Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja______

Jezyk Geograficzny- wyleczyl ktos?

Polecane posty

Gość sok
dori cyt..Ja wiem, że płeć "brzydka" (wybaczcie chłopaki) też ma ten problem ale przecież oni tez mają hormony...zauwazyc chcialem ze w swiecie z natury jestesmy ladniejsci a kobiety musza sie upiekszac ;p;p;p pozdrawiam.... ps sprawdzaliscie hydroxizinuim syrop....jak pisalem wczesniej?

pytanie do JANDOW: jakie dawkowanie tego boiron monilia albinis 9 ch przepisał Ci lekarz?

Gość jandow
2 granulki cztero gramowe 2 razy dziennie , czyli dziennie cztery granulki i tak przez trzy tygodnie . Poprawa jest widoczna , a właściwie to prawie śladu nie ma na języku .

dzięki:-) chyba zakupię; homeopatia jeszcze nikomu nie zaszkodziła; spróbować zawsze warto zwłaszcza jak się próbowało już prawie wszystkiego; czy po trzech tygodniach zmieniasz dawkę?; wcześniej pisałaś, że to jest leczenie długotrwałe?

Gość imaginejszyn
Witam. Lekarz stwierdził u mnie język geograficzny. Lecz nie wiem czy ma racje... z tego co czytałam to na języku pojawiają się białe plamy. Ja takich nie mam. Po bokach język mam poszarpany, a na języku jest popękany. Każdy lekarz mi mówi coś innego.Jak leczyć taki spękany język?

Gość jandow
Sorki , miało być 3 fiolki , a nie trzy tygodnie .

Gość jandow
Sorki , nie mam zbyt wiele czasu na to forum , pomyślicie sobie ot se poleczył to i wylazł , to takie chłopskie gadanie , chciałbym troszkę inaczej zinterpretować moja dotychczas diagnozy , otóż miałem przepisane przez p. doktor nazwę leku Fluconazole i to było diagnozowane przez okres 3 tygodnie , dopiero teraz to sobie uświadomiłem , tzn. przeczytałem z ulotek które mi p.dr. przepisała , a co do brania leku homo niewiadomo to rzeczywiście powiedziała mi żebym zużył trzy fiolki i przybył do niej na wizytę .

Gość jandow
Mam pytanie do Dari_39 , czy użyłaś tego specyfiku co w/w bo ja z całym szacunkiem muszę przyznać , że języczek mam czyściutki .

Gość Adula...
Ej, pomóżcie... mam plamke na jezyku taką czerwoną małą, zeszły mi te małe brodaweczki, nie piecze mnie az tak bardzo, zebym nie mogła wytrzymac... byłam chora własnie dopiero co, miałam angine i lekarz mi przepisał antybiotyk----- i tak mysle, ze to moze przez te tabsy...., bo poparzyc to sie napewno nie poparzyłam... ale bardzo bardzo prawdopodobne jest tez to, ze poprostu jestem zatruta, bo zanim wykupiłam antybiotyk jechałam na apapach ekstra i etopirynach, bo nie mogłam wytrzymac z bólu, a jakos trzeba było działac i normalnie nic nie mogłam jesc, totalnie nic nie jadłam przez 3 dni i nie spałam 3 dni i tylko popijałam coraz wieksze dawki tych tabletek i po nocach wymiotowałam samymi tabletkami, zatrułam sie poprostu, bo wyglądałam jak zwłoki... i teraz chyba ta plama jest od tego, co wy o tym myslicie??? :) napiszcie plisss...

Witaj!!! Z dużym prawdopodobieństwem jest to język geograficzny, poniewaz to dziadostwo atakuje wlasnie organizm podczas gdy jest on osłabiony lub zniszczony przez antybiotyki ;/ Trzeba jak najszybciej odbudowac prawidłową florę, może to w jakiś sposób pomoże. Pozdrawiam

Witaj!!! Z dużym prawdopodobieństwem jest to język geograficzny, poniewaz to dziadostwo atakuje wlasnie organizm podczas gdy jest on osłabiony lub zniszczony przez antybiotyki ;/ Trzeba jak najszybciej odbudowac prawidłową florę, może to w jakiś sposób pomoże. Pozdrawiam

JANDOW: zakupiłam już polecany przez Ciebie lek, ale jeszcze nie zaczęłam stosować bo... i tu UWAGA DLA WSZYSTKICH JEZOROW; ostanio bolaly mnie troche miesni i zaczelam stosowac magnez z vit b6 i .... jezyk nie boli (z mięśniami tez ok). Mam jeszcze male koleczka, ale jest ich znaczniej mniej. pobiore jeszcze troche magnez a potem przejde na twoj specyfik bo ten stan trzeba bedzie pewnie przez jakis czas pielegnowac.

