Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnA 30

Czy są wśród Was kobietki, które chcą zostać mamami cz. V NOWOROCZNA SZCZĘSLIWA

Polecane posty

Cześć Kobietki!! Fajnie że frekwencja dopisuje, przybywa nowa krew, tylko przydałyby się jakies nowe dobrewieści!! Emika gratulacje dla męża, pewnie już Ci dzisiaj świat wiruje!! Nasze brzuszki nie chcą maleć nono, na pewno to już kwestia godzin, dni. Foli co do moich planów, kolejny cykl naturals,może najwyżej zakupię jakieś naturalne tabsy ba prl castangus np. Nie wiem co zrobić bo mój gin mi przepisał clo mam brać po pół tabletki od 2 do 6 dc, ale jest to sprzeczne z zaleceniami prof z Gamety i chyba się nie skuszę, nie wiem co zrobić :( To któż nam testuje kolejny?? Zgląszać się szybciutko!! Ja czekam kolejnie długie dwa tygodnie. Kasiula czekamy na relacje, mam nadzieję ze obwieścisz nam dobrą nowinę!!

Hej Foli!! Moze jakieś zdjątka aktualne jeszcze z brzuszkiem? Bardzo proszę. Co do przytulanek w ciąży też się czasem zastanawiam jak to będzie, a nie bałąś się że to może zaszkodzić, czasem sieczyta że wywołało to poronienie?

Beti, ja bym nie brała clo jeśli prof. nie kazal, może to zmienić cykl a przecież narazie jesteś na etapie diagnozy więc lepiej żeby cykl był naturalny. Co do seksu w ciąży, to czytałam, ze jak jest ok to nie ma prawa zaszkodzić a sprawdzałam to w kilku źródłach, poza tym zaufałam profesorowi, uważałam na poczatku oczywiście po transferze a potem również bez szaleństw oczywiście, to jest indywdualna sprawa jak ktoś się boi to nie ma co się zmuszać, my po prostu byliśmy delikatni

Witam, widzę,ze mało tu dziewczyn starających się a już prawie mamusie. Ale to znaczy ,że topik szczęśliwy i staranka sie powiodły. U mnie @ trwa, ale są to raczej plamienia. A teraz są koloru brazązowego. Dla gina w moich @ nie ma nic niepokojącego, bo wszelkie inne badania wyszły ok. Nie chce się martwić, ale z powodu tego ,że ciąży brak to szukam przyczyny czemu tak właśnie jest.

Masz rację Foli dam sobie spokój z clo, jede cykl mnie nie zbawi, tylko nie wiem czy się wybrać znó na monitoring, jeszcze mnie zapyta o clo i będzie trochę głupio. Co do przytulanek masz rację tylko ja mam taki głupi charakter że nie wiem czy uda mi się wyłączyć na tyle myślenie żeby cały czas się nie zastanawiać czy aby wszystko ok. Myślę że właśnie ta moja głupia psycha mnie blokuje w zafasolkowaniu. Domenika jest nas jeszcze sporo tylko coś mało piszemy, ja nie jestem taka złą znowu z tym pisaniem tylko czasem mam przewy np tygofniowe jak ostatnio bo jak mnie coś pochłonie to nie mam na nic innego głowy. Napisz coś więcej, konsultowałaś się może z innym ginem? Wiele z nas z doświadczenia powie że warto!!

Domenika, to fakt dla paru osób topik okazał się b. szczęśliwy :) mam nadzieję, że dla ciebie też taki będzie :)

Gość kasiula kula
Czesc kobitki, Ale sie zrobil ruch w interesie!!!Az milo popatrzec,ale to wszystko przez wiosenke,ja niestety za oknem mam goooory sniegu,ale wczoraj wieczorem pachnialo WIOSNA!!!!🌻🌻🌻🌻🌻🌻 :)Emilko-Gratulacje dla meza!!!!! I powodzenia na przyszlosc!!! Tutaj gdzie mieszkam bockow nnie ma ale moge sprobowac lapac indyki za nogi,bo tylko takie ptaszory sa tu dostepne,mama nadzieje ze dzaialaja podobnie? Poza tym dzisiaj 30dc i nadal spokoj,a ja chce jeszcze poczekac z testem bo moje cykle sa troche zwariowane. :)Anka-co do bety to tutaj z tym ciezko,nawet nie wiem jak,co i gdzie.Na razie nie martwie sie na zapas.Poczekam jeszcze pare dni,bo moe to falszywy alarm?..DZieki za wsparcie🌻 :)Granini-wypinaj swoj brzuszek z duma i juz!!!! :)JaChceFasolke-wlasnie naczytalam sie na temat testow,tych ktore maja wykrywac nawet bardzo wczesna ciaze i kobitki mowia ze to troche bajer,trzeba odczekac ,bo nie u kazdej kobiety poziom hormonu jest tam od razu wykrywalny,wiec sie pocieszam;) :)Bet78i-obym miala co obwieszczac!!!! Duza Buzka Dla Calej Bobasolubnej Rodziny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beti to nie idź na monitoring tylko poczekaj na wizytę w gamecie

