Jagody 0 Napisano Czerwiec 11, 2008 Omega - chyba jak wrócisz i jak przeczytasz jak napisałam niedobra to sie znowu pochorujesz :(:(:( wstyd mi strasznie ale tak to jest jak się nie czyta tego co piszę Tym razem żegnam sie już ostatecznie na dwa dni i zmykam w pielesze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Czerwiec 11, 2008 Jagody, ale ja to bym sie mogla wybrac !!!!! Daj mi pozwolenie !! ;) Wrocilam od gina, rozwarcie prawie na 2 cm, jakis postep jest, ale porod pewnie bedzie indukowany. Takie moje przeczucia. Mala wazy juz okolo 3600 gr :) Pozdrawiam serdecznie i zmykam bo mnie handra tulcze..nastraszyl mnie, ze calosc porodu moze potrwac nawet 24 h :o A ja glupia myslalam, ze przy prowokacji to szybciej jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
voltare 0 Napisano Czerwiec 11, 2008 Dobry wieczór:) Surfitka - no to coś się wreszcie ruszyło;) a z tymi prowokowanymi porodami to tak różnie:O siostrzenica mojego M. \"rodzi\" już trzeci dzień - podłączają ją do kroplówki na parę godzin i odłączają i nic - dziwna praktyka:O Prawie 2 tyg. po terminie... Mamy nadzieję, że jutro wreszcie rodzina się nam powiększy:) Jagoda - to czego Ci pożyczyć na wyjazd - owocnej pracy, czy udanego wypoczynku? :P aisza, malolepsza - dla Was i dzieciaczków! Nelcia - dużo zdrówka! Ani - ja jutro jadę do kliniki i się okaże co i jak - jutro zdam relację;) możemy startować razem;) martunia - jeżeli o mnie chodzi to doradzam od razu klinikę (ja dobrych kilka lat zmarnowałam na takich \"normalnych\" ginów i polecam facetów - są konkretniejsi jako lekarze:) Fasolka - nie pozostaje nic innego jak odliczać czas do wyprowadzki od teściów... A może nie musicie czekać tak całkiem do końca remontu - takie resztki można wykańczać na bieżąco... Ryba - jakby nie nakaz malolepszej, to pewnie dalej byś udawała, że nas nie podczytujesz:P Dla całej reszty buziaki na dobranoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniś-27 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 dzień dobry!! otwieram kram staraczek :) :) http://www.tapety.bajery.pl/plaza/plaza31.jpg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniś-27 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 malolepsza, aisza buziaki Jagoda no to udanego wyjazdu, i pogody Surfitka w takim razie będziemy czekać na wiadomości, ja też miałam podaną oxy niestety rodziłam ponad 20godz, ale nie chce cię stresować, jeśli masz już rozwarcie to pewnie pójdzie to szybciej, z całego serca życzę ci szybkiego i w miare bezbolesnego rozwiązania, buziaki dla was nelcia zdrówka życzę, a aisze możesz uspokoić, całkiem spory jest Bartuś, więc będzie dobrze, ja rodziłam córke po 38tyg i ważyła 2800 i miała 50cm dostała 10pkt! i nie mam z nią żadnych problemów, rozwija się wzorowo, a dodam, że ma już 8lat, chodzi do 1 klasy i jest wzorowym uczniem!!! moja duma :) :) Fasolka przykro mi, ale wiem coś na ten temat, chociaż moja teściowa nie jest, aż taka zła, to jest kilka rzeczy których nie mogę strawić, ale ograniczyłam relacje z nimi do niezbędnego minimum i jest ok :) :) Ani trzymam kciuki, jak będziesz coś więcej wiedzieć to czekamy na wiadomości buziaki betty jeśli to prywatna wizyta to nic dziwnego, że za 2 tyg, jeśli będziesz się dobrze czuła to też bym ci radziła pójść póżniej, daj znać jak tam badanie ogromne buziaki dla wszystkich kobiet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniś-27 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 a tu mam coś od rana, dla wszystkich, może obudze was aromatem ;) http://www.caffeprego.pl/duze_zdjecie.php?id=296 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Czerwiec 12, 2008 Ojojojo, nikogo nie ma? Ja sie odmelduje tylko :) U mnie bez zmien. Martwie sie o Mlaolpesza i Aisze..mama nadzieje, ze wsszystko u nich pod kontrola. Milego dnia zycze !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
