Gość hahihehy Napisano Czerwiec 24, 2008 Jeszcze 6 dni do aparatu!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ania Po. Napisano Czerwiec 24, 2008 Do miszt - Rurki zamiast pierscieni ? Ciekawe jak to wyglada. Jak bedziesz miała aparat to koniecznie pokaż nam zdjecie tych rurek. Ja też miałam "sesję" zdjęciową ;D . Ile będzie Cię kosztował jeden łuk z tymi rurkami ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszt 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 Ania Po. u mojego orto jeden łuk kosztuje 1800zł a wizyta kontrolna 50zł, to czy to bedzie pierscien czy rurka u niego nie ma róznicy w cenie, specjalnie zapytałam ale powiedział \"tak jak mowiłem na I wizycie, nic sie nie zmieniło\":D Więc ja się strasznie cieszę, bo jest łatwiejsza pielegnacja i dostep szczoteczki a no i mniej bolu :P a czy zrobie zdjęcie to się okaze bo to bedzie na 7 (chyba) wiec nie wiem czy bedzie cos widać ale zdjęcia zrobie na pewno :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 Hej miszt:) no to superaście!! też bym chciała te rurki zamiast pierścieni,bo one są wygodniejsze no i ponoć nie obcierają tak jak pierścienie.Zrobiłam już całą listę pytań na swoją następną wizytę m.in właśnie czy moja orto zakłada rurki.Będzie biedna,bo mam chyba ze 20 pytań ;P tak w ogóle,to od miesiąca jakoś zaczęłam myć zęby 3x dziennie, a czasem częściej, żeby wyrobić sobie nawyk (co za shiza! ;P) i muszę powiedzieć, że wysychają mi usta i mam podrażnione dziąsła :/ myślałam, że to przez szczoteczkę, ale chyba nie... Moi znajomi, a zwłaszcza mój chłopak, mają już dosyć moich nowinek ze świata aparatów ;P ostatnio zauważyłam, że kolega nie ma dwóch dwójek u góry i mu cały wykład zrobiłam...paranoja mnie ogarnia :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość roxien Napisano Czerwiec 24, 2008 hej:) w poniedziałek minął mi już 2 tydzień jak noszę aparat. Muszę przyznać, że coraz lepiej się w nim czuję, nie mówiąc o tym, że mogę gryźć już przednimi zębami. Różnicę da się zauważyć i bardzo się z tego cieszę;). Teraz czekam do 3 lipca na 1 wizytkę po założeniu aparatu. Pocieszam się, bo jakoś dni szybko lecą:p. Życzę wszystkim wytrwałości w czekaniu:) pozdrawiam;) wstawiam moje zdjęcia: http://picasaweb.google.com/roxien22/ZdjCia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 roxien--> ale Ci się ząbki szybko prostują...po 2 tyg widać ogromną zmianę! gratuluję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość roxien Napisano Czerwiec 24, 2008 wAdzia---> wiesz co chyba nie tylko Ty tak masz:p. Ja na początku gadałam tylko na ten temat. I jak o tym pomyśle, to mogło się dla innych wydać conajmniej dziwne. Hmmm, przecież inni nie koniecznie chcieli wiedzieć co i jak. A ja tylko o nim:). Wszystkie nowinki się zna, że tylko w naszym przypadku iść na ortodonte;) hehe wstawiam zdjęcia: http://picasaweb.google.com/roxien22/ZdjCia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość roxien Napisano Czerwiec 24, 2008 wAdzia---> miejmy nadzieję, że po wakacjach będę jeszcze lepsze efekty. Już nie mogę się doczekać:). wstawiam zdjęcia: http://picasaweb.google.com/roxien22/ZdjCia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onira 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 roxien -> Niesamowicie szybko prostują Ci się te ząbki! :O Jestem mile zaskoczona! :D Mam nadzieję, że w moim przypadku tez tak będzie ;)) Ze mną tak samo! :D Ciągle gadam tylko o jednym ;p (czytaj ortodoncja ;)) Moi znajomi śmieją się, że pójdę na stomatologa o konkretnej specjalizacji - ortodonta ;) Mimo, że panicznie boje się dentysty ;p A co tam...może pójdę... i dorobię sie czerwonego Porsche ;D Pozdrawiam ;* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszt 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 no troche w tym prawdy jest :) ja np jak orto cos mi tłumaczy to ciągle mówie \"wiem, wiem\" bez kitu że dla mnie to nie nowość..:P hehe może serio zmienie kierunek......:D hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lizreve Napisano Czerwiec 24, 2008 ja to chyba bede nosic aparat ze 3 lata bo we wrzesniu bedzie juz 2 rok a one nie sa proste i to wszystko przez tego kla ktory jest zebem zatrzymanym porazka-ja to mam wade 2 lata chodze bez zeba (kła czyli 3 gorna) ... chociaz musze przyznac ze juz jest widoczny ale jeszcze daleka droga aby dorownal pozostalym... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
