Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Sweet melody

W贸jcicki Polanica Zdr贸j - operacja nosa

Polecane posty

Go艣膰 JuzniePinokia26
4 miesiace po operacji nos dalej puchnie ogolnie nos dlugo goi sie do tej pory puchnie ;) y czasami go czuje lekko boli ,ale jest idealny co do alkoholu mozna napic sie ale nie przesadzajcie Pozdrawiam Monika

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nawi膮偶e kontakt z osobami kt贸re s膮 po op nosa i nie s膮 zadowolone-nier贸wno艣ci,problemy z oddychaniem,wieczny katar...czy s膮 tu takie osoby

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja jestem po nieudanej op.nosa. Daj @ napisze do Ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
podaj臋 maila marzanna8@onet.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witamina CCC
innymi s艂owy szukam opini dziewczyn kt贸re s膮 ju偶 powiedzmy ok 2-3 lat po korekcie nosa i mog膮 co艣 wi臋cej wypowiedzie膰 si臋 w temacie...bo osoby kt贸rym dopiero 艣ci膮gni臋to opatrunek tak naprawd臋 nie maj膮 poj臋cia co to jest korekta nosa... naczyta艂am si臋 mas臋 artyku艂贸w i niestety np na beauty w polsce najcz臋艣ciej s膮 posty o z艂ym oddychaniu (a jedna dziewczyna nawet napisa艂a,偶e jaki艣 lekarz ze stan贸w jej powiedzia艂,偶e po op nosa wyst臋puj臋 zjawisko jak wieczny katar ) ale pytam si臋 tutaj forumowiczki te do艣wiadczone kt贸re s膮 ju偶 lata po korekcie nosa-jak to jest ? czujecie si臋 dobrze w swoim nowym ciele mo偶ecie normalnie oddycha膰 ? czy zostaj臋 wam laryngolog i wiczne krople do nosa kt贸re nie pomagaj膮 a jeszcze niszcz膮 organizm ? a jak si臋 ju偶 tak rozpisa艂am to czy macie te noski r贸wne...czy r贸zne wgl臋bienia,kosteczki s膮 te偶 norm膮 ? z niecierpliwo艣ci膮 b臋d臋 czeka膰 na wypowiedzi weteranek korekcji nosa-bo mam szczer膮 nadziej臋,偶e wchodz膮 tu te偶 osoby nie tylko przed operacj膮 albo 2-3 mies po tylko lata po gdzie mo偶na to ju偶 z perspektywy czasu obiektywnie oceni膰 pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witamina CCC
to jeszcze raz...raz na jaki艣 czas b臋d臋 o sobie przypomina膰... jestem ponad 3 lata po operacji...szukam kontaktu z osobami po conajmniej 2 latach po op.Jestem ciekawa waszych wniosk贸w...prze艣ledzi艂am mas臋 forum,na kafe pod nickami r贸偶nych lekarzy,na beauty w polscei wiem,偶e jest mas臋 komplikacji po opertacjach nosa. 1.to nier贸wno艣ci-ale wiem,偶e to ka偶dy inaczej odczuwa te mniejsze da si臋 jeszcze zaakceptowa膰,ale ja mia艂am ich du偶o i bardzo widoczne-nie wiadomo sk膮d powstaj膮,czy to wina lekarza,pacjenta...i czy to wyznacznik. ale jedna sprawa mnie jeszcze bardziej nurtuj臋 2.sprawy zdrowotne po operacji-katar,zatkany nos,flegma b贸le g艂owy,zatok gard艂a...nawet jakbym mai艂a najpi臋kniejszy nos i tzw wieczn膮 gryp膮 ci臋偶ko jest 偶y膰. Jak si臋 czujecie z perspektywy tylu lat po operacji ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny, jak d艂ugo czeka si臋 na konsultacj臋 u Dr. W贸jcickiego i ile ona kosztuje? Ile czasu czeka si臋 od konsultacji do operacji?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
