Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
*Dora*

ZAKŁADAM STAŁY APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

No i aparat zaczyna dzialac... Zabki zaczynaja bolec.. oczywisice zludzenie ruszajacych sie zebow juz sie pojawilo... Normalne objawy :P

Kati ja Ciebie pamiętam, niom ze \'\'starych\'\' aparatek mało kto sie odzywa:-(, zainspirowały mnie Twoje pomarańczowe gumeczki chyba sie skusze nastepnym razem na takie:-)

Ale ja nie mam pomarańczowych gumek :D Na górze są żółte a na dole czerwone :) Może tak wyszły tylko na pomarańczowo.

poprawiałam tą fotkę trochę kolorystycznie bo po oczach biła i tak wyszło :) Ale te żółte i czerwone też wyglądają super. Jajecznica z pomidorami jak to moja orto określiła :)

Wróciłam znad morza i miałam 442 wiadomości z forum...:O niefajnie je było kasować:// wyleciał mi podczas pobytu drut który ma przyciągać szóstkę do czwórki...k****...pierdzieli mi sie ten aparat co chwilę:/ a na dodoatek zgubiłam ten drucik...lipa wieeeelka, aż mi sie plakać chce;(

aha...jeszcze zrobiła mi się minimalna szczerba między lewą 1 i 2...umrzeć to mało:(

ja się jeszcze ze starych aparatek odzywam:D magda - zadzwoń do orto czy ewentualnie tego drucika nie trzeba założyć i nie panikuj - przerwy między zębami to normalka - to dopiero początek ;) ja miałam podczas noszenia luki chyba pomiędzy wszystkimi zebami po kolei - podosuwają się spowrotem jak trzeba

Gość megi23
hej mam pytanie czy jest ktos z Przemyśla kto ma aparat zalozony ??:) pozdrawiam

Gość megi23
dzieki i ja witam wszystkich :)

Mam pytanko aparatki czy bardziej pożółknięte zeby i większy osad na zębach to normalne podczas noszenia aparatu??? Bo własnie zauważyłam a nawet męzuś ze zmieniły kolor na nietsty brzydszy .... :-( I osad który mi towarzyszy przez słoczone zeby jeszcze bardziej je opatulił.... Czy to może dlatego ze chwilowo zmieniłam płyn i nie stosowałam orthokin bo mi sie skończył a taki zwykły wtedy miałam, czy może powinnam pastą wybielającą myć??? Jak ktos może niech poradzi :-)

Gość megi23
ja moge napisac jedno ze pasty wybielajacej nie powinno sie stosowac wogole

Gość megi23
plyn moze byc jakikolwiek tylko 3 w 1 tak mi moja orto powiedziala

Witam , chciałam powiedziec ze zaniedlugo dołączam do Was dziewczyny, Eh lepiej późno niz wcale. Zakladam na koniec sierpnia, na górne zęby. właściwie to tylko i wyłacznie w celu usuniecia szpary miedzy zebami bo zeby sa proste Mialam juz przez to wyciete wedzidełko (wg. wskazan ortodonty) . :) Troche przeraziła mnie ostatnia strona z wpisami o pozólknietych zebach? naprawde tak sie pogarszaja:(? i czy to czyszczenie jest skomplikowane czy po prostu czasochlonne z tego co piszecie?

Gość megi23
lepiej pozno niz wsale pozdrawiam :)

Gość megi23
wcale sorki za byki :/

megi23 ............... jak ci się u nas podoba madchen .............. ja po każdym posiłko myje ząbki i nie mam żółtych są bialutkie :)

aparatka z większym stażem... co do szczerby to mnie tak nie załamuje, tylko trochę przygnębia, a do orto nie mogę zadzwonić, bo mieszka w poznaniu,, a ja pod jelenią górą...to trochę daleko niestety...:O a ona przyjeżdża do kowar raz w miesiącu i wszystkich obsługuje do p.óźnej nocy z kowar tych, którzy mają aparat...

