Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bibuleczka

Czy jest tutaj jeszcze jakas kobieta ktora nie moze zajsc w ciaze? Wpiszcie sie.

Polecane posty

Aga gratulacje!!!!!!!!!!!! Widzicie, przyszła wiosna a wraz z nią fasolinki, oby ich było jak najwiecej. Aga pisz na bieżąco co uciebie i zarazaj nas dzidziusiem :D Klaudia, czy mozesz mnie wpisac do tabelki? Izolda - Agnieszka - 32 - Legnica - wrzesien 2005 widzę, że jestem najstarsza 😭

Tabelka kobiet starających sie o ciąże NICK IMIĘ WIEK MIEJSCOWOŚĆ OD KIEDY starania rudziaa......... paulina.......25.......Kraków......... ...sierpien2006 marilynka..... magda........25........Kutno............. ..sierpień 2004 .................. Klaudia......26.........Sulechów.... .......sierpień 2006r Dorcia_.........Dorota.......29.......Nowy Sącz...........lipiec 2006 kasia8768......Kasia........30........Świdwin...........październik 2005 nikkita........ ewelina........27.......Dzierżoniów...... ..kwiecień2004 Moluś.......... Joanna........30........Koło............. .....sierpień 2005 SmutnaIzolda..Agnieszka....32........Legnica.............wrzesień 2005 Kobietki zaciążone NICK/ MIEJSOWOSC/WIEK /OSTATNIA @ TERMIN PORODU Aga290/ Jarocin.........29....

Klaudia masz racje, ja zwyczajnie mam jakies chwiloew zalamanie. Wczoraj wyczytałam ze z PCO im jest sie młodszym tym lepiej do leczenia i starania sie. A u mnie jest juz troche pózno. No ale i tak robie wszystkie pozostałe badania. Moj gin chyba cos przeczuwał bo jak mi połozna powiedziała robi mi badanie i przygotowuje do zabiegu (nie pamietam i nie moge przeczytac nazwy). Tak mi jakoś smutno. Klaudia jezeli mozesz oczywiscie to prosze powiedz jak zdiagnozowali u Ciebie PCO. Dane do tabelki (nie potrafie się wpisać) Edna, Ania, 35, Grudziądz, marzec 2006 Aha AGA wielkie gratulacje. pozdrawiam

Gość Aga290
Dziękuję dziewczyny,ja trzymam za was kciuki.wierzę że szybko dołączycie do grona zaciążonych:)Czekam na wpisy w nowej liście:) Pozdrawiam!!

Tabelka kobiet starających sie o ciąże NICK IMIĘ WIEK MIEJSCOWOŚĆ OD KIEDY starania rudziaa......... paulina.......25.......Kraków......... ...sierpien2006 marilynka..... magda........25........Kutno............. ..sierpień 2004 .................. Klaudia......26.........Sulechów.... .......sierpień 2006r Dorcia_.........Dorota.......29.......Nowy Sącz...........lipiec 2006 kasia8768......Kasia........30........Świdwin........... październik 2005 nikkita........ ewelina........27.......Dzierżoniów...... ..kwiecień2004 Moluś.......... Joanna........30........Koło............. .....sierpień 2005 SmutnaIzolda..Agnieszka....32........Legnica............ .wrzesień2005 Edna.............Ania...........35........Grudziądz...........marzec 2006 Kobietki zaciążone NICK/ MIEJSOWOSC/WIEK /OSTATNIA @ TERMIN PORODU Aga290/ Jarocin.........29....

Edna u mnie zdiagnozowano PCOs(wtedy gdy poszłam do nowej gin),zrobiła mi usg dopochwowe i były widoczne drobne pęcherzyki na jajnikach.Następnie zrobiłam badania hormonów;Lh,Fsh,prl,tsh,stosunek Lh do Fsh powinien być w granicach 1,u mnie wyszło 2.7 a powyżej 1.5 jest podejrzenie Pco.A czy masz inne objawy tej choroby,bo ja właśnie mam okropne objawy;wypadające włosy,tłusta cera,od niedawna nadmierne owłosienie(na szczęście włoski są dość jasne),brak owulacji a bez duphastonu to miałam @ nawet w 55dniu.No a teraz doczekałam sie owulacji dzięki clo..wiem że jeśli leczenie farmakologiczne zawodzi to robi sie zabieg;laparaskopia po której większość kobiet zachodzi w ciąże.Trzymaj sie kochana i nie poddawaj!