Masz rację miesiąc odpoczynku dobrze nam zrobi, przynajmniej nie będzie przytulanek na rozkaz jak teraz, aż mi się mążek zestresował :) Kasiula wcale CI się nie dziwię że masz nadzieję, myśle że będzie oki!!

potraktujcie to jak odpoczynek przed walką :) zbieranie sil, ja wierzę, że profesor wam pomoże :) naprawdę

Rany - nie pamiętam kiedy tu ostatnio był taki ruch - chyba wtedy jak czekałyśmy na wyniki Foli i Sabry :-) Suzinka - jak mnie zmogło jakieś 3 m-ce temu to mąż brał wolne, bo ja nawet nie miałam siły wziąść Pawełka na ręcę. Współczuję Ci jak jesteś sama. Mąż sobie poszedł na imprezkę z pracy - ja sama \"walczę\" z nadmiarem energii mojego maluszka :-d Emika - gratulacje dla męża 🌻. Co do dzieciaczków to kiedyś Wam pisałam o takiej wróżbie z obrączki dotyczącej ilości dzieci i płci - wyszła mi aż czwórka dzieci - w tym tylko jednak córeczka. Trochę mnie to przeraziło- ale w sumie - czemu nie ? Tylko mieszkanie trzebaby znaleźć większe :-D U mnie z seksem w ciąży była lipa a to przez plamienie a potem inne niespodzianki - mąż się wypościł za wszystkie czasy :-D Za to potem sobie to odbilismy :-P Spadam - bo mi sie na zwierzenia bierze :-D

Aga :0 robi się ciekawie :) co do wróżek to mojej mamie kiedyś cyganka wywróżyła 2 córeczki i chłopca w tej kolejności, prawie jej się udało z córeczkami tyle że zamiast synka moi rodzcice pieska mieli choć traktowali go jak dziecko więc moze się to liczy

Dokłądnie FOli tak zrobię!! CZeść Aguś!! Mamo wielkoluda :) CO do wróżenia moja koleżanka opowiadałą o swojej mamie że je wróżyli trójkę a one były we dwie z siostrą więc w to nie wierzyli aż w końcu jak córy były po dwudziestce mamusia zaszłą w ciążę i mają braciszka!! I jak tu nie wierzyć we wróżby??

no to Aga strzeż się bo jak wróżba się spełni to bedziesz miała co robić :)

beti.......byłam jeszcze u ginekologa w przychodzni , ale tam to tylko takie zwykłe badanie , rozmowa i obejrzenie wyników. Ale za to najważniejsze , zrobiłam cytologię, wynik za niecały miesiąc.

To cytologię będziesz miałą z głowy. Co do ginów z przychodni to ja mam raczej negatywne podejście, większość z nich patrzytylko żeby do nich przyjść prywatnie niestety. :(

He he he - Sabra - może i razem są ? Mój mi na osłodę \"rozstania\" kupił miśki Haribo :-) Wie czym mnie uspokoić :-D Ta moja wróżba to taka domowa, robiona własnoręcznie - przeprowadziłam \"testy\" na chyba wszytskich członkach rodziny co mają dzieci i wiecie co ? Sprawdziło się :-) Robi sie ją na mężczyźnie i na kobiecie i powinny wyjśc takie same :-P Ania - ja ostatnio obkupiłam małego na wiosne i lato w H&M-ie na Bielanach :-) Kupiłam też troszke na allegro i znowu w szafce Pawełka jest więcej ciuszków niż u mnie :-) A u rodziców na strychu jest już kilkanaście kartonów ze starymi ubrankami. Przydadzą sie na moją przyszłą gromadkę :-D Właśnie oglądam Harrego Pottera :-D Fajna bajka :-) Nie czekam na męża bo nie mam pojęcia o której wróci - ale powiedziałam, że dla swojego dobra niech wróci wcześnie, bo jutro dam mu spać tylko do 10. Potem wpuszczam Pawełka do pokoju :-P Taka jestem niedobra :-D Beti - trzymam kciuki by u Ciebie się w końcu coś ruszyło :-) A w pracy spokój ? Biuro stoi jeszcze na swoim miejscu ? :-P Dawno nie pisałas o swoich kolegach z pracy :-D

Gość Iwona77
cześć dziewczyny. Dawno już do Was nie pisałam, ale cały czas śledzę Wasze losy. Miałam planowany zabieg laparoskopii, jednak nic z tego nie wyszło. Rozchorowałam się. Następny termin mam w kwietniu. Chyba na razie mam dosyć staranek. Planuję w wakacje jechać do Turcji z mężem a póxniej na 2 miesiące do Anglii do pracy. Zobaczymy co z tego wyjdzie Trzymam za Was wszystkie kciuki. Foliiiiiiii powodzenia!!!!!!!!!!! Dzęki za pamięć.

