Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzeba bylo uważac

Dlaczego tyle was tu siedzi a nikt z was nie stosuje metody ssania oleju?????

Polecane posty

Gość lusil
E,to nie tajemnica.Nie wiem,jak to schorzenie się nazywało,po prostu bolały mnie stawy kolanowe tak,że z pewnym trudem wchodziłam po schodach,a także jakiś promieniujący ból wzdłuż nogi od biodra do palców.Nawet torebka mi ciążyła.Myślałam,że to dna moczanowa albo ,,poleciał" staw biodrowy.Nawet palec u nogi pobolewał.Fakt,trochę schudłam poprzez to oczyszczanie,ale uważam,że swój udział w tym wyleczeniu(?)miał i ma olej.Najlepiej ssać olej słonecznikowy,bo ma przyjemny smak i zapach i szybko bieleje.Trzeba go bełtać w buzi dość intensywnie,bo ma być wypluwany biały płyn.Ja po tym myję zęby wg tombakowych zaleceń(pasta,soda,cytryna) i zaraz jem śniadanie.

Gość googoolina
mi udaje sie ssać 10-15 minut dalej nie daje rady, od tego ssania wychodzi mi flegma z gardła i to spora ilość. od wczoraj po wypluciu oleju pojawia mi sie woda w nosie (jakby mały katar). czyli zatoki sie czyszczą :)

Gość fajnie wyszło wam spoko
i jak z tym ssaniem oleju ???

Gość zaczełam z olejem i głowa
właśnie mam bóle głowy po ssaniu oleju :(

Gość googoolina
ja na początku ssania odczuwałam praktycznie każdego dnia jakieś dolegliwości np jakieś 2-3 lata miałam problem z nerkami, bolały mnie (choć każdy lekarz mówił że to nie możliwe) w jakiś sposób udało mi sie tego pozbyć i miałam spokój. teraz gdy zaczęłam ssać olej znowu sie odezwały nerki, ale ten ból trwał 1-2 dni i przeszedł. jeśli chodzi o kamień na zębach to wydaje mi się że jest mniejszy, tak zupełnie nie zniknął (jeszcze). wydaje mi sie że mam odrobinę jaśniejsze zęby. trzeba pamietać że po ssaniu (nie koniecznie odrazu) może pojawić sie katar. u mnie raz jest raz go nie ma ale jak raz byłam na dworze (było ok -3) to leciała mi woda z nosa a jak byłam na dworze przy - 10 to nic. wydaje mi sie że to zatoki się oczyszczają w koncu w książce dr napisała że taki jej objaw.

Gość mama ani
witam . chce wam powiedziec ze od kwietnia ssam olej i widze ogromna poprawe jezeli chodzi o zatoki,bola mnie jeszcze ale juz jest prawie dobrze,to ze wybiela zeby ,to tez prawda,metoda ta daje wiele dobrego.ja do tego pije jeszcze nalewki z gozdzika i jaskolczego ziela,ktore sa swietne na gronkowce i paciorkowce.to daje dobre samopoczucie.jezeli ktos ma nie za bardzo zawalony organizm toksynami to efekty zobaczy odrazu,natomiast ci ktorzy od lat walcza z chorobami,niestety,trzeba cierpliwosci.ale sie oplaca!

Gość lusil
Mama ani,obawiam się,że samo ssanie oleju nie wyciągnie wszystkich toksyn i śmieci z organizmu. Ja dodatkowo oczyściłam jelito grube i wątrobę.Metodami Tombaka,ale są i inne metody.Jeśli ktoś chce ominąć lewatywy,może stosować colonix(jest dość drogi),ew. tzw.,,gest muszli" Aby dojść do wątroby,należy jakoś oczyścić jelito grube.A po oczyszczeniu wątroby, to człowiek jest jak nowo narodzony.Żadne tabletki ani ziółka nie dokonają takiego cudu.Dzisiaj zaczęłam pić ,,nalewkę tybetańską" na oczyszczenie żył...

Gość do lusil
żeby oczyścić jelita nie trzeba robić lewatyw, są inne metody nie tak "drastyczne"

Gość lusil
Toż właśnie piszę,że są.Chociaż Tombak nie poleca tabletek przeczyszczających, czy ziół.Żebym miała dużo fory, kupiłabym colonix.

Gość lusil
ups, chyba colonex?

