Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka 22

Zdecydowalam sie na zakup pieska tylko nie wiem czy ma to byc piesek czy suczka.

Polecane posty

Gość ciepły klimat
No nie zgodze sie z toba Teorio, niewiem jak to bywa u innych, ale miałam poprzednio psa, przez 12 lat i nigdy mi nie uciekł, ani nie próbował uciekać, jestem nadopiekuncza, w życiu bym do domu bez psa nie wróciła. Troszkę zapominał sie i nie chciał przycjhodzic n azawołanie jak był szczeniakiem. Teraz mam drugiego psa ze schroniska, i co prawda głupieje jka poczuje zapach, ale trwa to sekundy, i zawze dołacza do mnie jak sie oddalam. N aspacery wychodze z zabawkami, i nigdy jak nie chce nie podejdzie do innego psa, bo potrafie odwrócic jego uwagę. Zreszta on wcale nie przepada za zabawami z innymi psami, pewnie uwaza ze ja organizuje fajniejsze.Nigdy tez nie było problemu z drapaniem dzwi, czy brakiem apetytu. Tak więc nie musi tak być.

spaniele nie sa wbrew pozorom latwymi psami; sa slodkie z wygladu; ale trzeba sie znac na psach zeby zrobic z nich poslusznego przyjaciela; inaczej beda rzadzic calym domem. napisz skad jestes; wejdz na strone schroniska z Twojego miasta; napisz maila do peeee - jest wolontariuszka to Ci na pewno pomoze. ja tez jestem tak na marginesie:) skad jestes?

Gość malenka 22
peee--->>jestem z okolic kielc...a czemu pytasz?

pewno po to zeby szybko namierzyc szczeniaka w potrzebie bisko Ciebie:)

Gość ciepły klimat
Czyli chciałabys psa takiego raczej średniej wielkości? Jak peee, nie znajdzie odpowiedniego, mozemy poszukac n adogomani. A mozesz powiedziec z jakiego jestes miasta?

Ciepły klimat ---> no na pewno sa wyjątki ale wiesz jak miałam dwie suczki w domu to cieczkę zawsze miały razem i przez te dwa tygodnie stado psów nocowało na naszej wycieraczce, chodziło za mną do szkoły, do sklepu i nie mogłam sie odpędzić :D ale to chyba zależy troszkę od wychowania pieska więc Ty najwidoczniej dobrze go wychowałaś ;) Paulka --> ;) mądre sunie nam się trafiły :D a tak na marginesie moja obecna sunia dostała pierwszą cieczkę w wieku niecałych 6 mscy 😭 podobno to źle ? 😭

Gość malenka 22
u mnie w mojej miejscowosci nie ma zadnego schroniska niestety...

Gość ciepły klimat
Bo to prosciej szukac szczeniak w okolicy, żeby był jak najmniejszy problem z transportem.

Gość peeee
malenka-> to chyba jasne, żeby wiedzieć, z jakich okolic szukać szczeniaka:)

Gość mam pieska
mam pieska do oddania. zapraszam na gg. 8090488

Gość malenka 22
a w jakim wieku suczka powinna miec pierwsza cieczke ??

Gość peeee
cieply klimat-> a ja właśnie jestem z dogomanii i tam chciałam poszukać, tylko jak wiadomo strasznie dużo psów w potrzebie i nie chcę maleńkiej22 'wrzucać na głęboką wodę". Ale gdyby przejrzała parę tematów, może by się w jakimś zakochała?

podobno 8, 9 mscy a moja niecałe 6 i już ma ;( byliśmy u weterynarza bo oprócz tego, ze zaczęly ją psy na polu napastowac to nie miała zadnego objawu tzn ani krwawienia ani powiększonego sromu ale weterynarz powiedział, że jak za wczęsnie dostaje suka cieczkę to najczęściej nie ma tych 2 objawów

Gość mam pieska
chyba po 6 mmiesiącach. jak chcesz pieseczka chętnie pomogę.

Gość malenka 22
a moze podasz mi adres tej stony? to bym sobie przejrzala,,:)

Njczęściej pierwsza cieczka występuje w wieku ok 10 m-cy,ale jest to sprawa indywidualna u każdej suczki (jak pierwsza miesiączka u dziewczyny) :)

Gość malenka 22
mam pieska--->>>wolalabym wziac szczeniaczka ...

Gość mam pieska
też są szczeniaczki. masz pewność, że piesek jest zdrow!

Gość ciepły klimat
tak?, to fajnie, ja swojego znalazłam przez dogomanię, bardzo przypadkowo, szukałam pocieszenia po stracie poprzedniego psa. Trafiłam na forum gdzie poszukiwano domu dla psa , ktory juz ponad 2,5 roku był w schronisku, to co miałam zrobić? Tez jeszcze nie byłam gotowa n anowego, ajezeli juz to miał byc inny, ale dobrze , ze tak się stało. Mój pies schroniskowy jest fantastyczny, po 6 miesiącach socjalizacji, nikt z zewnatrz nie chce wierzyć skąd pochodzi. Piękny , bardzo szybki, bardzo zrównoważony psychicznie pies.

Izunia ---> to dlaczego nasz weterynarz powiedzial, ze to nie za dobrze, że Zizka już dostała ?? 😭

Gość peeee
malenka22 jesli będziesz miała problem z poruszaniem się po dogomanii to pytaj tu.

Wydra ---> śliczna ta sunia tylko strasznie smutne oczka ma ;( ;(

Gość malenka 22
dziekuje:) jak czegos nie bede wiedziala zapytam :) a teraz ide ogladac psiaki..

Gość peeee
możesz też założyć temat na dogomanii w dziale "przygarnę psa" napiszesz jakiego dokładnie psa chcesz i pomogą Ci coś wybrać.

no smutne, bo smutnie jej sie zycie toczy - kwestia po prostu domku dobrego. Sluchaj nie spiesz sie; poprzegladaj dogo; tam jest tego mnostwo - twoja sasiadka jest pseudohodowczynia takim nie mozna pomagac bo tylko wtedy ich sie wiecej robi; poczytaj sobie troszke to zobaczysz jak sytuacja w naszym kraju wyglada naprawde. spokojnie sie zastanow; podejmujesz decyzje na dlugie lata; mozesz dac jakiemus psiakowi duuuuzo sczzescia :)