Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BEZROBOTNA EWA

Jestem załamana. Nie wiem co mam zrobić ze swoim życiem.

Polecane posty

Gość ta fraza pasuje tu idealnie
Przegrałaś życie! :classic_cool:

Gość BEZROBOTNA EWA
sluchajcie, ja tez nie rozumiem siebie. nie wiem jak to się stalo że zamiast zrobić kiedys cos wbrew rodzicom robilam co mi mówili. potem bylo tylko gorzej. matka powtarzala że po studiach bede mogla sobie robic co chce ...akurat. tak, nie ma sensu moralizować. sama siebie chce ukarac za tą głupotę, więc nie trzeba mi moralizowania

Gość mamprawietaksamo.ona
a szukasz tej pracy czy tylko rozpaczasz? przepraszam, ze pytam, ale....no sama rozumiesz, pytanie samo się nasuwa

studiowalas cos co ci nie pasowało i nie pracowalas? brałas pieniądze od kogoś na swoje wydatki? ło mamo co za koszmar :o

Gość Qurczę kto dziś w zawodzie
oj Ewa daj spokój przeszłości..... ZAAKCEPTUJ TO CZEGO NIE MOżESZ ZMIENIć, A ZMIENIAJ TO CO MOżESZ..... a możesz na prawdę wiele.... coś sprzedajesz, nie? pomyśl, taki sktep internetowy, to małe koszty- mozna działać dosłownie w garażu, aukcje to dobry początek, wiele sklepów tak zaczynało.... pomyśl o tym

Gość BEZROBOTNA EWA
nie szukam, jak mozna wywnioskowac z tematu. przed chwilą przeglądałam możliwości kursów i podyplomowych. oraz listy płac w Polsce. to mnie interesuje. szukałam kiedyś i to była porazka. jak mozna tak szukac bez sensu ? szukalam i wcale nie chcialam pracowac w tych miejscach. w jedny spędzilam 3 dni ! w kawiarni :( nie wyrobilam napięcia nerwowego, że to nie to, że przegrałam życie jak to ktoś super oryginalnie napisał

zycia sobie nie odbieraj, bo to zadna korzyść z tego by była a mąż Ci nie podpowie nic? przeciez chyba pracuje?

Gość BEZROBOTNA EWA
No, myslę o sklepie internetowym, ale niestety sprzedaję tylko stare rzeczy, domowe

kurcze, znow ide spac pozno..a mialam pojsc kolo 22ej... nie umiem się oderwac od kompa przed snem... Co Twoj facet mowi? Mowi coś czy ma dość? Mobilizuje Cię jakoś do tych poszukiwań?

Gość Ewo az przykro
mi Cie czytac:( Prosze, nie rob sobie krzywdy!!! A nie myslalas, zeby wyjechac zagrance na zarobek?

Gość BEZROBOTNA EWA
mamprawietaksamo.ona --> no koszmar, ale wtedy nie był aż taki.załatwiłam sobie praktyki, ale chyba tylko dlatego że byłam wkurwiona na poprzedniego faceta, pod wpływem tego zadziałałam - jak emocje opadły przeszła i fałszywa pasja, a dół mnie dopadł jak się okazało że nie ma etatów i nigdy nie myśleli żeby mnie zatrudnić, a poza tym to "mam się sama wyleczyć zanim zacznę pomagać innym" (chodziło o moje problemy w związku, deprechę, co pewnie było widoczne)

kursy i listy płac....to na prawdę najgorsza strona od której można zacząć ;) nikt nie chce do pracy kogoś kto nie ma doświadczenia, w dodatku pracuje bez zaangażowania tylko dla wypłaty..... nie ma już tak jak kiedyś.... że firmy biły się o absolwentów niektórych kierunków..... wystarczyło tylko coś skończyć, co było chodliwe i już miało się na bank pracę.... teraz nie ma takich kierunków..... moim zdaniem, musisz zmienić podejście, na mniej roszczeniowe.....

Ewa, zajrzę tu w dzień, bo to nie jest pora na rozmowę a ja muszę w dzień być w formie i wtedy pogadamy, ok? Może się zaczernij, żeby się nie podszywali.

Gość BEZROBOTNA EWA
Facet mnie nie mobilizuje do pracy, bo widzi jaka jestem i też uważa, że - co tu ściemniać - nic nie umiem. Ale powiem wam że dzięki niemu żyję, bo poznaliśmy się jak bylam na sraju zalamania, zalatwialam sobie prochy nasenne. Od tamtej pory - jakies 4 lata siłą woli wstaję rano bo wiem że on wróci.a czasem nie wstaję. w nocy jak mnie coś dopadnie już bardzo to wymyslam wlasnie - jak dziś - co tu dalej. dzisiejszy genialny pomysl to studium dentystyczne hehe i być higienistką dentystyczną...rewelacja :( oczywiście puknelam sie w glowe...nawet nie wiem czy bym wyrobila w tym zawodzie i kolejnej szkole....

Gość BEZROBOTNA EWA
Qrczę Ja zaczęłam nie od tego... Boję się że ja na tym skończę :(

ja bym zaczela od nauczenia się czegoś najlepiej zeby nauczyc się pracując szukalas pracy na infolinii?tam latwo się dostać

Gość BEZROBOTNA EWA
Qurczę kto dziś w zawodzie --> pisałam że zaczynalam od szukania, mialam praktyki...ale to bylo male miejsce i dośc nieznane do ego tematyka malo ciekawa a nawet kontrowersyjna dla zamknietego kręgu ludzi więc nie mogę się za bardzo nawet tym chwalić w CV A czemu to złe podejście ? Mam kolegę ktory otwarcie mowi klientom (jest tlumaczem) że robi to dla pieniędzy, a jakby nie musial zarabiac to by NIE PRACOWAL , a to nie z lenistwa, ale dlatego że ma tak wiele zajęć i zainteresowań.

NIC NIE UMIEM...... na pewno coś umiesz, każdy coś umie, do czegoś się nadaje ;)..... nie myśl o tym jaki by tu nowy zawód wybrać..... najczęściej odpowiedź jest bliżej niż nam się wydaje.....

Ale ten Twoj kolega Ewo - nie obraz sie - ma konkretne kwalifikacje i moze sobie mówić. A Ty co masz do zaoferowania, no powiedz sama? Zrób sobie plan działania, gdzie szukać i jak szukac i próbuj.

Gość BEZROBOTNA EWA
Na infolinie sie nie nadaje, ale szukalam. Niedawno nawet kolega mojego faceta odradzil mi ten rodzaj pracy, bo jestem nerwowa i na maxa spięta, poprostu totalny lęk przed ludźmi. szczerze to nie lubię kontaktu z ludźmi i tu jest problem. nawet jak kolezanki spotykam na ulicy to się chowam :(

Ty się totalnie dajesz sterować innym ludziom, wiesz?

Gość BEZROBOTNA EWA
Qrczę --> no niestety nie ma tej odpowiedzi. po moich studiach nie widzę pracy. nie interesuje mnie praca face to face z drugim czlowiekiem , pomaganie mu czynne - a takie mam studia. w ogole tego nie chcę robić i nie nadaję sie do tego - ukonczylam poprostu teorię. nie wiem jak szukać tej odpowiedzi ? nie mam pojęcia co moglabym robić. z takim lękiem przed ludźmi i niechęcią do kontaktów z nimi ? tylko mi tabletki przychodzą do głowy..może to odpowiedź w sumie :(

a nie mzoesz robic czegoś na wymianę? Np.niańczyć dzieci jakiejś anglistce, która w zamian za to pouczy się języka?

a moim zdaniem własnie świetna byłaby praca w necie..... nie trzeba gadać z ludźmi, nie trzeba wychodzić z domu..... dlaczego w tym kierunku nie szukasz?

Gość BEZROBOTNA EWA
może jakaś praca przez net, ale to znowu jest biadolenie - no jaka praca ? konkrety ? zawsze jest "jakaś", albo "odpowiedź jest bliżej niż myślimy".. bleble. sory ale to juz znam - kilka lat juz przeciez nie pracuje

Gość BEZROBOTNA EWA
Systemu z Sandrą Bullock się naoglądałam także. Niestety ja nie jestem świetnym hakerem. W ogóle nim nie jestem. Nie jestem ekspertem w żadnej dziedzinie. No to jaka praca przez net ?

Gość BEZROBOTNA EWA
Jeśli chodzi o sklepy w necie - mam jak dotąd kilka cv za sobą. niestety odpowiedzi odmowne. dlaczego ? NIE WIEM. myślę, że chcą studentki i tyle.

Gość to i owo
zzałatwię ci pracę przy zbiorze truskawek w niemczech

jesli pokazesz ze jestes zdeterminoana zeby pracowac to Cię wezmą, ale moze latwiej byloby się oglosic, ze sprzątasz i chociaz tym zarobić? Zobacyzc jakie są stawki i się rozreklamowac.

ja bym na twoim miejscu pomyślała o tym sklepie w internecie.... świetnie sprzedają się ciuszki dziecięce czy kosmetyki np..... nie trzeba właściwie wychodzić z domu na co dzień..... na początek dostaniesz do 12 tys zł UP- wystarczy tylko wypełnić prosty wniosek - to ci wystarczy na zrobienie stronki i zakup kompa.... zus teraz przez 2 lata masz tylko 260 zł.... na prawe prosta robota..... a jak z aukcjami idzie ci nie źle.... to na prawdę ja bym się nie zastanawiała....