AGA jeśli możesz to napisz na kiedy masz wyznaczony termin porodu to wpisze do tabelki:) A jak tam Marylinko Twoje samopoczucie,jak w pracy?Pozdrowionka

Gość mannnnniutka
Dziewczyny czy przeciwciala antykardiolipinowe 2,6 IgG GPI U/ml to jest bardzo zly wynik???:( Co to sa te przeciwciala,ktora mi dokladnie wytlumaczy?? Tez sie staram 4 lata...:( Pozdrawiam! (mam 33)

mannnnniutka ja nie pomoge,akurat n tych wynikach sie nie znam. No to sporo czasu sie starasz,mam nadzieje że wkoncu sie doczekasz fasolki,przynajmniej trzeba w to wierzyć! Pozdrawiam

Gość mannniiiutka
Witam Dziewczyny! Ja powiem szczerze juz nie wierze w cud:(

Bardzo dziekuje Klaudia. Ja miałam robione USG i wyszły tylko drobne pecherzyki (27dc). Pozostałe badania musze zrobić (musze troche poczekać bo mam @ i jestem chora). Cykl @ mam tak ok 30-33 dni. Kiedys te cykle były dłuższe. Jeżeli chodzi o owul to nie wiem (robiłam testy owu ale byłam niesystematyczna). Na USG w 27 dc wyszło: płyn w zatoce Douglasa. Z tego co wyczytałam to może być oznaka owul. ale niekoniecznie, mogą to być również jakieś infekcje. Jeżeli chodzi o inne objawy to mam też znaczne owłosienie. Cere mam suchą, bez jakiegokolwiek trądziku. Ale owłosienie znaczne. Z tego co mi powiedziała połozna wypisująca skierowanie na badania które zlecił prowadzący gin. to przygotowuje mnie własnie do laparoskopii (chyba juz coś podejrzewa, a wie że czasu u mnie mało 35 lat). Jeszcze raz bardzo dziękuje za nadzieje jaką mi dałaś. Wiedza o tym że nie jestem sama bardzo mnie podbudowuje. Klaudia czy PCO trzeba leczyc juz całe życie (tak wyczytałam) pozdrawiam mocno

Witam wszystkie staraczki:) Edna bardzo sie ciesze że choć troche podniosłam cie na duchu,jednak ten zabieg to laparoskopia,wierze że po tym zabiegu zajdziesz w ciąże! Też czytałam że PCO pozostaje na całe życie,ale wiem tez że po ciąży troche sie to uspokaja....Czy już wiesz na kiedy masz ten zabieg? Ciekawe jak długa droga przede mną...po clo owulacja była ale za to z tym śluzem to kiepsko,wogóle go nie było praktycznie(nawet wiesiołek nie pomógł) Miłego dzionka wam życze,pózniej znowu zajrze.

hej, hej Gdzie sie wszystkie podziewacie? Pusto tu i cicho, a na początku topik tak tętnił życiem a teraz....:( Mannniiiutka - nie poddawaj się, nie wolno. Każda z nas przechodzi okresy załamań, ale trzeba podnieść się i walczyć dalej, do skutku, do ujrzenia upragnionych dwóch krech :D Edna - ty też się trzymaj 🌼 Dziewczyny, odezwijcie się ❤️ ❤️ ❤️ Ja jutro mam dostac okres, jak na razie objawów \"okresowych\" nie mam, ale wielkiej nadziei tez nie, a może.....;)

Czeeesc! Dlugo mnie u Was nie bylo.Zycze Wam udanych swiat ,zapomnienia od problemow i ladnej pogody,choc ona to raczej nie dopisze,bo wyczytalam ,ze ma byc zimno. Dzisiaj sama bylam na kontroli u gina i slyszalam jak 2 kolezanki w poczekalni rozmawialy ,jedna mowila ,ze zaszla w ciazy po monitoringu cyklu,ze jej duzo to pomoglo.Mialyscie monitoring? Uciekam! 🖐️ po swietach do Was wpadne!:)

Witajcie, życze wszystkim wesołych, szczęśliwych swiąt, Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Klaudia nie mam jeszcze terminu zabiegu. Mowiła mi o tym tylko położna która wypisuje mi skierowania na badania zalecane przez gin. Powiedziała ze po badaniach widać ze mnie do tego zagiegu przygotowuje. Wydaje mi się ze on cos przeczuwa a jeszcze widzi w jakim jestem wieku i chyba nie chce marnowac czasu (ale to tylko moje przypuszczenia). Teraz robie wszystkie badania potrwa to ok miesiąca (tak długo czekam na niektóre wyniki) a potem do gin. Zobaczymy co powie. Najbardziej to mnie denerwuje to oczekiwanie. pozdrawiam gorąco

Dziewczyny, życzę Wam zdrowych, spokojnych i radosnych świat, no i oczywiście spełnienia marzeń, a szczególnie tego jedynego, na które tak długo czekamy 🌼 Pozdrawiam

Gość Aga290
Klaudia26,termin mam na poczatek grudnia ale ciagle mysle o tym z niedowierzaniem i bardzo skromnie... Przy okazji zycze Wam wszystkim malutkich jajeczek,z ktorych beda male pisklaczki! pozdrawiam!

Również życze zdrowych wesołych świąt. Ja jestem przeziębiona, jeszcze ostatnio jakoś dużo problemów. Żeby to opisać to bym Was zanudziła. Wszystkiego na i kolejnych fasolek!

Dziewczynki ;ja też wam życze Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości... Niech króliczek przyniesie wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie!

Gość Mausik
Cześć dziewczyny. Cały dzien czytam co u Was słychac. Jestem nową osobą i tak samo z niecierpliwością czekam na małą fasolkę. Przyjmiecie mnie do swojego grona? A oto dane do tabelki: Mausik.........Kasia....29.....Wrocław.... listopad 2006

Tabelka kobiet starających sie o ciąże NICK IMIĘ WIEK MIEJSCOWOŚĆ OD KIEDY starania rudziaa......... paulina.......25.......Kraków......... ...sierpien2006 marilynka..... magda........25........Kutno............. ..sierpień 2004 .................. Klaudia......26.........Sulechów.... .......sierpień 2006r Dorcia_.........Dorota.......29.......Nowy Sącz...........lipiec 2006 kasia8768......Kasia........30........Świdwin........... październik 2005 nikkita........ ewelina........27.......Dzierżoniów...... ..kwiecień2004 Moluś.......... Joanna........30........Koło............. .....sierpień 2005 SmutnaIzolda..Agnieszka....32........Legnica............ .wrzesień2005 Edna.............Ania...........35........Grudziądz..... ......marzec 2006 Kobietki zaciążone NICK MIEJSOWOSC WIEK TERMIN PORODU Aga290.......Jarocin...........29........Początek grudnia

Czesc Mausik.Pewnie że cie przyjmiemy:) Tabelka kobiet starających sie o ciąże NICK IMIĘ WIEK MIEJSCOWOŚĆ OD KIEDY starania rudziaa......... paulina.......25.......Kraków......... ...sierpien2006 marilynka..... magda........25........Kutno............. ..sierpień 2004 .................. Klaudia......26.........Sulechów.... .......sierpień 2006r Dorcia_.........Dorota.......29.......Nowy Sącz...........lipiec 2006 kasia8768......Kasia........30........Świdwin........... październik 2005 nikkita........ ewelina........27.......Dzierżoniów...... ..kwiecień2004 Moluś.......... Joanna........30........Koło............. .....sierpień 2005 SmutnaIzolda..Agnieszka....32........Legnica............ .wrzesień2005 Edna.............Ania...........35........Grudziądz..... ......marzec 2006 Mausik..........Kasia..........29........Wrocław.............listopad 2006 Kobietki zaciążone NICK WIEK MIEJSCOWOŚĆ TERMIN PORODU Aga290........ 29........Jarocin...............Początek grudnia