konsultacje s膮 bardzo szybko, po tygodniu (100 z艂) a na operacj臋 czeka si臋 r贸偶nie, zale偶y kiedy chcesz i kiedy jest termin (na pewno ponad miesi膮c, mo偶e 2)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej dziewczyny czy moglybyscie podac mi adres do Oliwi dzieki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marta operacja
Przesz艂am operacj臋 nosa w szpitalu w Polanicy pod koniec wrze艣nia 2013r. Operowa艂am mnie dr W贸jcicki. Postanowi艂am, 偶e napisz臋 co艣 na tym forum, poniewa偶 przed operacj膮 i kilka dni po, szuka艂am tutaj pomocy. Moja operacja polega艂a na ca艂kowitej korekcie nosa, czeka艂am na ni膮 9 lat (tyle mniej wi臋cej trwa oczekiwanie na zabieg w szpitalu, operacja zosta艂a w pe艂ni sfinansowana przez nfz). Wiele os贸b by艂o zaskoczonych, 偶e planuj臋 podda膰 si臋 tej operacji. Nos mia艂 ma艂ego garbka, by艂 nieco za du偶y i niesymetryczny. W dodatku mia艂am krzywe przegrody. Bardzo ba艂am si臋 operacji, ca艂kowitego znieczulenia, a nast臋pnie b贸lu po. Moje obawy zupe艂nie si臋 nie potwierdzi艂y. Chwil臋 przed operacj膮 podaje si臋 ka偶demu pacjentowi syrop na uspokojenie, stres okaza艂 si臋 zb臋dny. Otrzyma艂am znieczulenie ca艂kowite - spa艂am jak zabita. Operacji w og贸le nie czu艂am, po operacji nic mnie nie bola艂o. Ju偶 po przebudzeniu sama posz艂am do toalety, odwiedzi艂am osoby, kt贸re czeka艂y na operacj臋. By艂am w dobrym nastroju. Pierwsza noc by艂a trudna - musia艂am spa膰 w pozycji siedz膮cej. Na nosie by艂 za艂o偶ony gips, w nosie setony. Opr贸cz mnie operowane by艂y jeszcze dwie osoby z podobnym rozpoznaniem. Ka偶dy z nas zupe艂nie inaczej zni贸s艂 operacj臋. Po 2 dobach wyci膮gni臋to mi z nosa setony. Nic mnie to nie bola艂o, trwa艂o kilka sekund. Po kolejnych kilku dniach lekarz podj膮艂 decyzj臋 o zmianie gipsu. Nos by艂 bardzo obrz臋kni臋ty, gips si臋 poluzowa艂. Bardzo cieszy艂am si臋 na t膮 zmian臋 gipsu, ale by艂o to nieprzyjemne do艣wiadczenie. Nos wygl膮da艂 strasznie, by艂am bardzo obrz臋kni臋ta. Profesor musia艂 fizycznie "wycisn膮膰" obrz臋k - uciska艂 m贸j po艂amany nos. Po 8 dniach zdj臋to drugi gips i ju偶 bez opatrunku wr贸ci艂am do domu. Nos i twarz wygl膮da艂y okropnie - by艂am bardzo spuchni臋ta i sina, nos by艂 bardzo niesymetryczny. Spodziewa艂am si臋, 偶e b臋d臋 wygl膮da膰 fatalnie i jestem raczej tward膮 osob膮, ale p艂aka艂am prawie ca艂膮 drog臋 do domu. M贸j m膮偶 by艂 przera偶ony, ja nie poznawa艂am siebie w lusterku, by艂am wystraszona, 偶e tak ju偶 zostanie na zawsze. Teraz oczywi艣cie si臋 z tego 艣miej臋, ale wtedy prze偶ywa艂am istne za艂amanie nerwowe i prawie nabawi艂am si臋 depresji. Opuchlizna i zasinienia schodzi艂y bardzo d艂ugo. By艂am os艂abiona, nie by艂am w stanie wykonywa膰 najmniejszych prac domowych. Gdy czyta艂am na tym forum, 偶e niekt贸re dziewczyny je偶d偶膮 w drugim tygodniu po na rowerze, nie dowierza艂am. Ja nie by艂am w stanie wykona膰 najmniejszych prac. Psychicznie czu艂am si臋 zrujnowana. Bardzo chcia艂am, aby ka偶dy dzie艅 by艂 lepszy, ale ka偶da nawet najmniejsza poprawa trwa艂a tygodniami. Nos d艂ugo by艂 niesymetrycznie spuchni臋ty, szwy tkwi艂y w nim 1,5 miesi膮ca. Rodzina, cho膰 bardzo stara艂a si臋 mnie wspiera膰, r贸wnie偶 nie mog艂a si臋 przyzwyczai膰. Twarz zmienia艂a si臋 diametralnie - mia艂o si臋 wra偶enie, 