Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość młoda położna
kastrin --- bo u Ciebie to jest pewnie sprawa krazenia a nie zwyklego zatrzymywania wody.Ale to juz sama wiesz najlpiej.

Wzuielam juz peirwsza tabletke ..:) a zaczelam brac bo chce zaczac wspolzycie :)

Gość AaNnIiAaBB
Dzięki dziewczyny, że mnie nie wyśmiałyście :). Młoda położna --- jeszcze tak dla potwierdzenia, skoro zawsze biorę normalnie o 20 to w czasie letnim też mam brać o 20 tak? Ale czy to nie będzie godzine za wcześnie, nie powinnam wziąć o 21?

Gość młoda położna
AaNnIiAaBB ---- skoro bralas do tej pory o 20 to bierz nadal.To,ze wezmiesz tabletke godzine wczesniej to dla organizmu nic nie znaczy.A zwlaszcza jak robisz to jednorazowo bo czas przestawia sie tylko raz.Nie kombinuj bo przekombinujesz....

Gość Mango***
dziewczyny doradzcie w poniedzialek powinnam rozpoczac 2 blister.Tak si ezlozylo,maly wypadek przy pracy,ze mam 1 opakowanie bez 1 tabletki czyli 20.Mam nowa recepte,ale chcialabym wykorzystac to opakowanie,a nie uwazac je ze jzu jest do niczego,bo nie ma 1 tabletki,tylko nie bardzo wiem jak to jest wtedy z tymi przerwami.Bo gdy w pon powinnam zaczyc brac po przerwie tabletki to mam je brac przez 20 dni,a pozniej zrobic 5 dni przerwy i zaczac znowu nbowe opakowanie??jak to jest?pomozcie

Gość młoda położna
Mango*** ---- a czemu akurat 5 a nie np 6 ;-) A tak na powaznie.... Mozesz łyknac 20 tabletek i postepowac tak jak przy zapomnianej tabletce w 3 tyg.Czyli zrobic 7 dni przerwy albo wogole jej nie robic.Mozesz tez zostawic sobie ten blister jako zapasowy, jak kiedys tabletke zgubisz,zwymitujesz czy cos.

Gość Mango***
mloda polozna---> a tak mi sie cos skojarzylo:D czyli mowisz,ze wziac te 20 tabletek i zrobic 7 dni przerwy?bo jak zapomni sie w 3 tyg to trzeba przerwac branie tabletek w moim przypadku po 20 tabletce i zaczac przerwe nie dluzsza niz 7 dni,czli moge np zrobic przerwe jak sobie pomysle no 6 dni?i poznej brac normalnie.Nie chce czegos zamieszac,bo to jest dopiero moj 2 blister i nie wiem czy warto teraz tak kombinowac. A wogole dziekuje za pomoc,czlowiek sam to sobie wymysla rozne glupoty,jak nie ma go kto nakierowac na dobry tor

Gość młoda położna
Mango*** --- robisz 7 dni przerwy.

Gość miammiamola
dzięki dziewczyny tyle się dzieje niedobrego przy braniu pigułek ,że na pewno ich nigdy niebrałabym.Niestety mam torbiele i całkowicie rozregulowany cykl,że nawet nie mogę stosować naturalnych metod bo obserwacje są zafałszowane na MAXA.Byłam u kilku lekarzy i niestety wyrok jrst ten sam-pigułki więc zobaczę,boję się tycia i wielu innych rzeczy no ale leczenie to leczenie.Pozdrawiam w niedzielny poranek.A gdzie podziały się pytalska i kasiek1112????

Gość szalona222
Młoda Położna----- mogłabyś mi wytłumaczyć, dlaczego krwawienie z odstawienia przez kika miesiecy, 3-4 wystepowało u mnie w piątek, potem miałam w sobote, w innym miesiacu w niedziele:( ???czy tj normalne??? i prosze napisz, czy jesli brałabym tabletki o wiekszej ilosci hormonow to zmieniloby to cos??? czy takie wystepowanie okresu to nie niepokojaca rzecz i moge dalej brac yasminelle i niczym sie nie przejmowac??? pozdrawiam

PROSZE O RADE/POMOC biore tabletki jasminelle od okolo pol roku nie mialam zadnych problemow do momentu gdy jakis czas temu zadzwonilam do mojego ginekologa i zapytalam go czy moge nie robic przerwy tej tygodniowej poniewaz wyjezdzalam,a akurat na wyjazd powinien pojawic mi sie okres,powiedzial ze nie ma problemu i ze wiele kobiet tak robi.skonczyl mi sie poprzedni blister nastepnego dnia normalnie zaczelam brac nastepny,nie zrobilam zadnej przerwy wszystko bylo ok do momentu kiedy dostalam jak kolezanka wczesniej wspominala lekkiego \'\'brazowego krwawienia\'\' ktore trwalo w sumie okolo 4 dni Zadzwoniłam do lekarza powiedzial ze jesli nie czuje sie zle to zebym nie przerywala brania tabletek i zrobila normalna przerwe po zakonczonym blistrze.Powiedzial tez ze okres ktory dostane w tej przerwie moze byc duzo slabszy od normalnych,a moze go wcale nie byc.Zaczyna sie juz trzeci dzien przerwy a okresu dalej nie ma zawsze dostawalam rowno drugiego dnia przerwy.Jestem przerazona,pojawilo sie tez cos w rodzaju bialego gestego wycieku,a wlasciwie takie jakby drobne geste cząsteczki czegos bialego.Jesli któraś z Pań miala podobny przypadek prosze o rade i o pomoc bo naprawde się boje.

mieszkam w malym miasteczku a wlasciwie na wsi i jesli Panie poradza mi poprostu pojscie do lekarza to niestety chwilowo bede miala z tym problem poniewaz moj najblizszy lekarz wyjechal na 3 tygodnie,a ogolnie jest tez problem natury finansowej jak na tą chwile.