magdazet, to masz nieciekawą sytuację :/ w razie awarii jesteś sama :/ szkoda, że nie macie miejscowego specjalisty... może chociaż zadzwoń, żeby się upewnić, że wszystko ok, bo pewnie jest ok. a kiedy masz następną wizytę, albo kiedy przyjeżdża Twój orto ? może dasz radę jakoś do tego czasu :) trzymam kciuki :) ja czekam aż moja orto wróci z urlopu, żeby mi spiłować klej, bo dentysta żaden nie chce tykać :/ a jak nie spiłuję, to nie mam po co leczyć dolnego zęba, bo i tak się rozwali od pukania kleju z góry .... trochę zamotane, aż sama się gubię :/ pozdrawiam

Gość megi23
Don Doggy jest spoko fajna atmosfera i jest wiecej ludzi :)

Anicca, udaj sie do jakiegos stomatologa to usunie tobie osad tzw. piaskarką, a moze twoja orto to zrobi takie czyszczenie kosztuje około 60-100zł, sporo ale raz na rok jak masz skłonnośc do tego ze zabki sie zabrudzają możesz sobie pozwolić:-), a i aparat nie jest przeszkodą najlepiej byłoby jakby orto zdjęła druciki i wtedy czyscić ale z drucikami tez da rade:-) Szczeliny i szpary między ząbkami podczas leczenia to podobno normalne, ja mam teraz taka 2mm miedzy dwójka a trójka:-)

o kurcze, nie było mnie tydzień a Wy się tak rozpisujecie. Właśnie wróciłam z wakacji, mam nadzieję że moje zęby przeżyły bo jechałam w ciemno i nie miałam za bardzo jak szorować ząbków jedynie w pociągu a tam kiepski warunki.

Gość mam pytanko do
dziewczyn z aparatami kosmetycznymi. czy wasze gumki przebarwily sie po jakims czasie na pomaranczowo?

Gość Asiula288
czy ktos z was słyszał o aparacie bezligaturowym, bez gumek, na wizyty chodzi sie co 10 tygodni, są takie w systemie damona. maja mi rozszerzyć szczękę. nigdzie nie mogę znaleźć osoby, która taki nosiłaby

aparatka- Ale wiesz ja juz w tym roku miałam usuwany osad z zebow i po około 2 mieisącach zrobił sie ponownie, ale dentystka powiedziała ze mam takie skłonności przez te stłoczenia i nie mog etego osadu tym zabiegiem non stop usuwać.... Ale teraz właśanie ejst jeszcze gorszy i taki paskudny ale to na dolnych zebach bardziej a na nich jeszcze nie mam łuku. Kurcze kurcze jak to tak bedzie wyglądałao to za pół roku bede miała czarne te zeby :-(

mam pytanko do ---> co prawda nie jestem dziewczyną z kosmetycznym aparatem, ale trochę się od bywalców forum dowiedziałam, że przebarwienia gumek (na różne kolory) to norma :) także byle do następnej wizyty i wymiany gumek :)

Gość isi
Anicca mam do CIebie pytanie czy przez ta sklonnosc do kamienia mialas zapalenie dziasel czy CI sie nie robilo, mi orto powiedziala ze wlasnie z tego powodu nie wie czy podejmie sie leczenia ;/

Asiula288 ! Ja nosze aparat bez gumek.. wizyty mam co 7 tyg. Rowniez bede miec rozszerzana szczeke..

Anicca, moze spróbuj szczoteczki elektrycznej, podejrzewam, ze nie usunie ona osadu który juz sie zrobił, wyczysc ząbki piaskarką i myj elektryczną, moim zdaniem czysci znacznie lepiej niż zwykła szczoteczka:-) polecam jakąs oral b np. vitality nie sa bardzo drogie a myja super:-), i dół tam gdzie nie masz aparatu możesz czyścić końcówka z gumeczką w srodku:-)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się