Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lubi-lu

jestem w szoku widziałyscie to w tv?

Polecane posty

Dziś miałabym szesnaście lat tyle co ty wtedy mamo dziś cieszyłby mnie ten świat i przeżyłabym to samo mamo nie chciałam umierać dlaczego mnie nie kochałaś nie miałaś prawa mi życia odbierać chociaż mi je dałaś Mamo, mamo, mamusiu ty byłaś piękną dziewczyną a on był pięknym chłopakiem ja niepotrzebną kruszyną żuconym w złe gniazdo ptakiem ty miałaś włosy z obrączek jego trzymałaś za ręce moich nie chciałaś rączek nie trzeba było Ci więcej Dzieci się boją zastrzyków cyganek i kominiarzy ja bardzo się boję śmietników tam leżą szczątki mej twarzy dzieci chcą tulić lalki ja do ziemi się tule ktoś wżucił do umywalki me ciało ciepłe i miękkie Myślisz aniołka masz w niebie a nawet mnie nie ochrzściłaś nie będe się modlić za ciebie bo na to nie zasłużyłaś

Ja juz tym razem nie otwieram tych zdjęć, bo znowu będę chodziła do tyłu. Dajcie spokój... Nie wklejajcie juz tych filmów... Za duzo tyłu karmiących i ciężarnych. Mnie wystarczyło ze raz widziałam te fotki:(

wiecie ci dajmy spokój juz ...........to jest okrutne ja nie wiem ze to sie ludziom po nocach nie sni którzy to robia........

Gość kapslova
nie moge na was patrzec... kazdego, kto ma inne zdanie utopilybyscie w lyzce wody...

Wiola... To piosenka jest... jak byłam małolatą, to była śpiewana na koloniach, ale wtedy jeszcze jej nie rozumiałam.

Nie zabijaj mnie, mamo!!! Ja już żyję w twym łonie, Mamy krew taką samą, I już rosną mi dłonie. Nie zabijaj mnie, mamo!!! Ja chcę żyć w twoim świecie, Tyś jest do życia ramą, A ja jestem twe dziecię. Nie zabijaj mnie, mamo!!! Nie chcę pójść w ręce kata, Choć już skazał mnie tato, Ja chcę żyć i mieć brata. Nie zabijaj mnie mamo!!! Ja twym dzieckiem, rodziną, Ciało mamy to samo, Połączone pępowiną. Zabij myśl o aborcji!!! Nie rozstawaj się z niebem, Nie zabraknie nam porcji, Podzielimy się chlebem. Pozwól mi się urodzić!!! Daj mi szansę na życie, Nie daj złemu się zwodzić, Bogu oddaj się skrycie. On nam w życiu pomoże, Nie będziemy żyć same, Ciebie proszę, mój Boże. Weź w opiekę mą mamę przeciwna aborcji (15:58)

Nit przy zdrowych zmysłach nie jest ZA ABORCJĄ, co najwyżej ZA PRAWEM DO ABORCJI. Topik jest chyba o czymś innym, bo póki co w wielu krajach aborcja do pewnego tygodnia ciązy jest dozwolona. W tym konkretnym wypadku w Hiszpanii po prostu poszło to za daleko. Jestem zdania że jesli kobieta decyduje się na przerwanie tak później ciąży to musi nią coś kierować, może ostatnie badania wykazały że dziecko jest upośledzone? Nie usprawiedliwiam takich kobiet, ale te wszystkie teksty o kurwach, sukach itp. są przykre. Zupełnie jakbyście się cieszyly z tego że wreszcie jest komu dojebać bo chcecie to zrobić w słusznej sprawie.

Gość kapslova
swietnie to ujelas, euglena. brawo. teraz sie tylko modlic, zeby zrozumieli...

Gość Siostra mojej siostry
euglena zawsze powie cos madrego!

