Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KTM

PROSTE WŁOSY NA ZAWSZE???

Polecane posty

Gość nika0001
witam wszystkich, na własnie nieszczęście jestem od urodzenia :) posiadaczką kręconych i to dość mocno włosów, jakis czas temu poszłam do fryzjera, który po obcięciu włosów wyprostował mi je prostownicą. Aż nie mogłam siębie poznać w lustrze, efekt był imponujący. Tak mi się to spodobało, że zakupiłam prostownicę i czasami sama prostowałam włosy w domu. Efekt niestety nie był długotrwały; max 2 dni. Ostatnio naszło mnie na trwałe, chemiczne wyprostowanie włosów. Poczytałam trochę na ten temat i ogólnie opinie są podzielone. Jedne dziewczyny są bardzo zadowolone a inne wręcz zrospaczone po zniszczeniu włosów. 85% mojej osoby jest za próbą wyprostowania moich loczków tylko nie bardzo wiem gdzie. Proszę Was o podanie jakiegoś adresu dobrego salonu, gdzie zrobią to naprawdę profesjonalnie. Z góry wielkie dzieki.

Gość walerka1914
witam błagam o pomoc gdzie w poznaniu można zrobić trwałą prostującą?RATUNKUUUUUUU JAK ICH NIEWYPROSTUJĘ TO ZWARJUJĘ

Gość ishen
ja powiem tylko, że jest wiele metod prostowania włosów. -balsamy prostujące -prostownice -suszarki prostujące i dopiero teraz usłyszałam o takiej metodzie. widzę, że niektórzy chwalą, a niektórzy potępiają. ja powiem tylko, że jeżeli ktoś ma włosy kręcone to nie prostowac na siłę. ja też mam taki problem, ale odpuściłam sobie :) możecie balsamami do loków lub pianką utrwalic fryzurę i tyle. efekt może byc naprawde ładny. pozdrawiam!

Gość ishen
widzę , że nikogo do tego nie przekonam. ale takie prostowanie strasznie niszczy włosy ! nie chcecie miec chyba w wieku 30 lat zamiast zdrowe i mocne wlosy to cieniutkie i strasznie zniszczone... a potem zamiast sie nimi pochwalic to chowac pod czapkami! jezeli macie krecone wlosy to nie prostujcie ich. wetrzyjcie na wilgotne wlosy pianke i wysuszcie nachylając włosy do przodu. efekt naprawde super :)

Gość sorina
Marta wiesz co jak czytam takie coś to aż mnie nosi :/ Jak Ci się podobają loczki ,siano itd ot sobie je noś. Jakbyś nie zauważyła ten temat dotyczy trwałego prostowania włosów ,a nie "pokochaj siebie taka jaka jesteś" Ja zawsze chciałam mieć proste włosy i będe je miała dzięki temu ,ze wymyślono w końcu trwałe prostowanie. Jeśli mi się zniszczą włosy to mi odrosną. CO za problem? Wczęsniej nie miałam prostowanych trwale, nie robiłam trwałego kręcenia, nie rozjaśniałam włosów , nie robiłam żadnych pasemek a i tak miałam strasznie zniszczone. I ti nei chodzi nawet o to czy będa zniszczone czy nie,ale wielu osobom nie pasukją włosy kręcone. Ja mam strasznie grube włosy i jest ich bardoz dużo. Nie mogę chodzic w rozpuszczonych bo mam 3 razy większą głowę.Przy każdej wilgoci puszą się i jest ich 3 razy więcej i nie ważne czy mam piankę na włosach czy nie. W lecie nie da się tak chodzić. Poza tym nawet jak sobie łądnie ułożę loki to ja się w nich naprawdę źle czuję jakbym była nieuczesana.

Gość ekslajzet
a po co wam takie coś jak zaczną wam odrastać i polowa bedzie krecona a polowa prosta??...Lepiej sobie kupic dobre kosmetyki do stylizacji wlosow kręconych albo do prostowania... Zeby krecony wlos byl prosty trzeba go umieć wymodelować....

