Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kin

austria

Polecane posty

Charlize... komischerweise... ja tez czuje wiosneeee pelna para !!! :) ale to chyba tylko i wylacznie dlatego, ze... zakochana jestem jak 15-to latka :) Podaj mi prosze linki do konkursow i firm kosmetykarskich :D ;) Chetnie sie pobawie i cos dostane :D Danke! Bussi 😘 Kati nie mam pojecia o podatkach ;) na szczescie nie place hihi :D Pozdrawiam babeczki 🌻

Gość charlize79
Hej www.gewinnspiele.at (codziennie nowe, tylko chociaz jest tez dzial austriacki nie wszystkie dotycza austrii)... to jedyny taki portal ktory odwiedzam, bo reszta to jakas taka nie pewna... wole unikac problemow... http://www.kleinezeitung.at/gewinnspiel/index.do (po lewej stronie np. Sachpreise...) http://www.gutschein.at/ (gutscheine czyli rabaty do wydrukowania ale tez do wygrania) To sa sprawdzone strony. Powodzenia! :-) ps.s no i na http://www.nivea.at/frameset.php duzo konkursow (klicken und gewinnen)

Dziekuje :) buziaczki i zmykam w miasto na buszowanie po sklepach.. hehe ;) Ostatnio mam jakis dziwny, blizej niezidentyfikowany... Kaufrausch po prostu :P :D

CHARLIZE te podatki dotycza wielu na szczescie znalazlam luke w prawie i chyba uda nam sie wymigacbo meldunek musimy miec i w polsce bo inaczej nie moglibysmy synowi paszportu wyrobic i go wpisac do ewidencji co obowiazkiem jest fajne te linki ktore dalas sama skorzystam u nas nowosci pierwszy dzien z kubkiem dzubkiem i jest super

Gość
witajcie.nie moge uwierzyć!aż na czwartej stronie sie znalazłam:p!!!zmienilam nik,bo mnie stary juz wystarczająco dlugo wkurzal. w itam nowe osóbki kati75 dawaj tu szybko tą lukę prawną-my mamy też dwa zameldowania!a powiedz kochana,jak to jest z rejestrowaniem auta w polsce?niby nie wolno,a z tego co słyszę to wiekszość na polskich blachach jeżdzi!opłaty są nieporównywalne! mam tez pare pytań,odnosnie rozliczenia podatkowego,bo ,,walczę,,sama,a ponieważ zmieniło się pare rzeczy w tym roku-mam problemy.umówilabym sie na poradę,ale z Julką w wózku mi sie to nie usmiecha. moj adres anna76-30@o2.pl byłabym bardzo wdzięczna:) K_ASIA_K ale ci zazdroszczę tego buszowania po sklepach!niestety.póki moja mala nie podrosnie-muszę odczekać:( pozdrawiam was.

Gość
kati75 pytałam jak mogę dodac komentarz na Maksa stronie?

Gość charlize79
wygralam dzis 2 bilety na film "jablka adama" w skip.... czyli zabawa od czasu do czasu w konkursy oplaca sie... a poza tym pralka mi sie dzis popsula :( woda wyciekla na podloge a ubran nie dalo mi sie wycisnac wiec tak je powiesilam i wieszak sie pod nimi zalamal... wkurzona jestem do tej pory... ach marzy mi sie remoncik Pytanie dnia: napiszcie cos o swoich Ktosiach (czyli Panach ;) Moj jest mlodszy ode mnie (ale nie widac ;), zwariowany na punkcie filmow, Austriak (ale chyba jakis nietypowy), zadnego talentu do sprzatania (zanim pojawi sie dzidzius w naszych planach jestesmy na etapie wychowania mojego Ktosia ;)), poza tym jest bardzo kochany i za nic nie zamienilabym go na swiecie :) ps.s na moim blogu napisalam przepis na chlebek bananowy Pycha!

