Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
*Dora*

ZAK艁ADAM STA艁Y APARAT ORTODONTYCZNY - KTO JESZCZE?

Polecane posty

Go艣膰 addety
Hej dziewczyny jak tam wasze aparaty ?:) Jestem po 1 wizycie i bardzo mnie orto pocieszyla :D Powiedziala,ze juz mam w 80 % proste zabki i gdzies za 11 miesiecy moze bede miala zdejmowany :) Nastepna wizyte mam dopiero za 2 miesiace :D I jak tam u Was bylo po zdjeciu? Chcialabym aby orto wyrownala mi pozniej zeby tak zeby byly jak od linijeczki :D mialyscie wyrownywane? Dobudowywala Wam cos czy po prostu spilowane mialyscie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mago16
Witam was serdecznie. Przyznam sie, ze nie czyta艂am wszystkiego, bo forum zacz臋艂o si臋 2008 a jest juz 2011rok. Mam pytanie jakie obecnie sa ceny aparat贸w sta艂ych u pani Burek. Mam w domu dw贸ch 16latk贸w i chyba b臋de potrzebowa膰 pomocy ortodonty a teraz waszej w podpowiedziach co , jak i za ile? Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki dziewczyny za odp Tak mi powiedzia艂a dentystka ,ze wy艣le mnie do szpitala dentystycznego je偶eli dzi膮s艂a nie zejd膮 w d贸艂 wi臋c co艣 na pewno jest na to jaki艣 zabieg czy co艣 dopytam sie jak b臋d臋 u dentysty lub ortodonty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martt95
Ja mam ju偶 rok i 偶yje . na pocz膮tku to troch臋 kr臋puj膮ce ale mo偶na si臋 przyzwyczai膰 . Na prawd臋 to super sprawa warto si臋 troch臋 pom臋czy膰 a efekty ;p wow xD gor膮co polecam ;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 doyouthinkyouknowme
Hej wszystkim! D艂ugo nie pisa艂am, wybaczcie ;< aparat mam od 17 marca, i jest mega dobrze! :D 2 tygodnie temu mialam wizyte i widzialam wycisk przed zalozeniem aparatu a teraz i efekty widac wprost cudowne! Niestety, zaczyna mi pr贸chnie膰 szpara miedzy jedynka a dwojka, nie wiem czemu nawet. We wt do dentysty, wiec zapytam ;] Jak u Was dziewczyny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kama_24**
dziewczyny, mo偶e ten temat by艂 ju偶 poruszany ale nie znalaz艂am.. czy kt贸rej艣 z was zdarzy艂o si臋, 偶e pier艣cie艅 aparatu g贸rnego stuka艂 ca艂y czas o dolny z膮b? zastanawiam si臋 czy to ci膮g艂e stukanie mi tego dolnego z臋ba nie uszkodzi i czy mo偶e powinnam odwiedzi膰 jak najszybciej ortodontk臋.. czy kt贸ra艣 z was ma jakie艣 do艣wiadczenie w takim przypadku?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tirlilala
My艣l臋, 偶e powinna艣 odwiedzi膰 orto, poniewa偶 mo偶esz niechc膮cy narobi膰 sobie kipiszu. Za艂o偶y Ci rozklinowanie, czyli takie podwy偶szenie, 偶eby nie t艂uc zamkiem o z臋ba, ani nie uszkodzi膰 jednego lub drugiego. Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dalmacyja
hej, mam mie膰 zak艂adany aparat cz臋艣ciowy, tylko do pi膮tki i upar艂am si臋 na aparat kosmetyczny. ortodontka zaproponowa艂a mi ceramiczny. mo偶ne mi kto艣 powiedzie膰 jak jest z piel臋gnacja, przebarwieniami i widoczno艣ci膮 takiego aparatu i ile si臋 go nosi? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kamior
Witam, mam 22 lata i chc臋 sobie za艂o偶y膰 aparat na sta艂e na d贸艂 (i jak to b臋dzie konieczne to te偶 na g贸r臋). Mo偶ecie mi poleci膰 jakiego艣 dobrego i niedrogiego (mam nadziej臋, 偶e to ten sam ;p ) dentyst臋/ortodont臋? Pozdrawiam i z g贸ry dzi臋kuj臋. PS. W Krakowie :)