voltare 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 cześć:) Się tylko dzisiaj melduję - za dużo wrażeń jak na 1 dzień - głowa mnie boli przeokropnie - wysłałam K. bo jakieś tabletki, bo ledwie na oczy patrzę, a jeszcze mecz by się przydało dzisiaj pooglądać;) Dzisiaj wizyta nr 1 w klinice - dostałam zestaw badań do zrobienia i za miesiąc z wynikami do p. doktora:) Jak będzie wszystko ok - zaczynamy protokół - ten dłuższy, no i gin zaproponował ICSI (jestem za). Trzymajcie kciuki, jak wszystko będzie ok, to w sierpniu transfer:) Wybaczcie że tak ogólnikowo do wszystkich, ale wrócił K. z tabsami - idę je jeść:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BETTY83 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 wiitajcie dopiero dotarlam do domu bylam w szpitalu okazalo sie ze nie ma pani dr co miala mi robic echo serca-i pytanie -dlaczego pani nie dzwonila?to mowie ze dzwonilam i pod jaki numer ,okazalo sie ze mialam podany zly numer telefonu,wizyta przelozona na 26 czesrwca.i mam juz dobry numer tel do sekretariatu. pojechalam do zusu-tam sie okazalo ze mam zle wypelniony wniosek z zakladu tak jak mowilam mam date urodzenia zamiast 21 stycznia (niezdolna do pracy).dowiedzialam sie ze ja naleze juz do innego zusu-oddzialu,a zeby bylo malo to pan dr nie wpisal mi przewidywanej daty porodu bylam w pracy by mi poprawili dokument,zostawilam zwolnienie,podsteplowalam ksiazeczke ubezpieczeniowa. bylam w urzedzie skarbowym zrobilam pozadek w papierach i pieniadze beda przekazem pocztowym. cala lodz rozkopana jechalam chyba z 10 autobusami mpk i 2 tramwajami i zeby ode mnie dojechac do centrum lodzi 2 busami. spotkalam sie z moja kolezanka potem spotkalam sie z mama-obawialam sie tej wizyty ale bylo nawet ok raptem nie cala godzina no i tak mi minol dzien. pozniej odpisze jak jeszcze przeczytam co tram u was sie dzialo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nelcia1958 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 Czesc dziewczyny U Aiszy w miare dobrze,musi lezec moze wstawac tylko do ubikacji,cisnienie sie unormowało ale cały czas bierze tabletki i podłaczaja kroplówki po których jest bardzo senna.Dzisiaj była sie ważyć i jest na plusie 18 kg.kazała was pozdrowic i dziekuje za słowa otuchy. Dziewczyny nie wiecie co u małolepszej ? tak jak Surfitka bardzo sie martwie nie wiadomo co sie stało ze sie znalazła w szpitalu . Fasolka nie przejmuj sie tesciowa naprawde szkoda twojego zdrowia moja tez nie była do rany przyłuż a jak zaczełam ja ignorować to sie okazało ze nie byłam taka zła synowa. Jagody---------Omega faktycznie sprzedała mi swoje wirusy i sobie na urlop pojechała dostanie czerwona kartke:P:P Voltare---------życze powodzenia bedziemy trzymac kciuki:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega3 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 Witajcie moje kochane! I od razu gwoli wyjasnienia: Omega na urlopie nie była:P, tylko musiała niedoleczona do końca pojechać pielęgnować jeszcze bardziej chorą samotną mamuskę (moją własną). Ale już wróciłam, mamusce lepiej a mnie nie. Spotkanie z Malolepszą nie wypaliło, bo wolała zostac w szpitalu niż mi się pokazać:P:P:P Jak dobrze pójdzie poleży do poniedziałku, a jak źle to do konca...:( a tak w ogóle musze nadrobić moją obecność i będę jutro na dłużej:) I żeby was dobić na koniec: w niedzielę wyjeżdżam na 11 dni do kołobrzegu na urlopik (ale chyba tam będzie