Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goh

ILE PAPIEROSÓW MOŻNA PRZEWIEŹĆ SAMOLOTEM RYANAIR???

Polecane posty

Gość Baton22
A jak to się odbywa czy przy taśmach bagażowych czy zaraz za okienkiem kontroli dokumentów czy już na tej ostatniej prostej przy wyjściu.Ja jeżdżę z podręcznym i byłoby to dla mnie i pewnie nie tylko bardzo pomocne pod kątem czy da się jakoś to ominąć przy zastosowaniu odpowiedniej taktyki.

Gość sazzura
przy wjezdzie na euro tunel zlezy od szczescia czy bedziesz trzepany czy nie natomiast jestem pewien ze ze podroze z polski samolotem do Anglii czy tez samochodem (oczywiscie wykluczajac przejazd przez Niemcy) spokojnie mozna zabrac ze soba 4 sztangi papierosow z polska akcyza.

Macie jakies sposoby na przescie z wieksza iloscia papierosow przez ostatania kontrole przy wyjsciu?

Gość kulawy marian
Tak !!! Zrobić się nie widzialnym ha ha pomyśl sam jeśli idziesz korytarzem do wyjścia (jedyna droga do wyjścia EXIT) i tam jest kontrola jak chcesz ja obejść? innym przejściem? Udawać ze nie słyszysz ze Cie zapraszają do kontroli no można by spróbować :-)

Ales Ty dowcipny, myslalem np zeby poczekac az ktos bedzie trzepany i wtedy przejsc, tylko nie wiem czy to ma sens bo pewnie moga zrobic rownolegle druga kontrole...

Gość Baton22
Myślałem że kontrola jest przy taśmach ale jak jest już na ostatniej prostej już przy samym wyjściu to żadna taktyka chyba nie ma szans tylko odrobina szczęścia

Gość TRYT
kontrola byla rano w sobote Dla wtajemniczenia was co jakis czas robia takie akcje ze skanuja podreczne nie wiem jak to jest czesto ale mnie akurat trafilo Moj znajomy lata na stansted dosc dlugo i nie mial nigdy wpadki wiec moim zdaniem to loteria .

Gość TRYT
craner napisz jak bylo w srode i jak dzisiaj bo pisales ze ktos leci Piszcie na bierzaco jak macie jakies newsy:)

Gość craner
w srode o 13.00 bylo ok i tak sami dzisiaj (piatek)

Gość TRYT
Sobota czysto uffff Dzieki craner

Gość Niepełnoletni
Mam 17lat i chciałem przewieść ze sobą 16 kartonów papierosów dla użytku własnego, leciał bym pierwszy raz samolotem i do końca nie wiem co i jak. Moge to przewieść legalnie mówiąc że to dla użytku własnego i czy w ogóle jest duże prawdopodobieństwo że będą ze mną rozmawiać w sprawie papierosów ?

Gość tryt
musisz miec 18 lat przykro mi

Gość Baton22
Tak mnie wystraszyliście tymi kontrolami w ostatnim czasie że frunę w poniedziałek i jestem pesymistą.

Gość tryt
ja mam w sobote jutro zobaczymy jak bedzie oby trzymam kciuki

Gość Baton22
Mi się jednak udało ale tym razem tak czysto nie było.Mój kolega szedł pierwszy i się podłączył pod towarzystwo z walizami ale niestety w pewnym momencie towarzystwo się zatrzymało i poszedł sam a tam już czekała uśmiechnięta pani więc wymienili uśmiechy i poszedł dalej miał torbę podręczną wypchaną fajami.Ja się podłączyłem pod klienta co miał dwie walizy i gdy już dochodziliśmy do strefy zero miła pani się wyłoniła i zaprosiła pana do kontroli a ja w stresie poszedłem dalej.Wydaje mi się że najlepiej chwilę poczekać jak będzie szło więcej osób z z większymi walizami i się wmieszać w ten tłum i nie ma szans jak ma się mały podręczny żeby zatrzymali.

Gość pab
Ja lecąc kiedyś zostałem zatrzymany zaraz po odprawie paszportowej...Podeszła do mnie kobieta, więc już wiedziałem co się święci...A tu taka miła niespodzianka- zadałą kilka pytań, przeprowadzajac ankietę i mnie puscila....A bagaz podreczny był FULLL wypchany. Tak jak wspomina moj poprzednik- pozniej, mimo iz leciałem tylko z podrecznym czekałem az przede mną pojdzie przynajmniej polowa ludzi z bagazem głównym... Wtedy mialem juz pewnosc, ze nikt mnie nie zatrzyma- zbierali tych przede mna:) Kilkanascie razy leciałem- na arzie sobie odpuscilem;) Pozdrro

Gość wade3
No dobra...piszecie,ze latacie,ale nikt nie mowi ile przewozicie fajek?Wypchany bagaż nic mi nie mowi.Ja np: ostatnio miałem 30 wagonów.

Gość baton22
Ok ale 30 wagonów do podręcznego nie wchodzi,ja mam zawsze 16 i to jest max bo więcej się nie zmieści w ramkę ryanaira w razie kontroli,.

Gość wade3
Ja osobiscie jeszcze nigdy nie miałęm kontroli odnośnie rozmiaru torby.

Gość jasiek166622
witam wszystkich mam takie pytanie czy ktos probowal przewozic samolotem ukrainskie fajki?? pytam poniewaz nie jestem do konca pewien jak wyglada proces skanowania bagazu na lotnisku tzn czy celnik obslugujacy taki skaner rozpoznaje napisy na paczkach lub banderole czy tylko widzi ogolny zarys papierosow??? spotkalem sie w necie z artykulem ze na jednym polskim lotnisku zlapali kolesia z ukrainskimi fajkami chociaz mial ich tylko 4 kartony (zadnych papierosow wiecej a podobno przy takiej ilosci nasi celnicy nie sprawdzaja zawartosci bagazu) pilne bardzo prosze o odpowiedz pozdrawiam :)

Nie radzil bym przewozic ukrainskich papierosow.Zysk maly a ryzyko wielkie w polsce grozi za to sprawa karno skarbowa.J est to powazne wykroczenie

Gość kulawy marian
mnie przeswietlili bagaz podreczny na polskim lotnisku i pytali czy polskie papieroski powiedzialem ze polskie i poszedlem dalej :-)

Gość jasiek166622
wlasnie o to chodzi ze zysk jest bardzo duzy ponad 100% ale zastanawiam sie ile najwiecej mozna miec fajek zeby celnik nie chcial otworzyc walizki...zarowno nasz jak i anglik ;)

Ryzyko wlasnie z ukrainskimi fajkami jest bardzo wielkie bo polskich z polski mozesz miec ile chcesz i na lotnisku w polsce moga cie cmoknąc a w anglii najwyżej ci zabiorą i tyle.Natomiast za ukrainskie w polsce gdzie prawdopodobienstwo sprawdzenia jest bardzo duże(wiem bo latam bardzo czesto)nawet za dwa kartony masz sprawe w sądzie i mandat spisywanie protokołu trwa tyle ze nawet mozesz nie zdążyc na samolot(kolegi żona tak miala jak ją złapali z paczuszką tytoniu bez akcyzy to miala sprawe w sądzie i nie poleciala tym samolotem) Reasumując jak masz wziąść 4 ukrainskie to lepiej wez 8 polskich i bedziesz mial to samo a ryzyko o niebo mniejsze

mam stracha,moja dziewczyna przywiozla 2 tyg temu 19 kartonow.Dzis leci z taka sama iloscia,celinik w polsce sie jej pytal do kogo leci i w ogole,ze czesto lata.Mysle,ze bedzie wtopa ajjj :/:/

ten ryanair to coraz wieksze dno szukaja pieniedzy gdzie tylko moga a bilety coraz drozsze. ja za moja coreczke place 30 funtow w jedna strone przy czym dziecko nie ma ani swojego miejsca w samolocie ani swojego bagazu rozboj w bialy dzien

Gość rumcek
Witam wszystkich. Mam pytanie czy leciał ktoś do Londynu a konkretnie chodzi mi tutaj o lotnisko Gatwic wylatuje za 3 dni i nie wiem ile mogę ze sobą zabrać myślicie że 6 sztang w podręcznym przejdą ? Czy wziąć więcej ? Proszę o info na temat tego lotniska i z góry dzięki :)