Gość sorina
Następna osoba która pomyliła tematy :/ A po co farbowac jak trzeba robić odrosty????

Gość ishen
no to sorina masz wielkiego pecha. na łyso się zgol jak ci tak nie pasują te twoje sianowate włosy.

Gość sorina
Na szczęście mogę je trwale wyprostować, a Ty chodź w swoich sianowatych lokach jak lubisz.

Gość ishen
ja mam normalnie loki, a nie sianowate. jakis wybryk natury. najwidoczniej nie możesz zaakceptowac siebie jaka jestes. żal mi ciebie.

Gość sorina
Ojej mi żal Ciebie i Twoich loków

Gość ishen
weeź sorina schowaj się z twoim wieśniackim fryzem. moje są przynajmniej ładne i się układają a twoje? rade ci dam. OGOL SWÓJ ŁEB NA ŁYSO i nie zawracaj nikomu głowy swoimi nudnymi gadkami. zbiera mi się na wymioty ;/ dodaj swoje zdjęcie, ponabijamy się !

Gość Faacet
Witam, kolejny facet przybył zadac wstydliwe pytanie: gdzie w warszawie zrobią trwałą mężczyźnie?

Gość sorina
W każdym salonie gdzie zrobią tez kobiecie ;-) Zapraszam na forum wizazz do takiego wątku jest tam dużo dziewczyn któe prostowały w Warszawie JA jestem już po i jestem strasznie zadowolona :D

Gość od sorina
czy moge poprosic Cie o kontakt na gg?

Gość sorina
Ktoś się tu za mnie podaje ? ;-) ( od sorina)

Gość Niunia099
słuchaj ishen sorina nie jest wybrykiem natury. Ja mam tak samo, ni to loki ni to fale wielki puch i nic pozatym. Zamierzam wydać te kilkaset złotych złotych, iść do dobrego fryzjera i coś z nimi zrobić. ak coś pójdzie żle ( w co szczerze wątpie no bo jak juz wydac tyle kasy to w dobrym salonie gdzie profesjonalnie mi to wykonają) to je zetę. Włosy zawsze odrosną. A mam pytanko mam nawet krótkie włosy ( ledwo sięgają do ramion) to faurokiem ile to będzie ok kosztowało????????

Gość bbbbb
ja prostowałam faroukiem długie włosy i płaciłam 350zł. nie było źle ale nie umywa się do chemicznego prostowania goldwellem,były idealnie proste,lśniące i mięciutkie w dotyku:D cena jest zaporowa bo za dłuuuugie włosy 1200 dałam ale wart każdej ceny - dopiero po 1,5 roku zrobiłam odrosty a tak schły same i były idealne!!! teraz zbieram kase na trzeci raz:) pozdro dla wszystkich walczących z trudnymi włosami:D

Gość kasiulka466
a nie orientujecie sie czy w Koninie można tez taki zabieg wykonac ? prosze o odpowiedz

Gość amfee
Ja jeszcze dwa lata temu miałam zdrowe, długie PROSTE jak druty włosy, ale coś mnie tchnęło żeby sobie wycieniować do ramion, i zrobić grzywkę. Od tamtego czasu po każdym myciu włosy puszą się, są sianowate, wywijają się na wszystkie strony.. Więc kupiłam prostownice dobrej firmy. i co? Po wyprostowaniu włosy bliżej czubka głowy są prościuteńkie, aż za bardzo-wyglądają jakby były ciągle mokre, a od połowy głowy siano. I te straszne podwijające końcówki-makabra! Stosuję wieeele odżywek-szamponów-itd. i nic nie pomaga. Kiedy idę do fryzjera, to wszystko si-włosy proste, ale trzymają się tak góra 2 dni i koniec. Fryzjerzy stosują może inne kosmetyki-nie wiem. Pozostaje mi tylko czekać aż mi włosy podrosną do równej długości, ale mam je gęste więc bez cieniowania wyglądam jak potwór. JAK MAM WYPROSTOWAĆ WŁOSY NIE DROGO A PRZEDEWSZYSTKIM Z SUKCESEM??

