Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poziomeczka27

czy to normalne aby faceci powyżej 26 lat mieszkali z rodzicami!!?

Polecane posty

Gość marychaaa
generalnie też uważam, że nie można do końca dorosnąc i podjemować samodzielnych decyzji mieszkając z rodzicami. mam koleżnakę która mieszka z matką. pod pewnymi względami to jest dobre, bo jej ojciec nie żyje i matka by była sama w domu, a tak mieszkają we dwie pomagają sobie i dom nie jest tak pusty. no ale jej matka jest apodyktyczna, ostateczna decyzja należy do niej w wieku sprawach choć moja koleżanka ma już 25 lat. także tak na prawdę traktuje ją jak duże dziecko.

Gość marychaaa
dziwić się i nie dziwić, w końcu to jest dom jej matki, a nie jej, także dopóki jej matka żyje, to musi się dostosowywać. poza tym wydaje mi się, że to działa na emocje. człowiek już jest dorosły, chce robić po swojemu, ale w domu rodziców do końca nie może i tu jest zgrzyt, chcieć a móc.

Gość Bardzo mądrze Przypadkowa
"O rany przegralem zycie, zamiast do łoapty i zarabiać rękoma wybrałe mstudia które kończe i przez które nie bardoz jest czas zrobić coś więcej. Nie mam głowy na karku - paradoks" Jest sobota, 13.30, a ty siedzisz przed kompem i marzysz o domku z ogródkiem. Mama kupiła ci komputer, czy sam złożyłeś? Ten, przed którym ja siedzę, złożyłem sobie sam. Używając swoich rąk. I głowy. No i części :D I już nie muszę w soboty nic robić, jak nie chcę. Ale przez 15 lat nie miałem ani jednej soboty wolnej. Teraz mogę mieć wszystkie wolne. Studia też kiedyś wybrałem, o czasie skończyłem.

"Jak mówiłem, też miałem plan." Ja, ja, miałeś pomysła...

Gość mam 26 lat
i mieszkam z rodzicami Sprzątam , piore, gotuje, robie zakupy. Od rodziców nie dostaje pieniędzy od 6 lat. Sama dbam o swoje sprawy. Po prostu u nich mieszkam. Odłożone pieniądze inwestuje w zdobycie dodatkowych kwalifikacji, żeby miec lepszą pracę, więcej zarabiać i .......pojść na swoje ( licze, że może juz za rok się uda:))) ) Proszę nie uogólniać. Czuje sie samodzielna.

Gość Przypadkowa2006
Cyniczek...dlaczego sam nie pojedziesz zarabiać za granicę?

Gość kermitXXL
inna sprawa jak laska 26 letnia mieszka z rodzicami a inna jak facet, facet to poprostu CIOTA

Koomputer złozyłem sam za sswoje pieniadze. Pracowałem na kasie w hipermarkecie, potem w biurze chwile teraz znow szukam pracy. Byłem na kilku rozmowach w poniedziałek następna. Faktycznie niedrorajda jestem:) Bo mieszkam u rodziców:)

"Pracowałem na kasie w hipermarkecie, potem w biurze chwile teraz znow szukam pracy" Ooo! a jednak.! tak trzymaj, chłopie. Różdżka Ci niepotrzebna! 🖐️

Gość marychaaa
fakt nie ma co uogólniać, ale nie wierze że chociaż momentami osoby które po studiach mieszkają z rodzicami nie czuły się nie autonimiczne, że decyzje podejmują rodziece.

Gość kermitXXL
Pan kresek chyba dawno skończył już 26 lat a ciągle mieszka z rodzicami i bardzo go prawda w oczy kole,że jest poprostu misiem rodziców czyt.CIOTA

Gość MINDOU
A ty fiutek Mówi przecież że pracował i jeszcze będzie jak będzie miał czas w wakacje Mieszka z rodzicami bo nie ma jeszcze perspektyw na mieszkanie

Oczywiście mieszkamy w jednym domu, więc pewnych zasad musze przestrzegac. W tym aspekcie jest brak autonomi. A jeśli idzie o podejmowanie decyzji życiowych to przeważnie słysze: \"Twoja decyzja i Twój wybór\" i bynajmniej wypowiedziane z ironicznym tonem. Ewentualnie coś tam doradzą, ale musze sie borykać z decyzją sam. Ale wiem, ze mam wsparcie. Kierowany byłem do poczatku studiów. Potem już decydowałem o sobie sam.

