Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

E_S_C_A_P_E

Diety niskowęglowodanowe optymalna, Lutz, Atkins

Polecane posty

Gość monisiap
dzięki za odzew! a jakie efekty na lutzu były?

Dzięki Escape za pomoc;) obroniłam się . Moja radość trwała krótko: dopóki nie przeczytałam o tragedii w gdańskim gimnazjum. Popłakuję sobie teraz, jestem max. wkurzona na wychowawczynię oraz na całą klasę, która pozwoliła by doszło do takiej tragedii. Monisiap, jestem na optymalnej Kwaśniewskiego, i z tej racji tylko ją polecam. Może jest nieco kłoptliwa dla początkujących, ze względu na stosowanie proporcji BTW, ale na dłuższą metę warto się z nią zapoznać. Owe proporcje stanowią idealne zestawienia produktów tak aby chudnąć, być sytym no i oczywiście mieć mnóstwo energii. Dla odchudzających się proporcje są następujące B (1) : T ( 1,5-2): w (0,5).

Kalorii nie liczę, choć więcej niż 1500 dziennie raczej nie udaje mi się przekroczyć na tłuszczowej. Poprostu jestem syta i nie potrzebuje więcej. Fakt, że w ostatnim okresie żyłam w dużym stresie, ale u mnie stres raczej powoduje , że właśnie chce mi sie jeść... Mleko absolutnie należy do produktów, których dorosły człowiek nie powinien jeść , a już na pewno optymalny ( laktoza- cukier) Naturalnie raz na jakiś czas, np. kakao nikogo nie zabije:) Niestety pokutuje wciąż mit \'zdrowego\' odzywiania mlekiem , owocami, ciemnym chlebem. Zwłaszcza ten ostatni bywa częstą przyczyną raka odbytu. Wczoraj usłyszałam w radio :o rewelacyjnym (ha, ha) odkryciu naukowców amerykańskich na myszach zarażonych komórkami rakowymi .Jednej grupie podawano tłuszcz ia drugiej węgle . Myszy jedzące tłuszcz zaczęly zwalczać komórki rakowe, ponadto schudły ( nie tracąc mięśni! ) Tymczasem mało kto wie ,że dokładnie identyczne doświadczenia ( na myszach oraz szczurach ) z podobnymi entuzjastycznymi wynikami robił już w latach 60 nasz Kwaśniewski- tylko, że jak to w Polsce- sami \'specjaliści\', którzy zamiast uważać na zajęciach, powielają bzdury o zdrowym żywieniu, zupełnie zignorowali polską naukę.

Gość monisiap
a o lutzu ktoś wie więcej????

do pomarańczowego - te diety są na tyle podobno że w moim przypadku niesposób dostrzec różnicę gdzie kończy się lutz a gdzie zaczyna kwaśniewski. gdybyś znał te diety choć trochę wiedziałbyś że główna zasada-ograniczenie węgli-jest taka sama. Nie liczę proporcji w posiłkach ale wszysto co jem jest z optymalnej książki kucharskiej. Co więcej można powiedzieć o Lutzie... węgle ograniczasz tak jak już pisałam do 72 g. a produkty dozwolone to podobnie jak w opty mięsa,ryby, jaja, sery. tyle że nie ma tej konkretnej proporcji między poszczególnymi składnikami. I na koniec muszę się pochwalić: zważyłam się dzisiaj i jest dwa kilo mniej. W ubraniu ważę 56 kg, co przy 166 wzrostu nie jest takim najgorszym wynikiem:-) Strasznie się cieszę że są kolejne mierzalne wyniki. Okropne to co sie wydarzyło w gimnazjum i to jeszcze w moim mieście :-/

Gość E.s.c.a.p.e. jak ty
wazysz 56 to ja jestem ksiądz,przecie widze cie kazdego dnia i nie przestałaś byc gruba hahahahah

Ja tylko się przywitać. :) Dziś ładnie tłuszczowo :P Escape, proponuję KOMPLETNIE ignorować tę zaburzoną pomarańczówkę. :) Nie tłumaczyć niczego (a już na pewno nie tłumaczyć SIĘ), nie wyjaśniać, po prostu czubek nie istnieje. Poskacze sobie trochę i pójdzie smrodzić gdzie indziej. :) A jak nie - będziemy mialy zabawę, jak się zrobi nudno. :D Pozdrawiam.