A ja znam takie które nie żałują. Ludzie są różni. Zgadzam się z jednym: nie wszystkie kobiety powinny mieć dzieci. Ale gdy te które nie chcą mieć dzieci decydują się na aborcję to też wg. was źle, więc może się zdecydujcie.

wioleta... pisałam to wiele razy, będę pisać do skutku, dopóki nie przestaniecie straszyć młodych, przerażonych dziewczyn, które są w niechcianej ciąży - wg raportów WHO 75% kobiet, które miały aborcję odczuwa z tego powodu ulgę i nie żałuje podjętej decyzji. Wydaje mi się, że jeśli kobieta decyduje się na usunięcie ciąży, to ma bardzo ważny powód, który ją zmusza do podjęcia takich, a nie innych kroków. Takie kobiety często potrzebują wsparcia, tymczasem spotykają się z pogardą, wyzwiskami, marginalizacją społeczną etc etc... Zwyczajnie, czują się zaszczute, bo wszyscy dokoła wmawiają im, że są złe, niedobre i bezwzględne, bo usunęły ciążę. Ten niedobry klimat wokół całej sprawy tworzą fanatycy Tobie podobni, wioleta... Ludzie, którzy uzurpują sobie prawo narzucania innym swojej woli i zmuszania innych do postępowania według zasad, z którymi gro społeczeństwa się nie zgadza...

a ja bede pisała do skutko ze temat nie jest o tym czy popierac aborcje czy nie tylko o tym jakim trzeba byc człowiekiem(człowiekiem ?) zeby robic to w tak zaawansowanym stadium.........i co musi kierowac takimi osobami bo jesli chodzi o lekarza to pewnie kasa ale co w tych kobietach w głowie było?temat troche zboczył z toru ........

Właśnie o to mi chodzi - nikt nie wie co miały w głowach gdy się na to decydowały, ale wiele kobiet na forum woli rzucić kamieniem na wszelki wypadek :(

Gość KOLEŻANKA Z KLASY
po 1 nie osadzaj! Nie wiesz dlaczego ta kobieta to zrobila! Nie wiesz czy ona byla chora czy to dziecko! Nie wiesz czy miala co jesc i gdzie mieszkac! Nie wiesz czy moze dopiero teraz zdolala uzbierac kase na skrobanke! Nie chcecie wiecej slyszec o takich sytuacjach? o starajcie sie by kobiety ktore nie chca urodzic mialy do tego odpowiednie warunki! ta kobieta mogla byc chora, w depresji nie wiem! I dlatego jej nie osadzam!

ja krytykuje ten akurat przypadek i jak napisałam wczesniej musiałam dac upust emocjom bo jak zobaczyłam jak wygladaja takie \'wyjete\' dzieci to mi sie goraco zrobiło

dlatego sie pytam co w głowach maja bo nie wydaje mi sie zeby niezauwazyc w 5 miesiacu ciazy swoego brzucha pozatym jak kobieta jest chora to sie za free usuwa a nie siekase zbiera co za głupoty wypisujesz.....

w depresji ide se usunac dziecko w 6 miesiacu kurczed aj spokój......bo co ,bo mam gorszy dzien?

Gość KOLEŻANKA Z KLASY
widac ze twoj swiat jest albo czarny albo bialy :/ zreszta tak szczerze co cie to interesuje? pilnuj wlasnego nosa, kobieta chciala usunac i usunela i tobie nic do tego :P

pójde za twoim przykładem\'chciałam napisac to napisałam\'i poczytaj to kobieto bo napisąłm ze nieneguje aborcji tylko ten fakt akurat wiec poczytaj ze zrozumieniem to pogadamy

Gość KOLEŻANKA Z KLASY
nie negujesz aborcji tylko kobiety ktore jej dokonaly? na 1 wychodzi :>

do \'poczytajcie to\' no ale jak pisze kolezanka wyzej nie trzeba wtykac w takie rzeczy nosa ......

Gość poczytajcie to ...
kolezanka z klasy to pewnie jakas zbuntowana nastolatka; ktora po prosu z zasady jest na "nie" nie znajac do konca tematu i nie wiedzac wlasniwe czemu i komu tak naprawde sie sprzeciwia. czesto sie zdarza wsrod mlodych. a aborcja w 5 miesiacy jest zabiciem dziecka; a matka ktora robi doskonale zdaje sobie z tego sprawe; tak samo lekarz. to jest jasne jak slonce i bardzo oczywiste. roznica jest usunac ciaze w 10 tyg a roznica w 5 miesiacu. zdecydowanie neguja taka aborcje; taka matke i takiego lekarza. jesli wedlug kolezanki takie cos je w pozradku to albo jeszcze bardzo niedojrzala; albo nie wie co mowi; albo jest jakims zwyrodnialcem

Gość KOLEŻANKA Z KLASY
lol :D gdzies ty sie chowala ze takimi epitetami rzucasz?