偶e zupe艂nie zmieni艂 si臋 kszta艂t oczu, g贸rnej wargi, policzk贸w. Na szcz臋艣cie ten czas ju偶 za mn膮. Min臋艂y dwa miesi膮ce. W tym czasie wiele razy przez moj膮 g艂ow臋 przebiega艂y my艣li, 偶e nie powinnam robi膰 tej operacji. Pierwsze spotkania ze znajomymi te偶 by艂y olbrzymim wyzwaniem - jestem osob膮 raczej pewn膮 siebie i nos nie by艂 wcze艣niej tragiczny, wi臋c pokazanie si臋 ludziom w nowym wydaniu, by艂o nie艂atwe. By艂am na zwolnieniu lekarskim 1,5 miesi膮ca. Na szcz臋艣cie najtrudniejszy czas ju偶 za mn膮. Lubi臋 now膮 siebie, cho膰 tak du偶o mnie to kosztowa艂o. Nosek jest pi臋kny - opuchlizna w du偶ej mierze zesz艂a, a jeszcze na pewno du偶o przede mn膮. Po jednej stronie jest nieco wi臋ksza opuchlizna, ale wynika to z tego, 偶e to w艂a艣nie przez t膮 dziurk臋 odbywa艂a si臋 operacja. Profil jest ju偶 idealny. Oby tak dalej. Ca艂kowity proces gojenia nosa trwa rok. Ju偶 teraz oddycham z niesamowit膮 lekko艣ci膮. Nigdy tak nie oddycha艂am. Czy zrobi艂abym to jeszcze raz? Nie wiem, nie spodziewa艂am si臋, 偶e to mnie - twardziela tak bardzo powali psychicznie. Ale nosek jest pi臋kny - zgrabny, ma艂y, bardzo dopasowany do ca艂ej twarzy. I moje samopoczucie te偶 wr贸ci艂o do normy :) 呕ycie jest pi臋kne :) Dobrze, 偶e to ju偶 za mn膮 :) Je艣li chodzi o Profesora, to bardzo go polecam. Mo偶e sprawia wra偶enie zimnego i niemi艂ego, ale mi odpowiada艂o to, 偶e jest konkretny, szczery i zdecydowany. Za miesi膮c b臋d臋 mog艂a wr贸ci膰 do sportu - czekam ju偶 na to z niecierpliwo艣ci膮 :) 呕ycz臋 Wam wszystkim, kt贸rzy my艣licie o operacji, powodzenia, pi臋knych nosk贸w i du偶ej si艂y psychicznej :) Je艣li jeste艣cie kilka dni lub tygodni po operacji i prze偶ywacie dramat, to nie martwcie si臋 - b臋dzie znacznie lepiej za kilka tygodni! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marta operacja
Ps. Oczy, g贸rna warga i policzki wr贸ci艂y do normy :) Znowu wygl膮dam jak ja, tyle, 偶e mam zgrabniejszy nos :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asia  mmm
ile kosztowa艂a ci臋 operacja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marta operacja
Tak jak napisa艂am, operacj臋 sfinansowal NFZ. Nic za ni膮 nie placilam. Nie placilam te偶 za 8 dniowy pobyt w szpitalu. Czeka艂am na operacje 9 lat. Je艣li poza garbem powsta艂ym na wskutek urazu, s膮 krzywe przegrody, to nale偶y zarejestrowa膰 si臋 do poradni chirurgii plastycznej w szpitalu w Polanicy. Najpierw odbywa si臋 spotkanie z chirurgiem. Je艣li Ci臋 zakwalifikuja do operacji, to pozostaje czeka膰. Ja czeka艂am 9 lat. By艂y osoby, kt贸re czeka艂y 5-6 lat. Teraz pono膰 wszystko odbywa si臋 nieco szybciej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3 i pol roku po plastyce
Prywatnie. Mialo byc / jest: - obnizenie i skrocenie nosa / ok - zmniejszenie skrzydelek celem zmniejszenia dziurek / skrzydelka podciete nierowno (jedno wieksze, drugie mniejsze), dziurki nadal duze (zadnej roznicy) Dodatkowe minusy: - widoczne blizny u podstawy skrzydelek, - w jednej dziurce zgrubienie po ranie od narzedzi - swiszczenie podczas oddychania przez nos w pozycji lezacej Wnioski: - nie wydaje mi sie, zeby to Wojcicki operowal, raczej ktos uczacy sie, moze jego corka - moim zdaniem zdecydowanie do poprawki, ale uslyszalam, ze jego zdaniem wszystko jest ok (no trzeba miec tupet) - nigdy wiecej, tym bardziej ze zero dokumentacji i paragonow, chyba mi na mozg padlo, zeby wczesniej nie dopytac, czy dostaje sie jakiekolwiek dowody na przeprowadzona i oplacona operacje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3 i pol roku po plastyce