!oki dodalam stopke;)kurcze podobno w sobote ma byc 15 stopni;):) kiedy sie opalac jedziemy gdzies???hiehieiehihihihi

moj PAN I WLADCA:);) tez jak i twoj uwielbia sprzatanie,nie bo nic pojawienie sie dzidzi nic nie zmieni...no moze przez pierwsze 3 tyg...hihihi....kati_75 where are you????maxik dokucza????moj chory :(:(:(:(placze ,prycha ,kaszle u lekarki wczoraj 2 h czekalam juz mialam im tam wszystkim zwymyslac...ale grzecznie zdesperowana poczekalam,bo lubie ta pania doktor a chorych dzieciakow cala masa!!!!!!!!!!nie robcie sobie bani z podwojnym opodatkowaniem,jezeli wszystkie interesy zyciowe macie tu:praca,odprowadzacie podatki,konto w banku,maz,zona,meldunek,konkubinat,i takie tam to nie podlegacie!!!!!!!!!!!no umowmy sie ze meldunek kazdy moze miec nawet w hiszpani jak ma tam dom letni:)...no inaczej sprawa juz wyglada jesli ten dom na was stoi albo sam. w polsce meldujecie!!!!naszczescie spie spokojnie:):)oj ide mlodego uspic!ppapapappapaa!!!!!!!!!!!

Gość dzikarurza
Hej! Ja tez jestem w Austrii, chociaz nie w Wiedniu... Bardzo lubie Wieden, podoba mi sie, ale przerazaja mnie te ilosci Polakow:P co do jezyka....znam niemiecki, tv ogladam bez problemu, ale tutejszych ludzi w ogole nie rozumiem:P

Gość dzikarurza
chcialabym poznac jakiegos fajnego Austriaka, z ktorym moglabym pocwiczyc konwersacje;) Ale jestem tu opiekunka do dziecka i raczej nici z zapoznania faceta, kiedy ma sie bobo na reku;)

Unas najpierw Max mial katar teraz ja jak z krzyza zdjeta a bubu daje popalic na chwile nie moge go na podlodze zostawic bo jakims cudem przemieszcza sie po pokoju mimo ze nie ra6 +czkuje te dziwne znaki to moj syn nasturcja pozdrowionka dla Patryczka co do opodatkowania to jak ma ie cokolwiek w polsce nawet zameldowanie trzeba z finanzamtu dostarczyc certyfikat rezydencji podatkowej w austrii to ta luka prawna albo napisac ze placenie podatkow w polsce grozi egzystencji rodzinyy albo ollac i czekac a.n.k.a nie wiem jak mozna dac komentarz na stronce Maxia a tak wogole to dorzucilam minki malego popatrzcie co potrafi twoje dzieciatko starsze od Maxa i ja juz po sklepach buszuje mimo ze moj po 30 min spi

hello!a.n.k.a sliczniutka ta twoja malutka,zreszta duzutka tez:):) kati no to super ze kamien z tym podwojnym opodatkowaniem spadl z serca, ja do tego wogole nie przywiazuje wagi,my pos tudiach zaraz do ausralii wyjechalismy(po prywatnych dodam-panstwo nie lozylo na nasza edukacje)i w polsce nic nie mamy nipu,ubezpieczenia i takich tam, w zadnym urzedzie nie mamy rejestru,nawet cywilny tu bralismy!wiec pieprze bawic sie w polsa biurokracje!w polsce chyba pit 35 trzeba wypelnic i zlozyc do urzedu skarbowego ale nie jestem na 100 % pewna ze to o ten numer chodzi!!!kati kurde faktycznie nie mozna komentow dodawac u ciebie na bobasach u mnie i anki sie da jest opcja DODAJ KOMEENTARZ a u ciebie tylko nie wyswietlaj komentarzy!!!apropos ale mlody wasz miny wali...hehhehehehehhehe.....

