Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona jak nie wiem co

Potrzebuję Waszej obiektywnej opinii, bo zwariuję od tego myślenia...

Polecane posty

Gość Moim zdaniem ..........
x ciebie nie kocha to pewne. Co to znaczy, że nie chcesz go obciążyc swoja osobą, nie rozumiem twojego podejścia do zycia, chcesz byc uzalezniona od kogoś/ Najlepiej w zyciu polegac na sobie i na siebie liczyc :-D X się boi , że nie jest tobie w stanie zapewnić warunkow zycia i dla niego najwazniejsza jest siostra i ojciec ... to mówi samo za siebie Pamiętaj, jeżeli facet kocha kobiete to zrobi dla niej wszystko, a nawet................... więcej, to jest miłość :-D pozdrawiam

Czym sie kierowac? Sercem czy rozumem? Wszystko zalezy od tego czego pragniesz, czego chcesz w zyciu. Co do samego rozumu to wyobraz sobie ze kieruje sie on roznymi danymi, w danej chwili dostepnymi dla Ciebie, a takze w zaleznosci od Twojego dotychczasowego doswiadczenia i nie jest w stanie przewidziec wielu prawdopodonych rozwiazan. Kazde z Twoich wyborow moze sie roznie skonczyc, czy teraz czy tez za jakis czas i nawet obecna sytuacja wyjsciowa moze nie miec istotnego znaczenia. Znajomosc zycia moze jedynie okreslic prawdopodobienstwo zaistnienia czegos ale i tak ostetecznie wszystko zalezy od konkretnego czlowieka. Dlatego tez wydaje mi sie ze Ty sie motasz bo nie umiesz, usilujesz przewidziec co sie stanie. Dlatego tez chcialem Ci zwrocic uwage, na inne myslenie, ze nie starasz sie przewidziec co sie stanie, ale ze zyjesz zgodnie ze soba. Bo ostatecznie i tak nie przewidzisz co sie stanie i raczej postapisz zgodnie ze swoja konktrukcja psychiczna. To to cale myslenie jest niepotrzebne. Ale jest po to, zeby cos zauwazyc, zastanowic sie nad wlasnym zyciem. I tak jak ktos napisal, rozwiazaniem nie musi byc X czy Y. Moze byc Z lub 0. Chodzi o to, kim chcesz byc, jaka chcesz byc, jak chcesz zyc.

Gość Robi72
Cos mi się wydaje, że dla X jego ojciec i siostra to po prostu wymówka, tak jak ten zgubiony telefon , ktory cudem się znalazł tylko , że ja w cuda nie wierzę, ale ty wierz 🌼

mint --> Byłam u Niego w domu, nie raz. Zaprosili mnie parę razy na rodzinny obiad :) Chociaż z siostrą i ojcem nie za bardzo się dogadałam, bo nie mówią po angielsku :) No, siostra troszeczkę. Byłam też parę razy u Niego w pracy, miał tam nasze wspólne zdjęcie sprzed 4 lat, rozmawiałam z Jego współpracownikami kiedy mnie na chwilę z nimi zostawił. Szczególnie cenna była rozmowa z dojrzałą, doświadczoną kobietą z Jego pracy, która powiedziała mi, że On bardzo dużo o mnie mówił, że mam szczęście, że go poznałam, i że niewielu jest facetów o tak dobrym sercu. Jak przyszliśmy razem w moje urodziny do Jego pracy, to wszyscy obecni tam zaśpiewali mi z zaskoczenia Happy Birthday :) Strasznie miłe to było :) Poza tym mówili mi, że wreszcie mogą poznać dziewczynę, o której X tyle opowiadał. Zbiorowa zmowa w pracy? Wątpię... A, i zaczęłam się uczyć Jego języka :) Zaraz po powrocie do Polski, czyli uczę się już od miesiąca z kawałkiem :) Jak nic z tego nie wyjdzie, to przynajmniej będę znała kolejny język. Moim zdaniem --> nie, nie jestem kobietą, która ma zwyczaj uwieszać się na facecie i potrafię sobie sama świetnie radzić. Tylko na początku, bez tubylczego języka, nie dostałabym dobrej pracy. Minęłaby chwila, zanim zaczęłabym dobrze zarabiać. I to on NA POCZĄTKU by ponosił większość kosztów mojego utrzymania. Czy to dziwne, że dla Niego jest najważniejsza poważnie CHORA młodsza siostra i ojciec, który ma już swoje lata? Dla mnie to normalne. Siostra nie jest w stanie pracować, a leki bardzo dużo kosztują. Co innego, gdyby byli zdrowi i samodzielni. Ale nie są. Kuna, mądrze mówisz... I trochę mnie rozgryzłeś :) To jest mój błąd, że staram się z góry przewidzieć co będzie w przyszłości. A tak się niestety nie da. Ale ja już mam takie cholerne zboczenie, że mam życie poukładane przynajmniej na miesiąc do przodu. I jestem niemalże chora, jak mnie coś zaskakuje ;) Z tego trzeba się leczyć :/ komiwojażerka, rEwelka 🌻 za ciepłe posty :) Za wszystkie posty brutalnie sprowadzające na ziemię również dziękuję :) Dobrze zobaczyć to również z innej strony.

Gość Ale ty fantazjujesz
Facet nie jest Polakiem ale zna jezyk polski , również jego współpracownicy (tutaj przesadziłaś i to zdrowo) Ma siostre niepelnosprawna, ale jego ojciec to nie staruszek więc nie opowiadaj, że on musi go utrzymywac i się nim opiekować ... Tak to jest kto klamie, sam zawsze zaplacze się w swoje klamstwa ... Zamiast wymyslac bzdety weź się do pracy i nauki ... 💤 PS NEDZNA PROWOKACJA

Ale ty fantazjujesz --> no to mnie masz ;) A tak serio, to Twój post mnie strasznie rozbawił :D Tak robaczku, wszyscy na świecie znają polski i tym językiem się zbiorowo posługują :D To, że Ty nie mówisz w żadnym innym języku niż polski i za granicą nie dogadasz się z nikim, kto nie zna polskiego, to Twoja sprawa :) Ale wyobraź sobie, że są też ludzie na świecie, którzy mówią po angielsku, i w tym języku się dogadują z obcokrajowcami (serio :D ). Napisałam np., że zaśpiewali mi Happy Birthday, no ale fakt, ta piosenka jest również dosyć popularna w Polsce i mogło Ci się wydać, że to polska piosenka. Ale wyobraź sobie, że nie. Śpiewana jest po angielsku :P Siostra nie jest niepełnosprawna, tylko chora. A ojciec to prawdziwy młodzik, ma jakieś 65 lat, spoko znajdzie sobie ze 2 prace i utrzyma rodzinę :P Medal za umiejętność czytania ze zrozumieniem :o

Gość DFFDSDFS
powiem Ci to co powiedział Sokrates do jednego ze swoich uczniów, który miał pewne wątpliwości związane z kobietą: COKOLWIEK ZROBISZ, BĘDZIESZ TEGO ŻAŁOWAĆ