Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Wiew
Spróbuje chociaż nie jestem przekonana czy to mięśnie bo mam wrażenie że mam żyły bardziej widoczne i w ich miejscu najbardziej boli...

No wlasnie mnie tez nie bola miesnie to jest inny bol trudno to opisac poza tym magnez biore prawie od poczatku brania tabletek i nic to nie pomoglo Poza tym ponawiam pyatnie czy ktoras z was orientuje sie po jakim czasie moga przejsc skutki uboczne po poprzednich tabletkach ktore bralam yasminelle ile czasu ich dzialanie wplywa na funkcjonowanie mojego organizmu?

Gość młoda położna
kitty1234 ---- juz kiedys zadalas to pytanie i odpowiedz na nie sie nie zmienila.Przynjamniej 2-3 tyg musisz poczekac. Bierzesz tylko magnez? A potas? Nie masz siedzacego lub stojacego trybu zycia?Wez cos sobie na 'wzmocnienie' nog w aptekach jest tego pelno.

Gość mloda_23
Hej dziewczyny:) długo do was nie zaglądałam,zbyt wiele spraw i mało czasu...widzę nowe osoby i powtarzające się pytania o solarium,przebarwienia,plamienia...itp.jestem już przy 3 blistrze,nie mam żadnych objawów, chociaż ostatnio trochę prawy jajnik mnie boli,ale ogólnie czuję się dobrze-polecam te tabletki:)i jestem spokojna o swoją antykoncepcję...ja tak własnie ja- jedna z największych panikar na tym forum...:)

Gość mloda_23
Młoda Położna!!! PO jakim czasie stosowania tabletek yasminelle, trzeba zrobić przerwę???Mój lekarz powiedział,że po roku, natomiast moja znajoma była u innego lekarza i ten zalecił przerwę po pół roku...kogo słuchać?

Gość anszelika
Witam:) Ja dziś biorę ostatnią tabletkę z pierwszego blistra. Na początku zaraz po okresie miałam kilka dni plamienie, ale przeszło. Czuje się dobrze, cerę mam gładką jak pupcia niemowlaka, ale wcześniej też większych problemów nie miałam. Skutków ubocznych nie widzę. Raz tylko zapomniałam o tabletce i zamiast o 22 wziełam drugiego dnia rano. Ale to był drugi tydzien wiec wg ulotki powinno być w porządku. Mój mężczyzna nie ma zaufania do tabletek zbytnio więc na razie kochaliśmy się używając prezerwatyw. (dodam że to moje pierwsze tabletki). Może przejdzxie mu przy nastepnym cyklu... Libido nie spadło. Apetyt raczej bez zmian-może zjechałam jakis 1kg ale przy mojej wadze (duuużej) raczej tego nie widać. I Faktycznie biust sie niestety powiększył, niby rozmiar ten sam, ale widać różnicę. Zobaczymy co będzie się działo po przerwie. Pozdrawiam wszystkie panie:*

Gość młoda położna
mloda_23 --- wg. najnowszych standradow nie zaleca sie robienia przerwy jezeli nie ma do niej wskazan.Max co pol roku nalezy robic badania kontrolne ( morfologia,proby watrobowe,uklad krzepniecia,badanie gim.).Jezeli sa prawidlowe to nie ma potrzeby robienia przerwy.Miedzy innymi istnieje ryzko,ze po przerwie organizm nie przyjmnie tabletek drugi raz.

Gość mloda_23
Młoda położna!!! No dobrze,powiedzmy,że przez dłuższy czas będę brała yasminelle, czy później moje jajniki nie będą się zachowały jak wielkanocny zając??czy nie będą powstawały torbiele,cysty???

Gość sloneczko 1234
witam Drogie Panie:) czy pogarsza sie Wam cera w połowie blistra? bo co opakowanie tak w 2 tygodniu zaczynaja mi krostki wyskakiwac:( w sumie nie wiem czy to przez tabletki czy przez inne czynniki;/ poza tym, jestem zadowolona z tabletek:) aha.. suchosc mineła :D pozdrawiam serdecznie