net:P:P:P) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega3 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 miało być: nadrobić NIEOBECNOŚĆ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Październikowa Panna Młoda 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 My zaczniemy się starać od sierpnia:-)))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Czerwiec 12, 2008 Omego co z malolepsza? Jak cos to pisz na gg. Aisza, trzymaj sie. Ja trzymam kcuki za Bartusia, zeby zechcial jeszcze w mamusi pomieszkac chwile i zeby mu sie tak bardzo nie spieszylo !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fasolka81 0 Napisano Czerwiec 12, 2008 cześć ja na moment :) - oglądam mecz jednym okiem - drugim piszę do was :P zdnaczy zerkam na kompa... u mnie ok :) na naszej klasie możecie obejrzeć moje dzieła florystyczne :P a dla tych co nie mają konta to podaję linka na fotobloga dzie też mozecie zobaczyć to samo :) http://www.photoblog.pl/leyla81 Omega__też bym pojechął nad może, ale co jak bym pojechała a byłyby upał to i tak lipa :P ja też sie martwie o nasza Malolepsza :( mam nadzieję, że szybko wróci do nas i że wszystko będzie dobrze z nią i z dzidzią Nelcia__staram się ignorować ale czasem wskaźnik przgięcia ze strony T. jest za wysoki jak na moje nerwy ciązowe i stąd te zgrzyty ...a z remontem narazie stoimy, ze względów finansowych...:( dla was wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniś-27 0 Napisano Czerwiec 13, 2008 cześć dziewczynki, dzisiaj mam kiepski dzień ide sprzątać może troche mi przejdzie, podpisuje liste i lece a co tam z malolepszą, co się stało, bo się bardzo martwimy, buziaki pozdrawiam wszystkie, przepraszam, że dzisiaj tak ogólnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
milla77 0 Napisano Czerwiec 13, 2008 Witajcie Babeczki! Malolepsza i aisza trzymajcie się ciepło , ja tez leżę w domku i patrzę tylko co za oknem. Dziewczynki ja dzis chyba nie napisze dużo bo mam zły dzień, ryczeć mi się chce i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fasolka81 0 Napisano Czerwiec 13, 2008 cześć dziewczynki ja dziś jadę do rodziców bo w weekend na uczelnie musze :( ale wracam szybko w poniedziałek do was, dla Aiszy i Malolepszej trzymajcie się dzielnie, zwłaszcza ty SURFITKO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega3 0 Napisano Czerwiec 13, 2008 Witajcie! Przekazuję pozdrowienia od Malolepszej, u niej tak sobie:( Okazało się, że skróciła się jej szyjka, na szczęście jest zamknieta, ale musi leżeć i jak narazie na pewno w szpitalu. Dostaje antybiotyki, kroplówki i leeeeeeeeeeeeeeeeeży! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martuniadiablica 0 Napisano Czerwiec 13, 2008 Witajcie, Trzymam kciuki za Małolepszą i Aisze i resztę też. Przperaszam że nie rozmawiam z wami wszystkimi - ani czasu ani nastroju. Rozklejam się od kilku dni, a tu jeszcze dziś wyjazd służbowy na weekend zamiast siedziec z ukochanym i młodym. A tego mi brak:( Milla - co to za smuty? Buziaki wszystkim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
omega3 0 Napisano Czerwiec 13, 2008 Malolepsza jest już pod najlepszą opieką, przyjechał jej M.!!!!! ale bidula chyba spędzu w szpitalu jeszcze jakis czas...:(:(:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Czerwiec 13, 2008 Omego, dobrze, ze piszesz co u Malolepszej. Cala drze o jej malenstwo, bo Marcelinka to jeszcze malutka dziewczynka. Mam nadzieje, ze zechce posiedziec w brzuszku jak najdluzej !!! Trzymam kciuki za Was dziewczyny !!! Aisza, ty tez sie trzymaj z Bartusiem..alez napedzilyscie stracha teraz. Ja juz nie wierze, ze u mnie samo sie zacznie. Dzis mija termin z owulacji, jutro z @ i usg...:( W niedziele sie zacznie...trzymajcie kciuki. :) A to ja powinnam do szpitala a nie wy dziewczyny !!!!!! I to Ninie powinno sie spieszyc a nie waszym dzieciom !!!! Ech przewrotny ten swiat :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