Zadnego. I nikt z poznanych przeze mnie pacjentow prywatnych tez nie. Chetnie sie dowiem, jesli ktos nie spotkal sie z odmowa i jednak dostal. Osobiscie bylam pewna, ze widocznie paragony otrzymuje sie na samym koncu wraz z wypisem i nawet mi do glowy nie przyszlo, ze moze byc inaczej, wiec nie dopytywalam. A ze atmosfere chirurg tworzy przyjazna (tak bylo w naszych przypadkach), z odpisywaniem na maile poprzedzajace operacje nie zwlekal itd., to kazdy mial zaufanie, ze wszystko jest i bedzie jak nalezy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no c贸偶 kto to wie przed zabiegiem, 偶e go oszpec膮 i zdrowie zmarnuj膮. Wypis z kliniki, 艣mieszne nawet zalece艅 nie dosta艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 go艣膰
O braku papierow na dowod tu jeszcze jest http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3394624&start=3660 ale to dawne posty, moze cos sie zmienilo od tamtego czasu - piszcie! (Tutaj jakis Misiek_po_operacji pisze, ze dostal paragon i wypis, ale chyba tylko on - lecz moze przeoczylm.)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 go艣膰
Przepraszam, nie ten link. Strona 123.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ann8989
mia艂am operacje 1,5roku temu i dosta艂am paragon po wp艂aceniu reszty pieni臋dzy w dniu operacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O, czyzby zaszly pozytywne zmiany? Prosimy o wiecej odpowiedzi (z podaniem przyblizonej daty, bo to ciekawe, od kiedy jest jak powinno byc).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pati_ 32
A ja tak偶e dosta艂am paragon i wypis... Dwa lata temu mia艂am totaln膮 operacj臋 nosa i kole偶anki kt贸re w tym czasie by艂y po operacji tak偶e dosta艂y paragony. A m贸j nosek extra !! Przepi臋kny ! Nowa ja- super mi si臋 podoba:) W贸jcicki to prawdziwy mistrz!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przepraszam 偶e si臋 wtr膮cam,ale co my艣licie o doktorze 艁膮tkowskim? robi dobre noski?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Olendrowa lepsze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem ju偶 po-operowan膮 mia艂am cz臋艣膰 kostn膮 wraz z korekt膮 przegrody.Zabieg oceniam na razie pozytywnie.Przed zabiegiem zosta艂am poinformowana szczeg贸艂owo o tym, co P.doktor widzi do skorygowania,anestezjolog opowiedzia艂 jak b臋dzie wygl膮da艂o znieczulenie, ile b臋dzie trwa艂 zabieg.Wi臋c mog臋 powiedzie膰,偶e sz艂am na operacj臋 w pe艂ni 艣wiadoma, co mnie b臋dzie czeka膰. Wybudzi艂am si臋 po ok,godzinie-czu艂am si臋 bardzo dobrze, nic mnie nie bola艂o,jedno,co powodowa艂o du偶y dyskomfort to ogromna sucho艣膰 w ustach(niestety pi膰 mo偶na dopiero po 2 godz.).Pomog艂o