Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgjyhggh

Czy geje i lesbijki maja szanse na zbawienie czy wszyscy pojda od razu do piekla

Polecane posty

Bog po to Ci dal rozum i serce zebys sie nimi kierowala... nikt nie zmusza Cie do przyjmowania wszystkiego co na tacy podaje kosciol.

Gość Płatek Owsiany
nie, nie dziecinna tylko duzo czytam . ksiądz to wysłannik Boga- nie wiesz" w imieniu Boga to robia a jak robia to juz indywidualnia spawa ich. "komu odpuscicie są im odpuszczone kimu zatrzymacie sa im zatrzymane".

Gość Płatek Owsiany
alez duzo pytań do mnie, przywileje? do Boga prosze kierowac reklamacje nie do mnie. Starj sie zyc zgodnie z wiara, i wtedy nieobawiaj sie :smazenia w piekle.

Gość zimny jesienny poranek
Wiem, skąd się wzięli księża, ale nie do końca jestem pewna, czy to nie jest przypadkiem najstarszy i najlepszy biznes na świecie, wymyślony przez kogoś, kto "wpisał" to w przekład Biblii. :-0 Widząc jawną hipokryzję kleru niestety, nie mogę powiedziec, że zgadzam się na takie pośrednictwo :-0

A ja nie czytam... i co z tego... w Twojej glowce to widze niezly balagan... bo skaczesz z tematu na temat i sama sobie zaprzeczasz.

Gość Płatek Owsiany
rozgrzeszenia nie dostanie ponoc kobieta która zyje z rozwodnikiem. no ale to nie nowośc i jak sie domyslam katolicy jestescie to wiecie o tym. Taka panna zyjąca w grzechu z rozwodnikiem nie dostaje rozgrzeszenia w spowiedzi - dlatego oni nie przystepuja nawet do komuni. Do kościoła owszem mają wstę, ale ne do serca Boga. Przykre ale prawdziwe i tez nie ja o tym zdecydowałam.

Gość to male jakies to niebo
no to jak ktos trafi do niedouczonego ksiedza to pecha ma? A jak jeden ksiadz nie rozgrzesz, a drugi tak, to decyzje którego Pan Bóg wybierze? A liczy sie rozgrzeszenie grzesznego ksiedza? takiego, co sam namowil swoja kobiete do aborcji - bywaja takie przypadki przeciez..

Gość Płatek Owsiany
nie skaczę z tematu na temat - ciagle pizszemy o jednym i odpowiadam na pytaniea i uwazam ze w twojej główce jest mała wiedza - przyznałaś ze nie czytasz- to zacznij.

Gość Płatek Owsiany
i ja mam ci na twoje pytania odpowiedziec?dziekuję za okazanie ze jestem autorytetem. ale nieuczciwy ksiądz będzie tam rozliczony. :0

a dokad pojdą protestanci, prawosławni? W mysl katolicyzmu grzesza (chocby brak indywidualnej spowiedzi). A muzulmanie, buddysci , hindu?

Gość Płatek Owsiany
a ja wiem gdzie pójda:D? nie sądze by tam gdzie ja:)

oczywiiscie, ze nieuczciwy ksiadz bedzie rozliczony, ale co z tym, ktorego spowiadal lepiej lub gorzej - o to pytam. sama zaczęłas nas oswiecaj, to bądz konsekwentna i ciagnij temat dalej.

No dla mnie kompletnym absurdem jest ten motyw z małżeństwem z rozwodnikiem.

Gość Płatek Owsiany
no, al etak jest - tez o tym nie wiedziałam wczesniej. Boze jak dobrze ze nie mieszkam z zrozwodnikiem bo nie wiediałabym ze to grzech, ba nawet nie wyspowiadałabym sie bo niesdziłabym ze to wogóle grzech.

Gość Płatek Owsiany
no niestety moze i opadaja, mi tez opadały - ale cóz ja tego z palca nie wyssałam, trzeba czytac a nie mówić ze ręce opadaja bo widze ze duzo nie wiesz jeszcze.

Wedlug Ciebie jezeli nie dostane rozgrzeszenia od ksiedza to grzech pozostanie ? i nie bedzie wybaczony przez Boga ?

Gość Płatek Owsiany
dokładnie , "jesli odpuscicie sa im odpuszczone jesli zatrzymacie sa im zatrzymane"

Gość Płatek Owsiany
Bóg jest w księdzu i on odpuszcza bądz nie poprzez pośredników czyli księży.

Dziecino za duzo chcesz na raz napisac... Twoje wypowiedzi to chaoss... skaczesz z tematu na temat nie odpowiadajac na pytania tylko rzucaja pustymi frazesami nic nie wartymi. Nie obchodzi mnie co mowi kosciol co jest napisane tylko jak Ty to widzisz i jak Ty postepujesz... i co uznajesz za dobro a co za zlo.

Ech, i jak tu wierzyć ? Dla mnie kler jest czynnikiem absolutnie zbędnym.

Czy Bog jest w ksiedzu pedofilu ... ktory nigdy nie wierzyl i wierzyc nie bedzie... ktory swym postepowaniem Boga obraza... ja widze ze Ty Boga wsadzasz w pojecie \"ksiadz\" a nie czlowieka i jego dusze.

Gość Płatek Owsiany
no własnie ja dokłądnie odpowiadam na pytania, czytaj uwaznie co pisze. Bedziesz wiedziała co ja uwazam, a od kiedy jestes taka zainteresowana tym co ja uwazam? moze zacznij myslec o tym co ty powinnas uwazac?

Czy czlowiek ktory zaluje za swoje grzechy... przez cale zycie placi za nie... stara sie naprawic ... jest skazany na przyslowiowe pieklo tylko dlatego ze jakis \"ksiadz\" nie dal mu rozgrzeszenia i dac nie chce ?

Gość Płatek Owsiany
posłuchaj , nie czepiaj się, powiedziałam"kazdy człowiek czy ksiądz pedofil, czy ty czy ja odpowiadamy przed Bogiem rozumiesz?" Ksiądz pedofil bedzie ukarany - spokojna twoja rozczochrana. Nudna jestes. Myslałam ze chcesz dowiedzieć sie jak jest a ty jestes ciekawa co ja sądzę. A czy to wazne? a tak na marginesie to co ja sądze juz pisałam. nie wyciagaj ze mnie informacji tylko poto by zaraz na mnie naskoczyc i zgnoić.

Gość Płatek Owsiany
alez ja sie nie wymiguje , tyle nie widze powodu bytobie jakies ateistce pisac o moich odczuciach i o moich zdaniach. Pisałam tylko jak kto jest i nie uwazm za stosowne bym musiała ci się spowiadac. kazdy odpowiada za sweoje czyny. Idziesz do spowiedzi i sie spowiadac tak? no własnie.

Gość Płatek Owsiany
absolutnie sie nie plącze. jak narazie t ja duzo pisze a ty nic.

Gość MementoMori
ksieza nie pojda do nieba bo szerza nienawisc