Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psełdonim

Konkurs kokietowania

Polecane posty

Gość Dolina Małej Łąki
Jesteś, RYba, ciężkim przypadkiem. Że też ja mam anielską cierpliwość do Ciebie...

Gość Dolina Małej Łąki
Jak tak się jeszcze parę latek pokisisz, to nie tylko ręce Ci się zmniejszą. Znikniesz cała. Dlatego zrób koniecznie, co Ci radzę. Ostatecznie, jeśli się okaże że jednak niestety "nie", nie będziesz miała gorzej, niż teraz. OWszem, lepiej. Zaczniesz układać życie w oparciu o realia a nie jakieś nieokreślone fantasmagorie.

Trudno, nie każdy został obdarowany łaską lekkiego podchodzenia do życia. Wiesz co? Topik Ci niejako zboczył z głównego nurtu...

Nie, to w zasadzie niczego nie zmieni. Bo ja nie układam życia w oparciu o fantasmagorie, tylko niejako w dwóch nurtach równocześnie. Co najwyżej, jeden z nurtów odpadnie. A jeśli odpadnie, to nie zamierzam już \"never-ever\" wchodzić do rzeki jakichkolwiek uczuć. N-I-G-D-Y.

Gość Dolina Małej Łąki
Nic nie szkodzi, że zboczył.

Gość Dolina Małej Łąki
:-) Skoro ta, to wiecznie będziesz skazana na własne, malejące ręce oraz IKEĘ. Ryba! Kiedy tak piszesz, to po prostu zgrzytam zębami.

Gość Dolina Małej Łąki
Ryba, zajrzyj do Twojej skrzynki, proszę.

Gość Dolina Małej Łąki
A teraz muszę zrobić dwugodzinną przerwę. Z momentem nabycia heltarów stałem się rolnikiem. Jadę do Dietrichswalde wspomóc tamtejszy budżet podatkiem rolnym.

Gość Dolina Małej Łąki
Pocztę przeczytaj, pocztę!

Zdechła Ryba -> Jawne uwodzenie, mozliwe, tylko gdzie jest ta granica między kokietowaniem a uwodzeniem, chetnie się dowiem, Pozdrawiam

Gość Ubi Lex..
Otóż to, miłe Panie z wierszy powyżej. W którym momencie przekraczamy niewidzialną granicę? Nawet tu.... Myślę, że przekraczamy ją wiecznie. Kokieteria przeplata się z uwodzeniem i uwodzenie z kokieterią. Czy słowa które napiszę poniżej można zaliczyć do kokieterii czy też już do uwodzenia? Rankiem muskam Twój policzek. Palce czują ciepło i szorstkość . W południe otulam Cię ciepłą szarością mgły. Wieczorem, delikatnością warg przynoszę sen na Twoje oczy. A Ty co na to "Psełdonimie"? Pozdrawiam.

Gość Psełdonim
Toz to jawne molestowanie seksualne, Ubi lex. Żadna tam kokieteria. Takie jest moje zdanie.

Gość Ubi Lex
Toż Ty chyba jesteś bardzo młody, skoro nie wiesz co to jest molestowanie seksualne.Choć powiem prawdę, że mi samej bardziej wygląda to na uwodzenie...:-)

Gość Psełdonim
O tak, Ubi Lex. Utrafiłaś w dziesiątkę sedna. Ja jestem bardzo młody. A o uwodzeniu kobiet, to ja nie mam bladego pojęcia. Przerpaszam za rozczarowanie.

Gość Psełdonim
"Przerpaszam" ..., no właśnie "przerpaszam" za "przerpaszam".

Gość Psełdonim
Swoją drogą, Ubi Lex, zagadnę z ciekawością? Ty wiesz, co to jest "molestowanie seksualne"? Skąd to wiesz? Czyżbyś kiedy napastowała jakiegoś pana? Z wypiekami na gębię oczekuję Twoich zwierzeń.

Gość Ubi Lex....
Jasne, Psełdonimie. Myślę, że Twoje wypieki są coraz większe:-). To wcale nie łatwa sztuka molestować na ekranie :-):-), ale jakby człowiek się postarał, to kto wie.... No i miało być o kokietowaniu lub uwodzeniu mężczyzn - czyli odbiegasz od tematu. Pozdrawiam:-)

Gość Psełdonim
Twierdzę od zawsze i dalej się będę upierał, że uwodzenie nie jest kobiecą sprawą. Uwodzi mężczyzna kobietę, kobieta kokietuje mężczyznę. I niech tak już pozostanie. Nadto zwracam Twoja uwagę, że nie ja mam się zwierzać z tego, jak kobiety kokietują mężczyzn. To zadanie dla panien. Przypominam i głównej nagrodzie dla tej, która zwycięży. Główną nagrodą jest jednodniowa wycieczka zagranicza na trasie Zgorzelec-Goerliz (na własny koszt).

Gość Ubi Lex....
Zgodzę się z Tobą, że uwodzenie to domena mężczyzn. Ale kokieteria na ekranie? Raczej niemożliwe. Kokietria to przecież ledwo uchwytne gesty, to sak, zapach , dotyk..To działanie na wyobrażnie. Czyż nie tak?

Gość Ubi Lex....
smak.. przepraszam

Gość Psełdonim
Jak najbardzuej, Ubi Lex, właśnie, na wyobraźnię. Wyobraźnia jest bardzo wrażliwa na słowo. Kobieta może kokietować skutecznie słowem, o ile, oczywiście, potrafi się nim posługiwać. :-) Na mnie to działa zawsze.

Gość Ubi Lex....
Cieszę się niezmiernie, że mamy podobny pogląd na sprawę :-)

Gość Ubi Lex....
I w dalszym ciągu bedziesz się upierał, ze moja wypowiedż to molestowanie?;-)

Gość Psełdonim
A Ty wystąpisz w szrankach, Ubi Lex?

Gość Ubi Lex....
No widzę, że Cię 'wcięło". Ale to nic. Będę kontynuowala, ponieważ sama nie mam zbyt wiele czasu. Wiem, że to co napisałam powyżej nie jest "najwyższego lotu". Jednakże umiejętne wplatanie tych kilku słów w ogólny tekst pisany może działac na wyobrażnie. Wszystko zależy, co myślisz i czujesz w danym momencie. Przy jakim kolwiek odczuciu emocji zwiazanej z np.korespondencją, słowa przychodzą same:-). Zależy to równiez od adresata tych słów.

Gość Ubi Lex....
W Twoim konkursie?

Gość Ubi Lex....
W Twoim konkursie raczej nie.Nie mam potrzeby konkurować z kim kolwiek. Nie bedzie mnie przez najbliższe 4 dni. Ale po powrocie, chętnie zajrzę i obejrzę wyniki:-). Całkiem ciekawy konkurs:-)