Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka 22

Zdecydowalam sie na zakup pieska tylko nie wiem czy ma to byc piesek czy suczka.

Polecane posty

Gość malenka 22
peee---->>> mialam juz pieska ze schroniska...troche bylo z nim klopotu...:(

malenka 22 - one zpobiegają zajściu w ciążę ale nie powodują braku cieczki

Gość peeee
Dopóki będzie popyt na psy "rasowe bez rodowodu" dopóty bedzie si psy mnożyło i więcej bied będzie w schroniskach:( zastrzyki hormonalne mogą doprowadzić do bezobjawowego ropomacicza, nie polecam.

Gość malenka 22
kurcze troche problemow jest z tymi suczkami...:( a tak chcialam miec teraz sunie ...a te zastrzyki hormonalne sa skuteczne ?

Gość ciepły klimat
Może powinno sie kastrować wcześnie i wtedy nie m a problemu z agresją?, sama nie wiem. Faktem jest, że na Zachodzie kastruja , i tam te psy nawet ras tzw agresywnych sa łagodniejsze, ja poki co mam niewykastrowanego, ale bestia jest całkowicie łagodna, chciałabym w przyszłości uniknąc problemów z prostatą , stąd decyzja o kastracji. A probowałas szkolenia.? Mowiła mi pani szkoląca mojego psa, że zawsze agresj ato brak szacunku dl awłaściela, trzeba wtedy poćwiczyc posłuszeństwo, i pare innych metod jest jeszcze...........

To weź szczeniaka - ich też jest pełno w schronisku :( Ale pytałaś o to, na co się zdecydować. NJa Twoim miejscu poszłabym zakupić pieska (albo wziąć ze schroniska) wybierając tego, który najbardziej mi się podoba :) Czasem po pierwszym spojrzeniu wiesz, że to ten :D

Gość peeee
jeśli zależy Ci na zdrowiu psa to tylko sterylizacja.

Ja miałam już suczki z różnych źródeł...odebrane właścicielowi który bił,ze schroniska,od hodowcy z rodowodem.Wszystkie kochałam tak samo.To że pies ma rodowód nie jest gwarancja że nie trafi do schroniska!! Ja sama kupę lat temu wziełam ze schroniska afgankę,z tatuażem w uchu.Przez związek szukałam właściciela....w końcu okazało sie że to prawdiopodobnie suka ukradziona u Ruskich bo to nie był polski tatuaż

Gość malenka 22
a czy ta sterylizacje wykonuje sie raz w zyciu suki ? I ile mniej wiecej ona kosztuje ?

Gość malenka 22
moze wezme pieska ze schroniska ale tylko i wylacznie szczeniaczka bo wczesnie mialam pieska kundelka juz byl dorosly i mialam z nim troche klopotow...:(

Gość peeee
ja płaciłam w warszawie ok. 300 zł. tak, wykonuje się to raz w życiu.

Gość peeee
malenka22 skąd jesteś, jestem wolontariuszką i mogę Ci przedstawić szczeniaki :)

Gość ciepły klimat
E tammm, ja wziełam dorosłego, psa, po ponad 2 letnim pobycie w schronisku, i jest bardzo dobrze. Jest mądrzejszy i o wiele bardziej ułożony, od masy biegających psów wychowanych przez ludzi od szczeniaka. Nie ukrywam, trochę problemów było, ale z perspektywy czasu uwazam, ze wcale nie tak dużo. znajom a, która w podobnym okresie wzieł aszczeniak dalej boryk asie z problemami. A mnie poozostało juz tylko cieszenie sie z posiadania psa.

zdecydowanie suczka ;) to jest moja 3 sunia i nigdy nie chciałabym mieć psa suczka owszem ma cieczkę ale można ją wysterylizować my tego nie robimy bo cieczka trwa 2 tygodnie 2 razy w roku wiec to na prawde da sie przezyc zwlaszcza, że tylko 3 dni sa najgorsze tzn sunia ucieka do psow ale poza tym jest grzeczniutka :D z psem jest wiecej problemow bo ucieka zawsze jak poczuje cieczke a cieczki wystepuja u suk cyklicznie wiec u mnie na osiedlu non stop jest zacieczkowanie :D :D :D :D a i jeszcze jedno : sunia jest bardziej przytulaśna i bardziej łagodna niż pies , ktory jak każdy samiec musi pokazac że rządzi :P :D :D

Gość ciepły klimat
Niech malenka powie, jakiego chciała wziąc psa, żeby okreslic jakie gabaryty preferuje.