Gość n ie nawidze swoich wlosow
:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Gość sorina
Jesli chcecie wyprostowac włosy na stałe tak żeby ich nie zniszczyć to musicie liczyć się z wydaniem naprawdę dużej gotówki. Ja nie znosiłąm swoich włosów bo puszyły się , dam skręt mnie tak nie denerwował jak to że była z nich jedna wielka szopa. Po tym chemicznym prostowaniu Goldwellem są błyszczące śliskie i gładkie. Nie puszą się bo układają się takimi pasemkami. Wcześniej nawet po prostownicy była to plątanina włosów.

Gość farouk
ja robilam trwala prostująca farouka. efekt genialny, wlosy wystarczy wysuszyc i sa proste. jak po prostowaniu:) sa mieciutkie i super sie ukladaja:) tez sie duzo zastanawialam przed zrobieniem, ale teraz nie zaluje!

Gość Domi x3x3
jeśli chodzi o proste włosy to nazywa się "trwała prostująca włosy" kosztuje w zależności u jakiego fryzjera chcesz to zrobić ale mniej więcej od 90 zł do 120 zł Pozdrawiam

Gość sorina
No i potem sie dziwią że im włosy zniszczyło. Za takie pieniądze to nie wiem kto by siedział 4,5 godziny:/ Tyle ten zabieg trwa i robi go dwóch fryzjerów. Farouk jest tańszy i koszt to 200 zł przy krótkich włosach i to u taniego fryzjera Cena Goldwellem to 700 zł najmniej a ceny nawet sięgają 1 600 zł. Dowiadywałam się i prostowałam. A włosy wcale nie mam długie , ledwo opadały mi na łopatki.

Gość eeeewul
hem....no ja tez mam na maksa krecone włosy tylko najbardziej mnie wkurza to ze one sie jak juz maja krecic to nie od nasady włosów tylko od połowy głowy...i to nie kreca sie tak ładnie jak innym dziewczynom które znam tylko takie rurki sie robią!!!!!!!!!!!!szok....!!!!!!!! a inne maja takie zaje fajne jakby kreciły lokówka.....xD tez mysle nad tym zabiegiem ale nie wiem bo słyszłam ze to niszczy włosy a ja juz mam tak poniszczone włosy od tych wszystkich chemikaliów i prostownicy ze masakra....xP no ale nie wiem co robic za prostownice dałam 150zł jak wyprostuje to trzymaja sie mi maxs 3dni no oczywiscie jak jest wmiare łądna pogoda bo mgła i deszcz to zaraz robia mi sie takie puchate....co robic????

Gość sorina
Ja miałam strasznie poniszczone włosy przez codzienne prostowanie. Włosy mi się kruszyły. Gdy poszłam na konsultację przed trwałym prostowaniem to fryzjer powiedział mi że są zbyt zniszczone i ze muszę przez pół roku je odżywiać , ściąć końcówki, nie prostować prostownica itd. No i po 4 miesiącach stosując te rady poszłam i fryzjer był w szoku że tak się poprawił ich stan. Po prostowaniu sa super włosy. Wcale isę nei puszą - a to było w nich najgorsze. Są poprostu śliczne. Ale trzeba wydac naprawde dużo pieniedzy i trafić na dobrego fryzjera, a mało jest takich którzy umieją prostować i robią to na dobrych kosmetykach. Załacze zdjecie włosów tylko muszę poszukać :D

Gość hmmmmytg
a można prosić zdjęcie sprzed prostowania ? z góry dziękuję :)

Gość koloooooloooko
a można prosić zdjęcie sprzed prostowania ? z góry dziękuję :)