JANDOW: zakupiłam już polecany przez Ciebie lek, ale jeszcze nie zaczęłam stosować bo... i tu UWAGA DLA WSZYSTKICH JEZOROW; ostanio bolaly mnie troche miesni i zaczelam stosowac magnez z vit b6 i .... jezyk nie boli (z mięśniami tez ok). Mam jeszcze male koleczka, ale jest ich znaczniej mniej. pobiore jeszcze troche magnez a potem przejde na twoj specyfik bo ten stan trzeba bedzie pewnie przez jakis czas pielegnowac.

Gość jandow
Magnez to ja tak zapobiegawczo biorę gdzieś tak od roku , 2 tabletki musujące dziennie rozpuszczone w szklance przegotowanej wody , tzn.jedna tabletka na szklankę wody 2 razy dziennie, ale taki z Biedronki

Lepszy magnez jest w tabletkach. Nikt tego jeszcze nie wyleczyl????? Zwariowac idzie! Ja juz nie panikuje, ale chcialabym miec rozowy jezyczek :(((((

Gość jandow
Jak już pisałem wyżej , języczek czyściutki , różowiutki , została mi jeszcze jedna fiolka tych kuleczek , przyjmę je do końca jak zalecała p. doktor , a magnez popijam profilaktycznie a nie jak pisałem wyżej "zapobiegawczo " po prostu pisałem szybko i się pogubiłem .

no i po sielance:-( znów kółka; JANDOW biorę twoje granulki; jak na razie nic, ale dopiero biorę 3 dni; zobaczymy...

Gość jandow
Przykro mi bardzo , ale to zbyt mało czasu aby cokolwiek powiedzieć , chociaż ja w tym czasie już to odczułem w tym temacie , a po za tym to nie są moje tabletki , nie jestem żadnym dystrybutorem , po prostu napisała mi na kartce p. doktor , sam znalazłem ich ok. 150 km. od mojej miejscowości , acha , z alkoholem mam się rozumieć pod żadnym pozorem podczas brania kuleczek nie ma mowy .

Chyba wyczerpaliśmy już wszystkie możliwe sposoby na walkę z tym świnnstwem ;/ u mnie nadal bez zmian ;/ A jak u Was? Pozdrawiam

Gość jandow
Powiem to z całkowitą odpowiedzialnością , mój języczek jest całkowicie wyleczony choć muszę przyznać że podczas brania granulek nie wypiłem najmniejszego piffka . Życzę zdrówka i pozdrawiam.

Gość bas25
No ja też taki język miałam ale równocześnie miałam zgagę i to była wina żołądka, zgaga się pojawiła po kuracji antybiotykowej, więc u mnie to była reakcja łańcuchowa. Kwas mlekowy, ranigast, witaminy z grupy B, szałwia i po krzyku :)

Gość mkmarta
witam! dawno się nie odzywałam u mnie bez zmian ciągle mam bolące plamy, które znikają i znowu się pojawiają muszę z tym żyć i zaczynam do tego się przyzwyczajać...