młoda położna--biore aspargin do tego centrum z luteina i vitaleg to na wzmocnienie żyl, przez te tabletki stane sie lekomanem :-) a tak powaznie to wiem ze trzeba czekac bo yasminelle utrzymuja sie w moim organizmie tylko jak mi ten bol dokucza to strasznie sie wkurzam i mam ochote je w ogole wyrzucic i nie brac wcale ale wiem ze potrzeba cierpliwosci z tym ze ja nie naleze do osob cierpliwych (niestety) ale teraz musze sie uzbroic w cierpliwosc i wierzyc ze bedzie dobrze ze skutki uboczne w koncu przejda Z tego co zauwazylam to nie mam juz takich zyl na wierzchu na rekach jak przy yasminelle zreszta teraz organizm musi sie przyzwyczaic do wiekszej dawki hormonow jaki sa w cilest, a jeszcze nawet nie zdazyl sie przyzwyczaic do tej co byla w yasminelle. Pozdrawiam

hej ja zazywam yasminelle sa swietne moge nawet powiedziec ze troche po nich schudlam i czuje sie taka lzejsza=)

Gość Kamilkaaaaa
Jestem po pierwszym opakowaniu Yasminelle. Właśnie mam przerwę straszne mam bole, a okres nawet trochę sie unormował. Musze zmienić tabletki, czy jeszcze poczekać ? Przed Yasminelle brałam Cyprest nie odpowiadał mi wcale mialam strasznie obfiste miesiączki i bole. Porsze o odp.

Gość Indys
Młoda Położno======= mam do Ciebie pytanko,moze bedziesz znala na nie odpowiedz.Choruje na refluks żoładkowo-przełykowy,czy moge brac od czasu do czasu,kiedy nasila mi sie moja "zgaga" lek "Polprazol"?Czy nie oslabi dzialania tabletek?czy lepiej siegnac po jakis Ranigast Max?Prosze o odpowiedz.

Gość MoniaPlaymate
Kamilkooooo, ja też niedawno skończyłam pierwszy blister Yasminelle, ale nie odczułam żadnych skutków ubocznych. Może przez pierwsze 2- 3 dni byłam trochę senna, ale później wszystko było ok. W czasie 7-dniowej przerwy (w 4- tym dniu) \"dostałam plamienia\", które trwało do 7- mego dnia... dziś wezmę 7- mą tabletkę z 2- ego opakowania i muszę przyznać, że jak na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku. A co do tego, czy powinnaś zmienić tabletki, to wydaje mi się, że powinnaś zażyć jeszcze to drugie opakowanie do końca i jeśli bóle nie miną, to wtedy odstawić Yasminelle, ale najlepiej będzie, gdy po prostu pogadasz o tym ze swoim ginekologiem. POZDRAWIAM!!!

Gość MoniaPlaymate
Ach!!! I mam jeszcze pytanie do Was babeczki- ile czasu musi upłynąć od zażycia tabletki, żebym mogła spożywać alkohol?

Gość bocobybylogdyby
pomiędzy wzięciem jakiegokolwiek leku a piciem alkoholu powinna być przynajmniej gdzina przerwy

Gość Wiew
No wlasnie Kitty wiem co czujesz... też mam ochote to rzucić... ech a mój lekarz wyjechał na tydzień i nie wiem już co robic... moze wytrzymam. Pozdrawiam

Gość Indys
pomiedzy alkoholem a tabletka powinna byc godzina przerwy-a jaki wplyw ma alkohol na tabletki?zmniejsza ich dzialanie?czy poporstu mozemy sie gorzej poczuc?

Gość mloda_23
Indys!!! Wiesz co może wystąpić po braniu tabsów i piciu alkoholu???Ciąża mnoga i możesz mdleć,może wystąpić ślinotok,epilepsja, cukrzyca i inne... czasem jak czytam te bzdury,to aż podziwiam młodą położną i inne cierpliwe osoby na tym forum... na ogół nie powinno się pić alkoholu biorąc jakiekolw3iek tabletki,ja np piję raz na czas jakiś dobry trunek,dopóki nie wymiotujesz to jest wszystko ok. ja biorę tabsy o 8.00,węc do wieczora mam sporo czasu.Więc nie dajmy się zwariować, tabletki nie sa jakimś silnym antybiotykiem, nie przeginajmy w drugą stronę.

Gość MoniaPlaymate
A mi ginekolog kazał brać wieczorem, w razie gdybym miała jakieś lekkie dolegliwości z powodu rozpoczęcia przyjmowania tabletek, to powiedział, że to "prześpię". Tak więc biorę o 18:30. Ale czasami- w weekend wyskakujemy ze znajomymi do klubu itp. i wtedy wiadomo- jakieś alko. Jednak nie piję dużo (i NIGDY tyle, żeby wymiotować!!!), a pierwszy łyk alkoholu nie wcześniej niż 3 godziny od zażycia tabletki. Więc chyba to jest ok.???

Gość Indys
Ale ja nie mowie o piciu flaszki wodki,tylko o tym,ze ja np biore tabletki o 21ej i czasem o tej samej porze zdarzy mi sie wypic jedno piwko-wydaje mi sie,ze taka ilosc alkoholu nie zmniejsza dzialania tabletek.czy sie myle?

Gość mloda_23
Pora brania tabletek nie ma znaczenia, ponoć lepiej jest brać rano,lepiej się wchłaniają;)

Gość młoda położna
mloda_23 ---- trobiele moga pojawiac sie niezalenie od tego ile czasu bierzesz tabletki.Takie sytuacje moga sie zdarzyc nawet u osoby ktora nidy nie brala hormonow.Jezeli nie masz sklonnosci do torbieli to nie powinno byc z tym problemu.Ale w medycynie nie ma nczego na pewno.Podstawa to badania kontrolne. Indys ----- mozesz.Tabletki zobojetniajce kwasy zoladkowe nie maja wplywu na tabletki anty. Co do alkoholu.Zadne tabletki nie lubia plywac w procentach.Trudniej i dluzej sie wtedy wchlaniaja,co na dluzsza mete moze miec wplyw na ich dzialanie.Pozatym alkohol+ leki to powolne morderstwo watroby.A jak zle watroba pracuje to i leki dzialaja nie tak jak trzeba.Godzina przerwy miedzy jednym a drugim to naprawde nie jest wielkie poswiecenie.

No to Wiew jestesmy razem ja w poprzednim miesiacu jak bralam yasminelle chodzilam az 2 razy do mojej ginekolog ale powiedziala mi ze nic powaznego sie nie dzieje kazala dobrac opakowanie i dala inne te cilest no i milam nadzieje ze szybciej bedzie mi lepiej o ile w ogole bedzie bo zasami to w to watpie. Tabletki to fajna sprawa ale pod warunkiem ze dobrze sie czujesz ja mecze sie juz 2 miesiac nie jest zle caly czas ale teraz np boli mnie prawa reka i nie moge skupic sie na nauce a tu sesja w toku za chwile obrona musze sie uczyc tyle ze ciezko jak cos dokucza Ale juz sobie powiedzialam jak mi sie nie polepszy to przestaje brac nie bede sie meczyc niestety niektore organizmy nie toleruja sztucznych hormonów kto wie moze moj akurat jest jednym z nich. Szkoda mi bedzie ale trudno dobre samopoczucie i zdrowie warzniejsze

Gość Wiew
we dwie raźniej :) ja wcześniej brałam cilest i niestety nie sluzyly mi... czułam sie okropnie i dlatego teraz yasminelle... i wlaśnie ten sam problem, sesja w toku a ja nie mogę się skupić bo mi nogi odpadają... ale przetrwamy nie ma innego wyjścia :)

Gość Kind_of_blue
--> Słońce 1234 Mam tak samo! Właściwie to cera mi się jakoś szczególnie nie poprawiła, piersi też nie - może trochę rosną po 7dniowej przerwie, potem jakby wracały do normy, a cera własnie po połowie opakowania jakby szalała :|

Wiew- a czemu cilest Ci nie sluzyly? Patrz bierzemy na odwrót mi nie służyły yasminelle dlatego próbuje cilest. Ach zobaczymy moze bedzie dobrze Mam nadzieje ze przejada na te okropne skutki uboczne

Gość Wiew
Po cilest miałam straszne mdłości i bóle żołądka, do tego duszności i ogólnie nie miałam na nic siły... taka wypompowana dętka i nie chciało to przejść...

Gość llllajlaa
hej mam pytanie juz od okolo 1 roku i 2 miesiecy biore tabletki yasminelle bardzo dobrze sie czuje i nie mam zadnych dolegliwosci... wiem ze po okolo roku powinno sie powtorzyc badania krwi czy jak poczekam jeszcze z tym do sierpnia to cos sie stanie???

Gość młoda położna
llllajlaa --- mamy tarota postawic czy do kuli zajrzec?