Gość piszą tu Rzeszowiacy jacyś
pytanie mam olej a odchudzanie ??tzn ssanie a odchudzanie??

Gość taka sobie baba jedna
daje to coś w ogóle?

Gość bimooloo
jeśli chodzi o pozbywanie sie toksyn z organizmu metodą ssania oleju to pozbywacie sie w ten sposób toksyn które są w zatokach. wydzielina która spływa z zatok jest wg dr toksyczna i nie powinno tego sie połykać. jeśli chcecie pozbyć sie toksyn to trzeba oczyścić jelita.

Gość magdatur2
BIMOOLOO BARDZO ZAINTERESOWALES MNIE TA WYPOWIEDZIA BO JA WLASNIE MECZE SIE Z ZATOKAMI.OPISZ MI DOKADNIE STOSOWANIE TEGO OLEJU. JAK SSAC TEN OLEJ I JAK DLUGO. CZY SIE GO WZPLUWA ITP. B.PROSZE.

Gość bimooloo
bierzesz małą łyżeczkę oleju słonecznikowego i płuczesz tym olejem jamę ustną. płuczesz 15-20min (max 20min) do 3 razy dziennie, ja różnie płucze 10-15 min zależy ile wytrzymam. nie wolno tego połykać. trzeba płukać aż olej stanie sie biały. gdy wyplujesz go i nie będzie biały to znaczy że trzeba dłużej płukać. po wypluciu trzeba dokładnie wypłukać jamę ustną. ja zaraz po wypluciu płuczę usta wodą i myję zęby pastą meridol i płuczę płynem meridol. gdy wypluwam olej wypluwam też flegmę z gardła. czasem też leci mi coś z nosa. to znaczy że zatoki sie oczyszczają.

Gość magdatur2
BARDZO DZIĘKUJĘ. BĘDĘ STOSOWAĆ.

Gość bimooloo
możesz stosować innej pasty i płynu do ust, ja tej używam ze względu na dziąsła

Gość to tylko ja nikt inny
wiecie co stosuję od paru dni jakiś tydzień , to ssanie(nie zawsze wychodzi jak należy bo bardziej to bublanie i płukanie tym olejem) ;) powiem efekty są dziąsła przestały krwawić a zawsze miałam z tym problem od zawsze i nalot na zębach widocznie się rozjaśnia (piję sporo kawy i uwielbiam mocną herbatę o kolorze i konsystencji smoły wręcz)tzn się wybielają powoli jakby...mam ok 30 lat i zawsze problemy z trądzikiem i wypryskami schodzą wręcz znikają..nie pojawiają się nowe;) nawet z pleców a te są całe w brązowe plamy po pryszczach ;) na pewno nie zaprzestanę i zawsze się będę starać przynajmniej raz dziennie

Gość mam pytanie może wiecie
jak sie ma do tego wypijanie dużych ilości wody tzn sie do tego ssania oleju?

Gość mam pytanie może wiecie
czy dzięki temu usuwają się dodatkowo toksyny z organizmu?

właśnie mijają kolejne dni i mi się różne bóle zaczeły brzucha np i klatki piersiowej...czyli ,że co zaczyna sie coś dziać?

Gość bimooloo
tak ma być. gdy po ssaniu pojawia ci sie katar, woda - cokolwiek co trzeba wysmarkać to znaczy że schodzą ci zatoki. to samo dotyczy flegmy. tak naprawdę to ta flegma w gardle to są zatoki które spłynęły i znalazły sie w gardle. co do bólu. to też jest to dobry objaw. znaczy że zaczęło sie oczyszczanie.

no i bolące stawy bardziej mnie bolą :( ech coś sie chyba dziać zaczeło czyli mam sie nie poddawać ??

Gość bimooloo
w książce dr Górnicka w temacie ssanie oleju podaje przykład jak to młody chłopak ssając olej wyleczył sobie stawy. po paru dniach powinny cię przestać boleć. ale nie zależnie jaką byś wybrała/ł metodę oczyszczania organizmu zawsze wystąpi ból chyba że osoba jest w 100% zdrowa.

Gość pytanie o ssanie
a jak sie nie ssa na czczo to co wtedy sie dzieje?

Gość bimooloo
nic sie nie dzieje. nikt nie powiedział że trzeba ssać tylko na czczo.

Gość bimooloo
tzn czy ssiesz olej na czczo czy po zjedzeniu to i tak proces oczyszczania przebiega tak samo.