voltare 0 Napisano Czerwiec 13, 2008 cześć:) Ja tradycyjnie już jak po ogień;) Malolepsza - trzymajcie się dzielnie - a ja trzymam kciuki aisza - za Ciebie również - jeszcze chwila i będziecie mogli z ulgą odetchnąć Surfitka - zdjęcie na Naszej klasie śliczne - ostatnia prezentacja Ninki od tamtej strony brzusia;) Aż nieprawdopodobne jak to szybko zleciało:) Wiem, że Tobie pewnie się dłuży, ale z naszego punktu widzenia Twoja ciąża minęła jak z bicza strzelił:D Omega - zdawaj na bieżąco relację co tam u naszej Malolepszej - niech nie trzyma nas w niepokoju...:) Wszystkim bez wyjątku życzę udanego wieczoru i weekendu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BETTY83 0 Napisano Czerwiec 14, 2008 witam aktualizuje tabelke Staraczki: Nick________Wiek_________ilość cykli_________data @ Jagody...............32........................17....... ................28.06 Ryba_lufa............33........................18.... . ................16.06 Voltare...............31........................73.. ....................27.06 Milka..................33........................20..... .................02.07 Telesforka...........35........................19.. ....................19.06 Ani77.................31........................14...... .................16.06 Martuniadiablica...31......................2........ .................6.07 Ciężarówki: Nick_______Wiek_______tydz ciąży_______data Surfitka..........28...........................40....... ......(Nina) 14.06.08 Aisza..............24...........................34 ..........(Bartuś) 23.07.08 moniś.............27............................33...... ...(Konrad).01.08.08 mężatka..........25..........................29......... ..(Kubuś) 19.08.08 malolepsza.......33...........................29......(M arcelinka)ok 26.08 BETTY83.........25......................... .29............Alicja ok-1.09.08 Fasolka81........27..........................22....Gabri el/Julia...19.10.08 Agness28.........30.........................20...Rafał, Roksana...19.10.08 milla77............30.......................20....Maciuś ............02.11.08 Babcie topikowe Omega3...........starawa r***ra, aczkolwiek jeszcze nie zardzewiała Nelcia1958........ A oto nasze kochane wnuczęta i ich mamuśki Nick_______Imie krasnala________waga_________data ur. Justynka.........Adrianek......................4050..... ...........08.10.07 Mimi...............Natalia........................3300.. ..............04.12.07 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BETTY83 0 Napisano Czerwiec 14, 2008 prosze nie piszcie az tyle! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ani77 0 Napisano Czerwiec 14, 2008 no to voltare!! idziemy łeb w łeb :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jagody 0 Napisano Czerwiec 14, 2008 Witam Niby wyjazd na dwa dni a jakoś nie mogę dojść ze sobą do ładu :P Poza tym nie wiem jak to robią faceci ale pozostawieni na dwa dni sami sobie potrafią \"zrujnować\" dom , nic nie leży na swoim miejscu, wszystko było potrzebne i oczywiście nie wróciło na swoje miejsce :O Surfitka - Ty oczywiście masz największe prawo z nas wszystkich do \"maleńkiej\" wizyty w szpitalu i myślałam, że podczas mojej nieobecności na topiku zostanie ogłoszona wielka nowina a tu cisza. W sumie to grzeczna dziewczynka z tej Niny poczekała na powrót e-cioci. Jednak teraz niech już się nie wygłupia bo e-ciotki ręce po nią wyciągają więc niech się