Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość nana19.09
lenka797---->i co na ta suchowsc stosujesz???

Gość lenka797
nana19.09---->zele nawilzajace np intimel( dostepny w kazdej aptece cena w zaleznosci od opakowania chyba 8 saszetek ok 12zl) lub durex tingle( rzadko ktorej aptece da sie go spotkac cena ok 20 zl i on jest w tubce)

Gość javannka
Teraz to i ja sie zaczęłam schizować. Zawsze jak się martwię, że mogło do czegoś dojść, to kupuje test, już tak mam:/ no i zrobiłam wczoraj, wyszedł negatywny, ale jak Agatkaa napisała, że jej wyszedł negatywny a jednak była w ciąży to się zaczełam stresować:/ Czy to się jakoś czuje? ja nie czuje żeby coś się ze mną działo, czyli żadnych porannych mdłości czy czegoś, ale mimo to...

mam takie pytanie. Duzo mysle o tabletkach bo zaczęłam je niedawno dopiero brać i kończy mi sie okres. Czy zabezpieczacie się dodatkowo? Czy np. tylko w dni płodne..? Bardzo mnie interesuje Wasze zdanie.:) prosze odpiszcie!

Gość UBUNTUX
tak jak juz pisalam wczesniej, w ten czwartek koncze dopiero moje 1 opakowanie talbetek anty,a mecza mnie one straszne...odczuwam takie skutki uboczne:jestem bardziej nerwowa,schizuje sie,jestem placzliwa,wszystko jest dla mnie straszne,mecze sie ogolnie...niestety do gina moge isc dopiero w marcu i nie wiem czy brac dalej to opakowanie,zrobic 7dniowa przerwe,zaczac brac kolejne op y i pojsc do gina i od razu zmienic na inne tabl czy moze juz teraz zrezygnowac,zrobic przerwe...nie wiem czy tak mozna,czy sobie tym nie zaszkodze,co proponujecie???czytalam tez ze nalezy przeczekac 1 i 2 op wiec nie wiem,moze warto tez zaryzykowac???jednak boje sie ze wyjdzie mi to na niekorzysc i wykoncze sie psychicznie...

Gość młoda położna
greeneyegirl --- a kiedy masz dni plodne biorac tabletki? UBUNTUX ----- pare stron wczesniej zadalas to pytanie i pare osob Ci odpisalo....Jak dasz rade to wez 2 a jak nie to idz do gin.niech Ci zmieni.Od miesiaca przerwy Twoj organizm wcale nie poczuje sie lepiej.

ale ja nawet nie wiem kiedy własnie:( po okresie pewnie. Czyli jutro albo po jutrze. Prosze mloda położno wyjasnij mi to akoś bo jestem tabletkową nowicjuszką:) Używasz dodatkowego zabezpieczenia? pozdrawiam ;*

Gość UBUNTUX
tylko wlasnie zastanawiam sie czy przykladowo mozna tak sobie zaprzestac brania w trakcie ??? a no i co masz na mysli z tym moim organizmem...myslalam ze jak je odloze to wtedy bede o niebo spokojniejsza, nie bede taka placzliwa ... :/

Gość julkkkka
greenaya... jak bierze się tabletki niema czegoś takiego jak dni płodne twoje jajnika są uśpione 24h/dobe przez 30 dni w miesiącu więc bez obaw... ja zażywam yasminelle od roku i jest SPOKO raz miałam spuznienie o 2 dni okresy ale dlatego że brałam antybiotyk na zapalenie oskrzeli i właśnie on to spowodował. oczywiście niepolecam stosunku w dni kiedy bierze się inne mocne leki bo to osłabia dziełanie yasminelle i w tedy jak najbardziej używaj dodatkowego zabezpieczenia. przestudiuj ulotke kilka razy i bez obaw...

julkaaa dziękuje Ci bardzo. Bo jestem troche przerażona bo to dla mnie coś innego tak bez gumki nagle:P uspokoiłaś mnie. :* :)

Gość młoda położna
greeneyegirl --- pare stron wczesniej byla burzliwa dyskusja nt prezerwatyw + tabletek.Ja uwazam to za bezsensowne....nie warto tak obciazac organizmu skoro i tak gumek sie uzywa.Pozatym jak tabletki Cie nie zabepziecza to gumka tym bardziej..... UBUNTUX -- w trakcie opakowania nie przerywaj bo oragnizm juz zupelnie zglupieje.Wybierz sie teraz do gina, nie wiem dlaczego mozesz isc dopiero w marcu,ale jezeli chodzi o kolejki, to jak zapukasz i powiesz,ze musisz zmienic tabletki to nie odmowi.