MIGOTKO, wstyd się przyznać, ale ja chyba coś przegapiłam, jeśli chodzi o wydarzenia w Twoim życiu... I dlatego kciuków nie trzymałam, ale poradziłaś sobie świetnie bez tego. :) Co do sprawy w tym gimnazjum, to jest tak straszne, że po prostu każde słowa są tu za małe :(

Przy diecie tluszczowej TRZEBA jeść węgle min.20-30 g do 60, a nawet 70 -100 g przy dużym wysilku fizycznym... Dlatego śmiało można pozwolić sobie nawet na całą czekoldę! ( 100 g- 40 g.węgli - gorzka wawel z orzechami - naturalnie przy założeniu, że już nie będzie w danym dniu żadnych. Bułka kanapkowa np. 100 g( to jest ok.3 cienkich plastrów ma ok.30 g. węgli> frytki

Słuchaj ______________wy wogole nie potraficie ------> LICZNIQ Poza tym ,że zdiagnozowałam u Ciebie destrukcję, to jeszcze cierpisz na zaburzenia świadomości . A wiesz nawet Cię polubiłam:) Jak jesteś taki kozak, to wyslij mi tego maila , koniecznie z nr telefonu-------> odzwonię : ) i może umówimy się???? :D Może osobiście pozwolisz mi wyjaśnić sobie, nurtujące Cię pytania ...no i skonfrontujemy tę słonicę ;) Co Ty na to ???

masz racje bułeczko, po co się przejmować tym co piszą jakieś ... dzisiaj znowu bardzo optymalnie cały dzień, z węglowodanów był malutki pomidor, 3 winogrona i jeden cukierek \"malaga\". miałam styczność z jabłecznikiem i w ogóle mnie nie kusił, uszczknęłam kawalątek (nawet nie na jednego kęsa) żeby posmakować, muszę przyznać że był bardzo smaczny.

Gość buło gra-chamko
może czas wyparzyć tego ryja ? nie wstyd ci ze na topku wypisujesz jakies total bzdety o wspanialym mezu i dostatku,bogactwie ? -a podałas jaką to masz firmę konkretnie? -wydzierzawiony kiosk ruchu ,w dodatku na zadupiu? Podałas tez zakłamana wage swojego ciała....nieładnie tak oszukiwac...ale coz kazdy moze tu byc anonimowy....ale oszukiwac kolezanki z topicu? hmm....swinstwo,a i jeszcze jedno-która to z moderatorek daje Ci wgląd do danych uzytkownikow?/hmm...a moze to kolejna sciema ? pewnie tak :D trzymaj sie,zryj mniej i chudnij gr---chamko :D

hej dziewczyny, jak Wam idzie? ja już po tłuszczowym śniadanku, teraz muszę się nudzić w pracy do 13. dzisiaj robię sobie wolne od siłowni i idę do miasta może kupię sobie jakieś buty. następne ćwiczenia jutro rano i potem w niedzielę. nie narzekam na monotonne menu, cały czas jakoś je urozmaicam. nie wiem czy to na skutek diety czy też nie,ale mam wrażenie że moja cera jest w lepszym stanie, zawsze musiałam smarować kilka razy dziennie kremem w okolicach ust bo miałam tak okropnie suchą skórę że momentami nawet się łuszczyła, a teraz nic, wydaje się taka nawilżona i zdrowa.

może mi ktoś wytłumaczyć po co ludziska z pomarańczowych ników wypisują takie bzdury? oni mają z tego jakąś satysfakcję czy co?

\"może czas wyparzyć tego ryja ? nie wstyd ci ze na topku wypisujesz jakies total bzdety o wspanialym mezu i dostatku,bogactwie ? -a podałas jaką to masz firmę konkretnie? -wydzierzawiony kiosk ruchu ,w dodatku na zadupiu? Podałas tez zakłamana wage swojego ciała....nieładnie tak oszukiwac...ale coz kazdy moze tu byc anonimowy....ale oszukiwac kolezanki z topicu? hmm....swinstwo,a i jeszcze jedno-która to z moderatorek daje Ci wgląd do danych uzytkownikow?/hmm...a moze to kolejna sciema ? pewnie tak trzymaj sie,zryj mniej i chudnij gr---chamko\"? Ze co?! :D :D :D Dziewczyny, czy któraś może mi powiedzieć, w którym miejscu pisałam COKOLWIEK o czym mówi to coś? :D Jaki mąż, jaka własna firma?... :)I jakie dane użytkowników? :D Pomarańczowa czubasko, zmieniłam zdanie i proszę - nie odchodź! :D Zostań naszą dyżurną idiotką tego forum, to zaczyna być NAPRAWDĘ zabawne :D U mnie dziś też ładnie, bardzo tłuszczowo i w sumie jedzenia niewiele. Waga stoi.

Escape, ta schizofreniczka (schizofrenik?) Twoją wagę też zna lepiej od Ciebie i twierdzi, że Cię widuje :D Co Ty na to, by została z naszym specjalnym zaproszeniem? :P To lepsze niż błazen w cyrku. :D

Bułeczko niektórzy są po prostu śmieszni:-) dzisiaj pozwoliłam sobie na pół czekolady alpen gold z orzechami laskowymi, bo to tylko 22 g węglowodanów:-)

jeden przypadek na tysiące stosujących DO ... po za tym tak jak ktoś wypowiedział się na tamtym forum-należy porównać odsetek zachorowań osób będących na DO z odsetkiem osób żywiących się \"normalnie\"

Gość ku przestrodze
nie masz racji-przeszlam na ZO ponad rok temu,po miesiacu stosowania diety wystapila silna dusznosc a puls osiagnał 160-wyladowałam w szpitalu-dodam tylko ze DO zaczęlam w arkadii ,tam poznałam jej tajniki ,bylam na turnusie.Nie pisze tu po to by czyms straszyc,ale zeby zwrocic waszą uwage ze dieta nie jest zdrowa,nie jestem podlotkiem,mam 36 lat.Uwazajcie dziewczyny,pozdro grazyna

Ku przestrodze --> dla mnie z linku, który podałeś nie wynika nic, prócz tego, że człowiek odżywiający się optymalnie zmarł na raka. Dla Ciebie to związek przyczynowo-skutkowy, dla mnie jedynie korelacyjny. :) Póki nie zostanie udowodnione, że przyczyną nowotworu było żywienie optymalne, nie mam zamiaru wpadać w panikę. ;) Zapewniam Cię, że wśród amatorów warzyw, chudych mięs i ciemnego pieczywa równie wiele osób umiera na raka, również raka żołądka. Więc co z wynika z linku? Niewiele. Wnioskowanie na podstawie jednostkowych przypadków o przyczynach choroby, jest nielogiczne. Zeby było jasne - nie jestem zwariowaną agitatorką żadnej z diet z tematu. Nie mam zamiary twierdzić, że są panaceum na wszelkie problemy zdrowotne, ale też nie mam zamiaru dać się zwariować i rzucić tłuszcz, bo jakiś ktoś umarł na coś tam. :) Gdybym miała określić teraz swoje odżywianie, to powiedziałbym stanowczo, że wcale nie jem więcej tłuszczu, niż zazwyczaj! Po prostu odjęłam od niego produkty, które mają dużo węgli (a przynajmniej z reguły się staram, bo bułkę z ziarnem zjem jak mam ochotę i już! :P ) i jestem dość konsekwentna w niełączeniu. Jak zjadam mięso na obiad, to jest to samo mięso, co zazwyczaj, ale już bez ziemniaków, ryżu, frytek... Tyle. Kalorycznie to na pewno wychodzi sporo mniej, niż kiedyś, a jestem syta.