Udost臋pnij ten post

hej:) ja juz jestem po porstowaniu g贸ry w trakcie do艂u, ale swojej ortodontki chyba bym nie polecila, wszytko potwronie sie przedluza a to przeciez nie jest za darmo, wiztyta co miesiac przez kilka lat... nawet tego nie sprawdzam:) czy nie mozna spisac jakiejs umowy z ortodontka? piekny usmiech np w rok ?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dezerterkaha
hej, ja w艂a艣nie cierpie po usuni臋ciu dolnej 4:( w poniedzia艂ek usune艂am g贸rna 5 i dolna 4 po lewej stronie,,g贸rna wcale nie bola艂a i podczas i po usuwaniu,, ale ta dolna,,nastepnego dnia strasznie z niej krwawi艂am od 5 rano jakos do 9 no i tego samego dnia pojcha艂am na usiniecie prawej strony, w zwi膮zku z krwawieniem usune艂am tylko g贸rna 5,, i znowu nic nie bola艂o,,,no a dzisiaj posz艂a dolna 4-ca艂a szczeka mnie boli i najch臋tniej to bym sie znieczuli艂a alkoholem:pp no ale musze to prze偶y膰 bo w poniedzia艂ek zak艂adam Damona Q- 5 tysi臋cy -->pozna艅