Gość Mausik
Ciesze sie bardzo :) zawsze to miło porozmawiac i wiedziec ze nie jest sie samemu z tym problemem. Co prawda staramy sie krótko z męzem ale chyba wybiore sie na badania. Wszystko jeszcze przede mną, badania i inne zabiegi... póki co czekam na okres. W ciągu 2 dni sie okaze. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt wszyskim Staraczkom

Gość barbara cudna
heeeeeeeeej moje drogie!!!!!!!!!!!! Mój ukochany powrócil zza siedmiu gór i siedmiu mórz:p i jeszcze tego samego dnia dłuuuuuuuuugo niemoglismy sie nacieszyc soba zreszta obiecalam sobie ze w tym mcu sie nie staram musze sie nastawic na to po tym mysleniu poprzednoi myslalam ze zeswiruje juz,naprawde ten stres z tym staraniem ,wyczekiwaniem to moze wykonczyc chociaz przezylam to raz nie chce myslec jak wy dłuzej starajace przezywacie .W kazdym razie dziewczynki życze weeeeeeeesolutkich ,zdrowych ,pełnych miłości świat -pozdrawiam serdecznie

hej, hej dziewczyny :D Jak tam święta mijają? Mój mąz dzisiaj pracuje, wiec siedzę sama w domu :(. A co u was, jaks nowa fasolka sie pojawiła? ;) moja @ się troszkę opóźnia, ale nie chce na razie robic sobie dużej nadzieji, jak nie pojawi sie do środy to zrobię test. Nie wiem jak jest u was, ale mi, po tak długim okresie czekania nie chce sie wierzyć, że moze sie udać. Na razie czekam a to czekanie jest chyba najgorsze. Pozdrawiam was serdecznie 🌼

Izoldko nigdy nic nie wiadomo. A może Aga zapoczątkowała wysyp fasolek? Nadzieje trzeba mieć zawsze. My na razie nie starankujemy bo niestety nie stać nas na razie na leczenie. Ja całe święta w łóżku-jestem taka chora że szok. A jutro znowu do pracy...Brrr

Cześć kochane dziewczynki!!! Marylinko mam nadzieje że troche lepiej sie czujesz bo przecież dzisiaj poszłaś do pracy... Ja też na same świeta zachorowałam ale nie na grype.Otóż dostałam jakiegoś zapalenia dziąsła;tak mi napuchło że szok i ból nie do wytrzymania,dwie noce nie spałam a tabletki przeciwbólowe nie działaly,nic nie mogłam jeść,w samą wielkanoc mąż zawiózł mnie na pogotowie bo już nie dawałam rady,noi okazało sie że wdało sie zapalenie,lekarz przepisał mi antybiotyk przeciwzapalny i coś przeciwbólowego.Dziś trzeci dzien jak biore ten antybiotyk i na szczęście dzis jest troszke lepiej ale dalej jeszcze spuchnięte i musze jeść coś płynnego. A jak tam inne dziewczynki po świętach?

Izoldko a mierzysz może temperaturke? Bo jeśli nadal wysoka to może fasolka??? :) Ja wczoraj wzięłam ostatnią tabletke duphastonu i czekam na @ i znowu clo...

cześć. Moje święta były wyjątkowe smutne. W piątek popołudniu moja psinka wpadła pod samochód i musieliśmy ją uśpić ;( Mieliśmy ją od malutkiego - miała 4 miesiące. dzięki niej zapominałam o problemach z dzidzią. ahhhhhhhhh