Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazia

Pragnę dzidziusia-nie chce o tym myśleć

Polecane posty

ja nie wiem co u mnie jest w normie a co nie ..wiem tylko tyle ..cyle mam troche krotsze i to mnie niepokoi najbardziej bo owulke mam tak 15 dnia a @ przychodzi 25-26 tak więc faza lutealna jest troche za krótka ... no i chyba z hormonami troche nie gra bo od kilku mies . musze czesciej się depilować !

co do profesora - to faktycznie ma spore doświadczenie i siągięcia ... do tego przyczynila sie ze moja przyjaciołka ma synka :)

na koszykowej ... prof. Zieniuk ... leczy mojego mińka i faktycznie przez 3 mies wyniki sa lepsze ... liczba chłopakow sie podwoiła ... i sa bardziej ruchliwe :)

ale do W-wy tak? szkoda ze ja mieszkam tak daleko to moze też bym się wybrała, żeby mi wyregulował te cykle.

kurczaki ..spojrzałam faktycznie daleko masz - bo ty jestes z Legnicy ... no tak gapa ze mnie ... :)

martyniaczku - ide kończyc obiadek ... bo zaraz wpadnie do domu wilk i pewnie mnie zje zamiast niego na obiad :) zajrzę wieczorkiem ... cmokalki ...

muszę przyznać że strona wygląda swietnie. Wogóle chyba mo.ża znaleźć tam wsystko co jest związane z niepłodnoscią, niestety jak dla mnie to zadaleko. Chociaż chętnie bym pokazała takiemu lekarzowi wyniki mojego męża

Gość akasia
Witajcie babeczki !! jestem dalej chora i nic nie podleczona-gardło boli bardzo-a to wszystko przez to ze nie siedze w bamboszach w domku- bo nie moge :-( najchetniej bym sie polozyla juz do lozka a tu jeszcze praca przed kompem mnie czeka.. bardzo sie ciesze z Dianki ! to cudowne.trzymam kciuki za was wszsystkie i wierze ze teraz ciaze sie "posypia" :-)

Gość akasia
jak Paziu u Ciebie dalej jestes na CLO i pregnylu?

Gość akasia
witaj martyniu- oj te paskudne choroby !!! ffujj..precz z nimi :-)

Lenka dalej się nie odzywa, na maila tez mi nie odpisała:( szkoda, mam nadzieje, ze jeszcze kiedyś zajrzy do nas

Gość akasia
napewno jest bardzo zabiegana ...

Gość akasia
ale sie fatalnie czuje chyba zaraz zmierze sobie gorączke...jestem juz po CLO i nie mialam zadnych skutkow ubocznych.Bardzo dobrze sie po nich czulam.

Gość akasia
mam 38.3 temperaturki :-(

Witajcie ponownie 🌻 Dzis duzo czytalam o prolaktynie. Jakos teraz mi sie to wszytko sklada do kupy:( Cos mi sie zdaje, ze ten balagan zawdzieczam tabl.anty.:( Od maja juz ich nie biore i wydawac by sie moglo, ze juz wszystko powinno wrocic do normy, ale jak widac kazdy organizm dziala inaczej.

domoniko - ja brałam przez 5 lat tabsy ... a od przeszło 2 nie biore i tez myślę ze to prze nie nie moge zajśc w ciażę ... a jak to jest z ta prolaktyna - napisz coś bo jestem ciekawa ...

Gość akasia
jest tu kto?

JA JESTEM ALE ZARAZ ZMYKAM WŁASNIE CZYTALAM SOBIE O PROGESTERONIE I TAK SOBIE MYSLĘ ZE U MNIE CHYBA JEST NIEWYDOLNOSC FAZY LUTEALNEJ ...

zgadzało by mi sie to z przewaga androgenów ... skracajacymi sie cyklami i któka faza pomiędzię owu a @ ... no tak ale to wszystko jeszcze przede mna i lekarz to sprawdzi ...

Gość akasia
ja tez przez tabletki sie rozregulowalam !! a przed nimi mialam wspaniała wilgoc i super plodny sluz oraz owulacje w kazdym cyklu .O czym teraz moge zapomniec bez lekow wspomagajacych...krok po kroku od euthyrexu odziennie rano na tarczyce ,po czym Clo -pregnyl i progesteron//Czuje ze dopiero cos zaczyna sie ruszac z moim organizmie!matko!!jakby byl uspiony,,moze w kancu zatrybi i wskoczy na odpowiedni bieg -gotowy do poczecia.

Jesli jest za wysoka prolaktynie wowczas jajeczko sie nie uwalnia. Wiec nawet jesli poziom hormonu (LH) podnosi sie jak na owulacje (co latwo mozna zaobserwowac stosujac testy owulacyjne) to nie znaczy, ze do samej owulacji doszlo. Najlepiej mierzyc temperature. Mnie sie wydaje, ze przy mojej podniesionej prolaktynie do owulacji dochodzi, bo nastepuje skok temperatury w drugiej fazie cyklu. Przyczyn posniesionej prolaktyny moze byc wiele (np. stres), czasem przyczyna sa gruczolaki przysadki. Prolaktyna moze byc podniesiona jesli np. nie wyspalas sie w noc poprzedzajaca badania lub uprawialas seks. Dlatego bardzo wazne jest aby zachowac wszytkie warunki zanim udasz sie na badanie. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie:) Najlepiej porozmawiac z lekarzem na ten temat. Ja dopiero poznaje ten temat:)

spadam kochanieńkie bo mezulek się niecierpliwi ... ze go podsiadłam ... na razi zarazki :)

u mnie pik LH wystepuje .. śluz jest ... ale tempki sobie nie mierze - bo mi się nie chce ... ale co mam byc to bedzie ..lekarz przebada hormony i zobaczymy ... na razie nie wymyslam ...