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Samantha:)
Dziewczyny, a ja mam 22 lata, gdzie sugerujecie w Warszawie (najlepiej ursyn贸w), 偶ebym za艂o偶y艂a aparat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cafeaulait
Za 3 miesi膮ce zdejmuj臋 aparat :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cocunia86
mam pytanie...godzine temu zalozylam aparat i sie do niego przyzwyczajam, ogladam sie w lusterku co chwile i teraz zawazylam, czego nie widzialam wczesniej u orto ze gorny luk nie jest przeciagniety przez lewa trojke tylko jakby leci sobie dolem zeba a powyzej jest zamek..czy mozliwe jest ze sie juz cos stalo? swiruje...dodam ze ta trojka jest taka klopotliwa bo jest taka wystajaca troche wiec moze orto miala w tym jakis cel..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bibalinna
dezerterkaha, u kogo zak艂adasz aparat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dezerterkaha
w Poznaniu u dr Ma艂gorzaty Sitarek- Madaj. Super babka, wida膰, 偶e do艣wiadczona no i ma super ekipe:) zawsze jest bardzo 艣miesznie:) w艂a艣nie wczoraj mi za艂o偶y艂y i powiem szczerze, 偶e niepotrzebnie sie naczyta艂am o niesamowitym bolu, pluciu, jedzeniu papek i krwawi膮cych dzi膮s艂膮ch...wczoraj po wyj艣ciu z gabinetu bez problemu skonsumowa艂am cheesburgera i chipsy:) przyznaje na kacu lekkim by艂am i g艂odna strasznie wysz艂am:) w sumie to dzisiaj tez jem bez problemu, czuje jedynie, 偶e przednie zeby lekko pobolewaja, ju偶 cos sie tam zaczyna dziac, na szczescie tylnich wcale nie czuje wiec jem bez problemu :)to chyba kwestia aparatu- dlatego damon taki drogi pono膰. Nic mi nie krwawi- ale w razie w dostalam ca艂y zestaw pielegnacyjny w tym smarowid艂o na rany i wosk,,jedyny minus w moim odczuciu to to, 偶e podczas zakldania na艂yka艂am si臋 jakiego艣 swinstwa(podobno niezkodliwe) i mia艂am mo偶na powiedzie膰 wypalone gard艂o i podniebienie,wypi艂am na noc gorace kakao i dzisiaj nie ma tematu:) podrawiam aparatki:) a przyszlym aparatkom radze- dzia艂ajcie!!! wszystko da si臋 prze偶yc:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Coco-
Hej ;-) Ja jestem po wyrwaniu sz贸stki i 贸semki, kt贸r膮 musia艂am wyrwa膰 chirurgicznie. Jestem opuchni臋ta 3 dzie艅, ale warto ;) Jestem tak zdeterminowana, 偶e prze偶yj臋 chyba wszystko :P Gdy si臋 u艣miecham, mam 艂adny u艣miech, proste z膮bki, niestety wystaj膮 i z profilu taki 艂adny ju偶 nie jest :P Ortodontka powiedzia艂a, 偶e naprawa zgryzu potrwa +/- 1,5 roku, zak艂adam aparat kosmetyczny, 2200z艂 w Med Centrum :) 呕ycz臋 Wam mi艂ego i bezbolesnego leczenia aparatki!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzastus
Hejka cze艣膰 wszystkim, zamierzam w najbli偶szych dniach tak偶e zak艂ada膰 aparat.... by艂am ju偶 na pierwszej wizycie i musia艂am usun膮膰 贸semk臋 (masakra), w sobot臋 mam wizyt臋 juz ze zdj臋ciami i zobaczymy co i jak. Z臋by na dole mam straszne, jeden w przodzie drugi w tyle, jeden wyzej, drugi nizej, poza tym wszystko jest st艂oczone. Jednak najpierw mam zaklada膰 aparat na g贸r臋, bo podobno mam jaki艣 z艂y kszta艂t, bardzo zw臋偶ony itd..... boj臋 si臋 jak bardzo bedzie to bola艂o i jak d艂ugo..... co b臋d臋 mog艂a je艣c a czego nie....... zak艂adam aparat kosmetyczny na g贸r臋.... taki mam plan. Czy jest kto艣 kto w najbli偶szych dniach te偶 zak艂ada.... Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzastus
Hejka cze艣膰 wszystkim, zamierzam w najbli偶szych dniach tak偶e zak艂ada膰 aparat.... by艂am ju偶 na pierwszej wizycie i musia艂am usun膮膰 贸semk臋 (masakra), w sobot臋 mam wizyt臋 juz ze zdj臋ciami i zobaczymy co i jak. Z臋by na dole mam straszne, jeden w przodzie drugi w tyle, jeden wyzej, drugi nizej, poza tym wszystko jest st艂oczone. Jednak najpierw mam zaklada膰 aparat na g贸r臋, bo podobno mam jaki艣 z艂y kszta艂t, bardzo zw臋偶ony itd..... boj臋 si臋 jak bardzo bedzie to bola艂o i jak d艂ugo..... co b臋d臋 mog艂a je艣c a czego nie....... zak艂adam aparat kosmetyczny na g贸r臋.... taki mam plan. Czy jest kto艣 kto w najbli偶szych dniach te偶 zak艂ada.... Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 weronika1234567890
Ja te偶 mam zamiar zak艂ada膰 aparat, mam diastem臋 pomi臋dzy jedynkami prawie 5mm:( ale naczyta艂am si臋 , 偶e diastema mo偶e wr贸ci膰 po zdj臋ciu aparatu i teraz sama nie wiem :( tak czy siak, wybior臋 si臋 na wizyt臋 do ortodonty, ona najlepiej mi odpowie na moje w膮tpliwo艣ci. nie chc臋 wyrzuca膰 przecie偶 tyle kasy w b艂oto, bo poza t膮 diastem膮 z臋by mam w porz膮dku. Czy kto艣 z was mia艂 diastem臋 i mo偶e si臋 wypowiedzie膰, czy po zdj臋ciu aparatu szpara nie wr贸ci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justajusta89
czy ktos z zalozonym juz aparatem stosuje elmex zel? moje zeby ogolnie sa bardzo kiepskie i chcialabym dodatkowo stosowac ten zel, aby zapobiegac nowym ubytkom. mam tylko male watpliwosci, bo przed zalozeniem aparatu pytalam orto czy powinnam zrobic fluoryzacje czy skalling, i zdecydowanie mi odradzila mowiac ze klej do zamkow jest na bazie fluoru i wszystko mi sie odklei. a przeciez elmex zel to nic innego jak taka fluoryzacja w domu! czy ktos mial sytuacje ze cos mu sie odkleilo? moja orto jest obecnie na urlopie a nast wizyte mam dopiero 29 wrzesnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justajusta89
czy ktos z zalozonym juz aparatem stosuje elmex zel? moje zeby ogolnie sa bardzo kiepskie i chcialabym dodatkowo stosowac ten zel, aby zapobiegac nowym ubytkom. mam tylko male watpliwosci, bo przed zalozeniem aparatu pytalam orto czy powinnam zrobic fluoryzacje czy skalling, i zdecydowanie mi odradzila mowiac ze klej do zamkow jest na bazie fluoru i wszystko mi sie odklei. a przeciez elmex zel to nic innego jak taka fluoryzacja w domu! czy ktos mial sytuacje ze cos mu sie odkleilo? moja orto jest obecnie na urlopie a nast wizyte mam dopiero 29 wrzesnia.