rodzi :D:D Malolepsza - skoro M wrócił to pewnie sprawy nie wyglądają różowo :( leż grzecznie i przekonaj Marcelinę żeby się tak nie śpieszyła. Aisza - do Ciebie ta sama prośba, Bartuś ma się przed 26 nie rwać na ten świat a i super byłoby gdyby wstrzymał się do terminu. Nelcia - jak Twoje samopoczucie? Omega - jak się wali to wszystko na raz, nie dość, ze sama jesteś zaziębiona to jeszcze problem z mamą :( A tym Kołobrzegiem to chyba chcesz nas dobić jak sobie pomyślę co mnie teraz czeka to tylko usiąść i Szczęściaro :D Miłego wypoczynku, podobno pogoda ma się poprawić. Milla - a co to za smutki? czyżby brak pracy i bezczynność dawała się we znaki ;) Martunia - skoro Milla ma zły dzień to postanowiłaś nie opuszczać koleżanki w niedoli ? Dobra z Ciebie koleżanka ale może lepiej już obie wyłaźcie z tego dołka. Co zdecydowaliście w sprawie leczenie - klinika czy normalny gin na początek? Mama nadzieję, ze wyjazd służbowy pozwoli odreagować i się otrząsnąć trochę z problemów. Betty - przepraszam,z ę nie posłuchałam Twojej prośby ;) musiałam nadrobić zaległości, całe DWA dni mnie nie było :P:P Telesforka - rozumiem, że nadrabiasz zaległością z mamą ale może by tak listę podpisać???? Ani - kiedy wybierasz się na histeroskopię? Voltare - konferencja udana, pogoda też wytrzymała i nie było tak źle dopiero wczoraj wieczorem zaczęło padać ale tak bardzo spokojnie. Apropos kliniki - dlaczego masz zrobić badania u siebie??? Przyznaję, ze jestem zaskoczona z moich marnych co prawda doświadczeń wynika, że praktycznie wszystko robi się w klinice i wtedy zapadają decyzje co dalej? Może jestem w błędzie ale ja bym się bala takich badań na odległość, laboratoria pracują na rożnym sprzęcie, odczynnikach a mając na względzie doświadczenia Ryby__lufy z monitoringu poza kliniką to po przeczytaniu twojego posta mam śmieszne uczucia :( Ryba__lufa - skoro o Tobie mowa to na jakim etapie teraz jesteście, przygotowania do IUI, inf czy może odpoczynek?? Moniś - dzięki Pozdrawiam serdecznie wszystkie niewymienione i mam nadzieję, ze w zwiazku z brakiem sporej części nas topik nie zniknie z kafe :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
telesforka 0 Napisano Czerwiec 14, 2008 No to podpisuje liste:):):) Surfitka-trzymam kciuki zeby Ninka wkroczyla do akcji Malolepsza i Aisza-trzymam kciuki zeby dzieciaczki siedzialy tam gdzie na razie powinny byc. U mnie wszystko wskazuje na nadchodzaca @ wiec to raczej nie ja przejme brzuszek-choc mam najblizej. Poza tym urwanie kapelusza-duzo spraw sie nalozylo tak wiec tylko buziaczki dla wszystkich wymienionych i niewymienionych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Surfitka 1 Napisano Czerwiec 14, 2008 Ja sie zamelduje w dwupaku :) Nina ostatnio za grzeczna, musze ja budzic czasami tak dlugo spi...O wychodzeniu tez chyba nie mysli..po prostu udaje ze jej nie ma :P Trzymam kciuki za powodzenie w badaniach i koniecznie niech ktoras zlapie ten brzuszek, bo szkoda zeby sie zmarnowal. Postaram sie wam przeslac jakos wiesci i tutaj chyba najlatwiej bedzie mi liczyc na Telesforke..spodziewaj sie smsa. Mam zblokowane miedzynarodowe polaczenia ( w tym smsy) , bo jak se kiedys przez pomylke wybralam numer i sporo mi przyszlo, postanowilam, ze nie musze ich miec wogole :P Maz nie bardzo skory do wspolpracy jesli chodzi o kafe :( Dzis juz ostatni dzien w dwojke, mam nadzieje bedzie to mily dzien :) Pozdrawiam, buziaczki dziewczyny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
telesforka 0 Napisano Czerwiec 14, 2008 Surfi! Mozesz na mnie liczyc-jakby co przekaze dziewczynom wiesci tak szybko jak to mozliwe:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach