Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekperymentator

dieta z CHAŁWĄ .... próbowałyście tego ???

Polecane posty

Gość kamila 65
o spoko :) wpadaj tutaj i pisz jak ci idzie:) ja nakupilam chałwe narazie na 2 dni no i chyba jutro zaczne... ale zobacze na co bede miala wieksza ochote rano... bo mmoze zaczne 10dniową bo mam kefir tez:) takze bede zdawac relacje:) wy tez sie dzielcie wrazeniami! :)

Gość kamila 65
czesc kochane Mya i jak Ci idzie? :) 2 dzionek?

Gość Mya.
bardzo dobrze. ;) Już się zważyłam i jejku szok . Przede wszystkim mi brzuszek zmalał a od paru dni stawał się nie do zniesienia . Na wadzę 0,8 mniej . Chałwy pod dostatkiem ... i czuję się też świetnie . :)

Gość natalia 8512
cześć! ja też od dziś zaczęłam tą diete. pogoda mi sprzyja bo jak jest ciepło to praktycznie nic nie jem! więc mam nadzieję, że będzie ok :)

Gość ja.modlishka
na pewno będzie ok...dieta jest dobra jak ktoś się odchudza a ma ochotę na słodkie robi sobie dzień lub dwa na chałwie i już ma nowe siły do walki;)

Gość kamila 65
o no to extra:D ja od jutra zaczne sobie:) bo dzis mialam wypad na miasto i nie udalo sie...;/ a nie chce ci sie jesc normalnego? bo ja jak bylam na chalwowej to mialam smaka strasznego na jakis obiadek czy cos

Gość Mya.
Chyba wybiła moja godzina słabości ... bardzo zjadłabym coś takiego właśnie " normalnego " . Wypiłam pół szklanki soki , mam nadzieje , że specjalnie mi to nie zaszkodi . Ale wytrzymam ;] Nie wiecie czasem czy można na tej diecie rzuć gumy ?

Gość ja.modlishka
można ja żuję bo mi to pomaga przetrwać-oczywiście bezcukrową i też z umiarem bo każda ma 2 kcal ;)

Gość natalia 8512
Hey! Mija mi właśnie 1. dzień na chałwie. Nie podjadałam niczego więc jest dobrze ale muszę wam przyznać, że ostatnią porcję chałwy wciskałam w siebie na siłę :O myślałam, że zwymiotuję :O mam nadzieję, że wytrzymam jeszcze te 2 dni! pozdrawiam!

Gość ja.modlishka
dziewczyno nic na siłę ja jadłam np. jabłko i 50g chałwy i na obiad 50g chałwy później nic...bo mi się nie chciało moje zdanie jest takie że lepiej się wygłodzić niż przejeść...jak nie byłaś głodna to mogłaś nie jeść a jak byłaś i zjadłaś a teraz czujesz się źle to nie dieta dla Ciebie po prostu...

Gość ja.modlishka
nic na siłę ja jak byłam na tej diecie to jadłam tylko 2 porcje chałwy i to wystarczyło czyli 100g nie rozumiem nie chciało Ci się jeść czy organizm tak zareagował, jeżeli to I to się nie zmuszaj jeżeli to II to jutro zaprzestań dietkować

Gość natalia 8512
Myślę sobie, że po prostu nie byłam głodna i dlatego tak zareagowałam. Na siłę zjadłąm tą chałwę bo bałam się, że później dopadnie mnie głód a tego chciałabym uniknąć :O no nic zobaczę jak będzie jutro, jeśli sytuacja się powtórzy to daruję sobie tą dietę!

"Chałwa sprzyja miłości. Już starożytni Grecy uważali chałwę za afrodyzjak. Z czasem potwierdzili to również naukowcy. Chałwa sprzyja miłości właśnie za sprawą witaminy E, która zapobiega uszkodzeniom tkanek atakowanych przez wolne rodniki i... znacznie wzmaga potencję. Dlatego warto, by na stałe zagościła w deserowym menu wszystkich Panów, ale nie tylko. Ten zdrowy smakołyk zmniejsza ryzyko występowania zmian miażdżycowych i nowotworowych, jest także swoistym antyutleniaczem. Dzięki niemu cera wygląda jędrniej, młodziej i jest lepiej nawilżona. Trwa moda na czekoterapię. Wciąż jednak zapomina się o wpływie innych słodyczy na wygląd naszej skóry, włosów i paznokci. Na szczęście okazuje się, że można sięgać po łakocie w trosce o zdrowie, a więc bez wyrzutów sumienia. Witaminy Witamina A, która jest odpowiedzialna za stan naszej skóry, włosów i paznokci. Witaminy z grupy B, potrzebne do prawidłowego funkcjonowania systemu nerwowego i mięśniowego, przydatne w walce z depresją, wspomagające dobrą pamięć. Witamina T - niezbędna w prawidłowym przebiegu procesów służących krzepliwości krwi. Witamina E, zwana witaminą młodości i witalności. Chałwa zawiera także inną cenną substancję - kwas linolowy, który obniża poziom cholesterolu, a tym samym minimalizuje ryzyko występowania chorób sercowo - naczyniowych. Oprócz tego jest bogatym źródłem protein i wapnia (zawiera go nawet więcej, niż mleko!) oraz magnezu, pozytywnie wpływającego na stan naszego układu nerwowego. Dla wielu mieszkańców Wschodu, chałwa jest czymś więcej niż tylko słodką przekąską. W niektórych kulturach jest nieodłączną częścią życia duchowo - religijnego. Karaimowie, lud pochodzący znad Morza Czarnego, szczególnie umiłowali swoją Ak-alwę. Uczynili z niej potrawę rytualną, a symboliczne znaczenie w obrzędach ma jej smak oraz kolor. Ak-alwa biała (słodkawa, z orzechami) kojarzona jest ze wszystkim tym co dobre i szczęśliwe, dlatego pieczona jest w dniu urodzin, ślubu, czy przyjacielskich spotkań. Ak-alwa podarowana w prezencie to znak głębokiego szacunku i najszczerszych życzeń szczęścia. Przepisy na nią przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Karaimi wierzą, że im więcej ludzi spróbuje białej Ak-alwy, tym lepiej będzie się wiodło temu kto ją przygotował."

Gość kamila 65
o kochane widze ze wam swietnie idzie:) ja bylam 2 dni na kefirku... mialam kontynuowa 10dniową ale nie mam w domu sera... a chałwe mam wiec od jutra chałwowa przez conajmniej 4 dni:) o matko dla Ciebie te porcje to za duzo, a dla mnie... jak zjadlam ostatnia o 18 to juz potem wieczorem wytrzymac nie moglam... taka bylam glodna, ale nadrabialam zieloną i czerwoną herbata wiec jakos bylo:) 4 dni wtedy wytrzymalam no i teraz tez mam nadzieje ze dam rade. co u Was????

Gość Mya.
U mnie 3 dzionek . ;) Szamę jakbłko na które chyba nie mam ochoty ... i stwierdzam , że coś mi niedobrze . Ból głowy i mdłości . No ale jest dość rano więc może to złe samopoczucie mi minie jeśli brać pod uwagę fakt , że rano bardzo często czuję się nienajlepiej . Wiecie co ? Bardziej nie chce mi się tego jabłka z rana niż tej chałwy , która narazie mi wcale nie obrzydła . A Wy sobie radzicie ? :)

Gość kamila 65
ja tak mialam w 4 dzien...;/ to juz monotonia dlatego tak sie dzieje... trzymam kciuki a wy za mnie trzymajcie jutro do was dolaczam skarbyyyyyyyy:D:D:D:D

Gość kamila 65
jak wam idzie laseczki mojeeeeeeeeee????????

Gość kamila 65
Mya i jakci idzie? czy juz zakonczylas dietke?

Gość kamila 65
hejka:D ja dzisiaj chałwaaaaa:) mniam:D chyba sie nie rusze dzis z domu... takie goracooo

Gość kamila 65
ja juz po 2 porcji chałwy:D narazie czuję się swietnie... tylko trochę mam ochote na obiad

Gość kamila 65
unnoticed jak ci idzie? jestem bardzo ciekawa... ile zeszło?

bylam na pielgrzymce i nie dietkowalam ;). ale i tak spadl 1kg :D. u mnie ok, dzisiaj 1 dzien na dukanie - faza uderzeniowa ;).

Gość kamila 65
nawet nie wiem na czym ta dukanowa polega....? nigdy na niej nie bylam.. a ile teraz wazysz? a do chałwowej kiedy myslisz wrocic?

Gość kaja5556
Ja jestem właśnie po 1 dniu na chałwowej i jest -1 kg :D Dzis tez zamierzam na niej dietować ;) Co do Ducana to sama próbowałam z dobrym efektem, jednak ją przerwałam ze względu na święta i inne rodzinne okoliczności. Wiem, że warto i polecam. Sama też zamierzam wkrótce na nią wrócić. Powodzonka Wszystkim 🖐️

Gość kamila 65
a ja 3 dzien na chałwie:D rano pobieglam na wage i mało nie zlamalam wagi tak wyskoczylam z radoci!!!!! :D:D:D -3,2 kg..........jeju nie wierze:D polecam laseczki:D nie chce sie slodkiego wogole tylko troche normalnego jedzenia ale odechciewa sie jak widac takie znakomite rezultaty ahhhhh jesli nadal bede sie dobrze czuc to 7 dni zamierzam byc:)

Gość kaja5556
kamila 65 Gratuluję takiego ładnego spadku wagi!!! :D Ja zobaczę ile wytrzymam, ale mam trochę do zrzucenia więc próbuję po trochu wszystkiego... Właśnie wróciłam ze świeżym zapasem chałwy tym razem dostałam taką na wagę turecką. Właśnie zabieram się zaraz do zajadania bo idę na południe do pracy. Tam mam trochę gorzej z jedzeniem bo tylko 1 przerwa na 8 godzin pracy jest :/ Kamila pisz jak Ci dalej pójdzie bo to bardzo motywuje gdy sie z kimś odchudza :)

a no dukan to same proteiny. do chalwowej wroce kiedys :P (jak dodatkowe 2kg wpadno tu i uwdzie heh). mam nadzieje ze sie uda.. bo juz mam dosc tych okropnych diet. nie, nie meczy, ale boli.. ze tak slabo idzie. eh.

Gość kamila 65
3 dzien a czuje sie dobrze:D unnoticed a ile teraz wazysz? kaja: wlasnie ja tej tureckiej nie jadlam nigdy... tzn jadlam ale nie na diecie, lepsza jest? to dzisiaj pierwszy dzien takk?