Gość julkkkka
niema czego się bać. jak poczytasz dobrze ulotke będziesz wiedziała kiedy się dodatkowo zabezpieczyć. a teraz najważniejsze by czerpać z tego przyjemność a nie strach;)))

Gość julkkkka
jeśli będziesz mieć jakiej pytania co do jasminelle to pytaj bez obaw. Pozdrawiam wszystkie jasminellki;)

Gość julkkkka
jeśli będziesz mieć jakiej pytania co do jasminelle to pytaj bez obaw. Pozdrawiam wszystkie jasminellki;)

no studiowałam tą ulotke kilka razy ale to nie to samo , jak człowiek mi doradzi, a nie kawałek papieru. :) No postaram się czerpać przyjemność z faktu tabletek:) dzięki za pomoc:* Życze miłego wieczorku :)

Gość javannka
Tak się zastanawiam nad następującą sytuacją... Czy jeśli brałam regularnie tabletki, o 20, rano współżyłam, a wieczorem tego samego dnia wzięłam tabletkę z opóźnieniem, to oznacza, że nie jestem zabezpieczona? Bo wiadomo, że plemniki mogą "poczekać" w organizmie kilka dni. Więc jak? I była to ostatnia tabletka z blistra...

Gość młoda położna
javannka --- raczej nie wzielas jej z 12h godzinnym opoznieniem,prawda?

Gość javannka
Nie, z dwugodzinnym a mówiłaś, ze nawet taka różnica czasu wystarczy... A dziś coś mi niedobrze i ten nastrój z forum mi się udziela:/ aa, i jeszcze pytanie - czy alkohol jakoś wpływa na wynik testu ciążowego? tzn, jeśli robiłam go dzień po imprezie?

Gość młoda położna
javannka ---- wplywa jak robi sie to notorycznie....Alkohol nie wplywa,ale wynik testu bardzo zalezy od tego w jakim czasie go robisz.MIn 10 dni od spodziewanej miesiaczki - krwawienia( jezeli test jest czuly).A jak tak sie boisz ciazy to moze z sexu zrezygnuj?Bo jak dalej bedziesz schizowala to zajdziesz w ciaze urojna ;-)

Gość javannka
No więc test robiłam w pierwszy dzień przerwy, czyli kilka dni przed krawieniem, więc jeśli negatywny wyszedł, to raczej nie jestem w ciąży prawda? Ja prawie po każdym stosunku mam ciążę urojoną:P a dzień w którym kochaliśmy się bez prezerwatywy (dlatego się obawiam tej ciąży) był 26. stycznia, więc już jakis czas temu, czyli wynik testu raczej prawdopodobny, prawda?

Gość młoda położna
javannka --- 10 dni OD daty spodziewanej miesiaczki....10 dni po krwawieniu, a nie przed.

Gość javannka
Acha... Czyli na razie niby mam się nie martwic, dopiero jak nie dostanę w przerwie, tak? No to zobaczymy... nie chcę być kolejną maturzystka z brzuchem:(

Gość młoda położna
javannka -- szklanka wody zamiast,skoro nie doroslas do Tego zeby uprawiac sex...Brutalne ale prawdziwe.

Gość javannka
Łatwo Ci mówić. W moim wieku rzadko sie robi coś z głową:P piękne chwile spędzone razem muszą sie potem zrównoważyć u mnie stresem i zamartwianiem się. Ot, taki ascetyzm...

Gość boni666
skonczyłam 5te opakowanie Y. okres dostałam 4dnia a nie jak zawsze 3go. Ale jest jakis dziwny-bardzo skąpy i bardziej boli mnie brzuch-co to moze oznaczać, co mogło spowodowac to przesunięcie? W jakim odcinku przewodu pokarmowego wchłaniają sie tabletki?

Gość Keesia
Jeśli nie wziełam z 1 opakowania 2 ostatnich tabletek i teraz robie 7 dni przerwy.To od nastepnego opakowania bede zabezpieczona juz od pierwszej tabletki ?

Kobiety jak sie tak panicznie boicie tej ciąży to po co sie kochacie ,robicie przyjemnoś facetowi a pozniej takie jazdy wkrecacie .Sex jest przyjemnośćia ale jak bym miała pozniej tak panikować i sie stresować to bym zrezygnowała z tej przyjemnośći .

Gość ul_cia
Popieram - ja też nie rozumiem po co tak panikować, i czym tu się przejmować... dla mnie to takie dziecinne, sex jest dla ludzi - postęp w antykoncepcji tak wysoki że trzeba to robić z głową i będzie ok!

Gość stokrocia
czesc mam pytanko czy moge stosowac furaginum razem z Y? Nabawilaam sie chyba zapalenia pecherza i nie wiem czy moge wziac. Z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam