Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgjyhggh

Czy geje i lesbijki maja szanse na zbawienie czy wszyscy pojda od razu do piekla

Polecane posty

Gość to male jakies to niebo
jesli juz nazywasz wulgarnie blizniego - męczydupsko -jest to jedno słowa, nie dwa ! ( czytasz? to czytaj i słownik) . No a bardziej elegancko i poprawnie byłoby uzyc słowa "męczydusza".

Na tym polega forum i dyskusja... ktos obstaje przy swoim zdaniu ktos inny przy swoim... gdyby nie bylo pytan i odpowiedzi nie bylo by tez sensu cokolwiek tutaj pisac prawda ? Jezeli z czyms sie nie zgadzam widze ze rozmowca sie placze to ciagne za jezyk... niektorzy potrafia wyjsc obronna reka udowodnic mi ze sie myle inni uciekaja sie do zachowan w stylu platka... i dennych tekstow :/ na poziomie pieciolatka.

Gość waz Ewy
dzieciak jakis ma zajęcie bo mu się nudzi to zawraca ludziom tu czas i psuje krew. Najlepiej na niego nie reagowac.

Gość ej ty szubrawiec
jak masz pytania sięgnij do Bibli. jak czegos nie wiesz to pyta sie kulturalnie. Nie dziwię się ze psujesz nerwy ludziom. Wez idz sie pałuj.

Widzisz platek wlasnie o tym mowie... czy ja Cie nazywam pedrakiem nieuduczona... nie masz pojecia kim jestem jakie szkoly skonczylem i czym sie zajmuje...zbyt latwo sadzisz czlowieka nie majac zadnych podstaw... jedynie to ze probowal wyciagnac jasne i klarowne odpowiedz na zadane pytania.

Gość szubrawiec idz stąd
szubrawiec jest nieukiem. Nie ma co takim rozmawiac. jakby miał pytania - zasiegnął by informacji z google, z Bibli, od księzy, a ten na gotowca. Nie ma nic podanego pod nos.

Gość Płatek Owsiany
taaaaaaaaaaa, jest po zkole, chyba specjalnej:D

Gość wąz Ewy
patrzcie jak spotulniał , jakie słówka uzywa jaki miły jest. Wez szubrawcze nie nuc tu i nie bruć topika. Ale z niego ciulik. Boze naprawde zwalic se powinien.

Szubrawiec - nie tylko Tobie ręce opadly. Szkoda czasu na Płatka i Węża jednej osobie . Pozdrawiam !

Gość Płatek Owsiany
wąz ewy- nie udzielaj sie bo zaraz ciebie zaatakuje:D przeciez on tak bardzo potrzebuje tych klarownych odpowiedzi bo tyle szkół skończył i nic nie nauczyli chłopiny:D

Gość szubrawiec idz stąd
poszedł juz czy jeszcze siedzi? wynocha dziadu

Gość szubrawiec idz stąd
o mamy podwójnego szubrawca któremu ręce opadają wow, szubrawiec do widzenia, i kop kop w dupe.

Gość wąz Ewy
tu na topikach duzo takich ćwoków jest? :O

Niech zyje miłosc blizniego - radosnej drogi do Nieba!

Gość Płatek Owsiany
Zdarzają sie gorsze przypadki - ten jeszcze nie przeklina, nie wyzywa , no ale za to straznie jest upierdliwy. Nie znosze takich ludzi, sa przymuleni i nudni, a jak ktoś mu mówi to się jeszcze oburza i ,że biedakowi nikt niechce dac odpowiedzie oj jaka to szkoda.

Gość poszedł juz
poszedł juz nasz zdziadziały szubrawiec? zegnamy pana siosio

Gość neve25
Platek Pan Bog dal ci rozum, wiec zacznij go uzywac. Kosciol to nie Bog. Obowiazek spowiedzi, ktora tak celebrujesz, wprowadzono na Soborze Lateranskim w XIII w. I od tego ma zalezec, czy ktos bedzie zbawiony? bo jakis czarny da ci rozgrzeszenie?? w sredniowieczu ludzie oddawali dla Kosciola wszystko, zeby dostac rozgrzeszenie.placili za to!a przeciez licza sie tylko czyny.co za roznica, czy jestes gejem, czy hetero? Miara czlowieka sa czyny wobec blizniego.

Gość Płatek Owsiany
a jednak jestes mało poinformowany:O

Gość Platek Kukurydziany
gowno a nie platek jestes... chyba otreb jakis

Gość antekkk
Oczywiscie, że geje i lesbijki moga iść do nieba, pod warunkiem że nie uprawiają sexu. Wg kosciola to nie same sklonnosci sa grzeszne tylko czyny.

Gość najwieksza dewiacja jest
wstrzemiezliwosc. sprobuj wytrzymac cale zycie bez seksu

Gość płatek ile
ty masz lat ? Bo cos mi trąci jakąś 12

Gość kapusta
płatki do mleka a nie na forum hehehe

Gość PoszukującyGej
Ostatnie badania wskazują, że osobnicy homoseksualni stanowią 5-10% każdej populacji, zwierząt i ludzi (homoseksulalizm wrodzony). Jeżeli Bóg mnie stworzył (sam sobie tego nie wybrałem) to chyba miał jakiś plan wobec mnie. Jak do tego dołożymy, że 30% osób duchowych jest orientacji homoseksualnej (zachowujący oczywiście czystość-w to wierzę), to pewnie i jest jakiś Święty Gej i/lub Lesbijka (oczywiście zachowujący czystość seksualną). Jeżeli Bóg tworzy, również osoby chore (np. z zespołem Downa), by nauczyć nas miłości do tych osób, to może Bóg też stworzył Gejów i Lesbijki, by nauczyć się ich/je kochać-akceptować? I może by ów Stworzenie Boskie nauczyło się kochać Boga, pomimo, że wszyscy mnie (Geja) potępiający, próbują odwieść od jego miłości. Nie wmawiajcie mi, że Bóg nie kocha mnie Geja, bo ja w to nie wierzę. A grzeszą ci, którzy usiłują mnie odwieść od miłości boskiej. Sądzeni będziemy wg. tego jakimi nauczycielami byliśmy tu na ziemi. Nie potępiajmy i nie wmawiajmy innym, że Bóg kogoś z góry potępia-bo ja wierzę, że umiłował mnie nie mniej niż Ciebie? Oczywiście mi Gejowi Bóg dał bardziej trudne zadanie, niż heteroseksualnemu, zdrowemu mężczyźnie.

Gość gość
Cudownie napisane. Zgadzam się.