Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka 22

Zdecydowalam sie na zakup pieska tylko nie wiem czy ma to byc piesek czy suczka.

Polecane posty

Ale śliczna ta sunia :) Te oczka jak patrzą... Ale mam już dwie i mąż mi się w życiu nie zgodzi :(

teoria - teraz mam 7-miesięczną afgankę i tak mi sie wydaje że pewnie w marcu dostanie swoją pierwszą cieczkę.Ta obecna to jest moja (w sumie przez lata) piata suczka.Żadna z nich nigdy nie miała cieczki bez krwei i obrzęku sromu! Nie wiem jak wet zgadfł że to cieczka ... nie spotkałam się z czymś takim

Izunia ---> to znaczy wiesz ja mu powiedziałam co się dzieje, ze psy zaczęły strasznie się za nią uganiac ale nie żeby się bawić tylko kazdy pchał się jej pod ogon i chciał ją lizać :O poza tym jak np siadała na kafelkach w kuchni to za jakąś chwilkę sie zrywała i zlizywała coś z podłogi ale żadnejkrwi nie było na pewno bo ona jest śnieznobiała i ma długie futerko więc na pewno coś bym zauwazyla wet stwierdził, że w tak młodym wieku przy cieczce jest tylko jakas wydzielina ale nie pojawia się krew

Gość malenka 22
ale bidule tam siedza w tych schroniskach..:( tylko nie moge znalezc zadnych szczeniakow ;(

Wiesz,zdaża się też że dziewczynki dostają swą pierwszą miesiączkę w wieku 10 lat.Może twoja sunia jest właśnie jak taka dziewczynka :) zaczęła szybciej dojrzewać.Nie martw się,ona chciała szybko zostać panienką ;) Wet ją zbadał topewnie ma rację,ja ci napisałam że osobiście się z czymś takim nie spotkałam,ale nie jest to niemożliwe!

Izunia ---> ;) ale wiesz jakoś tak przykro mi sie zrobiło że ona już taka dorosła panienka jest :( bo normalnie wariat z niej niesamowity - typowe książkowe zachowanie niesfornego szczeniaczka a tu taki numer z cieczką :( :D :D :D dzięki za rozmowę a maleńkiej życze trafnego wyboru ;) ;) ;)

Gość strzyga__
Ja miałam dwie sunie - yorki i w ciągu wielu lat raz jedna zostawiła kropelkę krwii na poduszce. Poza tym nigdy nie mieliśmy kłopotu z ich cieczkami. Widać było po tym, że właśnie psy się garną, ale to dało się opanować :) pieska miałam, ale jak byłam mała i już nie pamiętam. W każdym razie polecam sunie :) pozdr.

teoria nie smuć się!!!!!!! masz po prostu zwariowaną psią nastolatkę! :D :D :D :D :D

Gość malenka 22
teoria-->>bardzo Ci dziekuje za pomoc :)

Gość ciepły klimat
KURCZE DLACZEGO TO MI SIE NIE CHCE WKLEIĆ?

Gość malenka 22
mam jeszcze jedno pyt: jesli nie bede sterylizowac suczki i nie bede podawala jej zastrzykow hormonalnych to bede musiala dopuscic ja chociaz raz do psa ?

Gość malenka 22
bardzo prosze o odp :(

Maleńka ---> nie ma za co ;) co do tego dopuszczania też opinie są podzielone ale moja sunia nigdy dopuszczona nie była a dożyła 16 lat ;) wiec brak szczeniąt nie spowodował, że za wcześnie zdechła a niektórzy tak uważają mojej babci suka też nie miala nigdy małych i dożyła lat 13 a dożyła by pewnie wiecej tylko ją jakiś wariat na drodze przejechał :( także z doswiadczenia moge powiedziec, że suki dopuszczac nie trzeba aha ale moja Timusia miala 2 razy w zyciu ciąże urojoną , nie wiem moze to wlasnie dlatego ale wiesz tylko jej sie mleko lało z sutków i dostała leki na zatrzymanie laktacji i nic poza tym :D

Gość malenka 22
czyli nie musze dopuszczac suczki do psa tak ? Bo slyszalam ze powinno sie chociaz raz dopuscic...

Gość malenka 22
prosze o odp

no ja nie dopuszczalam i nic sie nie stalo sunia dozyla 16 lat i odeszla z powodu nowotworu nerek wiec to nijak z brakiem ciazy powiazane

Gość malenka 22
dziewczyny bardzo dziekuje Wam wszystkim za pomoc :) podjelam decyzje!!! biore suczke !!!! :D

a masz już coś upatrzonego czy tylko narazie płeć wybrałaś ?? :D

Gość malenka 22
dla mnie najwazniejsza byla wlasnie plec :D a nie to czy piesek bedzie rasowy czy tez zwykly kundelek :) na razie jeszcze nie mam nic upatrzonego,no moze tymi slodziutkimi szczeniakami tej mojej sasiadki ale przegladajac stronki na gogomanii musze jeszcze sie powaznie zastanowic czy nie wziac psinki ze schroniska...

Gość malenka 22
mialo byc dogomanii :)

no to ja gratuluję wyboru bo dla mnie najlepsze sa suczki ;) ;) ;) oby mała pociecha dużo szczęścia Ci przyniosła :D

Gość malenka 22
:D bardzo dziekuje :D juz wiem ze bede ja strasznie kochala :D

Gość malenka 22
bo to bedzie moja pierwsza w zyciu suczka :D

Gość peeeeeee
suka NIE MUSI BYĆ DOPUSZCZONA DO PSA. To mit, który powoduje przepełnienie w schroniskach. Totalna bzdura. Malenka nadal nie znalazłaś żadnego szczeniaka? W tym temacie dogomaniacy proponują szczeniaka dla pewnego domku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37631 obejrzyj, moze któryś Ci się spodoba.

koniecznosc dopuszczenia suki chociaz raz to mit; nie trzeba tego robic; a wysterylizowac naprawde warto. Pamietaj ze dwa razy w roku przezz 2-3 tygodnie nie bedziesz mogla oka z neij spuscic...