Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goh

ILE PAPIEROSÓW MOŻNA PRZEWIEŹĆ SAMOLOTEM RYANAIR???

Polecane posty

Ryanair do Danii. wiem że papierosów pocztą tam nie można wysyłać- a jak jest z przewozem 1kartonu w bagażu podręcznym? i czy trzeba je wyjać czy wystarczy jak ''przeskanuję'' ;)

Gość peepe
najlepiej jak ktoś jara jak pojeba..y wtedy mo zna bez problemow si e wymiga ,co prawda jest ten limit 800 ale mo zna mieć więcej tylko 3eba się umieć z tego wytłumaczyć!!Na stronie Reveniu jest wyraznie napisane że na użytek własny i prezęty nie ma ograniczeń prosze uważnie przeczytać

Gość pasazer
leciałam w styczniu 2012 zlapali mnie i chlopaka mnielismy po 16 kartonow powiedzielismy ze to dla nas i nas puscili ale gosc niby poszedl cos sprawdzic w kompie z naszymi papierami chlopak 6 lat temu przewozil 40 kartonow i mieli to w systemie dzieki bogu nic nam nie zrobili dali nam karteczki ze mozna niby tylko 800 sztuk miec fajek

LOTNISKO MANCHESTER Mam pytanie czy lecial juz ktos z fajkami do manchesteru,ja zawsze latałem do liverpoolu i te lotnisko mam wmiare obcykane a do manchesteru lece pierwszy raz.Będe wdzięczny za kazde info.

Gość pif-paf
Witam! Wiecie może jak jest z przewozem fajek promem,albo tunelem. Czy są jakieś kontrole,czy prześwietlają auta? Nigdy nie jechałem,a wybieram się autem i chcę schować" kilka kartonów" więcej w aucie... Dzięki za podpowiedzi....

Gość ManFanUtd
W styczniu lece do Dungannon , Północna Irlandia. Jak tam jest z fajeczkami? Ma ktoś już jakieś doświadczenia?

Gość mlody123121
Witam, lece za tydzien do londynu- stansted , czy moge miec w podrecznym 4 wagony papierosow i dokupic na bezclowym 5? to samo moja zona?

Gość kulawy marian
z polski możesz wywieść ile tylko papierosów chcesz jeśli maja akcyzę polskich celników to nie interesuje problem polega na tym ze rzad UK ustalił ile można do ich kraju tych papierosów wwieść rozumiesz mlody123121 ??

Gość mlody123121
no roumiem . chociaz kusi wziasc bo z wielu postow wynika ze sie wielu osobom udaje..

Gość Baton22
ja latam co 2 tygodnie i mam zawsze w podręcznym sporo poza normę na razie nie było kichy,kulawy marianie jednak udało się znależć kontrahenta za normalną kasę a nie za te śrubki co ty proponowałeś.

Gość kulawy marian
Baton22 nie pozostaje mi nic jak Ci tylko GRATULOWAĆ :-)

Gość kulawy marian
w tym roku bylem 3-4 razy na tym lotnisku i nie widziałem nikogo z mojej rodziny tez tam lądują i także nikogo nie spotkali , możliwe ze im się coś upieprzy w jakiś dzień i będą stać i kontrolować ,ja juto lecę z 16 kartonami i wcale się nie obawiam

Gość mlody123121
a te 16 kartonow to bedziesz miał gdzie? bo 4 wagony juz mam kupione i chcialem miec je w podrecznym i dokupic jeszcze 5 na bezclowym, razem 9 , moja zona tak samo, przejdzie ?

Gość mlody123121
daj znac czy ktos kontrolowal i gdzie .....

Gość kulawy marian
Polowa w podrecznym polowa w duzym .Dlaczego tak uparcie na tej bezclowej chcesz dokupywac? Co Ci to daje jaka roznice robi nizeli bys od razu kupil w sklepie t tak mnie to zaciekawilo :-)

Gość mlody123121
bo to co na bezclowym to jest na to paragon i nie zabiora tego ... tak slyszalem , ale w uk limit to 4 wagony ...

Gość pif-paf
Panowie!!! Jak jest z wożeniem fajeczek autem,ktoś coś podpowie,jakieś kontrole są jak się jedzie przez Eurotunel,albo promem!?!?!?!?

Gość kulawy marian
16 bez problemowo na Stansted wczoraj nikogo nie spotkałem z celników w Krk pytali przy przejściu przez bramki czy to polskie jak prześwietlili podręczny Pif paf przez Niemcy prawdopodobnie można 2 kartony

Gość kulawy marian
16 kartonów bez problemu na Stansted nikogo nie spotkałem z celników na swojej drodze jedynie w Krk przy prześwietleniu podręcznego pytali czy to polskie Pif paf przez Niemcy prawdopodobnie można 2 kartony mieć

Gość craner
20.11.2012 na stansted o 9.30 byla wielka oblawa. (mam skan spisania protokolu) Okolo 20 officers zaprosilo do kontorli wszystkich ktorzy odbierali bagaz z tasmy. Dwojka znajomych stracilo 120 wagonow. Podobno tak samo bylo wczoraj, ale to juz niepotwierdzona informacja..

Gość kulawy marian
To ja sie nie dziwie ze zabrali jesli mieli po np.60 kartonow gadka ze to na prezent lub dla siebie nie wchodzi w rachube pomyslcie sami bez przesady jak mozesz to zapodaj ten skan na jakis serwerek i podaj linka

Gość kulawy marian
I co kolego zamilkłeś?? Siejesz niepotrzebnie popłoch pewnie za dożo fajek przyjeżdża i Ci interes się nie kreci co? :-)

Gość tryt
17.11 sobota godz 9.30 stansted oblawa na papieroski byla poplynelem :(

Gość Baton22
Witam,ale te obławy są na bagaże podręczne czy na główne bo ja jeszcze nie miałem ani kontroli ani nie widziałem żadnej ekipy a latam często.Kulawy Marianie ty się często udzielasz więc dałbyś jakieś wskazówki.

Gość kulawy marian
Baton tez nie miałem nigdy kontroli ale wydaje mi się ze każdego mogą zatrzymać czy to idzie z samym podręcznym czy z oboma bagażami to nie ma roznicy

Gość Baton22
Ktoś pisał wyżej że była obława o 9:30 ale rano czy wieczorem bo tak rano z Polski samoloty chyba nie lądują.

Gość kulawy marian
ktoś tak straszy ze była obława a widzisz żadnego protokołu nie pokaże nawet z zamazanymi danymi itd.tak ze te informacje jak dla mnie sa nie prawdziwe. już pisałem wcześniej komuś pewnie interes się słabo kreci i tak straszy żeby mniej papierosów było wwiezione znajomy mówił ze jest teraz bardzo dużo towaru na rynku (to tylko moje zdanie i opinia stan faktyczny może być inny)

Gość craner
kulawy marianie, przestan rozwijac teorie spiskowe i zpaodaj maila na kotrego cos ci moge wyslac (z zamazanymi danymi) Oblawa byla rowniez 21.11 i 22.11. I z tego co widac ma to miejsce rano bo o 13.00 21.11 bylo juz czysto. Nic sie za to nie dzialo w sobote. Jutro i w piatek tez ktos przylatuje wiec beda nowe newsy.

Gość kulawy marian
craner - a czy tobie zabrali towar czy tylko Cie spisali i puścili , odwołuje moje podejrzenia widziałem skan Opowiedz coś więcej jakie pytania zadawali itp