki dla gospodyń po nowemu? Mam wrażenie, że polityką firmy jest zniechęcenie gospodyń.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuleczka700
Witam. Mam pytanie. Spadł mi dzisiaj pojemnik optima i pękł czy mogę to zgłosić na gwarancję ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Możesz oddać poj. optima do reklamacji, ale nie mów, że spadł tylko pękł. U nas na pewno byś miała to przyjęte. Ostatnio reklamowałam miseczkę kupioną 15-naście lat temu i nie miałam najmniejszych problemów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krecik77
Mam pytanie czy w starym szefie III można robić placki ziemiaczane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tosia 34
Jasne, że można robić placki. Robię wszystko w nim. Rozdrabniam ziemniaki na papkę, dodaję pozostałe składniki, mieszam i prosto z szefa na patelnie. Niestety, ten nowy "ekstra" szef to tylko nędzna namiastka starego i w nim nie rozdrobnisz ziemniaków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krecik77
Dziękuję za info.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Elbo
Witam ! czy wie ktoś jak zrobić ciasto na pierogi w misce Tupperware? prosze o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ola Brzeg
Zainwestowałam w silikonowego króla i powiem szczerze, że kiedy zobaczyłam go w rzeczywistości, to się prawie załamałam. On jest malutki. I teraz mam problem bo wszystkie moje dotychczasowe przepisy za nieodpowiednie. Może ktoś mi polecić jakiś przepis na keksa w tym królu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Honia...
Olu najlepiej wykorzystać te przepisy które masz, zmniejsz ilość składników o połowę lub 1/3 i będzie dobrze. Znalazłam w pośpiechu, zanim wyjmę sernik, tylko 2 przepisy, nie robiłam ich osobiście ale ten z bananami robiła koleżanka i jadłam go jest super; KEKS BANANOWY 2 szklanki mąki, 1 11/2 szklanki cukru, 1 torebka proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, 1 szklanka zmiksowanych bananów (miękkich i dojrzałych), 3 całe jajka, 1/2 szklanki rozpuszczonej margaryny, szczypta soli. Jajka roztrzepać w Mix Maxie. Do Dużej Miski Do Ciasta wsypać produkty sypkie, a następnie dodać płynne. Dobrze wymieszać metodą TUPPER. Piec w foremce do keksu ok. 30 minut w temp. 200C. Keks pieczarkowy (miska do ciasta, silikonowy król lub mogą być muffinki) 4 jajka, 20 dkg mąki, 10 dkg masła lub margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli, 25 dkg pieczarek, 1 2 cebule, 2 łyżki natki, 10 dkg sera żółtego, 10 dkg wędliny, 1 czerwona papryka, pieprz , keczup Tłuszcz roztrzepać z żółtkami, pieczarki pokroić w kostkę i udusić z cebulą, wystudzić i dodać do masy, wrzucić pozostałe dodatki oraz mąkę z proszkiem, wymieszać i dodać ubitą pianę. Delikatnie wymieszać łyżką do ciasta lub silikonową i wyłożyć do formy i posmarować keczupem. Ciasto będzie miało wygląd jak sałatka jarzynowa) Piec 40-45 min w 180 C.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kyla
wszystkie gotujecie , że tu tak pusto ;-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×