Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viktoria86

Jakie imie dla pierwszego dziecka???

Polecane posty

Gość podwójne imiona
Ja za rok wychodzę za mąż i jeśli chodzi o imiona to podobają mi się Maksymilian, Antoni, Tomasz Hanna, Maria, Anna Myśle, że to dość zwyczajne , mało wymyślne imiona. Sugeruje się tym, że imie powinni być ładne i wtedy kiedy dziecko jest małym bobaskie i gdy już bedzie to dorosła Pani/Pan. Powinno się ładnie zdrabniać a jednoczesnie brzmieć poważnie. Mam jeszcze uwagę co do podwójnych imion. Uważam ze to bzdurny pomysł i tyllko pozniej cale życie problem żeby to wpisywać w dokumentach, bo powiedzcie realnie kto korzysta z dwóch imion. Mnie nazwali Magdalena Małgorzata i do dziś się złoszcze bo mi sie w urzędach w rubryki nie mieści i teraz jak nawet myśle o podwójnym nazwisku to nie ma szans chocby przez to ze dwa imiona mam takie dlugie wiec jeszcze podwójne nazwisko to byłby koszmar, więc drodzy rodzice zastanówcie się po co nadawac drugie imie dzięcku?? No chyba że mamusia ma zamiar wołać jednym imienie a tata drugim:)

Gość sammer
mi sie podobaja się takie imiona: dla dziewczynki Róża(dla mojego narzeczonego również) dla chłopca Radosław, dla narzeczonego bardziej sie podoba Grzegorz.

Gość Zuuuz
dla dziewczynki Liliana Amelka Tosia a dla chłopca Kondrad Mikołaj ;)

Gość najlepsze imiona
Emilia dla dziewczynki Filip dla chłopca

Gość To jest to co lubię
Alicja

Gość To jest to co lubię
a dla chłopca Michał

Gość mjcvnsierdcvu
A mój synek ma na imię Nikolas. W grudniu będzie miał 2 latka :)) Jak Wam się podoba?? Pytam tylko z ciekawości bo przypadkiem natrafiłam na ten topik :)

Gość Małoszka
My z mężem umówiliśmy się, że imiona dla dziewczynek wybieram ja, on dla chłopców. Oczywiście razem podejmiemy decyzje, ale ostateczny głos będzie jw. I tak dla dziewczynki ja chcę Sabina, Ada lub Oliwia. Mąż póki co dla syna wymyślił Maksymilian. Zawsze chciałam Kubuś, ale mąż mi trafił się Kubuś, więc nie będę dublowac.

Gość kasia134
chce dac dziecku imie tylko sie zastanawaim \1 anastazja jessika 2anastazja aleksandra zeby była mądra itp ktore wybrac pomózcie

Mi od zawsze podobaly sie nietypowe imiona. Np Jolien, Soraya, Lisa Anna-Marie, Milan, Alexandra. Maximilian ...

Gość kasia134
mi chodzi ktore imi z tych wdoch czy anasazja jessika czy anastazja aleksandra

Gość Paula 435
jakie imie jest ładniejsze Anastazja czy Liliana

Ja wybrałam dla chłopca Gabriel a dla dziewczynki Julia :)

Wiktoria i Julia a dla chłopca hmm...szczerze jeszcze nie myśleliśmy :P

Gość ale oklepane
julia i wiktoria co drugie dziecko ma tak na imię :O rzygać się chce jak w przedszkolu wołają a dziecko nawet nie wie o które chodzi

Moja córka bezapelacyjnie będzie nazywać się Jagoda i nikt mnie nie namówi na zmianę a syn będzie nazywał się Jaś!

ale oklepane - w temacie jest pytanie jakie imię dla pierwszego dziecka? - nie zrozumiałaś treści i się wypowiadasz - a tak na marginesie jakie jest Twoje nie oklepane imię?

Gość trak
Sylwia, Kinga - Patryk, Mateusz ;)

Gość Neska111
Dziewczynka: Alicja, Laura, Vanessa, Chłopczyk: Wojtek

Gość gość
Walerian i Inga

Gość gość
Anastazja Jessika :( Losie! To połączenie mówi wszystko o pogubieniu w kulturowym maglu

Gość SamuelaBogdanaN
Nie wiem,czy akurat dla pierwszego dziecka,le....mnie się podobają takie ;) Dla dziewczynki: Donata,Nefretete,Gaja,Monika,Afra,Zuzanna(chociaż to jest popularne),Roma,Antonina,Karolina,Lena,Tola,Natalia,Amanda,Ida,Iga,Inga,Alicja,Charlotta,Marta,Francesca,Nina,Diana,Dagmara,Mirosława, Dla chłopca: Bastian,Eryk,Remigiusz,Kuba,Piotr,Wojciech,Emanuel,Beniamin,Eliasz,Gabriel,Arkadiusz,Przemysław,Jared,Tobiasz,Seweryn,Orest,Otto,Antoni,Carl,Charles,Mirosław,Epifani,Teofil,

Gość gość
Chłopczyk będzie Bastian albo Krystian. Dziewczynka - Gloriana , zafascynowało mnie to imię od momentu kiedy natknęłam się na nie w zeszłym roku :)

Gość gość
Amelia i Piotr :-)

Gość gość
A my damy corce lena,chlopcu Fabian,podobali mam sie zeskie:samira,fabiene,jaqline,melanie.hi ale zadne pospolite i nie polskie