Gość Tigre
Jeśli wzięłaś dwa blistry pod rząd, to jest normalne, że mogą wystąpić plamienia pod koniec tego drugiego blistra, co zresztą powiedział Ci lekarz... A tym, że nie dostałaś krwawienia z odstawienia w drugim dniu przerwy, to się nie przejmuj, bo nie zawsze musi tak być...

Gość młoda położna
szalona222 ----- czy Ty naprawde nie masz wiekszych problemow ? ;-) Ile razy mozna pisac...ORGANIZM TO NIE SZAWJCARSKI ZEGAREK.Nie mozna go tak zaprogramowac,zeby wszystko bylo idalenie co do dnia.Wystarczy,ze pogoda sie zmieni za oknem i juz krawienie moze sie przesunac.Jak bedziesz dostawala krwawienia przed koncem blistra to wtedy mozesz zastanowic sie nad zwiekszeniem dawki.

Gość olivvka
Co do tego przestawiania czasu... to ja zawsze biorę o jednakowej godzinie, ani wcześniej kilka miniu, ani później. Skoro zegary się przestawiły to ja przestawiam się z nimi z 20 na 21. I tak będzie dobrze. Z drugiej strony, kto chce niech zostanie przy swojej starej godzinie. Dziewczyny mam również pytanie o te "brązowe krwawienie" Zaczęłam brać tabletki 7 dni temu, okres skończył mi się 2 dni temu i to "coś brązowe" jest;/... niedługo wyjeżdżam i nie chcę tego mieć, ale co zrobić. Jak dłuzo może to potrwać? Z góry dziękuję;) (i wiem, wiem, każdy organizm jest inny...ale powiedzcie jak to było z Wami)

Gość Tigre
olivvka --> ja miałam plamienia przez cały pierwszy blister, później krwawienie z odstawienia dostałam czwartego dnia przerwy. Teraz jestem po kilku tabletkach z drugiego blistra i po plamieniach ani śladu;]

Gość olivvka
Dzięki Wielkie;-** jest nadzieja xD choć mnie to ostro denerwuje.;p

Hej dziewczyny..wczoraj wzielam ta 1 tabletke..i mialam taki dosyc obfity okres a dzis juz jest skapy.. czy to przez tabletke ? okres jest dzis juz skapszy??

Gość bezsensowna sowa jednooka
ah - tak , ciesz się :)

:) dzieki a mam jeszcze jedno pytanko.. podczas okresu piersi sa nadal powiekszone i boalace az do czasu keidy okres ise konczy ? czy wraz z pojawieniem sie miaiaczki peirsi powinny wrocic do normy.?? niby wiem hehe bo nie pierwsyz raz mam okres..ale jestem ciekawa jak to u was jest?

Gość olivvka
AH- bierzesz tabletki anty, a masz pierwszy raz okres? Czy źle zrozumiałam?

nie hehe wczoraj wiezlam 1 tabletke..a pytam sie czy wraz z pojawieniem sie mieisaczki piersi powinny wrocic do normy..czy wracaja do normy keidy konczy sie miesiaczka.. :)

Gość olivvka
Ah- mi wracają podczas miesiączki;) np. w 4 dnu, a moja trwa 5;] A dziś rozpoczął Ci się ores, więc mogą poboleć:) ale bierz pigułki!!:) nie ma to jak bezpieczeństwo od 1 tabletki;)

Nie okres odstlaalm wczoraj po 2 tyg spzonieniu : wzielam pierwsza tablekte..piersi bolaly juz przed @ i byly duze..nbadal sa..a myslalam ze wsyzstko wrcoi do normy..jak okres ise zacnzie.. :)

Gość olivvka
bez obaw ból minie;) nawet może potrwać 3 miesiące.... takie są skutki brania pigułek. anty;] potem będzie dobrze!

Gość wikuś
mloda polozno mam pytanie jestem w trakcie drugiego blistra-trzecia tabletka i od dwoch dni mam wrazenie ze mam jajeczkowanie tzn. sluz wyglada dokladnie tak jak w trakcie owulacji ciągnący przezroczysty galaretkowaty, czy to normalne? bo przeciez wiadomo ze pigulki chamuja owulacje, jestem troche zaniepokojona.

Gość młoda położna
Bierzecie te tabletki i nawet nie wiecie jak dzialaja...Poczytajcie sobie o tabletkach,co takiego powoduja w oragnizmie,ze zabezpieczaja przed ciaza,jakie zmiany w nim zachodza.A wtedy bedziecie wiedzialy dlaczego piersi sa nabrzmiale,dlaczego sluz jest taki a nie inny,dlaczego moga jajniki bolec,dlaczego czlowiek puchnie,dlaczego wiecej je....

Gość wikuś
mloda polozna---- tylko ze w ulotce nic na ten temat nie jest napisane, to moje pierwsze pigulki i dlatego sie martwie. a tak poza tym to chyba po to jest to forum ze jezeli cos nas niepokoi to chyba mozemy sie tym tutaj podzielic, a Ty mloda polozno zachowujesz sie jak bys pozjadala wszystkie rozumy, nie chcesz to nie odpowiadaj bez łaski.

Gość młoda położna
wikuś ---- pozjadalam wszystkie rozumy dlatego,ze proponuje zapoznanie sie z tym jak tabletki dzialaja? Nie musialabys sie tak martwic zmianiami,ktore zachodza w Twoim organizmie gdybys wiedziala...

Gość młoda położna
http://www.zmienpigulke.pl/why.php --- to jest co prawda strona zrobiona przez firme schering,ale w skrocony sposob opisuje co,jak,kiedy,dlaczego itp.