Gość cicha czytelniczka
" bułka grahamka Escape, ta schizofreniczka (schizofrenik?) Twoją wagę też zna lepiej od Ciebie i twierdzi, że Cię widuje Co Ty na to, by została z naszym specjalnym zaproszeniem? To lepsze niż błazen w cyrku. " -alez ty sama prosisz sie o wyzwiska bułeczko podzegając do kłotni,sama prowokujesz kolege,wstydz się "kobietko",brak szacunku do drugiego człowieka,wyzywanie od błaznów swiadczą o twoim niskim poziomie i braku kultury,nie bede nazywac cie po imieniu bo musiałabym uzyc wulgaryzmu,echs...

Pozwól czubku, że się tylko pośmieję odpowiednio długo: :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D No, chyba wystarczy :P Dziewczyny, weekend! (u mnie za 45 minut) :)

to prawda ze bułka jest chamówą, kużwa jej nie przysługuje miano \"kobieta\" -to tłusty prosiak,ktorej nikt kijem by nie ruszył,wolałbym nigdy nie ruchać niz takiemu czemuś zasadzić buhgehehheheheheheheheheheeeeeeeee buła piczę tez masz bułowatą ? buhahahahahha

Gość buła-prosiak
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH,to prawda:D:D a zamiast łechty ma krecony ogonek

MIGOTKO, szkoda że Cię nie ma na topicu, bo jestem ciekawa, co sądzisz Ty o linku, który wkleiła \"ku przestrodze\" Uciekam, mój weekend właśnie się zaczął. :)

Czytam regularnie(wyłącznie) ten topik... Pytasz Bułko grachamko, o mój stosunek do wypowiedzi -Ku przestrodze. Zatem w wielkim skrócie: komórki rakowe jak już wielokrotnie pisałam : odżywiaja się wyłącznie glukozą . To fakt absolutnie nie do podważenia. Lekarze przepisują terapię tłuszczową chorym na raka. Oczywiście nie można wykluczyć możliwości zachorowania na te chorobę wyłącznie żywiąc się optymalnie. Na to, czy ktoś jest w grupie ryzyka, składa się kilka jeszcze kilka elementów. Odnośnie podanego linku-wybaczvie , ale n i e m a on s e n s u, ze wzgledu na jednostkowy chrakter: nie wiemy jak długo pozostawał na diecie tłuszczowej ów człowiek z OSBO, który rzekomo zmarł na raka, nie wiemy też czy właściwie przestrzegał diety. To pierwsze nasuwające się wątpliwości a zarazem ostatnie które dyskwalifikują dalszą dyskusję na ten temat . Nie zamierzam w tym miejscu agitować w żadnym kierunku jeśli chodzi o dżywianie. Nie mam ku temu prawa. Zauważyłam natomiast, że nie ma rzetelnych badań naukowych na temat wpływu jedzenia na zdrowie. Autorytety wzajemnie się wykluczają. Do niedawna margaryna uznawana była za zdrową obecnie została z kretesem wypędzona z tego miejsca. Wiele jest takich anomalii: żeby już nie wspominać o konserwantach, żywności genetycznie modyfikowanej, pestycydach w pieknych kształtach czeronych jabłek , którymi można się raczyć na przednówku. * * * Droga Ku przestrodze: czasami potrzeba więcej p o k o r y, aby tak łatwo wydawać wyroki: skąd wiesz, że Twoje dolegliwości wystąpiły na skutek żywienia opty, może tylko zbiegły się w czasie? Zadałaś sobie trud aby to sprawdzić? Życzę Ci, abyś nie miała okazji zwątpić w \'zdrowe żywienie\'.