Gość kasiula kula
Kurcze kobitki,szkoda ze nie moge z Wami gadac "na zywo" bo roznica czasu 7 godzin:( Ja pracuje jak Wy sobie gaworzycie,szkoda... No ale jak wracam z pracy to wszystko sobie czytam,a Wy wtedy smacznie spicie. U mnie minal 30dc-na razie 0 @,nadal czekam.nie wiem co mam myslec bo wydaje mi sie ze cykle mialam26-28 dniowe,jakos wczesniej skrupulatnie tego nie sledzilam ale 30 dni i nic?Nie wiem,moze to sila autosugestii?Poza tym od ponad tygodnia bola mnie baardzo piersi,codziennie rano mierze sobie temp w ...i zawsze jest37,5 albo wiecej i kreci mnie tak jakos w dole brzucha,ale tak naokolo,z przodu i z tylu,niby jak przed @,ale dlugo to trwa,serio obawiam sobie ze to sobie wmawiam,tylko zmeczenia sobie nie wmawiam,bo spac to bym mogla non stop. No zobacze jak to bedzie,poczekam pare dni,i jezeli @ nie bedzie zrobie test. Pozdrawiam Was wszystkie!!!!!!!!🌻🌻🌻🌻🌻

Kasiula z tego co piszesz, to myślę, że to nie siłą auto sugestii, albo wmawianie. Zrób sobie teścik, bo myślę, że zamieszkała u Ciebie fasolka. Uważaj na siebie i nie pracuj zbyt cięzko.

Iwona, mam nadzieję, że wypoczniecie w Turcji, nabierzecie dystansu i zdobędziecie nowe siły, czasem taki odpoczynek pomaga. Powodzenia w pracy w Anglii :) Trzymam kciuki Kasiula, może jednak się udało :) zrób test jutro rano na czczo. czasem organizm płata nam figla kiedy b. chcemy ciąży ale nigdy nie wiadomo, życzę ci żeby to była ciąża.

Czesc Dziewczyny, Jest 3 godzina w srodku nocy a ja spac nie moge,w Polsce juz 10 rano,wiec widze Foli🌻 i Suzinka🌻 juz nie spa;)-dziewczyny,dodajecie mi otuchy-WIELKIE DZIEKI!!! A ja strasznie boje sie zrobic test,jakos tak glupio ,dopoki nie wiem to sie nie martwie:)0 Poza tym nie mam juz testow w domku wiec musze sie wybrac i kupic, takze pewnie zrobie go w poniedzialek, bo mam wolne,wiec w ramach wypoczynku:) (o ile ten paskudnik @ wczesniej nie nastapi)-tu pukam trzy razy w niemalowane-puk,puk,puk. Ja Wam zycze milej soboty i duuuzo slonca i zmykam spac.

kasiula, dobranoc :) no to w poniedziałek ważny dzień, ja do szpitala, Andzia też a ty testujesz, będzie za co trzymać kciuki

Cześć dziewczyny! Przepraszam ale nie czytałam kilku ostatnich stron. Ja jeszcze dwa w jednym :) Tydzien temu z samego rana położyli mnie do szpitala, bo przez bardzo długi czas nie czułam ruchów dziecka...ale wszystko okazało się byc w porządku. Dodatkowo podłączali mnie do kroplówki bo jak już kiedys wspominałam mam za mało wód płodowych. Teraz jestem w domu i czekam... Na wczoraj miałam termin. Brzuch mam jeszcze wysoko, skurcze też nie występują. Zapewne około srody czy czwartku położą mnie w szpitala i jak tak dalej pójdzie to zapewne zrobią mi indukcję. Nie moge się doczekać, kiedy urodzę. Foli, Andzia wy chyba też czekacie ze zniecierpliwieniem na rozwiązanie. Ciekawa jestem która z nas pierwsza urodzi :) Trzymajcie się dziewczyny! Pozdrawiam wszystkie koleżanki z forum 🌻

