Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jgjyhggh

Czy geje i lesbijki maja szanse na zbawienie czy wszyscy pojda od razu do piekla

Polecane posty

Gość zimny jesienny poranek
No dla mnie stawianie w jednym rzedzie geja, który całe życie czynił dobro z patologicznym mordercą jest jednak nie halo, sorki :-0

Gość Płatek Owsiany
wam czerwone piekło kojaz się z ciepłem a niebieski kolor z lodem i chłodem? A to błąd w mysleniu:). Co do Boga. Stworzył ludzi kobiete i męzczyznę zdrowych. Nie poradzimynic ze niechce odmenności i niechce gejów jako pary i lesbijek jako pary- odrzuca to.

Gość MementoMori
a co z reinkarnacja?

Gość Płatek Owsiany
no wiesz, ja nieporadze ci nic na to. gej jak gej stawiany jest tak samo jak zabójca, gwałciciel jak równiez Ania która popełniła samobójstwo. Nietstey , niby poszła do aniołków. A to jest nieprawda. Teraz nalezy za jej dusze bardzo sie modlic gdyz ona tam cierpi, nie poszła do "Niebia", jest cieriąca i my tu na ziemi musimy za takich ludzi się modlić. Samobójcy jak wiecie ida do "piekła" czyli sa nieszczęsliwi a nie ma znaczenia czy ma 16 lat czy 30 lat samobójca.

Reinkarnacja to droga na skroty... bajeczka ludzi ktorzy boja sie sadu... wymyslili sobie ze beda wedrowac od ciala do ciala... nie sa w stanie przyjac tego ze maja jedno zycie i za nie beda sadzeni.

Gość to male jakies to niebo
a dziecko nieochrzczone idzie do piekla? A takie przedwczesnie urodzone? Takie z poronienia?

Gość Płatek Owsiany
dla ciebie sa bzdury- masz prawo miec swoja teorię, domyslam się ze jestes ateistą?

Gość MementoMori
mysle ze Bog nie potepia gejow tylko instytucja kosciola

Płatek, to mi się jednak nie zgadza z moją wizją dobrego Ojca. Niestety. Ciekawe ile z interpretacji pisma świętego kler sobie dośpiewał :-0

Gość Płatek Owsiany
własnie dziecko z poronienia nie ma wpływu na swoje zycie- jego matka za to odpowiada czy usuneła ciążę czy zabiła.

Gość Płatek Owsiany
nie wiem dokładnie jak jest z reinkarnacją, sa rózne opowiesci , ale ja sobie wmówiłam jedną i chce wierzyc ze te dusze które lataja tam ze ta k powiem , z czasem wchodza w płód i staja sie innym człowiekiem. Potem takie dziecko dorasta i twierdzi: wydaje mi się ze kiedys tu byłam. Dlatego sobie mówie - jest reinkarnacja. A jak kto msysli o tym - jego rzecz.

A jesli poronienie nastąpiło z przyczyn naturalnych ? :-0 Dopiero co Watykan zmienił tę opcję - całe wieki takie dzieci "szły do piekła" - od zesżłego miesiąca idą do nieba. Dlatego niestety, ale te interpretacje dla mnie są mocno niewiarygodne :-0

Gość Płatek Owsiany
na poronienie dzieciak (tem płód) nie ma wpływu przeciez . zrozum.

Platek klepiesz bez sensu... chyba sam/sama nie wiesz co chcesz napisac. To nie ludzie beda sadzic ludzi ... tylko Bog... nie znasz jego zamierzen... jego mysli... i nigdy nie poznasz... Czlowiek powinien tak traktowac innych jak sam by chcial byc traktowanym... tego sie trzeba trzymac.

Gej też nie ma wpływu. Zrozum.

Gość Płatek Owsiany
kiedys widziałam wywiad z jakimis duchowny i i nieumieli jasno okreslic co dzieje się z płodami czy ida tam czy tam. alatego cięzko mówic.Jednak sam płód uwazam nie powinien iśc do piekła. A gdzie pójdzie to sam Bóg wie.

Gość Płatek Owsiany
no to nie rozmawiaj ze mną. gej nie ma wpływu owszem, ma poprostu pecha. No cóz. co ja mam ci teraz mówić? jest jak jest , nie zmienie tego.

Oprocz uwarunkowan genetycznych masz tez srodowiskowe... nie kazdy gej ma homoseksualizm w genach zrozum to. I nie wydawaj wyrokow za Boga...

Gość Płatek Owsiany
Jak dla Ciebie poronienie jest rownoznaczne z aborcja zabojstwem to nie mamy o czym rozmawiac. A GDZIE TO NAOISAŁAM ze równoznaczne. ? napisałam ze nie ma wpływu dziecko(płód na to ) zostało usuniete i nie powinno iśc moim zdaniem do piekła.Matka za poronienie tez nie. Jednak jak zabije......to jest grzech i jak jest katolikiem to wyspowiada się.Wtedy nie pójdzie do piekła jak sie wyspowiada.

Szubrawiec - nie mówiłam o homoseksualiźmie nabytym.

Gość Płatek Owsiany
ja nie wydaje wyroków za bOga. jest jak jest - gej to gej,.

Mhm, a jak się wyspowiada, nie dostanie rozgrzeszenia :-0 Właśnie najbardziej mnie bawi to dawanie, bądź nie rozgrzeszeń przez księży - nie od nich to przecież zależy. A jesli ktoś spowiada się z jakiegoś grzechu, znaczy że za niego żałuje i źle mu z nim na duszy, więc nieporozumieniem jest nie danie rozgrzeszenia. :-0

Gość to male jakies to niebo
"pan Bog stworzył Ewę i Adama zdrowych" - wszyscy chorzy do piekła, jak rozumiem? Dlaczego inni chorzy mają wieksze przywilw\eje od innych? Kto o tym stanowi? Ty, Platku?

Szubrawiec-ja ? :D Płatek tez nie jest dziecinna. Nie od niej przeciez zalezy interpretacja Biblii, którą karmią nas klerycy. :-0