Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nie mam psa

DO W艁A艢CICIELI PS脫W!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Go艣膰 srajacy pies
gdyby艣cie ich nie wyrzucali z dom贸w to nie by艂o by ich w schroniskach. To ludzie hoduja sobie pieski, m贸wia jak je kochaja, wysadzaj膮 je na trawniczek pod blokiem z potem porzucaja w lesie albo oddaja do schroniska. Psy w schroniskach nie bior膮 si臋 z nik膮d moja panno. To ludzie je tam wyrzucaj膮. Gdyby ludzie mieli m贸zgki zamiast waty to by schroniska nie by艂y potrzebne. A i g贸wnien na trawnikach by艂oby mniej

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Do paniusi, kt贸ra chce wytru膰 pi膮tk臋 kot贸w, kt贸re wchodz膮 jej do ogrodu. Ciebie powinni otru膰, 艣wiat by艂by lepszym miejscem. Napraw sobie p艂ot, debilko! Natura kota jest taka, 偶e chodzi swoimi drogami. A poza kotami domowymi, kt贸rych powinni pilnowa膰 w艂a艣ciciele, jest bardzo wiele bezdomnych kot贸w - smutne, ale prawdziwe. Oczywi艣cie, wed艂ug rozumowania niekt贸rych, nale偶y takie zwierz臋ta zabija膰... :o

Udost臋pnij ten post

do \"srajacy pies\" Ludzie s膮 wi臋c winni krzywdy zwierz膮t, tak? I ludzie s膮 winni ilo艣ci kup na trawnikach! Psy nie s膮 winne tylko durne ustawy - nakaz zbierania kup a brak mo偶liwo艣ci si臋 ich pozbycia. Brak oznakowanych 艣mienik贸w na te psie odchody, zakaz wyrzucania kup do publicznych 艣mietnik贸w. WI臋c pytam - u艣pi膰 psy jak leci czy znale藕膰 rozwi膮偶anie jak na zachodzie - ustawienie specjalnych koszy i karanie wtedy mandatem w艂a艣cicieli nie sprz膮taj膮cych po pupilkach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 helenaaaaaaaaa
Przy okazji wycieczki rowerowej wst膮pi艂am na stadion sportowy, gdzie jest zakaz wprowadzania ps贸w. Oczywiscie przyszla rodzinka ze swoim super modnym odpicowanym Goldenem Retriverem, kt贸ry wystawi艂 ty艂ek i sie zesra艂 tam gdzie ludzie cwicza skok w dal ;). Poszlam do owej paniusi i kazalam jej to sprzatna膰. Brudaska jedna no! Zaraz zaczely sie tlumaczenia ze zapomniala woreczka foliowego. Brudny ten kraj i tyle. Brudna POLSKA \"Kultura\".

Udost臋pnij ten post

widzisz helenaaa wszystko zale偶y od wychowania i kultury cz艂owieka, nie ka偶dy tak robi, bynajmniej ja, bo umiem postawi膰 si臋 w sytuacji ludzi kt贸rzy chodza np na te stadiony itp miejsca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 helenaaaaaaaaa
Zapewne nie wszyscy s膮 "tacy" ale niestety wiekszosc. A dzieki wiekszosci ma sie czesto opini臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mam i bed臋 mie膰
srajacy pies napisa艂 - - Nie ma podatku od sprzatania. To 偶e p艂acisz za psa to nie idzie na sprzatanie po nim. Spratanie idzie z bud偶etu gminy lub dzielnicy, czyli z moich podatk贸w. I do chuja nie moge Zrozumie膰 czemu ja p艂ac臋 za sprz膮tanie po twoim kundlu ale偶 ty g艂upi jeste艣 wida膰 偶e nigdy nie mia艂es psa i bardzo dobrze bo nie wiesz kto taki podatek pobiera i co si臋 dzieje z tymi pieni臋dzmi. czarna mambaa-wida膰 偶e dawno nie by艂a艣 na 艂onie natury skoro napisa艂a艣 偶e LUDZIE SRAJ膭 W DOMACH nie por贸wnuj臋 sraj膮cego psa do menela tylko reakcj臋 otoczenia na zjawisko podatek od os贸b fizycznych p艂acisz jak masz doch贸d-g艂膮bie czyli za to 偶e pa艅stwo umo偶liwi艂o ci mo偶liwo艣膰 zarobku lub dostajesz jakie艣 艣wiadczenie a ka偶da gmina okre艣la przeznaczenie podatk贸w kt贸re pobiera - to si臋 nazywa rachunkowo艣膰 bud偶etowa wszystko musi mie膰 swoje przeznaczenie wi臋c mi tu nie pier.... bo przeklina膰 i ubli偶a膰 ka偶dy potrafi, a to 偶e jeste艣 wulgarna 艣wiadczy o twojej inteligencji zreszt膮 wszyscy ci co psa ani innego stworzenia nie maj膮 zawsze znajd膮 jaki艣 pow贸d 偶eby wy艣miac i ubli偶y膰 w艂a艣cicielom zwierz膮t. dlaczego nie macie pretensji do kierowc贸w 偶e robi膮 dziury w asfalcie? bo kur.. p艂aci si臋 podatek drogowy (w cenie paliwa) i naprawy nawierzchni rz膮da od w艂adz. jestescie 偶a艂o艣ni potraficie tylko przekilna膰 i popisywa膰 si臋 swoimi bluzgami, piszecie o nas brudasy a wy to niby kto? intelektuali艣ci od siedmiu bole艣ci

Udost臋pnij ten post

Za moje podatki sa r贸wnie偶 leczeni ludzie choruj膮cy na raka. Ja nie choruj臋 to co? Powinnam si臋 burzy膰? Podatek za psa p艂ac臋 - wi臋c na co on idzie? Na wyp艂aty dla bezrobotnych? Mo偶e wi臋c, zanim te kosze na psie kupy b臋d膮, niech ci bezrobotni posprzataj膮 :D Co艣 za co艣 - p艂ac臋 i wymagam.....chocia偶by koszy na psie g贸wienka :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja mam i bed臋 mie膰
dok艂adnie kamelkaa te偶 tak uwa偶am- w moim mie艣cie s膮 plany aby problem kup rozwi膮za艂 specjalny odkurzacz, kt贸ry mo偶naby zakupic w艂a艣nie z psich podatk贸w. Jest tylu wie藕ni贸w, kt贸rzy zamiast pakowa膰 swoje mi臋艣nie na si艂owni mogliby si臋 na co艣 przyda膰 - obecne wi臋zienie to dla niekt贸rych kurort wypoczynkowy.

Udost臋pnij ten post

kochani - nie kloccie sie . problem srajacych psow i kotow jest wszedzie - nie tylko w polsce. mieszkam w niemczech i tutaj wcale nie jest lepiej. co z tego, ze jest ustawa nakladajaca kare dla wlasciciela psa , ktory zabrudzi ulice lub inne publiczne miejsce a ten tego nie posprzata ? mieszkam w malym miasteczku i czesto widze osrane ulice albo parki . ludzie na calym swiecie sa tacy sami - jezeli straznik nie widzi , nie posprzata i idzie dalej. ktos tu sie wypowiedzial, ze to wina ludzi, ze tyle bezdomnych zwierzat jest w schroniskach. zgadzam sie z ta wypowiedzia. sami mamy w domu zwierzeta i nigdy nie oddalibysmy ich do schroniska. ale obserwuje jak zachowuja sie niektorzy ludzie -a jest ich niestety sporo - decyduja sie na psa albo kota , po jakims czasie \"zabawka\" sie znudzi i wyrzucaja pupila z pedzacego samochodu albo oddaja do schroniska. trzeba byc potworem , zeby tak sie zachowywac. zwierzeta mowic nie potrafia ale czuja milosc albo strach tak samo jak ludzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mem艂on
jesli chodzi o place zabaw dla dzieci to sa tylko obesrane przez psy i obsikane przez koty

Udost臋pnij ten post

Kary za nie sprz膮tanie W艂a艣cicieli ps贸w, kt贸rzy nie chc膮 sprz膮ta膰 po swoich podopiecznych, mo偶na kara膰 mandatami. Od 29 marca obowi膮zuje regulamin utrzymania porz膮dku i czysto艣ci na terenie miasta, Zgodnie z regulaminem w艂a艣ciciele, kt贸rzy nie posprz膮taj膮 po swoim psie, mog膮 zosta膰 ukarani mandatem od 20 nawet do 500 z艂. stra偶 miejska zapowiada, 偶e nie b臋dzie pob艂a偶liwa dla tych w艂a艣cicieli ps贸w, kt贸rzy nie b臋d膮 chcieli sprz膮ta膰. W mie艣cie pojawi膮 si臋 specjalne pojemniki, wy艂o偶one foli膮, do kt贸rych trzeba b臋dzie wrzuca膰 nieczysto艣ci. Obowi膮zek nak艂ada uchwa艂a w sprawie utrzymania zwierz膮t domowych Jednak takie uchwa艂y nie przynosz膮 wi臋kszych efekt贸w, co wida膰 na trawnikach. Brak zach臋ty, czy lenistwo? Niekt贸re samorz膮dy zach臋caj膮 w艂a艣cicieli poprzez rozdawanie bezp艂atnych zestaw贸w do sprz膮tania . W wyznaczonych miejscach (urz膮d, administracje, stra偶 miejska) s膮 od 10 kwietnia rozdawane jednorazowe zestawy do uprz膮tania psich odchod贸w. Kosze na psie odchody, czy rozdawanie specjalnych torebek i 艂opatek, niestety nie dzia艂aj膮. Z drugiej strony, w艂a艣ciciele ps贸w wypowiadaj膮cy si臋 na r贸偶nych forach internetowych podkre艣laj膮, 偶e gdyby takich koszy i akcesori贸w do sprz膮tania by艂o wi臋cej, z pewno艣ci膮 wywi膮zywaliby si臋 z obowi膮zku. S膮 te偶 tacy, kt贸rzy kategorycznie odmawiaj膮 sprz膮tania, argumentuj膮c to p艂aceniem podatku za psa. Ich zdaniem za pieni膮dze z podatku powinno by膰 op艂acane sprz膮tanie psich odchod贸w Takie zdanie w艂a艣cicieli ps贸w potwierdzaj膮 wyniki ankiety przeprowadzonej na jednym z 艂贸dzkich osiedli mieszkaniowych. Ankietowani jako pow贸d nie sprz膮tania po psach wskazali w艂a艣nie fakt p艂acenia za pupila podatku.Ci w艂a艣ciciele nie wiedz膮, 偶e pieni膮dze z podatku najcz臋艣ciej trafiaj膮 do schronisk dla bezdomnych zwierz膮t. Drugi pow贸d to brak zwyczaju sprz膮tania. Komu to przeszkadza? W艂a艣cicielom ps贸w raczej nie przeszkadzaj膮 odchody na trawnikach, czasami nawet na chodnikach. Niewielu sprz膮ta po swoich pupilach. Nieczysto艣ci irytuj膮 g艂贸wnie rodzic贸w oraz tych, kt贸rzy piesk贸w nie maj膮. Wychodz膮c na spacery, musz膮 si臋 liczy膰 z tym, 偶e psie odchody s膮 na ka偶dym trawniku, cz臋sto nawet na terenie placu zabaw. Wprawdzie uchwa艂y miejskie, zakazuj膮 wprowadzania ps贸w do piaskownic i innych urz膮dze艅 s艂u偶膮cych do zabawy dla dzieci, a naruszenie tych obowi膮zk贸w mo偶e spowodowa膰 na艂o偶enie na w艂a艣ciciela psa kary grzywny. Jednak nieczysto艣ci mo偶na znale藕膰 nawet w piaskownicach, a to ju偶 mo偶e by膰 niebezpieczne dla zdrowia dzieci.

Udost臋pnij ten post

Co mog膮 zawiera膰 psie odchody? Przede wszystkim glisty i paso偶yty, kt贸re wywo艂uj膮 np. toksokaroz臋. Ich nosicielami jest ok. 90 % szczeni膮t. A trzeba tu doda膰, 偶e nie wszyscy w艂a艣ciciele regularnie odrobaczaj膮 swoje zwierz臋ta. W wi臋kszych miastach ps贸w jest naprawd臋 du偶o. Przyk艂adowo w 艁odzi - oko艂o 70 tysi臋cy, w Olsztynie -12 tys. S膮 to tony odchod贸w, kt贸re ka偶dego dnia l膮duj膮 na trawnikach i „upi臋kszaj膮” polskie miejscowo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mem艂on
Ci w艂a艣ciciele nie wiedz膮, 偶e pieni膮dze z podatku najcz臋艣ciej trafiaj膮 do schronisk dla bezdomnych zwierz膮t. Drugi pow贸d to brak zwyczaju sprz膮tania. Ci w艂a艣ciciele nie wiedz膮, 偶e pieni膮dze z podatku najcz臋艣ciej trafiaj膮 do schronisk dla bezdomnych zwierz膮t. Ci w艂a艣ciciele nie wiedz膮, 偶e pieni膮dze z podatku najcz臋艣ciej trafiaj膮 do schronisk dla bezdomnych zwierz膮t. bravo - racja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ujmij pupila swoj膮 kultur膮.
Psie sprawy Warszawy 5,5 tony psich odchod贸w trafia codziennie na sto艂eczne trawniki i chodniki. "Akcja "Psie sprawy Warszawy" ma na celu tak偶e prze艂amanie bariery wstydu i niech臋ci wobec sprz膮tania po psach. Chodzi bowiem nie tylko o wzgl臋dy estetyczne, ale r贸wnie偶 o zapobieganie chorobom odzwierz臋cym szczeg贸lnie w艣r贸d dzieci" - powiedzia艂a rzecznik prasowy Zarz膮du Oczyszczania Miasta, Akcja b臋dzie prowadzona wielotorowo. Planowane jest wyemitowanie spot贸w radiowych i telewizyjnych oraz do艂膮czanie w formie dodatk贸w do niekt贸rych gazet tzw. zestaw贸w higienicznych sk艂adaj膮cych si臋 z papierowej szufelki i torebki. Zestawy takie, w liczbie 120 tys. b臋d膮 dost臋pne w dzielnicowych Wydzia艂ach Ochrony 艢rodowiska, sto艂ecznych lecznicach weterynaryjnych oraz w Towarzystwie Opieki nad Zwierz臋tami. Warszawiacy otrzymaj膮 te偶 ulotki informuj膮ce m.in., 偶e psie odchody mo偶na wyrzuca膰 do ka偶dego kosza. W szko艂ach, lecznicach weterynaryjnych i na terenach osiedlowych pojawi si臋 10 tys. plakat贸w informuj膮cych o ideach akcji. Na trawnikach park贸w miejskich zamontowane b臋d膮 tabliczki zach臋caj膮ce do sprz膮tania z has艂em: "Ujmij pupila swoj膮 kultur膮. Posprz膮taj!!!" Sto艂eczna Stra偶 Miejska ma wzi膮膰 aktywny udzia艂 w akcji, poprzez pouczanie w艂a艣cicieli ps贸w o konieczno艣ci sprz膮tania po podopiecznych. ma wej艣膰 w 偶ycie Regulamin o zachowaniu czysto艣ci w mie艣cie, kt贸ry daje Stra偶y Miejskiej prawo ukarania mandatem os贸b uchylaj膮cych si臋 od jego przestrzegania. (PAP)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mem艂on
widac problem jest wielki ale 5 , 5 tony ?>????????????????????????????? wow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka jedna psiara
przeciez te psie odchody sie rozkladaja, i to szybciej niz te worki foliowe czy reklamowki porozrzucane w krzakach czy lezace na chodnikach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kawa艂 dobrej roboty
ale to nie pow贸d aby obesrywac trawniki i chodniki ostatnio nawet klatki schodowe

Udost臋pnij ten post

\"Kosze na psie odchody, czy rozdawanie specjalnych torebek i 艂opatek, niestety nie dzia艂aj膮\" Przez 14 lat jak mia艂am psa nigdy z takim czym艣 sie nie spotka艂am. Tak samo z tym: \"W mie艣cie pojawi膮 si臋 specjalne pojemniki, wy艂o偶one foli膮, do kt贸rych trzeba b臋dzie wrzuca膰 nieczysto艣ci\" To sa tylko 艂adne zapowiedzi, martwe zapisy, ktore nie zosta艂y zrealizowane.Du偶o potrafia tylko pisa膰 ale z dzia艂aniem to juz gorzej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja mam psa
1 - jezeli pies sie zalatwi na chodniku, w piaskownicy, czy na boisku POWINNO SIE PO NIM POSPRZATAC! Mam psa od 10 lat i wiem jakie to paskudne uczucie trzymac taka ciepla kupe w woreczku w reku, ale trzeba zrozumie膰 innych u偶ytkownik贸w, kt贸rych jest masa, a oprocz tego fakt, ze nie sa to miejsca do zalatwiania si臋 zwierz膮t, ALE... 2 - trawniki to juz dla mnie co innego! Jak widzia艂am ju偶 wcze艣niej by艂o zaznaczane, 偶e trawniki nie s膮 miejscem do chodzenia dla ludzi. Chodzcie sobie po chodnikach to nic Wam do buta nie wlezie!A jak zasuwacie po trawnikach nie szanuj膮c zieleni to ju偶 nie moja wina! 3 - place przez te wszystkie lata podatek za psa. W 1-szych latach bylo to po 35 zl, ostatnie 4 lata 45zl. Pytam sie teraz po jakiego grzyba wydalam juz okolo 400 zl? Zebym mogla sobie na psa swojego popatrzec? NIE! Zeby sprzatali po mnie! I tu nikt nie zrodzi we mnie wyrzutow sumienia! Miejcie sobie najwyzej pretensje do 80 % wlascicieli ps贸w, ktorzy nie plac膮 tego podatku. (nikt z moich znajomych nie placi). Ja place i wymagam. Podkreslam punkt 1-szy...sa miejsca gdzie jednak trzeba posprzatac, ale i tu czasem jest problem.... 4 - wlasnie brak miejsc do wyrzucania kup! Mieszkam w miescie nad morzem,typowo letniskowym, gdzie by ulatwic zycie turystom przyjezdzajacym w cieplejszych miesiacach, kosze sa przy kazdej niemalze lawce. I TYLKO TAM! Ok zima moge sobie wrzucic tam smierdzaca, chociaz mojego ukochanego pieska, kupe. Nikt nie siedzi na lawce. Przynajmniej rzadko kiedy:) Ale latem??? Tym bardziej ze sa to same matki z dziecmi i zakochane pary! A ja mam podejsc i wrzucic obok...sorki...G脫WNO? Wy macie pretensje do Nas? wlascicieli psow? Sory ze tak duzo napisalam, ale kazdy inteligentny czlowiek, czytajacy ksiazki tym bardziej przebrnie przez moj teks, a ja jestem tu 1-szy i pewnie ost raz i chcialam powiedziec co mysle. Pozdrawiam wszystkich wlascicieli psow...tych kochajacych:) Ps. Ktos napisal wyzej, ze w jego miescie sa darmowe woreczki do sprzatania. To albo niezbyt jestes zorientowany (-a), albo masz bogate miasto. U mnie Trzeba wrzucic 50 gr. A jak pies ma rozwolnienie...pomijam kwestie techniczne zebrania tego...to bym wyda艂a maj膮tek!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 siberianka
m贸j ciaputek, to bardzo kulturalny pies :) Ju偶 m贸wi臋 dlaczego... Mieszkam na osiedlu, sporo od centrum, ot blokowisko. Trawniki s膮, ale s膮 te偶 tzw. g贸rki. Ogromny teren niezagospodarowany, poro艣ni臋ty haszczami itd. Moj s艂odziutki pchlarzyk robi tylko w tych haszczach, na trawniku raczej si臋 nie za艂atwia ( chyba 偶e siusiu ). Zauwa偶y艂am, 偶e lubi ustronne miejsca. Na moim osiedlu, w klatkach wisz膮 pi臋kne og艂oszenia W艁A艢CICIELU SPRZ膭TAJ PO SWOIM PUPILKU ! Podane s膮 tak偶e kary pieni臋偶ne za r贸zne rzeczy dotyczace psa. Co jest naj艣mieszniejsze. Nie ma nic, woreczk贸w, pojemnik贸w nic.. Ja tam bym chetnie posprz膮ta艂a, ale nie mam czym .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ustroniankaa
Ci w艂a艣ciciele nie wiedz膮, 偶e pieni膮dze z podatku najcz臋艣ciej trafiaj膮 do schronisk dla bezdomnych zwierz膮t. a nie oplacanie podatku za sprzatanie po psie??????? ludzie czy wy znacie ustaw臋 ??????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meee
podatek od posiadania ps贸w - ci膮偶y na osobach fizycznych posiadaj膮cych psy. Zakres ten zosta艂 ograniczony przez ustawodawc臋, kt贸ry zwolni艂 od tego podatku m.in. osoby posiadaj膮ce psy b臋d膮ce pomoc膮 dla kalekich, osoby w wieku powy偶ej 70 lat prowadz膮ce samodzielnie gospodarstwo domowe (zwolnienie przys艂uguje na 1 psa), osoby posiadaj膮ce psy w celu pilnowania gospodarstw rolnych (po 2 psy na 1 gospodarstwo) oraz pilnowania stad na pastwiskach. Stawka podatkowa ustalana jest przez rad臋 gminy w granicach okre艣lonych ustawowo. Rada gminy okre艣la zasady ustalania i poboru oraz terminy p艂atno艣ci tego podatku.W艂a艣ciciele ps贸w maj膮 obowi膮zek zarejestrowa膰 psa i ui艣ci膰 podatek bez wezwania.

Udost臋pnij ten post

\"Z podatku od posiadania ps贸w miasto pokrywa koszty utrzymania schronisk, czipowania, propozycja, 偶eby szczepi膰, nast臋pna, 偶eby sprz膮ta膰. I to wszystko na koszt miasta i podatnika, tak偶e tych os贸b, kt贸re ps贸w nie posiadaj膮\" z tego ida pieniadze z podatkow albo w艂acsielu p艂ac podatek od psa - obowi膮zkowo albbo sprzataj po swoim psie proste

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nowe zmiany w przepisach
Dotychczas w艂a艣ciciel zobowi膮zany by艂 do sprz膮tania po swoim czworonogu wtedy gdy zanieczy艣ci艂 on ci膮gi komunikacyjne (trakty pieszo-jezdne, chodniki etc). W ychodz膮c na przeciw opiniom wielu os贸b nakaz sprz膮tania po psach rozci膮gni臋to r贸wnie偶 na wszystkie tereny zielone. W my艣l nowego regulaminu nieczysto艣ci zostawiane przez czworonoga powinny by膰 usuwane przez w艂a艣ciciela nie tylko z chodnika, ale r贸wnie偶 z trawnik贸w, klomb贸w i innych teren贸w zielonych. Zmiany te maj膮 przyczyni膰 si臋 do poprawy estetyki miasta oraz wzm贸c w艣r贸d w艂a艣cicieli ps贸w poczucie odpowiedzialno艣ci za zachowanie swoich podopiecznych. I POPIERAM

Udost臋pnij ten post

wlasciciel powinien sprzatac po psie.kupa ktora lezy na ziemi nie jest mila dla oczu a tym berdziej zima kiedy wszystko topnieje i leza co 10 cm kupy.ale...u nas nie ma specjalnych woreczkow na odchody a pakowanie kupy do foliowki to nie jest dobry pomysl bo taka kupa zamias sie szybko rozlozyc bedzie tysiac lat lezala w worku bo one tk szybko sie nie rozkladaja.tylko raz widizialam pania jak kupke brala przez papierowy recznik .i raz jak pan bral do worka. kilka razy zwracala uwage reakcje ludzi sa czasem niebezpieczne.pukaja sie w glowe szczuja psem a nawet leca grozby ze mnie zabija itp. wiec juz tego nie robie.

Udost臋pnij ten post

dodam ze sprzatanie po psie swiadczy o kulturze.pozatym czym sie rozni psia kupa od ludzkiej? moze ludzie terz powinni sie zalatwiac na trawnikach bo przeciez tam mozna?we wroclawiu kupy nie leza tylko na trawnikach. sa wszedzie

Udost臋pnij ten post

MASZ RACJE AZUMI sprzatanie po swoim psie swiadczy o kulturze i inteligencji w艂a艣ciciela psa po przeczytaniu tego topiku stwierdzam ze : w艂a艣ciciele ps贸w chca sprzatac - ale nie maja czym? - jak zwykle cos za cos sugeruja ze op艂acajac podatekj za psa - wymagaja aby wladze sprzata艂y po ICH psach i po ICH kupach przeciez podatek od posiadania psa - TO PODATEK OD POSIADANIA PSA anie podatek za sporzatanie po psie przez w艂a艣cicieli przemawia lenistwo i moze wstyd - bo przeciez pokazanie klasy i zabranie kupy do smietnika - TO PRZECIE呕 OBCIACH uwa偶am ze jest KA呕DY podkre艣lam KA呕DY w艂膮艣ciciel ZAP艁ACI PODATEK OD POSIADANIA PSA - to beda pieniadze w GMINIE - bo jak na razie sa to znikome pienioadze i w pierwszej kolejnosci z tych podatk贸w sa utrzymywane schroniska mysle ze odrobina kultury wystarcza a nie zwalanie wszystkiego na w艂adze

Udost臋pnij ten post