farfadette 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 >>> fgf nikt nie daje nic za darmo, nie oglupiaj ludzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszt 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 farfadette --> nie przejmuj sie :) i olej ten post!! Każdy NORMALNY , MYŚLĄCY i POŻĄDNY człowiek takiej głupoty sobie nie da wcisnąć :) a ja wierzę, że tu są sami mądrzy ludzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość roxien Napisano Czerwiec 24, 2008 onira, miszt--->bo to chyba dobrze, że wiemy tak dużo na ten temat. Przyznam, że trochę lipa byłoby iść zakładać ten aparat i nic na ten temat nie wiedzieć:p(to chyba nie te czasy) a tak jak ma się necik to się wertuje te stronki i się wie:) miszt---> to jak zmieniamy kierunki;) trzeba iść na tą ortodoncję, a co;) hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 Ej aparatki macie tak ze wam ligraturki odchodza od zamkow ? ja mialam wczoraj wizyte wszystko super przylegalo teraz patrze i normalnie odchodza mi gumki.,.. czy to wina luku ? chyba mam 16 albo 18 bo nie doslyszalam... A no ja jak przyszlam na pierwsza wiztyty do orto to sie zdziwiwla zeby 15 latka wiedziala tyle na temat ortodoncji :DDD Normlanie z nia gadalam jak \'\'lekarz z lekarzem \'\' :D Pozdrawiam roxien - pozstep rewelacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 A ja chce byc farmaceutka albo anestezjologiem ale skoro wiem tyle o ortodoncji to kto wie ; D Moja orto to ma jakiegos doktorata czy cos z tej orto wiec jest super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszt 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 roxien --> dobra :D hehe zgadzam sie ze lepiej jest wiedziec ale głupio mi troche juz wczoraj było jak orto mi cos probuje wytłumaczyc a ja na to ze wiem ze nie trzeba tłumaczyc...:P dziwnie troche.,.ale szczerze to on po prostu takie oczywiste rzeczy mowił o wyciskach i jeszcze wiekszy banał jak bedzie mi aparat zakładał i jak to wygląda...phhiii... toż to ja już wiem :P hehehee Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AniaPo. Napisano Czerwiec 24, 2008 Lizreve. Ja mam aparat od wczoraj i już wiem, że będe go nosić ze 4 lata...:-/ Mam tylko nadzieję że nie dłużej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 AniaPo- to co to masz za wade ? A moze chodzi o wiek ? Mi sie wydaje ze napewno tyle nie bd nosic :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość roxien Napisano Czerwiec 24, 2008 miszt---> może i trochę dziwnie, ale co tam. Dobrze jest wiedzieć. A jak tam wam wakacje lecą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszt 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 hehe no wiesz jakby to napisać.... na myśleniu.... o aparacie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 hehe jacyś tacy monotematyczni jesteśmy :D I jak ja mam sie skupić na czymś innym i w pełni cieszyć się wakacjami, jak codziennie zaglądam na forum, w dodatku tu mnie rozumieją...:) nie żebym narzekała, fajnie podzielić się swoimi spostrzeżeniami i nie zostać uznanym za dziwoląga :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszt 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 hehe ja mam takie same odczucia i dlatego wchodzę na forum:) poza tym dużo można się dowiedzieć:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość roxien Napisano Czerwiec 24, 2008 miszt---> zobaczysz założysz aparat, kilka dni potrwa zanim się przyzwyczaisz a później da się o nim zapomnieć. Później jest juz tylko lepiej. A wakacje są po to aby odpocząć. Do 12 szybko ci zleci. Wiesz mi to się dłużył strasznie ten ostatni tydzień, a ostatnie dni zleciały w mgnieniu oka. Póki co korzystaj z wakacji, rozkoszuj się twardym jedzonkiem, i pij cole ile wlezie;) ja tak robiłam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość roxien Napisano Czerwiec 24, 2008 rozumiem was, sama na to czekałam. Zobaczycie będzie dobrze. Jestem z wami;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszt 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 roxien --> hehe ale się fajnie składa...:) Ty mi piszesz zebym sie colą rozkoszowała a ja właśnie ja pije :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aneczkaZirlandii Napisano Czerwiec 24, 2008 ja mam druga wizyte 14lipca i mialam juz robione wyciski, kiedys jako dziecko nosilam aparat sciagany i pamietam ,ze bardzo zle znioslam robienie wyciskow, teraz poszlo znacznie lepiej:)no i mam nadzieje ze juz wtedy dowiem sie konkretnie jakie bedzie leczenie itd juz nie moge sie doczekac, zastanawiam sie jak to bedzie;)narazie staram sie szalec z jedzeniem no i juz zrobilam sobie zapasy budyniow, kisieli i galaretek na dobry poczatek:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość roxien Napisano Czerwiec 24, 2008 miszt--> a widzisz jak się dobrze rozumiemy. Ja uwielbiam cole, ale cóż nie pije póki co:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wAdzia 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 Pamiętam swoją wizytę jak miałam robione wyciski...najadłam się niepotrzebnie strachu, bo ludzie pisali, że jak wkładają tą masę do buzi to mają odruchy wymiotne, a potem jak to stwardnieje, że boli wyjęcie...Nic bardziej mylnego:) byłam mile zaskoczona smakiem i konsystencją tej masy- miętowa, jak pisała miszt-guma do żucia. Co do cieszenia się wszelakim jedzeniem przed założeniem aparatu- coli i kawy nie pijam, herbatę rzadko, ale najgorzej będzie z orzeszkami, batonikami i innymi mordoklejkami, bo ja uwielbiam słodycze :D a bez gumy do żucia się nie obejdzie!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxx_aparatka 0 Napisano Czerwiec 24, 2008 A co w aparacie nie mozna pic coli zuć gumy jesc mordoklejki i orzechy ? yyy nie rozumiem ja to wszystko jem :D no moze te 2 zamki odpadnely ale co tam bo mylam pasta wybielajaca a ona oslabia klej a rteszta to sie rozkoszuje wszystkim :D mniam, mniam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach