Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karaaamba

piosenki z dzieciństwa

Polecane posty

Gość noooo ja
Ojciec wirgiliusz kochał dzieci swoje, a miał ich wszystkich 123-

\"Bursztynek\" jeszcze! Jak mogłabym zapomnieć.. :) No i \".. czy ktoś widział Dziub dziuba, jak wyglada dziub dziub..\" :) Ale kiedyś było fajnie.. :D

tzn. fajnie zanim zaczeła się edukacja szkolna, podstawówka, ogólniak, studia.. Do lat 7 życie było takie.. beztroskie.. :O

Gość ona w sieci
Piosenka Kto dogoni psa z PAn Kracego:) - rządzi:)

Gość noooo ja
ale to już było....................

no ja mam tyle tych piosenek jako mp3 i jak mam dola to puszczam sobie, ostatnio jak bylam ze znajomymi zwiedzac berlin, to nam sie dzuib dziub wlaczyl i cala droge spiewalismy. teraz mam go na odtwarzaczu i puszczam czasami :)

Gość słaba pamięć
pamiętam coś mydło wszystko umyje. albo witaminki witaminki, dla chłopczyka i dziewczynki

Gość do karaamba
....w mej rodzinnej wsi gwiazdy tocza(?) swoj blask swit juz budzi sie w nas(?) brzask(? ) gdy ty spisz kraju strzeze ktos tu by cie nikt nie zbudzil ze smu a zaczynało sie tak gdzies za gora jest granica na granicy tej straznica ze staraznicy do swej lubej zolnierz pisze list To wlasnie jest moje j dziecinstwo, czysty socrealizm ,w radio na okragło leciało " na prawo most, na lewo most" " i górnicy i hutnicy, kolejarze i drukarze, tarabam tarabam nikt nie wydrze piesni nam", "cyrabeczka nie ptak", , "autobus czerwony" "budujemy nowa Polske. budujemy nowy swiat, w ktorym wszytko ,bedzie lepsze, w ktorym nowy bedzie ład" A pitem juz postalinowska odwilz , wiec po 1955 mniej wiecej " szewczyk chwat maly byl " "jabluszko pełne snow" kaczuszka i mak" "pierwszy siwy wlo los" kasztany", "zachodni wiatr" ," qoe sera sera"

Gość trrrrrum
Pamiętam aj rosnę i rosnę, latem zimą na wiosnę

Gość anuśla
pamiętam puszka okruszka

Gość katranka
i jeszcze moja ulubiona.... zabiorę brata na koniec świata...;) oczywiscie Antkowiak Zakazany owoc... Poza tym Kulfon Kulfon co z ciebie wyrośnie....:D

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiii
lubiłam piosenkę z muminków

Gość na koloniach było fajnie
Pamiętam takie teksty, dzieczyny ciągle śpiewały: .... stokrotka rosła polna a nad nią szumiał gaj .. ( kto pamięta cały tekst ? ) umiałem kiedyś taką piosenkę , znałem na pamięć ale teraz ni w ząb, może ktoś zna słowa, pamiętam tylko początek: Raz w pewnym pułku był sobie Grzela, co w czasie marszu wypuszczał .... umpapa, umpapa Przyszedł pułkownik i zaczął twierdzić, że w czasie marszu nie wolno .... umpapa, umpapa .......... ?

Gdzie strumyk płynie z wolna, rozsiewa zioła maj, stokrotka rosła polna, a nad nia szumiał gaj, stokootka rosła poolnaa, a nad nia szumiał gaj, zielony gaj! W tem harcerz idzie z wolna, stokrotko witam cie! twój urok mnie zachwyca, czy chcesz być ze mą czy nie, twój urook mnie zaachywyyca, czy chcesz być ze mą ,tak czy nie. stokrotka sie zgodziła, i poszli w ciemny las, a harcerz taki gapa, ze w pokrzywy wlazł, a haarcerz taki gapaaa, ze pokrzywy wlazł, w pokrzywy wzalzł. na koloniach było fajnie>>dokończ....;)

wczoraj byłam w kinie Na wspaniałym filmie, dwuczęściowy zawrót głowy malinowy jak krem. Gdyby mój Romeo W oczach miał wideo To na pewno byłby ze mną ja wiem. Balonówka z coca - colą romantyczny sen płynie za mną jak tlen Na tandemie jade solo niby Julii cień W domu słyszę co dzień... Moja mała to ci minie tak mówi mama minę masz jak po cytrynie no zobacz sama.......

Gość Błąkający się Kaczuszek
Szukam jakiegoś zdjęcia Karoliny Poznakowskiej. Nie pamiętam jak ona wyglądała. Dziś w nocy przyśnił mi się dziewczyna o podobnych rysach tawarzy, blondynka. Oczywiście we śnie była moją dziewczyną :)

Gość gość
jedna zwrotka brakuje: w tym gaju tak ponuro ze az przeraza mnie ptaszeta za wysoko a mnie samotnej zle ptaszeta za wysoko a mnie samotnej zle samotnej zle