Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kin

austria

Polecane posty

To prawda! Niestety na Polakow trzeba uwazac! Jest wielu chetnych do pomocy, ale i wielu takich, ktorzy tylko czekaja na to by ci podlozyc noge! Mam jednak nadzieje, ze tobie Tamron uda sie poznac ta nasza lepsza czesc:-) Ogolnie Wieden jest pieknym miastem! Zycie nocne kwitnie! Ludzie sa przyjazni, ale szczerze piszac Austryjacy tworza troszke zamknieta grupe! Ja nigdy nie zaprzyjaznilam sie z zadnym austryjakiem i nie ze wzgledu na bariere jezykowa! Poprostu sa oni zupelnie inni niz my! Maja wlasne poczucie humoru,ktore dla Polakow nie jest zrozumiale! Troszke roznia sie kulturalnie, a przede wszystkim dzieli nas bariera, ktora tworza Polacy nie dbajacy w Austrii o wlasny wizerunek i potwierdzaja nasze wady narodowe!Ale za to wsrod obcokrajowcow nie trudno o przyjaciela, mysle ze jak zaczniesz studia to sama sie o tym przekonasz! my z mezem mamy ich wielu! Mam nadzieje ze poznasz same dobre strony Austrii i bedziesz zadowolona ze swojej decyzji! Powodzenia! Pa

jejku to super:) a Dagmarka ile jestes juz w wiedniu?:)i ile masz lat?:) a tak w ogole zgodzicie sie ze mna ze wieden jest bezpiecznym miastem hmm?:) z reszta dobra zaczepiaja faceci dziewczyny ale to nie jest tak ze zaraz Ci cos zrobia albo nie wiem..po prostu chca sie zapoznac albo cos..bo w polsce to nie wyszlabym sama na miasto o 1 w nocy a w wiedniu duzo razy tak sie zdarzalo bo mialam przyjemnosc na wakacjach tam byc:)

Ja mam 24 lata i jestem tutaj juz 5 lat! Wyszlam tu za maz i tu na swiat za 4,5 m-ca przyjdzie moj synek:-) ! Jesli chodzi o bezpieczenstwo to nie jest tu tak zle, pewnie ze trafiaja sie przypadki, ze faceci zaczepiaja mlode dziewczyny, ale jesli bedziesz ostrozna to nic ci sie nie stanie! Zanim wyszlam za maz dosyc duzo imprezowalam! Czasami wracalam do domu dopiero o 8 rano, podczas gdy inni ludzie wlasnie wybierali sie na Flohmarkt! Ale nigdy po nocach nie wloczylam sie sama! Zawsze zabieralam ze soba jakas kolezanke lub kumpla! Wiesz ja mysle ze jesli ktos nie szuka problemow to napewno jest mniejsze prawdopodobienstwo ze je znajdzie, niz te osoby ktore sie o nie prosza! Ja np. najbardziej uwazam na murzynow! Nie jestem rasistka, ale czesto widze mlode dziewczyny ktore daja sie zbajerowac przez takiego afrykanskiego 50 cent, niewiem co sie potem z nimi dzieje! Oni napewno tez potrafia byc dobrymi przyjaciolmi, ale ja jakos sobie takiego nie wyobrazam, sama niewiem czemu!Chyba sa troche za bardzo natretni! I bajer zaczynaja od np. moja mama pracuje tutaj jako ambasador USA, jesli chcesz to zalatwie cie wize!!!!!!!!!:-) Ok! Musze uciekac i cos zjesc, bo nie jestem sama:-) , synek sie domaga sniedania! Pozdrowienia! Pa

Gość
jestem jestem.:) może Kati i nasturcjata tez wrócą.i reszta,której nie znam,a pisała.

Gość
no niestety tylko tutaj.topik nam wtedy siadł,prawie na samym poczatku,że nie zdązyłyśmy sie poznać,ani odwiedzić.juz dałam Kati znać na bobasach,bo miala adres wklejony.:) zobaczymy.Julka sie budzi a Gabi stoi nade mną,bo chce w cos pograć. to hej.

Ania widzialam ze w fotosiku masz swoje zdjecia. Wlasnie sie tam zarejestrowalam, ale niewiem jak to jest do konca! Czy kazdy bedzie mogl ogladac moje zdjecia, czy tylko wtedy gdy podam na forum moja strone? W ogole to jakos tam trudno cokolwiek zrobic. A jak wchodze na pomoc to pisze ze nie mozna wyswietlic strony! Nie chce zeby te zdjecia ogladali wszyscy!!!!!!!!

Gość
Dagmara ja nie mam na fotosiku,tylko Julce załozyłam stronke na bobasach.jeśli załozysz taka stronkę,to fotki obejrzy każdy,kto zna adres i cie tam znajdzie.a jesli komus podasz dokładny adres swojej strony,albo wkleisz tak jak ja np link do strony w stopkę,to po kliknięciu otworzy sie dokładnie ta twoja stronka.:)

No i wrocilam mam nadzieje ze tym razem bedzie przyjazniej niz poprzednio

hej.no i jest Kati.witaj po przerwie. jakos nie mogłam zrozumieć,dlaczego na forum kwitna zagraniczne topiki,tylko ta nasza Austria jakaś pechowa i niemrawa.:o pamietasz jak kiedys pisałam,że tu polacy jakoś stronią od siebie?a ja jestem w takim razie przeciwwagą,bo mam nadzieje poznać tu kogoś,z kim uda się utrzymać kontakt,też poza siecią.:) Dagmara jestes jeszcze w Polsce?

