Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polinka

Czytam to forum i wiecie co...

Polecane posty

Widzisz Cyniczek>>> według mnie oboje ludzi powinno się starać jeśli chcą być szczęśliwi ze sobą. Nam chyba zabrakło tego szczęścia; za mało rozmawialiśmy o tym, co komu z nas sprawia radość, co komu potrzeba.Do tego dochodzi naiwna wiara, że jak mnie kocha to \"zrozumie bez słów\", a tak naprawdę bez słów nikt nikogo jeszcze nie zrozumiał. Nie wystarczą gesty, nie wystarczy bycie ze sobą, nie wystarczy z jednej strony okazywanie uczucia na wszystkie możliwe sposoby, nie wystarczy dziecko, które będzie owocem tej miłości. Jeśli chodzi o \"zdobywanie\" to ono(zgodzę się z Tobą) musi być obopólne. Raz z inicjatywą występujesz Ty, raz Twoja dziewczyna. Co do fizjologii, i owszem ;)

Gość też tak sądzę
pozdrawiam 🖐️

Polinka to wszystko idzie do tego co powtarzam już na tym forum odkąd jestem. ROZMOWA, SZCZERA ROZMOWA - nic więcej nic mniej. A tu ludzie nie potrafiaze soba rozmawiać.

kornik Ale tak już jest normalnie w zyciu. Najbliższe osoby nie potrafia rozmawiac, ale z przyjacielem/przyjaciólką czy kolega/koleżanką to wszystko sobie powiedzą. A tak się boją. A i mam pomysł. Każde małżenstwo z problemami kupuje komputer instaluje w dwoch pokojach GG i rozmawiaja ze soba:D

Witaj, Zakłopotko :D Pozdrawiam serdecznie 🌼 Coś w tym rodzaju. ;) Cyniczek>>> Rozmowa ale i umiejętność wysłuchania się wzajemnie. Bo nie wystarczy monolog skierowany do kogoś, kto wpuszcza słowa do niego kieowane jednym uchem, a wypuszcza drugim, i dalej w swoim postępowaniu nie zmienia niczego. Z przyjaciółką moge rozmawiać o wszystkim (mowa tu oczywiście o przyjaźniach sprawdzonych, wieloletnich). I ona rzeczywiście mnie rozumie, chociaż sama nie ma takich problemów. Wynika to chyba z tego, że my, kobiety myślimy podobnie ;) (oczywiście mogę się mylic...;)) Mój mąż nie potrafiłby ze mną rozmawiać, nawet wtedy, gdyby były w domu dwa komputery i na obu gg. Rozmawiać ze sobą nie jest łatwo, jeśli ktoś nie chce słuchać. Umiejśtności tej jednak można się nauczyć, ale wymaga to wysiłki obu stron, a nie tylko jednej.

polinka to kolejny paradoks znalazłem, bo wiekszośc kobiet twierdzi, że woli rozmawiać z meżczyznami bo kobiety ich nie rozumieją. Ale masz racje, trzeba rozmawiać. Rozmowa to dialog. Nie monolog. A to czy z kimś da sie rozmawiać to chyba da sie ocenić przed ślubem. Ale nikt na to nie patrzy, wazne żeby był przystojny/piękna, podziwiany/atrakcyjna:P itd.

też tego doświadczyłem, lepiej mi się rozmawia z przeciwną płcią... oczywiście nie o wszystkim ;) Przed ślubem nie wszystko da się wyczuć, a z czasem relacje pomału będą sie zabagniać i z tego często już nie ma odwrotu...

To niestety prawda. Miłość czasami zakłada nam na nos różowe okulary. Dla własnej wygody nie zdejmujemy ich by nie zawieść się. Zresztą przed ślubem rozmowy toczą się na inne tematy. ;) Większość kobiet, woli rozmowy z kobietami, bo one przeżywają podobnie. Z mężczyznami rozmawiamy też, ale boimy się, że nie będą potrafili nas zrozumieć>>> przynajmniej w sferze uczuć. Paradoksalnie jednak do rozmów nadają się i kobiety i mężczyźni, tylko, że nauczyć się oni muszą szacunku do wsłuchania się w drugą osobę. Pozdrawiam

w związku jest wiele spraw które wymagają nauki, tylko każdemu się zdaje że jest na tyle mądry i wspaniały, pozjadał wszystki rozumy że nie musi się niczego uczyć... związek to sztuka kompromisu i umiejętność dogadywania się za sobą ;]