Gość kermitXXL
tak na prawde to mam 28 lat ale wciaz mieszkam z mama bo kto poda mi do lozka pączka rano jak wstanę... jest mi wygodnie i dlatego z nią mieszkam a dziewczyna ma mnie pokochać takim jakim jestem

Zeby jeszcze zarobić sobie troche więcej codziennie latam na korepetycje, z zawodu jestem nauczycielem - i wyciagam z samych lekcji okolo 500 zł.

Gość KalkaXXLL
Pan kresek się podszył pod Kermit XXL musi go bardzo boleć, że jest ci....

Gość ++++ja++++++=
a ja mam 19 lat i nie mieszkam już z rodzicami,bo mi kupili mieszkanko, :)

Gość ++++ja++++++=
dzięki,a wy do roboty!!!

Gość ++++ja++++++=
:) :) :) :) :) :) :)

Bardzo mądrze Przypadkowa---> KOmputer zlozyli mi w sklepie :P Za moje pieniadze, zarobione. Jednak nie bylo ich na tyle, by kupic mieszkanie. Przypadkowa---> Nie tak, niestety w dzisiejszych czasach juz nie do pomyslenia jest, ze ktos nie ma najmniejszej ochoty wyjechac do pracy za granice :(

Gość Przypadkowa2006
Calamity...do pomyslenia. Sama bym nie pojechała :) Ale pytanie było do Cyniczka, skoro napomknął, ze miał takie plany.

A mam, nie wiem dlaczego przegapilem. Nie pojade bo chce skończyć studia. Obrona pracy mgr w marcu dopiero. Samemu mi się nie chce jechać. Ot co. To było wazniejsze dla mojej byłej niż dla mnie.

Przypadkowa---> Bo teraz jak ktos zyje nie za bogato i jeszcze ma czelnosc czasem troche ponarzekac to sie go od razu wysyla za granice :P A ja za granice wyjechac by tam zyc nie mam najmniejszego zamiaru :P

Gość a ja ...
jestem kobieta, mam 30 lat i też mieszkam z rodzicami. Zgadnijcie dlaczego? Bo mnie nie stac nawet na wynajem. Zarabiam 1000 zł, za wynajem trzeba dać 600-800 zł. A gdzie kasa na żarcie i inne rzeczy??? Ale nawet gdyby mnie było stać na wynajem, wolałabym sobie te pieniądze pozbierać i starac się kupić własne mieszkanie. Nie dlatego że mi wygodniej u mamusi, tylko dlatego, że myślę przyszłościowo.

Gość Przypadkowa2006
Stać cię na wynajem, ale nie w pojedynkę. Ale pewno tak nie chciałabyś mieszkać, albo boisz się tak zamieszkać. I ja to rozumiem. Wiem jednak, ze to twoje mieszkanie z rodzicami nie wyjdzie ci na dobre. Ot, co.

Gość marychaaa
hmm generalnie uważam, że lepiej jest mieszkać samemu, nie z rodzicami. chociaż nie za wszelką cenę. nie tak, że ledwo ktoś zacznie zarabiać, już się wyprowadza wynajmuje jakąś norę, niedojada, liczy każdy grosz, a przed rodzicami gra samodzielną, zaradną osobę. albo tak, że ktoś mieszka oddzielnie, ale i tak ciągle wpada do rodziców na obiadki, po rady, po kasę, to też nie ma sensu.

Przypadkowa2006---> Nie w pojedynke...? Znaczy z kims? No to jaka jest roznica? :D Chyba lepiej mieszkac z kims kogo sie kocha niz z jakas znajoma, tylko po to by mieszkac z dala od rodzicow. Niektorym to nie przeszkadza i dobrze. Ja bym nie zrobila roznych innych rzeczy, ktore sa na porzadku dziennym ale nic mi do tego jak ktos to robi ;) Po co pchac sie w czyjes zycie i robic psychoanalizy :P

marycha---> No wlasnie :O Oczywiescie tez zalezy od ludzi i rodzicow. Mi nigdy rodzice nic nie narzucali. Zawsze moglam robic co chcialam. Pelna swoboda. A herbatki to sobie nawzajem z mama robimy - nie bede sciemniac, ze mi mama czasem herbaty nie robi :P