Hej Ania! Nie spiskujemy tylko temat ciaza wydaje mi sie bardziej bezpieczny niz na takim ogolnym Austria! Bo tutaj wchodzi kazdy kto ma ochote! Nawet tacy ktorzy chca poprostu kogos wyzwac! Ogolnie to jest mi to obojetne gdzie bedziemy pisac! Mozemy tez tu! Tylko ze inne dziewczyny o tym nie wiedza! Jestem jeszcze w Polsce! Wyjezdzam wczas rano bo mamy dzis waznych gosci i sie troche przeciagnie! Jakby to tylko ode mnie zalezalo to juz bym stad znikala:-)

Dagmarka 24 jeszcze nie pogratulowalam ciazy to juz wiesz ze chlopiec bedzie?? A nad imieniem sie juz zastanawialas?? a.n,k,a a kiedy na spacerek dziemy na ktory juz chyba z pol roku temu sie umawialysmy :) Ja od znajomosci nie stronie wrecz przeciwnie jesli tylko podpasuje mi ktos to nie mam zadnych oporow czy to Polka Austriaczka czy Japonka ;)

Gość na wyjezdzie
hej hej!! a jest tu moze ktos z salzburga??:)

Kati juz wiem ze to chlopczyk od 14 tyg.! Bylismy z mezem na usg i wyraznie bylo widac ze co nieco po tacie odziedziczyl:-) Wzielismy ze soba kamerke i pokazywalismy rodzinie, wszyscy jednoglosnie potwierdzili teorie lekarza! Wybacz ale jeszcze nie chce zdradzic imienia! W poniedzialek ide do gina i jesli znow potwierdzi ze to chlopczyk to napisze jak chce synka nazwac:-) Pozdrowienia pa

Aha! Kati! Sliczniutki ten twoj Maxymilianek:-) Niewiem czy dobrze zauwazylam, bursztynki na szyi! Dzialaja?

Jak do tej pory nie mamy problemow z zabeczkami wychodza jak grzybki hihi

Ok to juz jestem tutaj! Jesli chodzi o AMS to moja Berater powiedziala mi ze w okresie letnim i po sezonie czesto brakuje pracownikow w biurach bo sa jeszcze na urlopach! I wtedy zatrudniaja kogos w zastepstwie! Ja powiedzialam ze bardzo chcialabym jeszcze przez jakies 3 m-ce pracowac i przyuczac sie do zawodu i ta kobietka stwierdzila ze musi sprawdzic czy jest to zgodne z prawem! ----------zatrudnienie kiedy juz wiadome jest ze jestem w ciazy! I chyba jest skoro dostalam ta oferte! Boje sie ze teraz mnie powaznie nie beda traktowc! Bo nie zglasilam sie do nich w terminie!!!!

No popatrz ja tu przyszlam a wy wszystkie tam sie przenioslyscie:-) Wy spiskowce:-) Wlasnie wrocilam od gina i powiem szczerze ze jestem wsciekla! Zaplacilam mu 25 e za nagranie usg a jak sie okazalo nie podlaczyl on monitoru do video, o czym przekonalam sie dopiero w domu!!!! Bylam wsciekla i tam zadzwonilam! Lekarz bardzo mnie przeprosil i zapytal o nazwisko a kiedy mu powiedzialam to stwierdzil ze nie pamieta zebym dzis u niego byla, a jesli juz to nie nagrywalam usg! Myslalam ze go zabije przez telefon, ale potem zaproponowal ze moge do niego w przyszlym tyg. wstapic na gratisowe usg!!!! Ok nagranie gratis ale ja do niego ponad 30 km jezdze:-( A jesli chodzi o dzidziusia to jednak chlopczyk bedzie! Ja jestem w siodmym niebie a moj maz jeszcze sie do tego przyzwyczai!!!

Gość renula
Chce wyjechac do pracy w Wiedniu moj narzeczony juz tam jest problem w tym ze nie moge tam znalesc pracy jestem po studiach fizjoterapi moge wyjechac tam od zaraz , podjac prace jako pomoc domowa, opiekunka , czy w zawodzie pracowac jesli jest ktos kto moze mi pomoc niech napisze do mnie na adres eimela: renia_L@interia.eu prosze o kontakt! pzdrawiam Renata

Gość Doktoranci
Witam Czy są tutaj może jakieś doktorantki? Chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób można się tutaj dostać na doktorat? Chciałabym zacząć od przyszłego roku. Nie wiem jednak czy mam szansę,gdy już skończyłam studia i nie pracuję w zawodzie. Jakie są koszty i wymagania językowe?Czy jest możliwość odbycia wcześniej jakiegoś specjalnego kursu językowego? Z góry dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam

Gość Doktoranci
Zagląda jeszcze tu ktoś?

Gość kakalak
Witam. Właśnie zaczynam przygodę z Wiedniem i mam pytanie czy jest jakiś darmowy internet na terenie Wiednia. Niby jestem co weekend w domu ale chciałbym mieć sieć na miejscu. Proszę o info. Pozdrawiam

Gość kakalak
dzięki wielkie...

Moze ktos sie dolaczy do topiku zanim on zniknie? Pozdrawiam