Bez przesady - nie każdy pies ucieka jak czuje cieczkę :) Ja miałam cztery psy i żaden nigdy nie uciekał ani nie wariował w domu :)

Gość peeee
cieply klimat-> jasne, że dorosłe psy ze schronisk, po przejściach są bardzo kochane, ale dla laika, który zna się na psach, polecałabym najpierw szczeniaka. Malenka22--- przecież szczeniak to szczeniak, co za różnica czy kupisz czy weźmiesz ze schroniska skoro i tak psie dziecko? a co się z tym Twoim schroniskowym stało?

Gość peeee
miało być- który nie zna się na psach:)

Gość malenka 22
pee--->>.ten moj piesek juz zdechl...:( ze starosci..a masz moze zdjecia tych szczeniaczkow? :)

Paula ---> no może nie każdy ale zdecydowana większość :D jak nie wykastrujesz psa to ryzyko uciekania jest duze :D moj sasiad swojego Reksia nigdy upilnowac nie moze i potem wraca pogryziony cały :( a moja poprzednia sunia przez cale swoje 16 lat zycia jak miala cieczke to gryzla kazdego psa jaki sie do niej zblizyl :D i nawet tych ciezkich kilku dni nie miala takze to roznie z tymi pieskami bywa podobnie jak z ludzmi :D

Gość ciepły klimat
Malenka, ale ty określ sie jakiego bys chciała? Głownie chodzi o gabaryty.

Gość peeee
a dasz maila? zależy jeszcze skąd jesteś.

malenka jest teraz tyle niechcianych psow w schroniskach, ze jesli wezmiesz ajkiegos pieska bez rodowodu to Twoim moralnym obowiazkiem bedzie psa wykastrowac a suke wysterylizowac - chyba ze jestes na tyle odpowiedzialna osoba; ze nigdy nie dopuscisz do \'wpadki\". nie wiesz do kogo tarfia szczeniaki; a statystycznie polowa z nich skonczy niestety w schronisku. jesli boisz sie brac psa ze schroniska; ze wzgledu na zle nawyki bedace wynikiem cierpienia jakie rzezyl - mozesz wizac sczzeniaka ze schroniska; lub podrosnietego psa ze schroniska; ktory przebywa u kogos w tzw domu tymczasowym - ta osoba bedzie Ci mogla wszystko o psie i jego nawykach opowiedziec - wiec bedziesz wiedziala na co sie decydujesz. Niechcianych sczezniakow tez jest bardzo duzo - jesli nie upierasz sie przy rasowcu; to mozesz podarowac dom jakiejs sierotce. zastrzyki hormonalne tez sa - ale w ogolnym rozrachunku taniej wyjdzie sterylizacja. SUKA NIE MUSI MIEC SZCZENIAKOW ; mozna ja absolutnie wysterylizowac i nic jej na mozg nie siadzie. Krwi w cieczce sa rozne ilosci; zalezy jak duego masz pieska; ja mialam sznaucerke miniaturowa i przez cale zycie ani jednej plamki nie zostawila; a tez sie tego bardzo balismy na poczatku. Suka podczas cieczki ma zapedy do ucieczek - nie mozna jej absolutnie spuszczac ze smyczy; dobrze wziac ze soba na spacer kija zeby postraszyc nim za bardzo natarczywych amatow - bo psy naprawde maja w towarzystwie suczki z cieczka klapki na oczach; latwiej tez chodzic na specerki we dwie osoby. jest to dosc klopotliwe; ale tylko dwa razy do roku - po sterylizacji klopot znika raz na zawsze, a razem z nim inne klopoty zdrowotne suczki. Ja polecam suczke; jest kochansza; slodsza; bardziej rodzinna i mozna ja dowoli gladzic po brzuszku :)

Gość malenka 22
cieply klimat--->>moja sasiadka ma na wydaniu a raczej sprzedazy szczeniaczki cocker spaniela...:) i wlasnie o nich myslalam..

teoria Zawsze są wyjątki :D A moja dobermanka jak ma cieczkę też nie ucieka :) A pewnie jakby sie uparła, to dałaby radę :)

Gość peeee
właśnie... to musi być przemyślana decyzja, pies odpowiedni do warunków jakie możesz mu zaoferować.

Gość peeee
fajna sąsiadka...:/