Gość shloom
Witam, czytam od niedawna to forum, ale to ze względu na to, że mój 3-letni synek ma od paru miesięcy języczek w plamy. Nic go nie boli, nie ma żadnych ranek i nadżerek, a lekarz pare dni temu powiedział właśnie, że to ''język geograficzny'' i że to jest Olusia uroda, a nie choroba. Wcześniej jak byliśmy u dentysty po zapytaniu nic nie powiedział na ten temat. Szczerze mówiąc nie wiem co mam o tym myśleć... przyczyna na tle nerwowym dla mnie nie jest wytłumaczeniem, bo jakie stresy może mieć trzylatek?? będziemy robić mu badania tj. morfologię, mocz i zobaczymy... Proszę niech napisze ktoś czy jego dziecko miało taką ''śmieszną'' i plamiatą przypadłość?? Martwią mnie te wędrujące plamki i boję się żebyśmy czegoś nie zaniedbali.

shloom, slyszalam , ze u dzieci jest to dosyc czeste. Nie mesz dziecka morfologia i badaniami. To naprawde nic nie da. Mysmy sie (z tego forum) juz wystarczajaco nachodzili po lekarzach! U mnie bez zmian. Znowu minie wnerwia ten jezyk. Znowu zaczynym o nim myslec i ciagle sie katroluje przy ludziach, zeby go nie wystawic czy za bardzo nie rozczapic geby przy smianiu sie... itd. :( Smutno mi z tego powodu. Chcialabym miec taki piekny rozowy jak trzy lata temu :(((

Gość ernesti
mnie też tutaj dawno nie było. Niedawno poszedłem na wizytę do dermatologa-wenerologa. Miałem robione badania na bakterie i grzyby. Ostatecznie okazało się że mam naturalną florę języka. Z jednej strony się cieszyłem, że jestem zdrowy, a z drugiej nie, bo nie ma lekarstwa na to. Pani doktor powiedziała mi żebym zastosował może jakiś płynów odkażających. Stosowałem niecałe 2 tygodnie i było ok. Teraz znowu się zaczęło pieprzyć. Jakie życie towarzyskie byłoby łatwiejsze, gdyby nie ten język.. Mam dziewczynę, jesteśmy ze sobą tylko 2 miesiące, ale nie jesteśmy nastolatkami, więc traktujemy ten związek bardziej poważnie. O mojej przypadłości wie tylko lekarz. Rodzina i dziewczyna nic nie wiedzą. Prędzej czy później pewnie zauważy mój mankament, boję się jej reakcji. Wiem, że jeśli kocha to zaakceptuje, ale na razie nie chciałbym wystawiać ją na taką próbę. Z resztą 2 miesiące to za mało. Chciałbym obudzić się z nowym, różowym języczkiem i żeby był już taki na zawsze....niektórzy marzą o willi z basenem, a ja żeby mieć zdrowy język :) pozdrawiam

Gość miska6
Mam język geograficzny (potwierdzony przez lekarzy) od 3 roku życia. Stosowałam wiele środków farmakologicznych min. Nystatynę. Nic nie pomogło. Zauważyłam w tym roku, że objawy zaostrzają się po pastach do zębów z miętą i fluorem. Znalazłam w internecie przez przypadek pastę z glinką Dentifrice firmy Argiletz i ... REWELACJA. Objawy są od 4 miesięcy stosowania tej pasty minimalne. Polecam !!!

Gość ernesti
Rozmawiałem dziś z lekarzem dermatologiem. Pech chciał że mój język dzisiaj wyglądał nieźle. Zarejestrowałem się więc na przyszły tydzień. Zaczął mi trochę opowiadać o tym schorzeniu i powiedział że na j.g. stosuje się Flukonazol (chyba już wcześniej był wspominany na tym forum i ponoć pomógł komuś).On mi jeszcze mówił o skórze ananasa, że niby wystarczy położyć na język i po takim cudactwie język lepiej wygląda. Stosował ktoś z Was ten Flukonazol? W przyszłym tygodniu może jak będzie widać objawy to mi przepisze ten lek.

Gość keit126
Pomozcie. Ja tez mam pociety jezyk czyli geograficzny. Do czerwca bylo ok, ale jak mialam krwawienie z ukladu pokarmowego to tak mi wyrzucilo jezyk w plamy ze szok. Mialam helikobakter, pani doktor stwierdzila zespol jelita drazliwego. Bralam mase lekow w tym antybiotykow i teraz co chwile mam bolacy lub piekacy jezyk i jakby szorstki, gesta sline. Wy tez tak macie? Czy moge miec tak mocno wyjalowiony organizm bo juz nie moge jestem poprostu zalamana. Mam jeszcze przelyk baretta, jakas nadzerke i przepukline przelykowo-zaladkowa. odpiszcie plis.