Silve, ale musiałaś się biedna przestraszyć, dobrze ze okazało się że wszystko ok. Ja też jeszcze czekam i dzisiaj łapię dołki jakieś. Chyba już za długo tego czekania, wiem że nie mam prawa narzekać ale to chyba nerwy jakieś, zniecierpliwienie. z jednej strony chcę wytrzymać do poniedziałku a z drugiej mieć za sobą poród i mieć dziecko już na rączkach :)

Hej! Znowu mam chwilkę, więc piszę, zdążyłam tylko doczytac pytanie foli odnośnie diety ... więc powiem tak - metody prób i błędów. Nabiał jadłam od początku, jogurt albo szklanka mleka dziennie i obserwowałam małą. Twaróg tylko chudy. Nic się nie działo, więc w takich dawkach pozostawiłam nabiał. Ponadto sobie wszystko gotowałam albo dusiłam w folii, a męzowi robiłam normalne jedzenie. Zresztą tak jest do teraz. Z zup jem tylko barszcz czerwony, rosół (z ograniczoną ilością marchwi), krupnik i kartoflankę. Piję sporo wody niegazowanej i sok marchwiowy (też ostrożnie). Jabłko jedno na dwa dni, bo mała ma po nich \"sranko jak ta lala\" :) Unikam tłustego, cytrusów (uczulają), kapusty, kalafiora, no i wszystkiego co może być dla dziecka \"ciężkie\", wędlinki raczej delikatne - drobiowe, z warzyw tylko pomidory. Póki co mała nie ma większych kłopotów, no - czasami pierdzi na potęgę, więc coś w tej mojej diecie nawala, ale nie da się tak całkiem wszystkiego ograniczyć. Dobra rada - sutki warto smarować dużo wcześniej przed porodem. Potem maluszek długo ssie cyca i niestety ma to swoje konsekwencje. Przynajmniej ja pierwszą dobę małą miałam cały czas przy cycku, bo chciałam, zeby nauczyła się ładnie chwytać sutek, no i żeby dostać szybko pokarm. Efekt? Sutki miałam tak zmacerowane, ze szok - strup na strupie. Mała zasysała mleko, to szło z krwią, dosłownie. Wiec z jednego cyca ściągałam pokarm i dawałam małej z butli (takiej z małym otworkiem, zeby mocno ssała), a drugim - zdrowym karmiłam. Na szczęście piersi \"chorowały\" na przemian. Powodzenia :)

Zabajona, dzięki bardzo za informacje, wierzę, że trudno ci teraz czas znaleźć na pisanko :) A mi się twoje doświadczenia przydadzą, ja też delikatnie popróbuję z nabiałem. Pozdr. dla małej :)

Kurka wodna, 🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Nie wiem o co chodzi,@ nie nadchodzi,piersi bola jak szalone,w brzuszku kreeeci mnie caly czas,no i nie wytrzymalam do poniedzilalku,kupilam testy i zrobilam jeden,taki najprostszy,no i znowu wyszedl neg-o co tu chodzi?Niby okres spoznia sie dopiero pare dni ale jakos tak myslalam ze bedzie fasolka :(,poza tym nigdy tak przed okresem sie wczesnniej nie czulam.Nie wiem,moze zbyt wczesnie ten test zrobilam???A moze ta fasolka jest tylko w mojej glowie;) Jestem teraz zupelnie zbaraniala... Poczekam moze jeszcze pare dni a jak @ nie nadejdzie to znowu sie przetestuje i zobaczymy. Jakos tam wszystko na wiosne wariuje;) Pozdrowionka!!!

TABELA II NICK..............1DC.........DC.....dzidzia, może@...czas staranek.....miasto Emika............18.2......28-35......18-28.03 .....24 m-cy........Warszawa Golka26..........26.12.......28..........23.01...... już 2 lata 8miesięcy..... Estella ...........19.02.....2......19.03..........28 m-cy.......Warszawa AnA 30............10.02.......30-34.......?...............nie licze juz... enigmaa.....11.03.....25-29...04.04 ....16 m-cy....Katowice beti78............23.02......24-26 ......21.03...............ponad 2 lata.......łódzkie gosiaczek76......15.02.......27.......13.03...........21 cykl..........Morąg Nadwislanka......12.02..........27-28 ........ 32 m-ce.... okolice Warszawy Iwona77 ..........05.08.....31-34.......?...............ponad 2 lata...podlaskie Kinia79.....29.11.......33.......?.......3lata3m-ce..... ...Biała Podl OCZEKUJĄCA1... 25.08......35..........?...............19 m-cy.......Warszawa JaChceFasolke...27.02.......36................24 m-ce...... Chorzów kkkkasia ......17.02....staranka są 2 lata.......Warszawa