zwil偶enie ust przez piel臋gniark臋, kt贸ra przez ca艂膮 noc czuwa艂a,zmienia艂a opatrunki.Oko艂o 6.30-7.00 przyjecha艂a pani z Oliwi, wi臋c od wtedy ju偶 si臋 jest pod opiek膮 pensjonatu. Operacja nosa podobno nie boli-mog臋 to potwierdzi膰,jestem kilka dni po operacji i 偶adnych 艣rodk贸w p/b贸lowych nie mia艂am potrzeby za偶ywa膰.Najbardziej przeszkadza to,偶e trzeba oddycha膰 przez usta-ja mam z tym du偶膮 trudno艣膰. Dla mnie du偶ym dyskomfortem jest obrz臋k-wygl膮dam jak potw贸r,oczy dooko艂a mam opuchni臋te i fioletowe,w dodatku 艂zawi膮..A poza tym jest ok.W II dobie wyci膮gane s膮 setony-naczyta艂am si臋,偶e to bardzo nieprzyjemne i bolesne-z w艂asnego do艣wiadczenia mog臋 powiedzie膰,偶e wcale nie boli, jest troch臋 nieprzyjemne, ale trwa艂o max.5 sek.,wi臋c bardziej si臋 stresowa艂am,ni偶 to wszystko warte.Podobno po wyci膮gni臋ciu s膮czk贸w,opuchlizna powoli schodzi,bo nos zaczyna si臋 wentylowa膰.Odno艣nie obrz臋ku, to przeczyta艂am,偶e jest wi臋kszy przy operowaniu cz臋艣ci kostnej-艂amane s膮 ko艣ci i to ma wp艂yw na obrz臋k. Najlepiej przyjecha膰 do pensjonatu z osob膮 towarzysz膮c膮-po pierwsze to jakie艣 wsparcie psychiczne, a po drugie co艣 trzeba je艣膰,wi臋c ta osoba mo偶e by膰 pomocna np.w zrobieniu zakup贸w. W艂a艣cicielka pensjonatu jest piel臋gniark膮 i to ona zmienia opatrunki,mierzy ci艣nienie,temperatur臋. Kto艣 pyta艂 czy prof.W贸jcicki daje paragon-tak ja dosta艂am przed zabiegiem, kiedy wp艂aci艂am ca艂o艣膰. Operacj臋 mam ju偶 za sob膮, nie widz臋 jeszcze efekt贸w, bo mam gips,ale my艣l臋,偶e ka偶da zmiana kszta艂tu mojego nosa b臋dzie lepsza od orygina艂u.Z takim nastawieniem posz艂am na zabieg i nadal tak jestem nastawiona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dr 艁膮tkowski te偶 tam pracuje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Macie mo偶e jakies namiary na ten pensjonat Oliwia bo nie moge znale藕膰 info na jego temat w internecie, a doktor wojcicki kazal tam zarezerwowa膰 miejsce. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Napisz do dr napewno poda Ci jakie艣 namiary

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja po 5 latach po operacji by艂am bardzo zadowolona. Ale ... no c贸偶, postanowi艂am wyprostowa膰 przegrode, kt贸ra utrudnia艂a mi oddychanie przez jedn膮 dziurk臋 w nosie i teraz bardzo 偶a艂uje. Zrobi艂am to u innego Dr i nos si臋 zmieni艂 na niekorzy艣膰 Teraz wolalabym mie膰 problemy z oddychaniem ni偶 brzydki nos. Teraz marze wr贸ci膰 do Dr W贸jcickiego na poprawk臋. Zna si臋 na rzeczy, wie co jest dobre dla pacjenta, nawet je艣li ma sie troszk臋 inn膮 wizje swojego nosa ni偶 Dr. Pisa艂am do Dr ale to nie jest takie proste, poniewa偶 niech臋tnie podejmuje si臋 poprawek. To nie Dr kt贸remu zale偶y tylko na pieni膮dzach. Mam nadzieje, 偶e uda mi si臋 go przekona膰 i b臋de mog艂a zn贸w cieszy膰 si臋 偶yciem.Do innego nie p贸jd臋. Poprawie go tylko u Dr W贸jcickiego, trzymajcie za mnie kciuki. B臋de pisa膰 do czasu a偶 si臋 zgodzi albo mnie ,,wyrzuci".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powodzenia! A innym ku przestrodze, ze dazenie do lepszego bywa wrogiem dobrego (czy nie tak znowu zlego) - wiem tez po sobie.

Udost臋pnij ten post