Udost臋pnij ten post

witam...mieszkam w lodzi ..czy mozecie mi polecic jakiegos ortodon. Mam 35 lat i postanowilam w ramach prezentu urodzinowego zaszalec i zrobic w koncu porzadek z zebami...to moj kompleks od wielu lat...bede wdzieczna...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aparatka123
Zapraszam na forum dyskusyjne o sta艂ych aparatach ortodontycznych: stalyparat.fora.pl Poruszane s膮 mi臋dzy innymi tematy: - Przed za艂o偶eniem aparatu ... - Higiena - problem czy b艂ahostka? - Jaka jest reakcja ludzi na aparat ? - Dykcja - Ligatury, gumki, 艂a艅cuszki elastyczne i metalowe - Koszt jednej wizyty - D艂u偶szy wyjazd a aparat - Implanty i mikroimplanty w leczeniu !!!??? - Metalowy a estetyczny - Zdj臋cie aparatu na kilka dni (艣lub) - Jak to jest z tym wyrywaniem przy Damonie ? - Aparat a ci膮偶a - Aparat ortodontyczny a kolczyk w j臋zyku - Prawdy i mity o aparatach - Pierwsze wra偶enia i pierwsze godziny z aparatem - Zabiegi stomatologiczne w trakcie leczenia ortodontycznego - Aparat mieszany / 艂膮czony / kosmetyczno-metalowy - Aparat sta艂y a usta (wielko艣膰, wysychanie, p臋kanie, zajady) - Antenki przy zamkach / Wyci膮gi zew. i wew. / Maska twarzowa - B贸l podczas leczenia - Aparat Ortodontyczny a papierosy - Kryzys w noszeniu aparatu - Aparat po 30-stce Dodatkowo: - Przebieg leczenia ortodontycznego - Aktualno艣ci / Ciekawostki / Nowo艣ci w ortodoncji - Aparatkowa kuchnia - Symulator ligaturowy - Galeria zdj臋膰 (m. in. zdj臋cia artystyczne) - Filmiki * Zak艂adanie aparatu sta艂ego * Zdejmowanie aparatu sta艂ego * Rozkr臋cania hyraxa * Wyci膮gi zewn臋trzne * 艁a艅cuszki elastyczne i metalowe * Post臋py leczenia - filmowa galeria \"nieznanych\" Zapraszam do dyskusji i dzielenia si臋 swoimi spostrze偶eniami!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ceci
Ja w艂a艣nie wr贸ci艂am od dr Burek (Olsztyn) :) dzisiaj by艂a pierwsza wizyta konsultacyjna, a w poniedzia艂ek ju偶 zak艂adaj膮 mi aparacik :) tylko na g贸r臋, metalowy, 1600 z艂...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agulkaaaa
hej wszystkim,mam problem po za艂o偶eniu aparatu 3 dni temu z臋by strasznie mi si臋 艣cisn臋艂y tak 偶e cisn膮 jeden na drugi g艂贸wnie jedynki cisn膮 na siebie jeszcze dwa dni temu nitkowa艂am a dzisiaj ju偶 nitki nawet nie w艂o偶臋 nie wspominaj膮c o b贸lu niby z臋by maj膮 i艣膰 w stron臋 wyrwanej 6 a wszystkie id膮 w stron臋 jedynki czy to normalne???? Czy moja orto pope艂ni艂a jaki艣 b艂膮d ?? Czy z臋by zaczn膮 wko艅cu i艣膰 w stron臋 6 ??Mia艂 tak kto艣? Boj臋 si臋 偶e z tego 艣ciski moje jedynki nie wytrzymaj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agulkaaaa
nie mia艂 tak nikt?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 basiczek24
Hej. Napiszcie mi jakie s膮 ceny aparatu u waszych orto i gdzie chodzicie?? Mo偶e kto艣 jest ze 艣laska, to niech napisze gdzie chodzi i ile p艂aci. I wizyta kontrolna te偶 mnie interesuje ile p艂acicie. I czy orto jest w stanie powiedzie膰 jak d艂ugo b臋d臋 nosi艂a aparat?? Je艣li chodzi o aparat to interesuje mnie ten najta艅szy metalowy. Ja id臋 w 艣rod臋 na pierwsz膮 wizyt臋 kontroln膮 do orto ale nie zapyta艂am si臋 ile wzi膮膰 kasy bo my艣la艂am 偶e pierwsza wizyta jest za free.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ceci
hej :) mi za艂o偶yli aparat oko艂o miesi膮ca temu i zap艂aci艂am za niego 1600z艂 - jestem z Olsztyna, warmi艅sko-mazurskie. Wizyta kosztuje mnie oko艂o 60z艂 (mam aparat tylko na g贸rze) Mi ortodontka powiedzia艂a na pierwszej wizycie, ze jak wszystko b臋dzie leczenie dobrze sz艂o to po roku mi go zdejmie ;) we藕 oko艂o st贸wy - ja tyle wzi臋艂am i zap艂aci艂am 70z艂. Wizyta konsultacyjna nie powinna kosztowa膰 wi臋cej i to kilkana艣cie minut rozmowy - zale偶y jeszcze ile masz pyta艅 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bezowa sukienka
Sprzedam grupon na aparat (zamki samoligaturuj膮ce) na jeden 艂uk za 1700 z艂 w 艁odzi. Wystawi臋 na allegro (szczeg贸艂y na maila).

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