Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BEZROBOTNA EWA

Jestem załamana. Nie wiem co mam zrobić ze swoim życiem.

Polecane posty

Gość BEZROBOTNA EWA
wszędobylska --> mam na swoim kompie od 2 lat przepisy kuratorów, więc znam temat ;) odpada. nie wystarczy pedagogika. wiele rzeczy, czasu i pieniędzy jeszcze trzebaby zainwestować, a gdy pewności że to właśnie to nie ma, to po co się pakować w takie coś ;)

Gość BEZROBOTNA EWA
lilly --> tez o tym myślę. może... szkoda że mam te lęki przed ludźmi. jestem mało kontaktowa w realu i raczej odstraszam jak to już ktoś zauważył wcześniej :D

Gość Karina.
Juz mnie w tej dziedzinie nie przyjmą. Zmieniła się ustawa i teraz już nie przyjmują po moim wykształceniu do takiej pracy. Moje wykształcenie ładnie brzmi ale nie daje konkretnego zawodu.

Gość Karina.
Wiesz co ja lubię poezję. :-( Z tego nie mogę żyć.

Gość Karina.
To największa moja pasja.

Gość BEZROBOTNA EWA
lilli działam. tylko nikt nie odpowiada na moje cv, i prośby. co do kontaktu z ludźmi ... eh... wcale go nie chcę w realu. Karina, no rzeczywiście z tego to nie wyżyjesz chyba. Praca w biurze, z bazami danych, albo artystyczna, pakowanie, ozdabianie to praca dla humanistów-artystów.

Gość BEZROBOTNA EWA
Njbardziej to się nie mogę przełamać w kwestii kontaktu z ludźmi. W ogóle tego nie chcę i dobrze mi bez tego kontaktu. Tylko przez net, korespondencyjnie bym chciała, a tak to, mała firma byłaby najlepsza dla mnie, wąskie grono ludzi, spokonna atmosfera, a nie jakieś przepychanki i walka o stołki...

Gość Karina.
Czuję się beznadziejnie. Najgorsza jest pustka, bezsens. Każdy ma coś. Jakiś cel, zajęcie. Jak zajmuję się domem i gotuję to zapomninam na chwilę. Lecz gdy przychodzi wieczór szczególnie nachodzi mnie okropny nastrój i mam doły.

Gość BEZROBOTNA EWA
Karina, ale czym się zajmowałaś w pracy??

Gość Karina.
Ja lubię ludzi. Choć jestem zbyt ufna i naiwna. W poprzedniej pracy wiele razy się przejechałam. Każdy miły początkowo, wzbudzający zaufanie , a potem okazywali swoją prawdziwą twarz. Obgadywanie się nawzajem, kopanie dołków pod sobą- nie mogłam tego znieść.

Gość BEZROBOTNA EWA
acha i nie każdy ma cel, ja nie mam właściwie. muzyka mnie trochę cieszy, ale coraz mniej :)

Gość Karina.
W poprzedniej pracy pracowałam w biurze. Jednak nie chciałabym aby ktoś mnie rozpoznał. To był specyficzny rodzaj pracy w jednym z Urzędów.

Gość BEZROBOTNA EWA
Zdradzisz co to za praca ? Ciekawi mnie. Wiem, jak jest z ludźmi...Na szczęście ja swoje przeszłam i taka ufna nie jestem. Ani taka naiwna, jak kiedyś.

Gość Karina.
Rozumiem Cię doskonale. Ja mam podobne rozterki do Twoich. Nieraz też myślę, że najlepiej będzie jak zasnę i się nie obudzę:-(

Gość Karina.
Czytałam Twój topik wcześniej.

Gość Karina.
Ewo czy ty masz dzieci?

Gość BEZROBOTNA EWA
Karino - Myślę że tu dużo osób bez pracy wpada i małe szanse na jakieś rozpoznanie, choć sama też się boję, żeby się ktoś nie domyślił kim jestem :D A ile wytrzymałaś w tej ostatniej pracy ? Pytam, bo sama nie wiem ile ja mogę znieść w przyszłości ... :)

Gość BEZROBOTNA EWA
Karina nie mam dzieci, bo nie mogę, ale też nie chciałabym chyba. i tak nie mam pieniążków na dziecko.

Gość Karina.
Wytrzymałam prawie trzy lata za małe grosze. pensja nie rosła, a ja się wypalałam psychicznie.

Gość Karina.
I ja również miałam w tym okresie zawód miłosny. I również dzięki mężowi z tego wyszłam.

Gość BEZROBOTNA EWA
No to i tak długo... Możesz wpisać w CV i szukać dalej. Przecież, jak już masz doświadczenie, to chyba się nie boisz ?

Gość Karina.
Ja też na razie nie mogę. Lekarka mówi, że dopiero za jakiś czas będziemy mogli się starać.

Ewo----------- po pierwsze to musisz isc do psychologa , zrozumiec swój lęk przed ludxmi.Nie wymagaj od innych, że nauczą Cie otwartości lu odwagi. Widzę sresztą, że jesteś w bardzo silnej depresji, bo o swojej rzeczywistości i ludziach Cię otaczajacych piszesz tak beznamiętnie. Ja tez jestem bez pracy, skończyłam studia. Dorabiam sobie pisząc wypracowania, prezentacje lub inne prace zaliczeniowe. Uwielbiam to.Czesm robie to za marne grosze tylko po to, aby nie siedziec bezczynnie w domu.

Gość Karina.
Mam doświadczenie ale jak widać to nie robi wrażenia na nikim.

Gość Karina.
Ewo a jesteś szczęśliwa z mężem? Czy jest dobry dla Ciebie?

Gość BEZROBOTNA EWA
Karina Nie umiem pomóc, przyznaję. Sama nie wiem co zrobić. Myśli, żeby nie istnieć wypełniają mi czasem godziny całe, które kiedyś spędzałam na rozmowach o pracę, bezskutecznych. Jednak żyję, i może zmienię swoją sytuację, staram się siłą woli przeżyć, to i tak dużo. Może lekarz by pomógł ? Ja się wybiorę, tak sądzę.

Gość Karina.
A może poza brakiem pracy coś jeszcze nas dręczy???

Gość Karina.
Może same musimy odkryć co nas blokuje.