Gość
no no.ja myslałam juz ze topik zniknie,a tu gwarno!!! trąbią od rana o tym napadzie wczoraj na Bawag.kurcze,dość czesto akurat w tym na Mariahilfer jestem!nie wyobrazam sobie takiej sytuacji! nasturcjata ale mnie zaskoczylas na bobasach z tym spacerkiem po wiedniu!:)tak myslalam,ze to stąd któraś... co do podatków-tu sie rozliczę,a polske zostawie w spokoju.na razie jakos na szczęscie jest spokój. chcemy zmienic własnie auto i mąż tym razem chce w polsce zarejestrować,dlatego pytałam,czy cos na ten temat wiecie. jestem we wiedniu niecałe 5 lat.17 bz. pozdrawiam i zycze miłego dnia.

ello! a.n.k.a my tez sie nosimy z zamiarem zmiany samochodu i moj maz tez ostro nosil sie z zamiarem zarejestrowania w polsce...no ale mi sie ten pomysl nie zabardzo spodobal...wiesz przestaje sie byc wtedy anonimowym..fakt ze kasy sie troche zaoszczedzi,ale nie daj boze wypadek,na pewno sa utrudnieni,a jak w nazs w podziemiach lutzu samochod zawadzil chakiem i uciekl jakis typ(ale ktos spisal jego n-ry i wsadzil za wycieraczki:))procedura trwala tydzien i byla max uproszczona pieniazki nam szybciutko na konto wplynely,suma niepowiem zeby bykla mala:):)..i ja przynajmniej odradzilam mojemu te polskie blachy,zreszta slyszlam ze w 21 byly przypadki ze wszystkim co na pol.blachach byli pocieli gumy i porysowali samochody.i zreszta wole nie miec w polsce nic coby sie nie dowalili z jakimis zasranymi podatkami!!!hehehhehehee milo mi ze cie zaskoczylam ale wiesz ja juz czuje ze moj mlody to bedzie podrywacz maly..heheh:):):0;):)oki spadam napad mam dzis sprzatania..hehehhe..odezwe sie potem bo jeszcze za kosciolek ide zaplacic..nie powiem ze z usmiechem na ustach:)!!pa

kati GDZIE TY DZIS JESTES??????????????????????????kurcze nie mam twojej komoreczki na gg napisz mi numer bo twoj numer na tel starym mam a ten jak wiesz zepsuty!to juz chyba nici z dzisiejszego spacerku:(:((...a i dzis na 16 wpada obczaic te nasze drzwi babeczka moze nam wymienia i nie bede muziala zamawiec bo w h......to kosztuje takie na wymiar..........

Mam teraz wolne od synka i moge cos napisac babciaposzla z nim na spacer i przy dobrych ukladach mam 1.5godzinki A.n.k.a jak masz taka mala coreczke to moze chcesz sie wybrac jutro na babytref jest od 9.30 na pilgramgasse sie wysiada to dla dzieciaczkow do 11m-cy bardzo fajne spotkanie moze troszeczke odreagujesz a i ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziecjak cie interesuje to moje moje gg 1026096 Z tymi komentarzami to kpina jakas nie wiem kto mi je zablokowal a juz napewno jak to zmienic Jesli chodzi o samochod my mamy na polskich blachach i jak na razie tfu tfu nic mu nikt nie zrobil a jak w taki polski samochodzk puknie austriacki to wtedy sa super pieniazki i trwa to tez od reki tyle ze nie kazdy jest tak mily zeby polakowi pomagac wiec na karteczki za szyba nie ma co liczyc

Juz naprawilam komentarze mozna dawac na bobaskowie cos w profilach pomieszalam ale juz jest ok

Gość charlize79
a.n.k.a podobno napastnik chcial tylko cole i papierosy :) to dzis w heute wyczytalam... ale sobie wymyslil ladniutkie macie dzieciaczki :) Moj W. juz nie moze sie doczekac kiedy wlasnego sobie sprawimy :) ... ale to chyba troche potrwa, troszke wiecej niz 9 miesiecy :) milego dnia

kati to masz dzis wypas ale ci zazdroszcze ,ja dzis tez uciekam z domu conajmniej na 1 h solarka i takie tam:)a teraz biegne walnac komenta MAXOWI charlize79 u nas nasza swiadoma wpadka trwala ok 2 i pol roku,moja kolezanka sexila sie bez niczego jakies 3 lata a niektorzy za pierwszym strzalem sa dzieciaci:):) POZDRAWIAM

Gość
dzieki dziewczyny za mile słowka na temat moich dziewczynek:) co do auta,to Rafal juz raczej zdecydował.prawnie do pół roku można jeżdzić na polskich.spróbujemy,a garaż mamy podziemny,to trochę może pewniej. kati75 dzięki za namiary na to spotkanie juto,ale jade na 10-tą na szczepienie z Julką. charlize79 brrrr-ale masz trudny nik,musialam literkować:p działać działać!ja z drugim dzieckiem az za długo czekałam-7,5 roku różnicy!czym szybciej urodzisz,tym szybciej odchowasz!;) nie mam weny,wiecie,własnie sie dowiedzialam ze mój najlepszy na świecie dentysta w polsce zginął w wyp.samochodowym:( mam doła.

a teraz sobie czytalam poprzednie posty i wiecie jak tez milalam jazde z tymi probkami...zamawialam na potege az razu pewnego na mejla mi przyszli ze sie zapisalam do comiesiecznego odbioru paczuszek i mama zaplacic 88 euro..no jak sie wk....ale zaraz tradycyjnie na fora austryjackie zaczelam wchodzic i tam bylo ze jest juz prowadzone postepowanie w zwiazku z ta firma!!!uwazajcie na probino!!!!!tak sie to nazywa...wogole pisali ze mnie zaskarza jak nie zaplace bo ip to jak podpis dziala!i wogole takie tam..no ale jak sobie poczyatlam troche na ich temat to splynely mi ich grozby jak po niewiem czym;):):)jak mi sie nudzi eraz...bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

a.n.k.a-napisalas ze do pol roku mozna na polskich jezdzic co to oznacza?????ze potem co trzeba blachy zmienic na wiedenskie???bo o czyms takim jeszce nie slyszalam????????????

sluchaj ja tu przyjechalam na gotowe moj maz ma tu cala rodzine ze strony ojca wiec mial nam zawsze kto pomoc,doradzic itp....jednak przed przyjazdem do wiednia bylam w madrycie i pojechalam tam z mezem do kolegi,skonczylo sie ze spalismy na pokoju po 150 euro od osoby i ja zapieprzalam (opiekunka do dziecka)od 6 rano do 18 wieczor a on mila moze ze 4 dni robote bo praca tego nie mozna nazwac...ale szybciutko zesmy stamtad uciekli do normalnego zycia....wiesz wszystko zalezy do kogo jedziesz czy masz juz prace nagrana...bo mozesz sprzatac,ale rownie dobrze jako sekretareczka pracowac,jesli znasz dobrze niemiecki i uklady!!!pozdrawiam a co wybierasz sie do wienia???

Gość charlize79
ja chcialam do 30 z pierwszym dzieckiem zdazyc...hmm to duzo mi nie zostalo... trzeba probowac ;) mam nadzieje, ze i do tego czasu wyrobie sie ze studiami. gosia12345 - o prace w Wiedniu bardzo bardzo bardzo trudno jak sie pozwolenia nie ma... pisze o takiej legalnej... nawet jak sie ma to tez trudni i wyksztalcenie nic nie pomoze, niestety. Ja pracuje w branzy filmowej (samodzielnie, tzn. rozliczam sie sama z podatkow), a tu taka ta branza wielka, ze kot by naplakal... (hmm tak to sie chyba mowi)..., tak wiec raz praca na planie jest ale czesciej jej nie ma... ale moze to i dobrze, bo jako studentka moge tylko do pewnej granicy zarabiac zeby nie stracic ubezpieczenia. nasturcjata ma racje- to z ukladami niestety zgadza sie w 100%

Gość
nasturcjata jak masz auto na polskich blachach,to oznacza,ze przyjechalas z polski.a jesli masz stałe zameldowanie i legalna prace tutaj-to od momentu polskiej rejestracji mozesz tu pół roku jezdzic-po tym czasie musisz przerejestrowac.tak mówi prawo. gosia12345 ja jestem fizjoterapeutką,przed urodzeniem pracowałam na basenie jako masażystka. jak mała pójdzie do przedszkola chce pracowac w zawodzie i rozejrzec sie w tym kierunku,tzn nie tylko jako masazystka.czy będzie cięzko -to sie okaże.